ITF Taekwon-do

mumps:
Interesuje me sta oni to mogu da rade a sto drugi klubovi ne mogu ili sta oni to imaju a sto drugi klubovi nemaju?
Ne mislim nista lose, ali me bas interesuje. :roll:

pa najbolje bi bilo da dodjesh na jedan trening pa da vidish shta se radi i sta to mi radimo s drugi nemogutj.nerade(mada nemoze bas sve da se vidi na jednom treningu) ili da posetish nash sajt www.itfbajsa.org.yu pa tamo moyda nadjesh neshto zanimljivo pogledaj sve galerije

pa medalje su sa medjunarodnog takmicenja pa gde je ucestvovalo 4 drzave

nisi rekao ko si i da li uopshte znash neshto o taekwondou ako ne pogledaj neku od predhodnih stranica na ovom forumu pisali smo o tome pozdrav

nishta od tivta ove godine,definitivno se ide u chanj ma bice i tamo dobro, samo nece biti mene u chanju,ali to je za vas lakshe izdrzacete treninge hahaha, salim se negine vam upala do bola svakako

tek sada vidim ovu temu i isto tako priznajem da je nisam svu procitala (koliko sam vidjela vecina teme je razgovor izmedju par likova)
moj sin (ima 7 godina) trenira taekwondo nekih 7 mjeseci....
jako mu se svidja i planiramo da nastavi da se bavi sa tim...
ali ja imam par pitanja:
Koliko je taekwondo dobar za fizicki razvoj?
Koliko je vazno jel' mu trener neka "faca"?
Da li je taekwondo takodjer "mentalni" sport (u smislu koncentracije, samokontrole i sl.)?
Da li je 7 godina rano (ili kasno) za ovakav sport?
I ja kao mama sam zabrinuta koliko su opasne eventualne povrede i da li se i na treninzima "mlate"?
Hvala na citanju a nadam se i na odgovoru...

mammy:
tek sada vidim ovu temu i isto tako priznajem da je nisam svu procitala (koliko sam vidjela vecina teme je razgovor izmedju par likova)
moj sin (ima 7 godina) trenira taekwondo nekih 7 mjeseci....
jako mu se svidja i planiramo da nastavi da se bavi sa tim...
ali ja imam par pitanja:
Koliko je taekwondo dobar za fizicki razvoj?
Koliko je vazno jel' mu trener neka "faca"?
Da li je taekwondo takodjer "mentalni" sport (u smislu koncentracije, samokontrole i sl.)?
Da li je 7 godina rano (ili kasno) za ovakav sport?
I ja kao mama sam zabrinuta koliko su opasne eventualne povrede i da li se i na treninzima "mlate"?
Hvala na citanju a nadam se i na odgovoru...

7 godina je pravo vreme za pocetak tako da je to ok,taekwondo je odlican za fizicki a tako i psihicki pa i mentalni razvoj,mislim da sam pisao o tome na predhodnim stranicam ako ne kazite napisacu, sto se tice trenera najvaznije je da je dobar trener, i da zna da pokaze i nauci ucenike onome cemu ih uci, neznam konkretno sta mislite pod tim "faca" ako to znaci da je neki frajer kao 'ja sam ono ili ovo" to neznaci nista vazno je samo koliko on moze znanja da pruzi vashem sinu i koliko je i sam obucen za to,sto se tice povreda nema ih u tom smislu da budete zabrinuti, ako se i rade borbe nema tu nema mesta "mlacenju" borci imaju zashtitnu opremu rukavice i kikove i borba je propisana pravilima da bi se rizik od povreda sveo na minimalu, naravno ovo je borilacka vestina,
I sad jedno pitanje za vas gde vam sin trenira u kom gradu? klubu?
Inace ovde se radi o ITF Taekwondou izvornoj vestini

Ja treniram oko 6 meseci, pa vam mogu preneti neka moja dosadasnja iskustva. A za vasa pitanja najkompetentniji su TKD_Mare i ja i samo ja, koju su instruktori vec duzi niz godina.
Sto se tice fizickog razvoja. Recimo ja se ne razvijam tako brzo kako vas sin ali sam primerio da odkad treniram da su mi ledja ispravljena i da ne idem vise ulicom poguren. Veliki znacaj se pridaje zagrevanju i istezanju.
Taekwondo je u potpunosti pokriven sto se tice i mentalnog dela. Koncentracija mora biti non-stop prisutna jer morate paziti na protivnika i njegove poteze, ako u jedno trenutku izgubite koncentraciju i to protivnik skonta, dolazi do primljenih udaraca.
Jako mi se svidja opustanje koje radimo nakon treninga. Nakon jakog treniga radi se istezanje i onda totalna relaksacija. Nesto izvanredo sto jos do sada nisam iskusio. Stvarno radi posao ako se opustite i disete duboko.
Deci u tom dobu je najpotrebniji sport. Jer se tu uce disciplini, pravilnom radu, sticu radne navike. I sklanjaju se sa ulice.
To je neko moje misljenje i , jos uvek malo, iskustvo u sportu (od 2 razreda osnovne se bavim sportom, sa kracim pauzama).

Ja cak ne zivim u Srbiji tako da ime kluba ne znaci puno
Ima jednog starijeg trenera i 4 mladja (mislim da su mu djeca, dve djevojke i dva momka...u godinama izmedju 20-30) tako da uvjek ima neko da priskoci djetetu u pomoc ako mu je tesko da odrzi ravnotezu ili izvede neki novi pokret...

mammy:
Ja cak ne zivim u Srbiji tako da ime kluba ne znaci puno
Ima jednog starijeg trenera i 4 mladja (mislim da su mu djeca, dve djevojke i dva momka...u godinama izmedju 20-30) tako da uvjek ima neko da priskoci djetetu u pomoc ako mu je tesko da odrzi ravnotezu ili izvede neki novi pokret...

ok dobro je ako ima vishe trenera verovatno se porodicno bave Taewkondoom i to je lepo.
ako smem da pitam a da nebudem indiskretan u kojoj drzavi zivite

Zivim u Holandiji...a treneri su cini mi se iz Indije...ili Tajlanda...he he...znam da zovemo jednu od djevojaka Pokahontas...
A ja sam ovjde prilicno nova, pa ne znam bas dal' su oni popularni...bolji od ostalih ili manje dobri..
Zasto ti to znaci?

Mislili smo da niste iz nekih okolnih zemalja (Bosna, Hrvatska...). Slike na avatarima TKD_Mare i ja i samo ja su bas njihove slike. TKD_Mare i ja i samo ja su ljudi sa najvisim pojasom u drzavi u taekwondo-u.TKD_Mare ima III dan, a ja i samo ja V dan. Tako da su oni sigurno kompetentni da odgovore na vasa pitanja.

Ja sam poceo da treniram u Novembru. I mogu reci da nisam ni sanjao da je ovo ovako dobar borilacki sport. Jedva cekam da odem na neko takmicenje da se oprobam u sparingu sa nekim koga ne znam. Treneri su nam super. Imam jedno pitanje za TKD_Mare-ta: Koji pojas ili koliko mora da se trenira da mozes da pocnes da lomis blokove, daske i tako te stvari.

TEST SNAGE (tj kako ti kazesh lovljenje blokova i dasaka) potrebno jed dosta treniranja i ucenja da bi da bi mogao sve da izvedesh a da se ne povredish, inache na takmicenjima Test snage je redovna takmicharska disciplina u kojoj se takmiche taekwondo borci, sve se izvodi sa propisanim pravilima a vi josh morate dobro da naucite kako se pravilno izvodi udarac i sa kojim delom tela ruke ili noge treba izvesti udarac a da se ne povredite, ali o tome svemu vishe na treningu

Za mammy iz Holandije
Pa odlicno informacija za vas ITF Taekwondo je odlicana borilacka vestina i kao sport veoma popularan u svetu jer objedinjuje vishe stvari koje mogu posluziti za samoodbranu, pored toga pravilno se razvija organizam,stice veoma dobra kondicija,forma, razvijaju se moralne kvalitete kod pojedinca......... itd napisao sam knjigu o ovome pa nemogu bash svih sto strana da napishem na forumu, niste mi odgovorili da li se radi o ITF Taekwondou,
Kod nas su na takmichenje dolazili iz Holandije pa tako da mozda jednog dana vidimo i vasheg sina kod nas na takmichenju pozdrav TAEKWON

pogledao sam sajt od mammy i vidim da je to WTF. Jako mi je zao sto Vas igra slučaja ili bolja informisanost dovela do ITF kluba, ali bilo koji sport je dobar za psihofizički razvoj deteta, naravno ako je trener pravi, skolovan, a ne neko ko izigrava "facu"
Treba ulagati u decu i sklanjati ih sa ulica i iz mesta gde su podložni ajgorim porocima današnjice

Back