ITF Taekwon-do

Mladen1968:
T zar to ljude okje vise nisu aktivni automatski svrstava u one koji su "uzimali" pare...? Opet mesate stvari...

Ja ovo nisam rekla, to je tvoj zakljucak !

Poslednja izmena:
Maskice, hajde da razdvojimo pojmove suprotno misljenje i iznosenje neistine i ignorisanje apela za potvrdom onoga sto je receno, sto se naravno nije i ne moze desiti...

Koliko ja vidim ovde niko nece izneti bilo kakve potvrde kako ti tako i oni koje prozivas i mozete ici samo u nedogled.

Meni ne treba nikakva potvrda ni sa koje strane ja znam sta je bilo ali ne iz prica.

Eh, rekla sam da vise necu uci na diskusiju i opet udjoh ali opet necu nikog da prozivam, nije vredno.

Mladen1968:
T zar to ljude okje vise nisu aktivni automatski svrstava u one koji su "uzimali" pare...? Opet mesate stvari...

Ne, to sam ja naslutio :per:

No, da batalimo sad to, pronašao sam Generalovu Enciklopediju on-line, u pdf formatu !!!
http://www.encyklopedia.taekwondo-itf.h2.pl/
Ne pokušavajte bez dobrog interneta, svaki tom je ~20MB.
Čitajte malo da se produhovite i vratite korenima i onome što je bitno.
Preporučujem i ljudima koji se bave drugim borilačkim veštinama.

Koliko ja vidim ovde niko nece izneti bilo kakve potvrde kako ti tako i oni koje prozivas i mozete ici samo u nedogled.

Meni ne treba nikakva potvrda ni sa koje strane ja znam sta je bilo ali ne iz prica.

Eh, rekla sam da vise necu uci na diskusiju i opet udjoh ali opet necu nikog da prozivam, nije vredno.

Ko je prvi prozvao "tudju nestrucnost" i jos najavio da ce to da proveri i otisao na seminar kod coveka koji je isti taj nestrucni pojas dodelio i sada mudro cuti o tome?

Poslednja izmena:
Mladen1968:

Sorry Maskice...mislio sam na ovo

The Falcon: Nego ste vi navikli da muvate i uzimate novac od poreskih obveznika i prelivate ga u privatne džepove a da ne uradite ništa za razvoj veštine/sporta, zato se i gurate u kojekakve saveze i smetaju vam ljudi koji nešto rade.

Ne, to sam ja naslutio :per:

No, da batalimo sad to, pronašao sam Generalovu Enciklopediju on-line, u pdf formatu !!!
http://www.encyklopedia.taekwondo-itf.h2.pl/
Ne pokušavajte bez dobrog interneta, svaki tom je ~20MB.
Čitajte malo da se produhovite i vratite korenima i onome što je bitno.
Preporučujem i ljudima koji se bave drugim borilačkim veštinama.

Mislim da nije legalno sto su na sajtu objavili skeniranu enciklopediju i da je to povreda autorskih prava jer postoji neko ko je autorizovan da je prodaje, predpostavljam ITF.

Mislim da nije legalno sto su na sajtu objavili skeniranu enciklopediju i da je to povreda autorskih prava jer postoji neko ko je autorizovan da je prodaje, predpostavljam ITF.
To su samo spojene slike iz Enciklopedije koje imamo na CD-ovima. Procitao sam solidan broj stranica i meni se licno jako dopada. Svasta se moze procitati.
Nacin izrade elektronske enciklopedije(na diskovima) ne bih da komentarisem.Ako ikada sretnem tog idejnog tvorca reci cu mu par stvari.:mrgreen:

Pa kad doticni nece da okaci do unedogled...
Mladene dosta je vrcenja u krug!Optuzio si coveka bez ikakvih dokaza.Pustio sam da diskusija ide al tvoj deo diskusije nije odmakao od pocetka a napisao si skoro 60 postova. Svaki sledeci post koji ima veze sa ovim a NEMA dokaza bice obrisan!

Pravilnik za postavljanje sadrzaja:
Шта је забрањено?
  • клевете, претње и узнемиравање: имајте на уму да изражена клевета/претња по себи није и доказана; уколико имамо разлога да поверујемо да је одређени исказ клевета/претња - уклонићемо га.

Mladene dosta je vrcenja u krug!Optuzio si coveka bez ikakvih dokaza.Pustio sam da diskusija ide al tvoj deo diskusije nije odmakao od pocetka a napisao si skoro 60 postova. Svaki sledeci post koji ima veze sa ovim a NEMA dokaza bice obrisan!
Molim da se obrise svaki post od strane gospodina koj nije isto tako dokazan! A onda brisi sta god hoces samo pre toga svaki post koji obrises da objasnis koji deo pravilnika u svakom pojedinacnom postu je prekrsen. A optuziti nekoga da je nestrucan je OK, iako se dobro zna ko je verifikovao njegovu strucnost!!!

Poslednja izmena:
Nemam nameru da se po ko zna koji put raspravljam s tobom. Ti ste optuzio-ti dokazi.KRAJ!

Ja se ne raspravljam sa tobom;rasprava je pocela nakon sto je objavljena neistina i pojedini optuzeni da su nestrucni. A doticni mudro cuti :ok: ma samo cepaj spravu dok ide, pa neka se vide temelji sadasnjeg tekvondoa u Srbiji;

Poslednja izmena od moderatora:
To su samo spojene slike iz Enciklopedije koje imamo na CD-ovima.

Na šta misliš? Na linku koji sam ostavio može se download-ovati cela Enciklopedija, sve strane, ne samo slike. Jedan pdf-jedan tom. Za autorska preva ne znam ali ne verujem da bi se General ljutio da je neko čita nelegalno ;)

Nacin izrade elektronske enciklopedije(na diskovima) ne bih da komentarisem.Ako ikada sretnem tog idejnog tvorca reci cu mu par stvari.:mrgreen:

Imaj na umu da je CD izdat 1997, tehnologija je mnooogo napredovala od onda, pogotovo multimedijalna.

Poslednja izmena:
Na šta misliš? Na linku koji sam ostavio može se download-ovati cela Enciklopedija, sve strane, ne samo slike. Jedan pdf-jedno poglavlje. Za autorska preva ne znam ali ne verujem da bi se General ljutio da je neko čita nelegalno ;)

Imaj na umu da je CD izdat 1997, tehnologija je mnooogo napredovala od onda, pogotovo multimedijalna.
To stoji.Al nije mi jasno zasto je neko od texta pravio sliku. Mogao je jednostavno da napravi da ucitava text umesto slike u ram. Imam ja te pdf-ove odavno.One "stranice"(slike) u Ekciklopediji je neko pokupio i napravio pdf.
A sto se tice autorskih prava...enciklopedija je napravljena(i knjiga i multimedijalna) da pomogne u ucenju, a ne zbog novcane koristi.Kao sto rece TheFalcon, General se ne bi ljutio, cak sta vise mislim da bi bio sretan sto je za razliku od '90.-tih Enciklopedija i uopste znanje o taekwon-do-u mnogo dostupnije.
Falcone daj izvestaj iz Sarajeva? :)

Bili smu na turniru u Sarajevu...malo "jači" i "slobodniji" turnir, kao i uvek u BiH, ali veliko iskustvo, bilo je šta videti. Jedina zamerka mi je na baš loše centralne sudije u sparingu.

mare_goran_velja.JPG
novi_sad.JPG

Znaci sirovinstina?:mrgreen: Sace Tong il da sve baci na guranje zida a preko vikenda na gradjevinu da se vuku betonski blokovi.:hahaha: Jaranu lepo stoji odlece. :)
Sta kazu dolaze li oni 14.11.? Da se se "merkamo" po naski. :D

Al nije mi jasno zasto je neko od texta pravio sliku. Mogao je jednostavno da napravi da ucitava text umesto slike u ram. Imam ja te pdf-ove odavno.One "stranice"(slike) u Ekciklopediji je neko pokupio i napravio pdf.

Mislim da je to urađeno namerno, da bi elektronska i štampana verzija uvek ostale po izgledu iste i prepoznatljive. Ovim je autor hteo zadržati pravo na sadržaj, na tekst, na ono što piše, u smislu da niko ne menja ono što je on napisao. Kao i Biblija, ona je naravno besplatna ali ako izdavač napravi "lepo" izdanje, sa lepim koricama, odštampa u mnogo primeraka, on mora naplatiti svoj trošak i rad i to je u redu. Poenta je u tome da svako može uzeti tu reč i napraviti izdanje, jedino se reč ne sme menjati. Publikovanjem(izdavanjem) besplatne reči nisi narušio autorska prava. Koliko vidim, ekskluzivno izdavačko pravo na Enciklopediju nema niko. Kao ni na Bibliju.
Druga varijanta je da je bilo lakše skenirati originalnu enciklopediju nego prekucavati. Takođe Enciklopediaj sadrži mnogo slika, pa ako već skeniraš slike...Ko zna...

Poslednja izmena:
Mislim da je to urađeno namerno, da bi elektronska i štampana verzija uvek ostale po izgledu iste i prepoznatljive. Ovim je autor hteo zadržati pravo na sadržaj, na tekst, na ono što piše, u smislu da niko ne menja ono što je on napisao. Kao i Biblija, ona je naravno besplatna ali ako izdavač napravi "lepo" izdanje, sa lepim koricama, odštampa u mnogo primeraka, on mora naplatiti svoj trošak i rad i to je u redu. Poenta je u tome da svako može uzeti tu reč i napraviti izdanje, jedino se reč ne sme menjati. Publikovanjem(izdavanjem) besplatne reči nisi narušio autorska prava. Koliko vidim, ekskluzivno izdavačko pravo na Enciklopediju nema niko. Kao ni na Bibliju.
Druga varijanta je da je bilo lakše skenirati originalnu enciklopediju nego prekucavati. Takođe Enciklopediaj sadrži mnogo slika, pa ako već skeniraš slike...Ko zna...
Da, u pravu si.Ima smisla. Al tako odradjena stvara problem recimo kod modernizacije multimedijalne enck.(povecanje rezolucije npr., redizajn uopste), kod prevodjenja na neki od jezika i sl.

01.11.2009. biće održan SUDIJSKI SEMINAR u B. Topoli u vatrogasnom domu, sa pocetkom u 10,00 časova seminar se održava radi upoznavanja kako sudija tako i trenera i takmičara sa najnovijim pravilima takmičenja donesenih od strane ITF-a većina sudija je već obaveštena a ostali koji bi želeli da prisustvuju seminaru takodje su dobrodošli . seminar je besplatan za sve :)

Poslednja izmena:
Momci, zao mi je ali mnogo toga ne znate a naravno saznacete, gradju danasnjeg TKD u Srbiji!
Za sve one koji su sada u ITF TFS dao bih zivot. Mnogo puta su svaki do jednog dokazali da su vredni toga. A svaki od vas koji sipate iz supljeg u prazno salu niste videli godinama, i ako ste nekad znali nesto o tkd-u sada slobodno mogu da kazem da bele veze nemate. I ako se zainteresujete za nesto iz te oblasti to je iz razloga da bi nekom naudili a ne neku lepu stvar rekli.Nasa imena i prezimena se mogu procitati na forumu, gde se mogu vasa???

Za sve one koji su sada u ITF TFS dao bih zivot. Mnogo puta su svaki do jednog dokazali da su vredni toga. A svaki od vas koji sipate iz supljeg u prazno salu niste videli godinama, i ako ste nekad znali nesto o tkd-u sada slobodno mogu da kazem da bele veze nemate. I ako se zainteresujete za nesto iz te oblasti to je iz razloga da bi nekom naudili a ne neku lepu stvar rekli.Nasa imena i prezimena se mogu procitati na forumu, gde se mogu vasa???

Ti veoma dobro znas ko sam, kao i ostali na forumu sem izuzetaka. Mene nema u TKd u zadnjih godinu dana, zahvaljujuci glavnom. Nije nista suplje u prazno kod mene, isuvise mnogo znam... ja ne treniram ali ni ovaj TKD ne bi bio da ja vaseg glavnog nisam gurala napred kad ga je hteo ostaviti. Ali naravno neke radnje da ni ne spominjem.Nije Sale pogresio kad ga je stavio na SUD!

Back