bRu zLi
Poznat
- Poruka
- 9.401
Gledajte sta trenirate.......Zar nije bese tekvando vestina borenja nogama (primarno)
Pa ovaj ga UsRa od batina nogama a ne trenira tekvando
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Gledajte sta trenirate.......Zar nije bese tekvando vestina borenja nogama (primarno)
Nema veze da li je ITF ili WTF mi smo svi isti.
Sada ti misliš da si ispao pametan što prozivaš čitavu veštinu na osnovu jednog snimka boraca kojima ne znaš ni imena ni gde treniraju ni kod koga...Treba da te je sramota.
Taekwondo NIJE veština boranje primarno nogama, taekwondo je sveobuhvatna veština, sačinjena od ručnih, nožnih tehnika, padova, poluga, bacanja, odbrane od raznih oružja...
Što se samog snimka tiče, pod broj jedan je očigledno da borac u ITF doboku nije u kondiciji. Bolja kondicija se može videti na svakom regionalnom turniru...

Ma da bre u pravu si - TKD ispade da je sve samo ne radnja nogama.....
A ako je toliko sve obuhvatan i toliko delotvoran a sto ga svi samo njega ne primenjuju u MMA????Sto ti ne odes u MMA da razbijes TJDom one "slabice" .......
Znaci TKD je iskreno najjgora borliacka vestina/sport u pogledu retardiranosti stava.....naime videjao sam na 1000 mesta i uzivo i na videima - TKD stav cupka i skacka u mestu a RUKE SPUSTENE DOLE
Pa posle nije ni cudo sto dobiju po nosu kad se tripuju da samo nozne tehnike rade ( pa posle satro ubacili kao i rucne tehnike da ne izgleda vestina suplje - ali i pored toga tKD ima najgore rucne tehnike u istoriji borilackih vestina - to bi bilo isto kao kad bi ja tvrdio da BOX ima bolje nozne tehnike od TKDA)
A ovaj klip sam bas namerno stavio - jeste da je to pitanje te dvojice koji se biju - ali u vecini slucajeva je tako TKV je vise cirkus i vasar u kome je bitno da se primene neki "leprsavi udarci" lepi za oko a veeeeeoma su rizicni da se izvedu,tesko ih je izvesti - treba se dosta uvezbavati i opet na kraju popijes batine ko onaj lik sa klipa.......Cemu ti takvi fenserajski udarci kad to nije svrsishodno,udarac nogom treba da bude brz jak da ne ugrozava ravnotezu tela,i da ne treba mnogo da se uvezbava forma pokreta.A ne ko TKD sve fenseraja a mnogo je rizicno da ne popijes beton.........
ZAto bas ovaj klip je citava mala filozofija koja govori ako zelis da se dobro boris to nemora da izgleda lepo za oko,TO NISU FILMOVI A TKD izgleda kao da je radjen za filmove za scenariste borilackih vestina.......I sam Brus Li je rekao nije fora da to lepo izgleda nego na sto pre pobedis neprijatelja.....A sto bi onda radio neke udarce nogom u vazduhu u nekom yebenom okretu od 720 stepeno i ostale razne gluposti.......
Jos jednom napominjem pre nego sto mi odgovorite jer svi ste vi ovde jaki na PDFu izvolte svi na MMA turnir pa da vidim ja koliko je dobar taj vas TKD
Sam tvoj nastup je nedoličan bilo kojoj borilačkoj veštini, očigledno si i neinformisan, tako da se neću dalje raspravljati.

Naš student...Tako je umesto toga mnogo bi bolje bilo da se prijavis za MMA pa da ja kupim sok kokice,napravim atmosveru u sobi pustim fajt sport klub kanal i smejem se........Samo se pitam dal bi na kraju ostalo nesto od tebe ili od tvog kimona.....
Valjda vam je svima vrhunac borenja da sa svojom vestinom (TKD) nastupite u MMA gde su najbolji i najjrealniji borci) i da promovisete svetu kako je TKD dobra vestina tako sto cete uz pomoc TKD da pobedjujete u MMA a ne da ko babe trenirate po treninzima sa klincima i onda da se okupite sa ostalim "babama" po Srbiji i to je kao turnir i fajt..........
Kad neko igra fudbal u petoj S ligi valjda mu je cilj i uspeh da zaiga u mancesteru barsi liverpulu milanu celsiju i da pokaze celom sveti kako se igra fudbal a ne ceo svoj zivot da igra u svom selu i da prica kako je on novi pele.......
Tako isto i vi i vas TKD je seoski klub a MMA je mancester,celsi itd......
jEL SI CUO ZA GLASOVNE PROMENE SELJACINO
Vredjanje je izraz nemoci.jEL SI CUO ZA GLASOVNE PROMENE SELJACINO
molio bih ljude koji nisu strucni za MMA da ne pisu o tom sportu...posto mnogo vise odmazu nego pomazu...a na kraju ce neko i nas da poveze sa njima...nama nije cilj da prozivamo druge vec da napredujemo uceci sa drugima
Sam tvoj nastup je nedoličan bilo kojoj borilačkoj veštini, očigledno si i neinformisan, tako da se neću dalje raspravljati.
iako ovo nije tema o MMA
)))Pa da.Ili zadnjim kruznim iz skoka-kao Van Dam.Sve mi se čini da mnogi zamišljaju da će Tekvondista da se brani zadnjim kružnim samo zato što je video da taj udarac radi u sportskoj borbi)))

Ljudi bre, jel trenirate....regionalna ITF liga je u ozbiljnoj fazi pripreme...klubovi iz Slovenije, Hrvatske, Republike Srpske i Srbije...bokserske rukavice umesto polukontaktnih..."malo slobodnija" sparing pravila...TV prenosi...malo miriše na pro-taekwon.do, a? Tako je kada Master Nobilo zakuva...hehehe
Koje "to"?To bi bilo lepo videti, mada ja ipak mislim da će to biti samo na nivou PRO - taekwondo - a.
Da li postoji sajt na kome se moze naci detaljnije o Taekwondo ligi?
To bi bilo lepo videti, mada ja ipak mislim da će to biti samo na nivou PRO - taekwondo - a.
Za sada ne. Prvi mečevi se planiraju za mart 2010.
Mmmmm šta si ti ovim hteo da kažeš?