ITF Taekwon-do

Gledajte sta trenirate.......Zar nije bese tekvando vestina borenja nogama (primarno)
Pa ovaj ga UsRa od batina nogama a ne trenira tekvando

Sada ti misliš da si ispao pametan što prozivaš čitavu veštinu na osnovu jednog snimka boraca kojima ne znaš ni imena ni gde treniraju ni kod koga...Treba da te je sramota.

Taekwondo NIJE veština boranje primarno nogama, taekwondo je sveobuhvatna veština, sačinjena od ručnih, nožnih tehnika, padova, poluga, bacanja, odbrane od raznih oružja...

Što se samog snimka tiče, pod broj jedan je očigledno da borac u ITF doboku nije u kondiciji. Bolja kondicija se može videti na svakom regionalnom turniru...

Sada ti misliš da si ispao pametan što prozivaš čitavu veštinu na osnovu jednog snimka boraca kojima ne znaš ni imena ni gde treniraju ni kod koga...Treba da te je sramota.

Taekwondo NIJE veština boranje primarno nogama, taekwondo je sveobuhvatna veština, sačinjena od ručnih, nožnih tehnika, padova, poluga, bacanja, odbrane od raznih oružja...

Što se samog snimka tiče, pod broj jedan je očigledno da borac u ITF doboku nije u kondiciji. Bolja kondicija se može videti na svakom regionalnom turniru...

Ma da bre u pravu si - TKD ispade da je sve samo ne radnja nogama.....:hahaha::hahaha:
A ako je toliko sve obuhvatan i toliko delotvoran a sto ga svi samo njega ne primenjuju u MMA????Sto ti ne odes u MMA da razbijes TJDom one "slabice" .......

Znaci TKD je iskreno najjgora borliacka vestina/sport u pogledu retardiranosti stava.....naime videjao sam na 1000 mesta i uzivo i na videima - TKD stav cupka i skacka u mestu a RUKE SPUSTENE DOLE :eek::eek::eek::eek:
Pa posle nije ni cudo sto dobiju po nosu kad se tripuju da samo nozne tehnike rade ( pa posle satro ubacili kao i rucne tehnike da ne izgleda vestina suplje - ali i pored toga tKD ima najgore rucne tehnike u istoriji borilackih vestina - to bi bilo isto kao kad bi ja tvrdio da BOX ima bolje nozne tehnike od TKDA)

A ovaj klip sam bas namerno stavio - jeste da je to pitanje te dvojice koji se biju - ali u vecini slucajeva je tako TKV je vise cirkus i vasar u kome je bitno da se primene neki "leprsavi udarci" lepi za oko a veeeeeoma su rizicni da se izvedu,tesko ih je izvesti - treba se dosta uvezbavati i opet na kraju popijes batine ko onaj lik sa klipa.......Cemu ti takvi fenserajski udarci kad to nije svrsishodno,udarac nogom treba da bude brz jak da ne ugrozava ravnotezu tela,i da ne treba mnogo da se uvezbava forma pokreta.A ne ko TKD sve fenseraja a mnogo je rizicno da ne popijes beton.........
ZAto bas ovaj klip je citava mala filozofija koja govori ako zelis da se dobro boris to nemora da izgleda lepo za oko,TO NISU FILMOVI A TKD izgleda kao da je radjen za filmove za scenariste borilackih vestina.......I sam Brus Li je rekao nije fora da to lepo izgleda nego na sto pre pobedis neprijatelja.....A sto bi onda radio neke udarce nogom u vazduhu u nekom yebenom okretu od 720 stepeno i ostale razne gluposti.......

Jos jednom napominjem pre nego sto mi odgovorite jer svi ste vi ovde jaki na PDFu izvolte svi na MMA turnir pa da vidim ja koliko je dobar taj vas TKD

Ma da bre u pravu si - TKD ispade da je sve samo ne radnja nogama.....:hahaha::hahaha:
A ako je toliko sve obuhvatan i toliko delotvoran a sto ga svi samo njega ne primenjuju u MMA????Sto ti ne odes u MMA da razbijes TJDom one "slabice" .......

Znaci TKD je iskreno najjgora borliacka vestina/sport u pogledu retardiranosti stava.....naime videjao sam na 1000 mesta i uzivo i na videima - TKD stav cupka i skacka u mestu a RUKE SPUSTENE DOLE :eek::eek::eek::eek:
Pa posle nije ni cudo sto dobiju po nosu kad se tripuju da samo nozne tehnike rade ( pa posle satro ubacili kao i rucne tehnike da ne izgleda vestina suplje - ali i pored toga tKD ima najgore rucne tehnike u istoriji borilackih vestina - to bi bilo isto kao kad bi ja tvrdio da BOX ima bolje nozne tehnike od TKDA)

A ovaj klip sam bas namerno stavio - jeste da je to pitanje te dvojice koji se biju - ali u vecini slucajeva je tako TKV je vise cirkus i vasar u kome je bitno da se primene neki "leprsavi udarci" lepi za oko a veeeeeoma su rizicni da se izvedu,tesko ih je izvesti - treba se dosta uvezbavati i opet na kraju popijes batine ko onaj lik sa klipa.......Cemu ti takvi fenserajski udarci kad to nije svrsishodno,udarac nogom treba da bude brz jak da ne ugrozava ravnotezu tela,i da ne treba mnogo da se uvezbava forma pokreta.A ne ko TKD sve fenseraja a mnogo je rizicno da ne popijes beton.........
ZAto bas ovaj klip je citava mala filozofija koja govori ako zelis da se dobro boris to nemora da izgleda lepo za oko,TO NISU FILMOVI A TKD izgleda kao da je radjen za filmove za scenariste borilackih vestina.......I sam Brus Li je rekao nije fora da to lepo izgleda nego na sto pre pobedis neprijatelja.....A sto bi onda radio neke udarce nogom u vazduhu u nekom yebenom okretu od 720 stepeno i ostale razne gluposti.......

Jos jednom napominjem pre nego sto mi odgovorite jer svi ste vi ovde jaki na PDFu izvolte svi na MMA turnir pa da vidim ja koliko je dobar taj vas TKD

Sam tvoj nastup je nedoličan bilo kojoj borilačkoj veštini, očigledno si i neinformisan, tako da se neću dalje raspravljati.

Sam tvoj nastup je nedoličan bilo kojoj borilačkoj veštini, očigledno si i neinformisan, tako da se neću dalje raspravljati.

Tako je umesto toga mnogo bi bolje bilo da se prijavis za MMA pa da ja kupim sok kokice,napravim atmosveru u sobi pustim fajt sport klub kanal i smejem se........Samo se pitam dal bi na kraju ostalo nesto od tebe ili od tvog kimona.....:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Valjda vam je svima vrhunac borenja da sa svojom vestinom (TKD) nastupite u MMA gde su najbolji i najjrealniji borci) i da promovisete svetu kako je TKD dobra vestina tako sto cete uz pomoc TKD da pobedjujete u MMA a ne da ko babe trenirate po treninzima sa klincima i onda da se okupite sa ostalim "babama" po Srbiji i to je kao turnir i fajt..........

Kad neko igra fudbal u petoj S ligi valjda mu je cilj i uspeh da zaiga u mancesteru barsi liverpulu milanu celsiju i da pokaze celom sveti kako se igra fudbal a ne ceo svoj zivot da igra u svom selu i da prica kako je on novi pele.......

Tako isto i vi i vas TKD je seoski klub a MMA je mancester,celsi itd......

Tako je umesto toga mnogo bi bolje bilo da se prijavis za MMA pa da ja kupim sok kokice,napravim atmosveru u sobi pustim fajt sport klub kanal i smejem se........Samo se pitam dal bi na kraju ostalo nesto od tebe ili od tvog kimona.....:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Valjda vam je svima vrhunac borenja da sa svojom vestinom (TKD) nastupite u MMA gde su najbolji i najjrealniji borci) i da promovisete svetu kako je TKD dobra vestina tako sto cete uz pomoc TKD da pobedjujete u MMA a ne da ko babe trenirate po treninzima sa klincima i onda da se okupite sa ostalim "babama" po Srbiji i to je kao turnir i fajt..........

Kad neko igra fudbal u petoj S ligi valjda mu je cilj i uspeh da zaiga u mancesteru barsi liverpulu milanu celsiju i da pokaze celom sveti kako se igra fudbal a ne ceo svoj zivot da igra u svom selu i da prica kako je on novi pele.......

Tako isto i vi i vas TKD je seoski klub a MMA je mancester,celsi itd......
Naš student...

jEL SI CUO ZA GLASOVNE PROMENE SELJACINO
vader-fail.jpg

molio bih ljude koji nisu strucni za MMA da ne pisu o tom sportu...posto mnogo vise odmazu nego pomazu...a na kraju ce neko i nas da poveze sa njima...nama nije cilj da prozivamo druge vec da napredujemo uceci sa drugima

Ma ne brini, svakome ko ima i malo mozga jasno je da onaj ko nastupa i priča na takav način kao "bRu zLi" nema ozbiljne veze ni sa jednom borilačkom veštinom, a ni sa životom uopšte...

Mene bas zanima dokle ce ova tema biti bombardovana od strane NEINFORMISANIH ljudi! Ono pljuvanje TKD-a ni ne zelim da komentarisem jer nije dostojno ni pogleda a ne komentara. Taekwon-Do je vestina ODBRANE rukama i nogama, tacnije nastala je kao takva. A ako cemo realno, koliko ja znam, MMA nije borilacka vestina koja je nastala kao takva, vec je skup vise borilackih vestina sklopljene u jednu u kojoj preovladava Brazilski Jiu Jicu, zar ne? Kao sto ima i TKD boraca koji rade MMA koji su morali da nauce jos dosta stvari i sve to uklope da bi bili uspesni. A svi koji bez osnova dolaze na ovu temu da bi pljuvali TKD kao borilacku vestinu grese jer svojom neobrazovanoscu blate samo sebe i svoj obraz. A takvih u Srbiji na zalost ima mnogo, i pretezno su ljudi koje jedva sta u zivotu mogu da postignu.....
Hvala na paznji!

iako ovo nije tema o MMA moram da te ispravim...MMA je nastao kao sistem koji je kombinovao vise vestina..pa i BJJ...ali danas je uokviren sistem koji je samostalan

BJJ ne preovladava...isto kao sto ne preovladava ni rvanje, box itd

ja sam svoje rekao vec o pljuvanju ove vestine...necu da se ponavljam

E moj BruzLi, ti si stvarno polupao locice...ovo je ITF forum (doduse bez administratora pa svako moze da bulazni sta hoce jer je leprosy otisao u penziju; doduse i tada je bilo baljezganja...). Jos nisam u ITF-u video da neko leprsa sa spustenim rukama...
Kakav god tekvondo (WTF ili ITF) bio, ipak je vestina, MMA je borba za ciste pare
A sto ne poredis onda nekog boksera koji bi se borio sa ITF-ovcem...pa to na kraju nikuda ne vodi...

iako ovo nije tema o MMA

Pa bas u tome i jeste problem, vec ko zna koji put se pojavljuju ljudi sa definicijom ‚‚MMA, UFC, K1 i ostale ‚‚udaracke‚‚ vestine su ‚‚jace‚‚ od TKD-a!‚‚ cemu to sve meni nije jasno....

A i to sto sam hteo reci u vesi sa MMA je da MMA nije nastao kao vestina u danasnjem obliku kao na primer Karate, Judo, TKD, Kung-Fu... Ako me razumes...

mma je nastao jednostavno...poceli turniri...dosle razne vestine...neke odmah otpale...one koje su ostale se izdvojile, poceli ljudi da ih treniraju i uklapaju...i stvorili danasnji mma

al kao sto rekoh...ovo nije tema o mma...imate temu o tome...tamo pisite o tome

Interesanto je da je ljudima lakše da lupetaju o nečemu o čemu nemaju pojma nego da se prvo informišu, danas to ne bi trebalo da bude problem. Taekwondo je borilačka veština i ne bi trebalo da se poistovećuje sa jednim aspektom te veštine, sportskom borbom. Svako malo se pojavi neki "bRu zLi" i nalazi nekakve zamerke tipa "ručne tehnike su im slabe", "Taekwondo-ista bi se slabo pokazao u MMA" itd. Prijatelju i slični prijatelji, sportska borba se prilagođavala pravilima i borci su svoje tehnike usavršavali za date uslove, da nije tako koliko bi imali šanse da u konkurenciji od 70 mililona vežbača budu najbolji. Šta bi trebalo, da borac izvodi neke zabranjene udarce da bi ti bio zadovoljan? Recimo odaberi ti tvog nekog ultra mega giga fajtera pa mu stavi oklop i kacigu pa nek proba po Taekwondo pravilima neki meč, čisto sumnjam da bi se proslavio. Taekwondo sem sportske borbe ima i druge aspekte poput samoodbrane i tehnike lomnjenja pa zar nekome to nije dovoljo da je kao takav primenjljiv u svakodnevnom životu. Zar svi ti blokovi, poluge, bacanja, napadi na vitalne tačke nisu dovoljne za snalaženje na ulici, zar udarci kojima lomiš daske, crepove, blokove ne mogu da onesposobe potecijalne napadače? Sve mi se čini da mnogi zamišljaju da će Tekvondista da se brani zadnjim kružnim samo zato što je video da taj udarac radi u sportskoj borbi :))))

Ljudi bre, jel trenirate....regionalna ITF liga je u ozbiljnoj fazi pripreme...klubovi iz Slovenije, Hrvatske, Republike Srpske i Srbije...bokserske rukavice umesto polukontaktnih..."malo slobodnija" sparing pravila...TV prenosi...malo miriše na pro-taekwon.do, a? Tako je kada Master Nobilo zakuva...hehehe

Poslednja izmena:
Ljudi bre, jel trenirate....regionalna ITF liga je u ozbiljnoj fazi pripreme...klubovi iz Slovenije, Hrvatske, Republike Srpske i Srbije...bokserske rukavice umesto polukontaktnih..."malo slobodnija" sparing pravila...TV prenosi...malo miriše na pro-taekwon.do, a? Tako je kada Master Nobilo zakuva...hehehe

To bi bilo lepo videti, mada ja ipak mislim da će to biti samo na nivou PRO - taekwondo - a.

Back