ITF Taekwon-do

normalno :D al ti nemas osecaj k-1 i kickboxa :D a posto ste vi ubacili pun kontakt rukom to malo podseca na box :D pa zato kazem da su vam ruke uzas
Pazi, ITF taekwon-do je oduvek imao pun kontakt rukom. Slazem se da nemam osecaj za kick box i k1 sto se rucnih udaraca tice,jer se ne bavim time-logicno. :) Al eto, evo ja predlazem da se nadjemo negde-u nekoj sali, da razmenimo iskustva, pokazemo fore jedni drugima.Siguran sam da imamo sta nauciti jedni od drugih. ;)

ja sam prestao da radim zbog povreda..tako da ja otpadam :D

al idi na www.mmaserbia.com pa se raspitaj :D

Pozdravljam prisutne na ovom forumu,

Pratim poodavno sta se na ovom forumu a vezano za temu ,,taekwondo,,pise i naravno sa nekim stavovima se slazem a sa nekim ne.Nisam imao namjeru uopste da se prikljucujem raspravi na ovom forumu jer nisam iz Srbije i na kraju krajeva kao sto sam primjetio vecinom je na ovom forumu jedna grupica koja se i privatno poznaje pa nisam htio da kvarim ili da upadam nepozvan ,sto sam na kraju krajeva i sad takav...nepozvan.

Medjutim,veliki sam postovalac ljudi koji su spremni da pomognu,pokazu ili posavjetuju bilo koga ko zatrazi pomoc ili savjet a veeeeliki protivnik ljudi koji se sakriju iza avatara pa olako daju izjave.

Dakle,ne slazem se sa Leprosyiem jer nije u pravu za taekwondo.Jednostavno i grubo receno...taekwondo u svom sportskom aspektu nije ni blizu jacim udarackim ,,sportovima,,Mozemo se do besvjesti raspravljati ali on to nije i nece nikad biti sve dok se ne uvede ring i dozvole ciste boxerske tehnike.Mozda ovaj PRO TAEKWONDO nesto promjeni ali...ostaje da se vidi.To je vec poodavno utaban put.Evo jedan mali primjer ,Zelg Galesic 2003 godine dovede neke momke iz MMA kluba iz Pule i svi izgube na ITF taekwondo takmicenju.Svi.Znam iz prve ruke,bio sam sudija.Ali to ne znaci da su taekwondoisti bili bolji,nisu...vec momci iz Zelgovog kluba nisu imali pojma o taktici i pravilima.Svi znate o cemu govorim pa da ne duzim.

Dakle,ovaj clan ,,gnjec,,je zaista realan momak i postujem njegove postove ali si sa moje strane dobio veliki minus.A evo zasto ..mada znam da se ti nece zbog toga puno sekirati.Lako je soliti pamet i biti pametan,stajati sa strane i davati savjete ali kad treba uci u salu.....tad je vazda neko od tih saptaca sa strane ili povredjen ili ne moze..ili je bolestan..ili se nije razgibao itd.Leprosy te je pozvao u salu,sportski i moralno je zasluzio od tebe da mu dokazes ili pokazes zasto si ti u pravu a ti si ga odbio.Razocarao si me.A ti Leprosy si pokazao da samo oni koji ne pate od ega mogu dalje napredovati.Moje postovanje iako na takmicenjima mozes dati puno vise .Pozdrav

Suština foruma i jeste da svako slobodno kaže šta misli i prokomentariše...Suština Interneta i jeste da se upznaju ljudi koji se inače ne poznaju jer žive u drugim gradovima, državama...ovo NIJE privatna tema bez obzira što se većina nas učesnika poznaje i izvan "cyber" prostora i niko nije nepozvan! I sve ovo ide u korist razvoja nas kao ljudi i nas kao poznavaoca borilačkih veština...
Baš zbog takvih stvari koje je spomenuo "taekwondo" i napušavamo WTF i još jednom ih pozivamo na zajedničke treninge i sparinge, mi po vašim pravilima i vi po našim pravilima. Jednostavno, hoćemo da probamo ali hoćemo i vas da nateramo da probate ;)
Takođe me zanima koliko su momci u Pro-Taekwon-do ligi zaista profesionalci. Zanima me da li im je taekwondo profesija ili još uvek imaju neka svoja radna mesta a taekwondo-om se bave u slobodno vreme? first_pro_rs? U Srbiji trenutno nema ni jednog profesionalnog niti borca niti trenara, a ima potencijala...

taekwondo svaka cast na iskrenosti :D

ovo je internet i ja ovde ne zelim da se pravdam...ali ja ne smem da udjem u salu i to mene mnogo tisti...nije da se plasim (just for the record nos sam slomio 6x) ali ne zelim da rizikujem da jos ozbiljnije narusim svoje zdravlje koje je vec sad u qrcu...

ako jednog dana budem bolje...vrlo rado...kao sto leprosy rece mogu da naucim i ja nesto (posebno sto moj sidekick vise nije sto je bio :) )

taekwondo svaka cast na iskrenosti :D

ovo je internet i ja ovde ne zelim da se pravdam...ali ja ne smem da udjem u salu i to mene mnogo tisti...nije da se plasim (just for the record nos sam slomio 6x) ali ne zelim da rizikujem da jos ozbiljnije narusim svoje zdravlje koje je vec sad u qrcu...

ako jednog dana budem bolje...vrlo rado...kao sto leprosy rece mogu da naucim i ja nesto (posebno sto moj sidekick vise nije sto je bio :) )

A da li možeš da radiš kao trener, ili barem pomoćni trener? Sigurno imaš dosta iskustva koje bi mnogo značilo mlađima (i po godinama života i po godinama bavljenjem borilačkim veštinama) i koje možeš da preneseš u sali iako nisi savršenog zdravlja...

Pošto smo u fazonu pokazivanja rengenskih snimaka slomljenih kostiju daj i ti neki rengenski snimak na uvid hehehe (u slučaju da sam preterao, što je vrlo moguće, shvatiti ovo kao jako neslanu šalu i ignorisati...)

pa posto ne smem da radim ni sklekove trenutno ispod casti mi je da udjem u salu kao bilo sta drugacije osim posmatraca...

opet...iskustva imam...a dal umem da ga prenesem to nije na meni samom da odlucujem...daleko sam od trenera al opet mislim da uvek mogu da pokazem

pa posto ne smem da radim ni sklekove trenutno ispod casti mi je da udjem u salu kao bilo sta drugacije osim posmatraca...

opet...iskustva imam...a dal umem da ga prenesem to nije na meni samom da odlucujem...daleko sam od trenera al opet mislim da uvek mogu da pokazem

Jako mi je žao čuti da je bilo ko povređen. Sigurno ti nije lako. Zato uvek, bez obzira što nemam taekwon-do iskustvo, na osnovu životnog iskustva, uvek govorim mlađima da se čuvaju, da PRVO zaštite sebe, da čuvaju svoje zdravlje...isto tako moraju da čuvaju i druge. Tu je veština...medalje nemaju sjaj.
Ne daj se druže.

Veliki pozdrav za korisnika taekwondo. Drago mi je da pratite naš forum, a još draže što ste se priključili raspravi. Tema nije rezervisana samo za ljude iz Srbije! Tema je za sve ljude koji žele diskutovati na tu temu, bili oni iz drugih država, sportova, veština. Istina je da se uglavnom poznajemo medju sobom,ali i to je došlo s vremenom. Neki od nas treniraju zajedno, neki su sudije, upoznavali smo se na takmičenjima, seminarima... Što nas više bude bilo na temi komentarisanje i rasprava će biti na višem nivou. Forum je jedan od vidova promovisanja(u našem slučaju veštine) i komentarisanjem unapređujemo našu veštinu. Ipak "dvoje" vidi više od "jednog". ;)

Džaba nama komentarisanje kad smo spali na dva kluba u Srbiji... bolje da komentarišemo šta možemo da uradimo dobro sa našim savezom dok još postoji.
Ne bih baš rekao da smo spali na samo 2 kluba. Možda imas osećaj da je malo zamrlo. Ipak,mislim da je to samo blago zatišije. Predsednik federacije i čelnici federacije uopšte se pripremaju za "zatvaranje" i sumiranje rezltata iz 2008,godine,a ideje i reorganizacija su spremni za 2009. godinu i mislim da ćemo s tim promenama imati više klubova kao što je npr. Novi Sad.

Nema tu oko Federacije šta da se pametuje. Potrebni su rad, volja, organizacija, posvećenost i ozbiljnost. U toku je organizovanje i to je uglavnom stvar koju ćemo završiti mi ovde u Novom Sadu (uglavnom mislim na papirologiju koja će nam omogućiti pribavljanje kinte). Svi mi koji smo trenutno aktivni u Federaciji radimo to amaterski, tj. pored svojih poslova i u slobodno vreme tako da to ide malo sporije (pogotovo sa moje strane, imao sam gužvu protekle dve nedelje ali sada se vraćam zadatku)...Ideja je da se podele dužnosti tj. manji poslovi na mnogo više ljudi i kada se sve to postavi na svoje mesto i krene onda će i ići mnogo bolje...2009. treba da bude godina preokreta. Zato sve pozivam da nastave da treniraju a crne pojaseve da ozbiljno razmišljaju o otvaranju i pokretanju novih klubova. Počnite sa dva treninga nedeljno (ali dva prava, ozbiljna, redovna treninga) i biće super.
Sledeća stvar je organizovanje Lige. U prvom trenutku to bi konkretno podrazumevalo organizovanje međulubskih (međugradskih) mini-turnira, npr. dođemo jedan vikend mi iz NS u Topolu ili Suboticu, u vašoj sali organizujemo turnir, da vidimo ko je gde, ko šta zna, ko ima kakve ljude...
Inače, iako sve možda i jeste spalo na dva kluba to ne mora da znači ništa loše. Bolje imati dva prava kluba nego 10 loših jer iz dva prava će se izroditi još 10 pravih a od 10 loših može samo da ostane manji broj loših ;)

Nema tu oko Federacije šta da se pametuje. Potrebni su rad, volja, organizacija, posvećenost i ozbiljnost. U toku je organizovanje i to je uglavnom stvar koju ćemo završiti mi ovde u Novom Sadu (uglavnom mislim na papirologiju koja će nam omogućiti pribavljanje kinte). Svi mi koji smo trenutno aktivni u Federaciji radimo to amaterski, tj. pored svojih poslova i u slobodno vreme tako da to ide malo sporije (pogotovo sa moje strane, imao sam gužvu protekle dve nedelje ali sada se vraćam zadatku)...Ideja je da se podele dužnosti tj. manji poslovi na mnogo više ljudi i kada se sve to postavi na svoje mesto i krene onda će i ići mnogo bolje...2009. treba da bude godina preokreta. Zato sve pozivam da nastave da treniraju a crne pojaseve da ozbiljno razmišljaju o otvaranju i pokretanju novih klubova. Počnite sa dva treninga nedeljno (ali dva prava, ozbiljna, redovna treninga) i biće super.
Sledeća stvar je organizovanje Lige. U prvom trenutku to bi konkretno podrazumevalo organizovanje međulubskih (međugradskih) mini-turnira, npr. dođemo jedan vikend mi iz NS u Topolu ili Suboticu, u vašoj sali organizujemo turnir, da vidimo ko je gde, ko šta zna, ko ima kakve ljude...
Inače, iako sve možda i jeste spalo na dva kluba to ne mora da znači ništa loše. Bolje imati dva prava kluba nego 10 loših jer iz dva prava će se izroditi još 10 pravih a od 10 loših može samo da ostane manji broj loših ;)

Ne bih rekao, bar što se tiče mene, razmišljam čak i da napustim taekwondo, ili da ga treniram onako rekreativno, zato što ne vidim svoju budućnost u taekwondou. Preko jednog dana ili noći ne možete promeniti federaciju koja znači od 1994. kada je osnovan tkd klub Soko, ne funkcioniše baš najbolje, bilo je tu i zlatnih perioda, bilo je i padova, ali naša federacija nije uspela ni na period recimo od 5 godina da održi neki konstantan razvoj. Nažalost, naša federacija, nije uspela da zadrži dosta talentovane učenike, a takvih je mali milion, a živi primer je i Bačka Topola, koja ima 300 registrovanih članova ( prema rečima Nenada Vrekića ), od kojih je samo par aktivnih. Ukoliko nova federacija ne bude rešila glavni problem, a to su finansije, dalji mogući razvoj naše federacije biće zaustavljen, i time će federacija biti na velikome gubitku. Ono o čemu ja govorim, ako će već vršiti reorganizacija predsednik tkd federacije Srbije, i ako će se ta reorganizacija zasnivati na podeli na veće gradove npr. Subotica, Novi Sad, Šabac, Niš, Kraljevo itd. ... onda jednim potezom se ne mogu ubiti dve muve, jer prvo tkd. mora da preovlada u Vojvodini, pa tek onda da se pređe na razradu BG, i uže Srbije. Toliko od mene.

Poslednja izmena:
Ukoliko nova federacija ne bude rešila glavni problem, a to su finansije, dalji mogući razvoj naše federacije biće zaustavljen, i time će federacija biti na velikome gubitku.
Ok, finansije jesu ogroman problem, ali postoji i jos niz drugih problema koje treba rešiti,kao što su raspoređivanje trenera po klubovima, sale (SA DOVOLJNO MESTA ZA SVE) itd.

Jelen_Pivo:
Ono o čemu ja govorim, ako će već vršiti predsednik tkd federacije Srbije, i ako će se ta reorganizacija zasnivati na podeli na veće gradove npr. Subotica, Novi Sad, Šabac, Niš, Kraljevo itd. ... onda jednim potezom se ne mogu ubiti dve muve, jer prvo tkd. mora da preovlada u Vojvodini, pa tek onda da se pređe na razradu BG, i uže Srbije.
Slažem se da, ako se već sve menja iz korena,neka za početak to bude na nivou Vojvodine. A ako krene kako treba nije problem širiti se dalje.

Ne bih rekao, bar što se tiče mene, razmišljam čak i da napustim taekwondo, ili da ga treniram onako rekreativno, zato što ne vidim svoju budućnost u taekwondou. Preko jednog dana ili noći ne možete promeniti federaciju koja znači od 1994. kada je osnovan tkd klub Soko, ne funkcioniše baš najbolje, bilo je tu i zlatnih perioda, bilo je i padova, ali naša federacija nije uspela ni na period recimo od 5 godina da održi neki konstantan razvoj. Nažalost, naša federacija, nije uspela da zadrži dosta talentovane učenike, a takvih je mali milion, a živi primer je i Bačka Topola, koja ima 300 registrovanih članova ( prema rečima Nenada Vrekića ), od kojih je samo par aktivnih. Ukoliko nova federacija ne bude rešila glavni problem, a to su finansije, dalji mogući razvoj naše federacije biće zaustavljen, i time će federacija biti na velikome gubitku. Ono o čemu ja govorim, ako će već vršiti predsednik tkd federacije Srbije, i ako će se ta reorganizacija zasnivati na podeli na veće gradove npr. Subotica, Novi Sad, Šabac, Niš, Kraljevo itd. ... onda jednim potezom se ne mogu ubiti dve muve, jer prvo tkd. mora da preovlada u Vojvodini, pa tek onda da se pređe na razradu BG, i uže Srbije. Toliko od mene.

Naš plan ni nije da promenimo stvari preko noći. U principu se u dosta stvari slažem sa tobom, ajde mi samo pojasni zašto ne vidiš svoju budućnost u taekwon-do-u i kako zamišljaš da tvoja budućnost izgleda?

Naš plan ni nije da promenimo stvari preko noći. U principu se u dosta stvari slažem sa tobom, ajde mi samo pojasni zašto ne vidiš svoju budućnost u taekwon-do-u i kako zamišljaš da tvoja budućnost izgleda?

Kao prvo, naš glavni problem u opštini, jeste to što sportski savez opštine Bačka Topola, daje klubu Soko negde oko 10000 din. možda malo više, najviše se ulaže u fudbal i košarku, i stoni tenis ( čiji je trener član mađarske partije ), onu zahvalnicu što sam dobio od opštine za sportistu godinu u borilačkim veštinama, mogu se odmah ******* na nju, zato što isti sportisti iz stonog tenisa, košarke i fudbala, dobijaju stipendije, dobijaju lovu, mi ne vidimo ni belog dinara. Ja da nekoga molim na kolenima da mi bude sponzor, to mi je ispod časti, a u današnje vreme, ako niste primetili, sponziri su uglavnom multi nacionalne kompanija ( VIP, NIS, MTS, TELENOR itd. ). Bili ste u sali tkd kluba Soko u Bačkoj Topoli, ta sala je vlasništvo opštine, uopšte se skoro ne vodi briga o sali, naš trener ili klub koliko dobije od članarine, mora da izdvoji oko 2000 dinara za čistačicu, da očisti samo salu, klinci uopšte ne nose prezuvače, nego sa onako blatnjavim patikama, prosipaju blato, i đubre sa ulice pravo po sali. Oni zidovi samo što se ne slome, kupatilo i svlačionica su tuga i jad. Paučina na prozorima, wc šolja smrdi, na lavabou se skupio kamenac, uopšte nema tople vode zimi, a imamo novi bojler. Klupe u svlačionici... sijalica sam pre mesec dana ja lično morao donositi, zato što je iste te taekwondoiste koji treniraju sa mnom bolela ona stvar, što su se oblačili u mraku, a onda posle kao pa što nam nisi rekao doneli bi mi... Članarina ne plaćam od septembra 2006. i neću je ni platiti jer, dok god ostali članovi ne plate, sav zaostatak, nema priče o članarini. Kad sam skontao da samo nas dvoje ili troje redovno plaća članarinu, rekao sam sebi da nisam od juče i ne želim da je platim. Sala nam je ruševina teška, to je nešto o čemu neki sportisti u Srbiji, bar što se tiče borilačkih veština, samo mogu da sanjaju. Svoju budućnost, ako Bog da planiram da provedem u inostranstvu, da se bavim istorijom, ili bilo šta, pošto u zemlji kao što je Srbija, mora te prodavati **** za bubrege, da biste dobili nešto, a ja nemam u planu da to činim. Ukoliko se i dese sve te promene u savezu, ne verujem da će to uticati na moju odluku, jer se jednostavno ne vidim u taekwondou, jer imam neke bitnije ciljeve i ambicije, i osobe, koje su mi trenutno a i u budućnosti će mi biti važnije od tkd. Ono što ja hoću da kažem, moraćete ili da okrenete novu belu stranu u istoriji srpskog tkd., ili prvo centralizovati srpski tkd. ( mislim na prostoru Vojvodine ), pa kada mislite da se dovoljno razvio decentralizovati ga, ili da se desi neko čudo. Toliko od mene.

Poslednja izmena od moderatora:
Ok, finansije jesu ogroman problem, ali postoji i jos niz drugih problema koje treba rešiti,kao što su raspoređivanje trenera po klubovima, sale (SA DOVOLJNO MESTA ZA SVE) itd.

Slažem se da, ako se već sve menja iz korena,neka za početak to bude na nivou Vojvodine. A ako krene kako treba nije problem širiti se dalje.

Dobro, ako imaš para može sve da se sredi, ja verujem da jedno oko 70% opština u Srbiji nije čulo za ITF taekwondo. Tako bolje rečeno prepušteni smo Božjoj volji i sami sebi.

Back