Italija ima veći BDP od Rusije

• Začetnik teme Začetnik teme PA8
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Rusija je zemlja centralizacije do kraja. Tačno je da se u najvećim centrima zivi solidno, cene su niže nego kod nas, dok primanja su taj nivo, ali kad se iz njih izadje problemi nastaju i oni su vekovni.

Ljudi rade za 300-400e u vrlo teškim uslovima, infrastruktura je iz vremena Hruscova, dok kult vodje je nikad veći.

Takodje iz ovih sredina se regrutuju ljudi za rat, a to je iz 2 razloga:

1.) Potencijalna pobuna je maltene nemoguća, oni jednostavno nemaju slobodarski duh, mi smo narod bunta za njih.

2.) Drugi razlog je mešavina propagande i odlične zarade na frontu( za mesec dana se zaradi kao za godinu radeći u tim sredinama).

Takodje Rus iz tih sredina nikad nije osetio pravu slobodu, sve do 50-tih godina 19-tog veka oni su živeli u feudalnom sistemu, deca su umirala od gladi i bolesti ali taj sistem je i dalje uspevao da se održava( sve je to uticalo na 1905g, a kasnije i na 1917).

Zemlja je bogata onoliko koliko joj selo cveta, zato mi je uvek dobar primer jedna Slovenija, jer ipak tamo standard i nije iznad proseka Eu, ali manje sredine su sve veće i ulaganja u te sredine su ogromna.

Nije ni uporedivo,Rusija je mnogo veca zemlja ali nije gusto naseljena za razliku od Italije ,takodje faktori su i prioriteti budzeta Italija jeste ekonomski jaka kao ali je i Americka vojna sluga u to ne ulazu kao zemlje koje su vojne sile,takodje oni ne ulazu novac u istrazivanje svemira i naucne projekte kao Rusija,a budzet cijeli Rusije ne mozes da znas ,u Rusiji je problem neravnomjerna raspodjela bogastava pa zato imas gradove u Rusiji tako siromasne kao Rostov ili Jakutsk a takve gradove siromasne neces naci u Italiji cak ni Palermo i Kaljari nisu toliko siromasni ali takodje nijedan grad u Italiji nije skuplji niti ima bolji standard od Moskve,Peterburga eventualno Ekaterinburga , najbolji standard u Italiji ima Torino
rostov
1744953801158.png

Nije ni uporedivo,Rusija je mnogo veca zemlja ali nije gusto naseljena za razliku od Italije ,takodje faktori su i prioriteti budzeta Italija jeste ekonomski jaka kao ali je i Americka vojna sluga u to ne ulazu kao zemlje koje su vojne sile,takodje oni ne ulazu novac u istrazivanje svemira i naucne projekte kao Rusija,a budzet cijeli Rusije ne mozes da znas ,u Rusiji je problem neravnomjerna raspodjela bogastava pa zato imas gradove u Rusiji tako siromasne kao Rostov ili Jakutsk a takve gradove siromasne neces naci u Italiji cak ni Palermo i Kaljari nisu toliko siromasni ali takodje nijedan grad u Italiji nije skuplji niti ima bolji standard od Moskve,Peterburga eventualno Ekaterinburga , najbolji standard u Italiji ima Torino
jakutsk...inače zimi u tom gradu temperatura pada - 55

1744953900485.png

svime je jasno zašto italija ima veči BDP...kupi torbicu u kini za 1000 dolara a zatim naljepi brend na nju i proda je za 38 000 dolara...

Iz tvog primera je očigledno zašto niko normalan (intelektualno pošten) neće taj "klasični" (nominalni) BDP uzimati kao iole relevantan pokazatelj. Zato su i smišljeni različiti superiorniji "BDP-ovi" (koji mnogo realnije pokazuju međuodnose).

Tvorac pojma BDP, Simon Kuznjec (Simon Kuznets) bio je nepopustljiv u tvrdnji da BDP nema veze sa blagostanjem.

Nažalost, mnogi koji ovde pišu pokazuju da nisu još "dobacili" do tog saznanja

Iz tvog primera je očigledno zašto niko normalan (intelektualno pošten) neće taj "klasični" (nominalni) BDP uzimati kao iole relevantan pokazatelj. Zato su i smišljeni različiti superiorniji "BDP-ovi" (koji mnogo realnije pokazuju međuodnose).

Tvorac pojma BDP, Simon Kuznjec (Simon Kuznets) bio je nepopustljiv u tvrdnji da BDP nema veze sa blagostanjem.

Nažalost, mnogi koji ovde pišu pokazuju da nisu još "dobacili" do tog saznanja
Italija ima jaču ekonomiju od Rusije.

Iz rassije su garant ...
oces jos?
ili potrazi sam, imas cika gogleta pa trazi ali znam da neces posto se jelte kao russofili bojite istine :per:
evo da ti pomognem:whistling:

a ti si garant?
i ne treba meni gugl za razliku od vas što lupate ja sam bio u Moskvi ;)

ovaj ti je drugi je već pravi video koji nema veze sa onom glupošću koju si već okačio.
i ovakve napuštene zgrade imaš skoro u svakom glavnom gradu širom planete. :ok:

Poslednja izmena:

Back