ITF Taekwon-do

aman covece to ove mladje ljude ni nezanima zar nevidish, nemogu komentarisati tvoje napade ali nerazumem zasto je uopste bitno da li je bio funkcioner ili nije ili sta vec bio ili nije bio sada vec nepostojece drzave i federacije, a ja sam licno ( i ne samo ja naravno bilo je i drugih) prisustvovao njegovim polaganjaima za 4 ,5 i 6 dan polagao ispred koreanca ( i to ne bilo kojeg vec podpredsednika svetske federacije ,ima sertifikate za to tako da strucnost nedolazi u pitanje , a neki novi "klinci"(ljudi) sada vode federaciju i totalno su rastereceni stvari iz proslosti koje su sada totalno nebitne a i nezanima ih to uopste oni treniraju, rade trude se da stvore nesto i mogu ti reci zasad im veoma dobro ide vec su priznati i prepoznatljivi kako u evropskim tako i u svetskim krugovima, ma nebitno sve ovo aj pricamo o necem drugom vezano za Taekwondo treninzi borbe razmena iskustava sa takmicenja

a za kik box pa dolazili su kik boxeri kod nas na takmicenja i nisu se nesto bash proslavili a ako si trenirao Taekwon-do trebalo bi da znash koliko je tehnicki nadmocniji, a imamo i Pro Taekwondo gde je pun kontakt pa nek izvole kik boxeri nek probaju mozda neki i pobedi:lol:
G.Mare, pa ko je poceo da lupeta o toboznjoj nestrucnosti ljudi za koje sada tvrdis da su nebitni; ako su nebitni, sta se onda uopste spominju i diskredituju (kobajagi)..i jos uvek gosp. nije dokumentovao svoje lupetanje vec to mudro ignorise a ZNA dobro i zasto. I jos bi tu da menja i zakon...ma nemam reci, sve se ovo razvije iz necijeg lupetanja.
Ajde da pricamo o neem drugom: sto se tice Pro-tekvondoa, svaka cast, mnogo je dobar. Ima li neko od srpskih boraca tamo, najblizi "nama" je Zelg Galesic? Da li jos uvek radi pro tkd ili je otisao u MMA?

Poslednja izmena:
A ti si svoje lupetanje dokazao ili dokumentovao?

Al' ste majstori u izvrtanju, svaka cast! Ko je prvi poceo da lupeta o nestrucnosti i na kraju nije potkrepio nicim osim daljim lupetanjem?:dash:
Kako bi se g. leprosy osecao da neko na nekom forumu objavi da je g. leprosy imitator tkd-a, da je nestrucan itd. I da se onda g. leprosy pobuni ikaze kakvo je to lupetanje i na kraju ispadne da leprosy lupeta a ne onaj ko je poceo...kontas?

Al' ste majstori u izvrtanju, svaka cast! Ko je prvi poceo da lupeta o nestrucnosti i na kraju nije potkrepio nicim osim daljim lupetanjem?:dash:
Kako bi se g. leprosy osecao da neko na nekom forumu objavi da je g. leprosy imitator tkd-a, da je nestrucan itd. I da se onda g. leprosy pobuni ikaze kakvo je to lupetanje i na kraju ispadne da leprosy lupeta a ne onaj ko je poceo...kontas?
Razumem. Ali dva razlicita coveka, dva razlicita misljenja i dva razlicita problema spajate u jedno. Konfuzno je.
Po strani ostavimo problem oko nestrucnosti-korisnik koji je to izjavio nije vise na forumu i ne cemo ulaziti u to, jer ostali koji su prisutni nemaju apsolutno nikakvo misljenje o tome stoga nisu ni na jednoj ni na drugoj strani.
Rat oko imenovanja, pecata i td. vodite sa @chongjenim. U tom problemu prvi ste napali.Napali ste bez ijednog dokaza. Ako ste vi napali bez ijednog dokaza zasto bi se on ne bi branio na isti nacin? Prica se svodi na rekla-kazala. Ostali koji citaju forum nisu novo nista saznali niti im je ista jasno. Po tome, mi mozemo da predpostavimo da ste se vas dvojica pokacili oko poslednjeg tetrapaka mleka u rafu i da sad "pucate" jedan po drugom.
Jedna od tacaka iz Pravilnika foruma krstarice:
Шта је забрањено?
  • клевете, претње и узнемиравање: имајте на уму да изражена клевета/претња по себи није и доказана; уколико имамо разлога да поверујемо да је одређени исказ клевета/претња - уклонићемо га.
Molim vas postujte to.

Ima li neko od srpskih boraca na putu za pro-tkd, najblizi "nama" je Zelg Galesic? Da li jos uvek radi pro tkd ili je otisao u MMA?

Imali smo prošle godine srpskog borca Ćosić M.(iz republike Srpske) u kvalifikacijama u bugarskoj prošao prvi krug radio veoma dobro ove godine osvojio treće mesto na evropskom, ako si mislio na nekog iz srbije zasad nemamo mada ima nekih naših momaka koji bi radili medjutim ponovo se postavlja problem finansija ali vidićemo verovatno za koju godinu, a za galešića neznam nevidjam ga na evropskim i svetskim pa nisam siguran da li je u tkd to bi neko iz Hrvatske mogao možda da ti odgovori,

e da rekoh da su te stvari iz prošlosti nebitne a ne ljudi

Poslednja izmena:
naravno da jesi ja mislim da neće biti problema samo nisi mi se javi da resimo onu knjižicu al dobro bice i to imamo takmičenje u B.Topoli 14. Novembra

Mare resicemo to sledece mislim da bi mogao da skoknem do vas na trening.jer cu biti u tom kraju.A sto se tice pro tkd ja sam razmisljao da se prijavim,da vdim sta treba i kako ide oko toga.cak sam razmisljao da organizujemo pro tkd kod nas u zemlji sa nasim borcima.Sto bi bile kao neke kfalikacuje ko ce da brani boje zemlje.Nadam se da ima zainteresovanih.

Imali smo prošle godine srpskog borca Ćosić M.(iz republike Srpske) u kvalifikacijama u bugarskoj prošao prvi krug radio veoma dobro ove godine osvojio treće mesto na evropskom, ako si mislio na nekog iz srbije zasad nemamo mada ima nekih naših momaka koji bi radili medjutim ponovo se postavlja problem finansija ali vidićemo verovatno za koju godinu, a za galešića neznam nevidjam ga na evropskim i svetskim pa nisam siguran da li je u tkd to bi neko iz Hrvatske mogao možda da ti odgovori,

e da rekoh da su te stvari iz prošlosti nebitne a ne ljudi

Koliko kosta kotizacija za Pro tekvondo?

Razumem. Ali dva razlicita coveka, dva razlicita misljenja i dva razlicita problema spajate u jedno. Konfuzno je.
Po strani ostavimo problem oko nestrucnosti-korisnik koji je to izjavio nije vise na forumu i ne cemo ulaziti u to, jer ostali koji su prisutni nemaju apsolutno nikakvo misljenje o tome stoga nisu ni na jednoj ni na drugoj strani.
Rat oko imenovanja, pecata i td. vodite sa @chongjenim. U tom problemu prvi ste napali.Napali ste bez ijednog dokaza. Ako ste vi napali bez ijednog dokaza zasto bi se on ne bi branio na isti nacin? Prica se svodi na rekla-kazala. Ostali koji citaju forum nisu novo nista saznali niti im je ista jasno. Po tome, mi mozemo da predpostavimo da ste se vas dvojica pokacili oko poslednjeg tetrapaka mleka u rafu i da sad "pucate" jedan po drugom.
Jedna od tacaka iz Pravilnika foruma krstarice:

Molim vas postujte to.

A reci nekome da se j... je ok?
U svome odgovoru sam lepo rekao da se pomenuti gospodin koji je ikona modernog srpskog tekvondoa ne treba osecati uvredjenim i prozvanim, jer komentar tipa da takve gluposti pise neko ko je psece g... bi bio upucen nekome ko se spusta nisko to tudjeg cipzara a nikako ikoni modernog srpskog tekvondoa ciju sliku bi zeleo da vidim svugde gde je bila Titova. I koga sam ja tu uvredio???
Jos lepo dam besplatan savet da se pomenuti otkopcavac cipzara ustane iz klececeg da ga prodje bol u kolenu i opet ne valja...

A reci nekome da se j... je ok?
Gde ti je on to napisao?Evo pregledao sam poruke i nisam nigde video da ti je tako nesto napisano.
U svome odgovoru sam lepo rekao da se pomenuti gospodin koji je ikona modernog srpskog tekvondoa ne treba osecati uvredjenim i prozvanim, jer komentar tipa da takve gluposti pise neko ko je psece g... bi bio upucen nekome ko se spusta nisko to tudjeg cipzara a nikako ikoni modernog srpskog tekvondoa ciju sliku bi zeleo da vidim svugde gde je bila Titova. I koga sam ja tu uvredio???
Jos lepo dam besplatan savet da se pomenuti otkopcavac cipzara ustane iz klececeg da ga prodje bol u kolenu i opet ne valja...
Recnik koji koristis nije prikladan.

Još jedan ITF časopis. Kao uvod citiracu par recenica sa sajta:
Our aim is to help I.T.F. members reunite and rebuild friendships and new relationships across the globe. Since the passing of its founder General Choi Hong Hi, there have been many battles between the three I.T.F., but there are millions of members that want peace, unity and only to follow the tenets of the art and bring the three groups closer together by building bridges (if not by membership, but in a magazine, which will not favour one side, where all can read about each other).
Web stranica:
http://www.original-itf.co.uk/
Stranica za download:
Download

Googlanjem naišao sam na još jedan časopis ali nije besplatan.Ako neko uspe da ga nadje za free nek ostavi linkove. :) - UKTA Today.
U jednom od brojeva je i "naš" čika Kim(Kim Ung Chol). :)
mag7.jpg

A ne, nego treba možda ministarka šumarstva i ekologije da odluči o tome ko kako radi taekwon-do. Naravno da General odlučuje, i ITF odlučuje, jer su oni "najstručniji" u toj "oblasti". Samo oni su legitimni da procene ko radi dobro i da odluče sa kime će da sarađuju. Država treba da prihvati i podrži njihov izbor. U svim normalnim zemljama u svetu je tako. Naravno, ne treba da prihvati "slepo" niti iko to očekuje. Nego treba da se interesuje i posmatra ko, šta, kako, gde i kada radi, kada vidi da je to sve ok, onda da podrži. Sa druge strane, i mi treba da ih zainteresujemo da nas podrže, no to je sada neka druga priča...Nego ste vi navikli da muvate i uzimate novac od poreskih obveznika i prelivate ga u privatne džepove a da ne uradite ništa za razvoj veštine/sporta, zato se i gurate u kojekakve saveze i smetaju vam ljudi koji nešto rade. E pa prijatelju, tome je kraj, kao i svim vašim fantomskim savezima.

Uredno registrovani i od ITF priznati savez (koliko su pokazali dokumenti koje sam video) nikada nije bio moj niti sam bio deo njega, samo sam imao srece da znam neke od ljudi koji su u njemu bili aktivni i ulagali svoje vreme i novac I opet optuzbe na neciji racun (pretpostavljam njihov)...prvo jedni za nestrucnost a drugi sad za muvanje...ispravi me ako gresim, ko je po sluzbenoj duznosti bio okrivljen, neko od ljudi koji vode JTF ili oni koji su legalni savez predstavljali fantomskim funkcijama...ako su ti u JTF-u muvali, sto ih niko nije vodio na sud ili prijavio policiji i ITF-u, pa sve ide dalje po sluzbenoj duznosti...Ali to je klasika ovog foruma, samo drvlje i kamenje po drugome koji nije tu...

@mladen1698
Vidi, posto se na zalost ITF raspao na 3 dela na taj nacin i u Srbiji(Jugoslaviji,SCG) mogu da postoje 3 ITF federacije. Jedna direktno odgovara Chang Ung-u, druga Choi Jung Hwa,treci Tran.Svako od njih moze da imenuje svog predstavnika-svaki od njih je predstavnik ITF-a za neku zemlju,ali se postavlja pitanje kojeg.;)Tu nastaje nesporazum. Vrekica je direktno ovlastio General (slozicemo se da je njegova rec bila svetinja), neposredno pre smrti Choi je imenovao svog naslednika na funkciji predsednika ITF-a(na forumu sam vec postavio njegov poslednji govor-pretrazi), kada je umro, Chang Ungh je postao predsednik Generalovog ITF-a. Vrekic je samo nastavio tamo gde je stao sa Generalom.
Ako se ne slazes sa ovim, molim te naznaci gde skripi.

Uredno registrovani i od ITF priznati savez (koliko su pokazali dokumenti koje sam video) nikada nije bio moj niti sam bio deo njega, samo sam imao srece da znam neke od ljudi koji su u njemu bili aktivni i ulagali svoje vreme i novac I opet optuzbe na neciji racun (pretpostavljam njihov)...prvo jedni za nestrucnost a drugi sad za muvanje...ispravi me ako gresim, ko je po sluzbenoj duznosti bio okrivljen, neko od ljudi koji vode JTF ili oni koji su legalni savez predstavljali fantomskim funkcijama...ako su ti u JTF-u muvali, sto ih niko nije vodio na sud ili prijavio policiji i ITF-u, pa sve ide dalje po sluzbenoj duznosti...Ali to je klasika ovog foruma, samo drvlje i kamenje po drugome koji nije tu...

Danima citam sve na forumu i razmisljala sam da li da kazem koju rec na ove tvoje postove i da li je vredno da ista kazem za Chongjenima ali ipak hocu. Taj period o kojem govoris veoma dobro znam kao i sva desavanja a ti bi trebalo da znas i shvatis "ljudi koji su u njemu bili aktivni i ulagali svoje vreme i novac ", tih ljudi nema vise u ITF a ni onda ih nesto nije bilo slabo, veoma slabo vise je bilo na bla, bla, blaaaa....prazne price i malo rada jer da nije tako sad bi ti ljudi isto radili ITF i imali svoje klubove (mislim na vecinu). Drugo, o kakvoj fantomskoj funkciji bre pricas sigurno je da je nije bilo jer sve je bilo legalno a sto se tice price po sluzbenoj duznosti to je vec neka druga stavka...koja nije prosla a zna se zbog cega.

I sa ovim tvojim nekim stavovima i pricama ja pretpostavljam ko si.

Mnogih ljudi ovde nema na forumu a koji se spominju bilo da je rec o Generalu, Kimu,Nobilu i drugim ljudima iz ITF kako u zemlji tako i u inostranstvu i ako se daje koja lepa rec o njima tako ima i suprotnih razmisljanja i sva se iznose.

Mnogih ljudi ovde nema na forumu a koji se spominju bilo da je rec o Generalu, Kimu,Nobilu i drugim ljudima iz ITF kako u zemlji tako i u inostranstvu i ako se daje koja lepa rec o njima tako ima i suprotnih razmisljanja i sva se iznose.
P0zdrav maskice.Drago mi da si se ponovo ukljucila u diskisiju.:ok:
Nadovezao bih se na tvoj post... Sve na ovom svetu ima dve strane pa tako i misljenje. Upravo zbog ljudi koji se pominju mislim da bi i oni koji pricaju dobro i koji pricaju lose trebali na neki nacin da argumentuju svoje tvrdnje. Jer ako nema dokaza za te tvrdnje oni koji samo citaju ili su tek poceli da treniraju nasli bi se u dilemi.Cime se samo nanosi steta.Jednostavno nema pobednika,vec postoje samo porazeni.

Koliko kosta kotizacija za Pro tekvondo?

Evo ovde piše
http://www.pro-taekwondo.com/datoteke/Organization system of elimination Pro-TKD in Europe 2010.doc

Jasno su definisani odnosi između organizatora kvalifikacionih turnira i organizatore finalnog turnira. Kao što vidite, postoje 4 kvalifikaciona turnira za Evropsko finale. Pobednici Evropskog finala učestvuju u Svetskom finalu, Worl Final 2, u Zagrebu. Na organizatorima kvalifikacionih turnira je da odluče o visini kotizacija. Npr, mislim (nisam 100% siguran) prošle sezone na kvalifikacionom turniru u Blagoevgradu, Bugarska nije bilo kotizacije. Ako je i bilo, onda je bila 100 eura, ne više. Na tom turniru je učestvovao i Miljan Ćosić a ukrajinac Andry Pasichnyk je, kao pobednik tog kvalifikacionog turnira, učastvovao u finalu u Zagrebu.

@mladen1698
Vidi, posto se na zalost ITF raspao na 3 dela na taj nacin i u Srbiji(Jugoslaviji,SCG) mogu da postoje 3 ITF federacije. Jedna direktno odgovara Chang Ung-u, druga Choi Jung Hwa,treci Tran.Svako od njih moze da imenuje svog predstavnika-svaki od njih je predstavnik ITF-a za neku zemlju,ali se postavlja pitanje kojeg.;)Tu nastaje nesporazum. Vrekica je direktno ovlastio General (slozicemo se da je njegova rec bila svetinja), neposredno pre smrti Choi je imenovao svog naslednika na funkciji predsednika ITF-a(na forumu sam vec postavio njegov poslednji govor-pretrazi), kada je umro, Chang Ungh je postao predsednik Generalovog ITF-a. Vrekic je samo nastavio tamo gde je stao sa Generalom.

1.Radi se o periodu pre raspada ITF-a i radi se o JTF-u kao tada jedinoj registrovanoj ITF organizaciji u YU (tadasnji predstavnik g. Trajkovic cije je ime i i bilo na sajtu itf/aetf).
Ne govorim o periodu posle. Vrlo jasno

Evo ovde piše
http://www.pro-taekwondo.com/datoteke/Organization system of elimination Pro-TKD in Europe 2010.doc

Jasno su definisani odnosi između organizatora kvalifikacionih turnira i organizatore finalnog turnira. Kao što vidite, postoje 4 kvalifikaciona turnira za Evropsko finale. Pobednici Evropskog finala učestvuju u Svetskom finalu, Worl Final 2, u Zagrebu. Na organizatorima kvalifikacionih turnira je da odluče o visini kotizacija. Npr, mislim (nisam 100% siguran) prošle sezone na kvalifikacionom turniru u Blagoevgradu, Bugarska nije bilo kotizacije. Ako je i bilo, onda je bila 100 eura, ne više. Na tom turniru je učestvovao i Miljan Ćosić a ukrajinac Andry Pasichnyk je, kao pobednik tog kvalifikacionog turnira, učastvovao u finalu u Zagrebu.
Hvala Falcon

Danima citam sve na forumu i razmisljala sam da li da kazem koju rec na ove tvoje postove i da li je vredno da ista kazem za Chongjenima ali ipak hocu. Taj period o kojem govoris veoma dobro znam kao i sva desavanja a ti bi trebalo da znas i shvatis "ljudi koji su u njemu bili aktivni i ulagali svoje vreme i novac ", tih ljudi nema vise u ITF a ni onda ih nesto nije bilo slabo, veoma slabo vise je bilo na bla, bla, blaaaa....prazne price i malo rada jer da nije tako sad bi ti ljudi isto radili ITF i imali svoje klubove (mislim na vecinu). Drugo, o kakvoj fantomskoj funkciji bre pricas sigurno je da je nije bilo jer sve je bilo legalno a sto se tice price po sluzbenoj duznosti to je vec neka druga stavka...koja nije prosla a zna se zbog cega.

I sa ovim tvojim nekim stavovima i pricama ja pretpostavljam ko si.

Maskice, hajde da razdvojimo pojmove suprotno misljenje i iznosenje neistine i ignorisanje apela za potvrdom onoga sto je receno, sto se naravno nije i ne moze desiti...
T zar to ljude okje vise nisu aktivni automatski svrstava u one koji su "uzimali" pare...? Opet mesate stvari...

1.Radi se o periodu pre raspada ITF-a i radi se o JTF-u kao tada jedinoj registrovanoj ITF organizaciji u YU (tadasnji predstavnik g. Trajkovic cije je ime i i bilo na sajtu itf/aetf).
Ne govorim o periodu posle. Vrlo jasno
Molim te procitaj jos jednom sta sam napisao...govorio sam i o periodu pre raspada-pre Generalove smrti.
P.S.Da se ne secas mozda kako je glasila web adresa tog sajta?Ili bar odprilike...

@mladen1698

Molim te procitaj jos jednom sta sam napisao...govorio sam i o periodu pre raspada-pre Generalove smrti.
P.S.Da se ne secas mozda kako je glasila web adresa tog sajta?Ili bar odprilike...
Na svojevremeno jedinstvenom sajtu ITF-a. Ali to sve nije bitno jer se jos uvek ignorise ono oko cega je diskusija pocela to je takozvana nestrucnost pojedinaca, kao i izjava da ce to da se proveri i sada se mudro posle seminara kod Tonija cuti o tome, kao i o famoznom ovlascenju koje svetlo dana nije videlo... Molim da se suprotnost misljenja (npr. ja mislim da je ovaj bolji od onoga ili nacin rada ovoga i onoga...) ne mesa sa iznosenjem lazi (pojas izdan od nestrucnih ljudi, asocijacija i njen predstavnik nisu morali da budu verifikovani od strane ministartstva - itekako; imenovani na upravnom telu i verifikovani od strane ministartsva, sve je ostala bar tada bilo nelegalno, nebitno ko je tu bio i sta). Dobro se zna da svaka organizacija (bar u to vreme) je imala svoje radno telo (predstavnike) koji biraju i donose odluke. SVAKA odluka o eventualnoj izmeni sluzbenog lica koje predstavlja udruzenje ( ne mislim samo na tekvondo jer sam clan drugog udruzenja koje je i u to vreme "radilo" po istim pravilima) morala je da bude verifikovana od strane ministarstva.(KAKO I PISE NA SVAKOM RESENJU-u skladu sa kojim clanom kog zakon i pocijoj prijavi) .stvarno je vec dosta ponavljanja stvari koje su jasno bile takve i zaista necu da diskutujem o tome, bar ne pre nego sto osvane ta famozna potvrda o nestrucnosti pojasa i sve ostalo s cime se neko busa u prsa a nikako da "okaci" nego se ide linijom ignorisanja.
I na kraju, akda vec nije bitno sta je bilo pre, zasto se onda iznose neistine o ljudima koji se se pre i sada bavili ITF-om? I nakon vega se mudro cuti o tome, verovatno zato sto to nije bitno a ne zato sto je neistina.

Poslednja izmena:

Back