ITF Taekwon-do

General_Red:
Sory za moje mesanje imena.Uvek se za....m. Cestitke svima. i Leprosy oces ti ici u Bajsu na treninge.

Ako bi isli kolima i ako treninzi pocinju u 8 i traju do 9,onda bi mozda i mogao. Oko 9:30 sam kuci, dorucak i sve to do 10 i onda ucenje. Tako mi odgovara. Ali biciklom za sada ne!Tek posle kampa!A ti znas gde idemo posle kampa...

eto, i cemu panika kada ja lepo kazem da vi to sve znate :)

Bajsa i treninzi... utorak, cetvrtak od 17:30 do 19:00, to je ono sto znam, a detalje oko priprema za Svetsko zna Mare :twisted: nece vam biti slatko, to znam sa sigurnoscu!!!

CESTITAM
p.s. zasto miss zabusava sa polaganjima? nemoj da zaostajes, kasnije ce ti biti zao, veruj mi.. samo polazi i veruj u sebe i svoje sposobnosti!

:razz: poooooooooooooozzzzzzzzzdddddddrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaavvvvvvvvvvvvvv!!!

e, da onaj plan (kula-bajsa-kula i to sve biciklom) da nije dosao u obzir!!! nemojte da se svadjamo, na ove vrucine i treninge koji vas ocekuju to bi bila ludost!

darkdream:
eto, i cemu panika kada ja lepo kazem da vi to sve znate :)

Bajsa i treninzi... utorak, cetvrtak od 17:30 do 19:00, to je ono sto znam, a detalje oko priprema za Svetsko zna Mare :twisted: nece vam biti slatko, to znam sa sigurnoscu!!!

CESTITAM
p.s. zasto miss zabusava sa polaganjima? nemoj da zaostajes, kasnije ce ti biti zao, veruj mi.. samo polazi i veruj u sebe i svoje sposobnosti!

:razz: poooooooooooooozzzzzzzzzdddddddrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaavvvvvvvvvvvvvv!!!

e, da onaj plan (kula-bajsa-kula i to sve biciklom) da nije dosao u obzir!!! nemojte da se svadjamo, na ove vrucine i treninge koji vas ocekuju to bi bila ludost!
Nije to problem! General i ja smo navikli na tezak fizicki rad i tesku vrucinu!Jel tako Generale? Problem je moj upis na fax. Imam jos dosta da predjem tako da nema se vremena!

Cestitam vam momci!
Misssssss ne zabusavaj kao sto rece moj predhodnik da ti posle ne bude zaoooo, nije to neki bauk mozes ti to:)
Veceras Liparcani i Bajsani polazu i naravno i njima da drzimo palceve :lol:

He he Sinoc smo bili na svirci u Crvenki. Ostali smo do 02:00h Pa smo se Mis i ja jednoglasno odlucili da cemo prvi trening preskociti. A za ostale kuljane ne znam. Mora da su i oni zaginuli ;) Recite nam samo imali i sutra trening pa da naletimo Mis i ja

1. da ima i sutra trening, pocinej u 8:30, Anjac i ja cemo vas bodriti, bas me zanima koliko trener ima :twisted: u sebi

2. molim vas da me obavestavate putem foruma - onako usput za onakva dogadjanja u crvenki, kuli ... jer sam kompletne datume ispromasivala i poludela kad sam shvatila da smo zakasnili sa odlaskom
PLEASEEEEEEEE

e, tako...

se vidimo

darkdream:
2. molim vas da me obavestavate putem foruma - onako usput za onakva dogadjanja u crvenki, kuli ... jer sam kompletne datume ispromasivala i poludela kad sam shvatila da smo zakasnili sa odlaskom
PLEASEEEEEEEE

Mislis na svirke? OK javljacemo ;)

Ja cu najverovatnije doci u ponedeljak.Ali ni to nije sigurno.U koliko sati?

Samo da se pohvalim momci i djevojke da mi je sin upravo polozio za zuti - nije nesto pretjerano al je ipak pocetak
Njegov klub je clan H.T.A.....jel' zna neko sta to predstavlja...bio je super program...instruktori su izvodili cuda a djeca gledala otvorenih usta...
dva tipa su jos polagala za crni pojas pa sam se ziva isprepadala...sparingovali su, tukli se, lomili blokove...sto cuda....

mammy:
Samo da se pohvalim momci i djevojke da mi je sin upravo polozio za zuti - nije nesto pretjerano al je ipak pocetak
Njegov klub je clan H.T.A.....jel' zna neko sta to predstavlja...bio je super program...instruktori su izvodili cuda a djeca gledala otvorenih usta...
dva tipa su jos polagala za crni pojas pa sam se ziva isprepadala...sparingovali su, tukli se, lomili blokove...sto cuda....

CESTITAM mammy svaka cast, nemoj tako da to nije nesto preterano, pa svi smo tako poceli, i to je uspeh i to veliki!!!! :-)

epa, nemam pojma kda su dalje treninzi, sutra uvece valjda u topoli, a za nastavak u bajsi ne znam, ... javice vam se trener sigurno!!

TKD_Mare:
mammy:
tek sada vidim ovu temu i isto tako priznajem da je nisam svu procitala (koliko sam vidjela vecina teme je razgovor izmedju par likova)
moj sin (ima 7 godina) trenira taekwondo nekih 7 mjeseci....
jako mu se svidja i planiramo da nastavi da se bavi sa tim...
ali ja imam par pitanja:
Koliko je taekwondo dobar za fizicki razvoj?
Koliko je vazno jel' mu trener neka "faca"?
Da li je taekwondo takodjer "mentalni" sport (u smislu koncentracije, samokontrole i sl.)?
Da li je 7 godina rano (ili kasno) za ovakav sport?
I ja kao mama sam zabrinuta koliko su opasne eventualne povrede i da li se i na treninzima "mlate"?
Hvala na citanju a nadam se i na odgovoru...
7 godina je pravo vreme za pocetak tako da je to ok,taekwondo je odlican za fizicki a tako i psihicki pa i mentalni razvoj,mislim da sam pisao o tome na predhodnim stranicam ako ne kazite napisacu, sto se tice trenera najvaznije je da je dobar trener, i da zna da pokaze i nauci ucenike onome cemu ih uci, neznam konkretno sta mislite pod tim "faca" ako to znaci da je neki frajer kao 'ja sam ono ili ovo" to neznaci nista vazno je samo koliko on moze znanja da pruzi vashem sinu i koliko je i sam obucen za to,sto se tice povreda nema ih u tom smislu da budete zabrinuti, ako se i rade borbe nema tu nema mesta "mlacenju" borci imaju zashtitnu opremu rukavice i kikove i borba je propisana pravilima da bi se rizik od povreda sveo na minimalu, naravno ovo je borilacka vestina,
I sad jedno pitanje za vas gde vam sin trenira u kom gradu? klubu?
Inace ovde se radi o ITF Taekwondou izvornoj vestini
Eto, gledala sam sparing par tipova...i mlate se ono bas :)
I rekla sam gore da su clanovi HTA necega...ne mogu nigdje nista da nadjem sto bi me uputilo na ITF ili WTF
H.T.A. = Hankuk Hwarang Hapki Taekwon Mudosul Academy

Citavo jutro kopam po internetu i mislim da je taj H.T.A. nesto posebno...samo se bojim da nije neki Koreanac dosao i napravio "federaciju" ....kao crni pojas 8 dan treba da nas uvjeri....Jel' iko ikad cuo???

mammy:
evo ih
on, njegov trener ;) i sparing
Pozdrav za mamy i njenog sina
ovde se, kao sto se i vidi radi o WTF- u, ali po nazivu mislim da ne pripadaju zvanicnoj wtf federaciji, vec, kao sto je to i praksa na zapadu, instruktori sami prave svoje verzije tih vestina, ubacujuci neke elemente drugih vestina koje ce im privuci clanove
Mogu da se uclane i u zvanicnu federaciju zbog takmicenja ali vise to rade zbog samoodbrane i takmicenja ih ne zanimaju
Mozda gresim u ovom slucaju ali uglavnom je tako

mammy:
Citavo jutro kopam po internetu i mislim da je taj H.T.A. nesto posebno...samo se bojim da nije neki Koreanac dosao i napravio "federaciju" ....kao crni pojas 8 dan treba da nas uvjeri....Jel' iko ikad cuo???

sada kada sam video da se slicice mogu uvecati (bosanac ha ha) vidim da pise KIM na doboku, tako da sam ubedjen da je to varijanta samoodbrane i privatna skola bez clanstva u zvanicnim federacijama

sory

Back