ITF Taekwon-do

Evo nekoliko sličica iz Grebza hehehe. Same borbe nisam hteo ni da snimam ni da fotografišem, hteo sam da gledam, biće na http://www.pro-taekwondo.com

Prilozi

• Toni_Dusko_Kim.JPG
    Toni_Dusko_Kim.JPG
    40,4 KB · Pregleda: 18
  • PogledNaRing.JPG
    PogledNaRing.JPG
    70,2 KB · Pregleda: 11
  • Kapija.JPG
    Kapija.JPG
    50,7 KB · Pregleda: 12
  • JelacicaPlaca.JPG
    JelacicaPlaca.JPG
    59,7 KB · Pregleda: 11
  • IspredTeslinogSpomenika.jpg
    IspredTeslinogSpomenika.jpg
    19,2 KB · Pregleda: 20
Pa ne znam ni sama, Al ovako sta bi jedan majstor TKD-a trebao da predstavlja, i kako bi se majstor definisao kao majstor...? Mislim uglavnom na Budo formu TKD-a, ne sportsku (ako je i to podeljeno uopste)
ITF Taekwon-do nema podelu koju si navela. Ne znam gde si to videla.
Majstor(ako ga tako možemo nazvati) treba da je pre svega kompletna ličnost, duhovno izbalansiran. Majstorom, u ITF Taekwon-do-u možemo nazvati međunarodnog instruktora. Samo međunarodni instruktor(instruktor priznat od ITF-a) ima dozvolu da vrši polaganja ili drži seminare. Postati ITF instruktor nije lako. Posećuju se seminari kod najviših danova(VIII i IX),pišu se radovi, obraća se i pažnja na to kakvo je stanje u državi po pitanju ITF Taekwon-do-a,u državi iz koje dolazi budući instruktor... Ah da, zaboravih i jednu sitnicu... :) Osoba mora biti nosilac bar 4. Dana da bi ono predhodno važilo. :D:D:D Sreća je ta pa u Srbiji imamo zvaničnog, međunarodnog ITF instruktora, Gospodina Nenada Vrekića V Dan.

Polaganje za sve pojaseve u Novom Sadu odrzace se 18.12.2008. u sali gimnazije J.J.Zmaj. Svi zainteresovani mogu da prisustvuju, a svima bih to preporucio, s obzirom da ce biti lepo organizovano, a moramo uzeti u obzir da imamo i kandidate za crni pojas, pa vas molim da nas dogadjaj pocastvujete vasim dolaskom. Pre nekoliko dana oformljena je komisija pred kojom se polaze i pred kojom ce svi klubovi polagati, tako da znate sta vas ceka :-). Sastav komisije Vrekic, Stojakovic, Mladenov.
Taekwon

Sto se tice rasprave o kojoj je bilo reci na prethodnim stranicama foruma, u vezi federacije Srbije, moram da kazem da se slazem da trenutno nije sve u najboljem redu i da smo mi preuzeli Federaciju u dosta narusenom stanju, sto nije nicija posebno krivica, vec jednostavno nedostatak organizovanosti i vremena. Verujte mi da cemo mi dati sve od sebe da dovedemo ovu nasu "stvar" na zavidan nivo, ali da to ne moze da se promeni preko noci, Ja kao novi predsednik Federacije svim mojim clanovima obecavam da cu, postovajuci sve ljudske i taekwon-do principe, dati poslednji atom snage da uspem u tome. Medjutim isto tako Vas molim za strpljenje. Dajte ovom novom i mladom timu vremena, godinu dana, dve da pocnemo valjano, iz pocetka, da zajedno nesto stvorimo. Molim sve koje imaju probleme vezane za tkd da mi se slobodno obrate putem mejla president@taekwon-do.rs. ili telefonom kog mozete naci na sokolovom sajtu. Podnesiti mi svoje predloge, ponudite nam svoju pomoc da mozemo da racunamo na vas. Trebace nam mnogo ljudi, bez obzira na stepen obrazovanja, godine ili veroispovest. Pomozite nam da u mlade ljude zeljne znanja usadimo neke iskonske vrednosti, a da jedni od drugih stvorimo ljude na koje ce se oni ugledati. Napravimo ZAJEDNO federaciju koja ce sluziti za primer drugima. pratimo reci ucenijih i mudrijih od nas:" Judejcima postadoh kao Judejac, da Judejce pridobijem, onima koji su pod Zakonom postadoh kao da sam i ja pod Zakonom, da p[ridobijem sve one koji su pod Zakonom. Slabima postadoh kao da sam i ja slab da slabe pridobijem. Svima sam bio sve, da kako god neke spasem. A ovo cinim za Jevandjelje, da budem njihov zajednicar." Sveti Apostol Pavle(1.Korin.9, 20-23).
Naravno shvatite ovo u prenesenom znacenju. Pozdrav svim postovaocima ove vestine, kojoj su mnogi od nas posvetili svoje zivote. Ucite od svih, ali najvise od najboljih. Zahvaljujem se ovom prilikom mom treneru koji je od mene napravio ovo sto jesam i koji me bezuslovno podrzava u ovom sto radi, Neso hvala ti.
Taekwon

Svima mora biti jasno da je u ovoj državi mnogo toga uništeno i nestalo tokom proteklih perioda ratova i kriza i moramo shvatiti da je na nama da ponovo izgradimo mnogo toga. Jasno mi je da većina vas koji imaju npr. 15, 16, 18, 20, 22 godine očekuju da budu deo jake federacije, ili neke velike stvari koja već postoji i funkcioniše, da im se mnogo više pruža...to jednostavno nije slučaj. Ali kroz rad na izgradnji naučićete osnovne principe i steći veliko iskustvo koji će vam pomoći i u životu, poslu, ljubavi...SVE FUKCIONIŠE NA ISTIM PRINCIPIMA.
Moj motiv rada za Federaciju i jeste da to uradimo ZA VAS i generacije koje dolaze, koje su možda sada u obdaništu, ili nisu ni rođene, za klince koji skrnave po ulicama, bez ideje i svesti šta je život i koliko se u životu može ako veruješ.
Moj motiv bavljenjem taekwon-do-om je u principu ličan, i taj motiv je isti kod svih judi koji shvataju šta je veština i čemu ona sve služi i zbog čega se mi to toliko trudimo da naučimo tehniku, formu, slomimo dasku i blok, trčimo 3km po Kuperu, dobijemo sparing...za lični motiv ne treba Federacija. Ja ću za svoj cilj pronaći novac i otići i u Kiten, i u Zagreb i u Beč i na Mars ako treba...ali hoću da i ostalima pomognem da pronađu te izuzetne vrednosti taekwon-do-a i skrenu misli sa drogiranja, alkoholizma, TV-a, mržnje, besa, podela, politike, otimanja...I zašto bih to radio individualno kada mogu da sa istomišljenicima izgradim Federaciju i tako obuhvatimo mnooogo više ljudi.
Za početak, neću da dozvolim glas malovernih na ovoj temi foruma bude jači od našeg jer znam da nas ima više. Ljudi su obično vrlo odlučni i glasni u svom zlu, hajde da i mi budemo vrlo odlučni i glasniji u našem dobru.
Evo i ja ću navesti dva psalma, govore o tome kako se dolazi do cilja:
И ја вама кажем: иштите и даће вам се: тражите и наћи ћете; куцајте и отвориће вам се. (Лука 11:9)
Јер сваки који иште, прима; и који тражи, налази; и који куца, отвара му се. (Лука 11:10)

Taekwon

(čoveče, prebaciće nam temu pod "Društvo->Filozofija" ako ovako nastavimo :D)

Back