leprosy
Aktivan član
- Poruka
- 1.899
Ok,sve je to do pojedinca i njegove utreniranosti.pa jesu...al bilo je boraca sa dugim nogama koji nisu uspevali da zadrze dobre udarace...posebno udarace koji znaju dobro da brane noge![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ok,sve je to do pojedinca i njegove utreniranosti.pa jesu...al bilo je boraca sa dugim nogama koji nisu uspevali da zadrze dobre udarace...posebno udarace koji znaju dobro da brane noge![]()
Pa mi taekwon-do-isti mislimo da su noge u kick box-u i npr. k1 uzasne.normalnoal opet kazem...ruke su im uzasne
Pazi, ITF taekwon-do je oduvek imao pun kontakt rukom. Slazem se da nemam osecaj za kick box i k1 sto se rucnih udaraca tice,jer se ne bavim time-logicno.normalnoal ti nemas osecaj k-1 i kickboxa
a posto ste vi ubacili pun kontakt rukom to malo podseca na box
pa zato kazem da su vam ruke uzas
Al eto, evo ja predlazem da se nadjemo negde-u nekoj sali, da razmenimo iskustva, pokazemo fore jedni drugima.Siguran sam da imamo sta nauciti jedni od drugih.
)taekwondo svaka cast na iskrenosti
ovo je internet i ja ovde ne zelim da se pravdam...ali ja ne smem da udjem u salu i to mene mnogo tisti...nije da se plasim (just for the record nos sam slomio 6x) ali ne zelim da rizikujem da jos ozbiljnije narusim svoje zdravlje koje je vec sad u qrcu...
ako jednog dana budem bolje...vrlo rado...kao sto leprosy rece mogu da naucim i ja nesto (posebno sto moj sidekick vise nije sto je bio)
pa posto ne smem da radim ni sklekove trenutno ispod casti mi je da udjem u salu kao bilo sta drugacije osim posmatraca...
opet...iskustva imam...a dal umem da ga prenesem to nije na meni samom da odlucujem...daleko sam od trenera al opet mislim da uvek mogu da pokazem
Ne bih baš rekao da smo spali na samo 2 kluba. Možda imas osećaj da je malo zamrlo. Ipak,mislim da je to samo blago zatišije. Predsednik federacije i čelnici federacije uopšte se pripremaju za "zatvaranje" i sumiranje rezltata iz 2008,godine,a ideje i reorganizacija su spremni za 2009. godinu i mislim da ćemo s tim promenama imati više klubova kao što je npr. Novi Sad.Džaba nama komentarisanje kad smo spali na dva kluba u Srbiji... bolje da komentarišemo šta možemo da uradimo dobro sa našim savezom dok još postoji.

Nema tu oko Federacije šta da se pametuje. Potrebni su rad, volja, organizacija, posvećenost i ozbiljnost. U toku je organizovanje i to je uglavnom stvar koju ćemo završiti mi ovde u Novom Sadu (uglavnom mislim na papirologiju koja će nam omogućiti pribavljanje kinte). Svi mi koji smo trenutno aktivni u Federaciji radimo to amaterski, tj. pored svojih poslova i u slobodno vreme tako da to ide malo sporije (pogotovo sa moje strane, imao sam gužvu protekle dve nedelje ali sada se vraćam zadatku)...Ideja je da se podele dužnosti tj. manji poslovi na mnogo više ljudi i kada se sve to postavi na svoje mesto i krene onda će i ići mnogo bolje...2009. treba da bude godina preokreta. Zato sve pozivam da nastave da treniraju a crne pojaseve da ozbiljno razmišljaju o otvaranju i pokretanju novih klubova. Počnite sa dva treninga nedeljno (ali dva prava, ozbiljna, redovna treninga) i biće super.
Sledeća stvar je organizovanje Lige. U prvom trenutku to bi konkretno podrazumevalo organizovanje međulubskih (međugradskih) mini-turnira, npr. dođemo jedan vikend mi iz NS u Topolu ili Suboticu, u vašoj sali organizujemo turnir, da vidimo ko je gde, ko šta zna, ko ima kakve ljude...
Inače, iako sve možda i jeste spalo na dva kluba to ne mora da znači ništa loše. Bolje imati dva prava kluba nego 10 loših jer iz dva prava će se izroditi još 10 pravih a od 10 loših može samo da ostane manji broj loših![]()
Ok, finansije jesu ogroman problem, ali postoji i jos niz drugih problema koje treba rešiti,kao što su raspoređivanje trenera po klubovima, sale (SA DOVOLJNO MESTA ZA SVE) itd.Ukoliko nova federacija ne bude rešila glavni problem, a to su finansije, dalji mogući razvoj naše federacije biće zaustavljen, i time će federacija biti na velikome gubitku.
Slažem se da, ako se već sve menja iz korena,neka za početak to bude na nivou Vojvodine. A ako krene kako treba nije problem širiti se dalje.Jelen_Pivo:Ono o čemu ja govorim, ako će već vršiti predsednik tkd federacije Srbije, i ako će se ta reorganizacija zasnivati na podeli na veće gradove npr. Subotica, Novi Sad, Šabac, Niš, Kraljevo itd. ... onda jednim potezom se ne mogu ubiti dve muve, jer prvo tkd. mora da preovlada u Vojvodini, pa tek onda da se pređe na razradu BG, i uže Srbije.
Ne bih rekao, bar što se tiče mene, razmišljam čak i da napustim taekwondo, ili da ga treniram onako rekreativno, zato što ne vidim svoju budućnost u taekwondou. Preko jednog dana ili noći ne možete promeniti federaciju koja znači od 1994. kada je osnovan tkd klub Soko, ne funkcioniše baš najbolje, bilo je tu i zlatnih perioda, bilo je i padova, ali naša federacija nije uspela ni na period recimo od 5 godina da održi neki konstantan razvoj. Nažalost, naša federacija, nije uspela da zadrži dosta talentovane učenike, a takvih je mali milion, a živi primer je i Bačka Topola, koja ima 300 registrovanih članova ( prema rečima Nenada Vrekića ), od kojih je samo par aktivnih. Ukoliko nova federacija ne bude rešila glavni problem, a to su finansije, dalji mogući razvoj naše federacije biće zaustavljen, i time će federacija biti na velikome gubitku. Ono o čemu ja govorim, ako će već vršiti predsednik tkd federacije Srbije, i ako će se ta reorganizacija zasnivati na podeli na veće gradove npr. Subotica, Novi Sad, Šabac, Niš, Kraljevo itd. ... onda jednim potezom se ne mogu ubiti dve muve, jer prvo tkd. mora da preovlada u Vojvodini, pa tek onda da se pređe na razradu BG, i uže Srbije. Toliko od mene.
Naš plan ni nije da promenimo stvari preko noći. U principu se u dosta stvari slažem sa tobom, ajde mi samo pojasni zašto ne vidiš svoju budućnost u taekwon-do-u i kako zamišljaš da tvoja budućnost izgleda?
Ok, finansije jesu ogroman problem, ali postoji i jos niz drugih problema koje treba rešiti,kao što su raspoređivanje trenera po klubovima, sale (SA DOVOLJNO MESTA ZA SVE) itd.
Slažem se da, ako se već sve menja iz korena,neka za početak to bude na nivou Vojvodine. A ako krene kako treba nije problem širiti se dalje.