kapetanmark
Legenda
- Poruka
- 60.903
tesko da to iko moze, s obzirom da su te potkovali britanski kolonizatoriЧекамо тебе, да нама неукима објасниш шта је култура расе, шта култура нације и шта је култура географије
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
tesko da to iko moze, s obzirom da su te potkovali britanski kolonizatoriЧекамо тебе, да нама неукима објасниш шта је култура расе, шта култура нације и шта је култура географије
Ako se to ne zna, onda smo u debelom minusu. Svaki put kada pričitam da neko ima potrebu da drugima objašnjava svoje poreklo, postaje mi sumnjiv.Чекамо тебе, да нама неукима објасниш шта је култура расе, шта култура нације и шта је култура географије.![]()
To su česte pojave, mada za slovenske/vlaške gene nije toliko bitnija pigmentacija koliko crte lica. Crnomanjasti Alpinid je i dalje tipičan za srednju Evropu, dok je svetloputi Dinarid za Balkan itd.Bazirao sam se više na pigmentaciji. Svakako je Vanja bliži prosječnom Italijanu nego Poljaku, a Nikola je bliži prosječnom Poljaku.
Među Srbima sam kod rođenih (2 brata, 2 sestre ili brat i sestra) viđao puno slučajeva odudaranja po pigmentaciji. Čini mi se da je najučestalije sestra svijetle pigmentaciji slovenskog izgleda u cjelini i tamniji brat starobalkanskog/vlaškog izgleda. Inače imamo nešto više žena sa djelimično ili potpuno slovenskim izgledom nego muškaraca.
svi smo mi srbiAko se to ne zna, onda smo u debelom minusu. Svaki put kada pričitam da neko ima potrebu da drugima objašnjava svoje poreklo, postaje mi sumnjiv.
Posle još prepiske priznao je da nije primetio jak CM, da je teško utvrdiiti da li je neodvojivi deo Dinarakog supstrata ili je u čistoj formi.Динароид, медитераноид, итд...
Čini se da su Baltid, Gorid, Neo Danubian i Norid tipovi koje vučemo od slovenskih predaka, dok tipove Mediteranid, Atlantid, Dinaro-Med i Pontid vučemo od starobalkanskih/vlaških predaka. Dok bi tipovi Dinarid i North Pontid kod nas nastali kao produkt mešanja Slovena i Vlaha. Alpid je izgleda bio prisutan kod obe populacije. Ostaje misterija Borebija koji nekako ne ide ni uz Slovene ni uz Starobalkance, već vuče na Germane.To su česte pojave, mada za slovenske/vlaške gene nije toliko bitnija pigmentacija koliko crte lica. Crnomanjasti Alpinid je i dalje tipičan za srednju Evropu, dok je svetloputi Dinarid za Balkan itd.
To što što budeš zajapuren tj. što pocrveniš na suncu ti je tvoje od R1b linije.Kod mene je malo drugacija situacija - i ja i rodjena sestra smo plavokosi i plavooki, ali ona za razliku od mene potamni na suncu ko od sale, dok ja i sa losionom pocrvenim ko oni Englezi u Spaniji.![]()
Da znaš!To što što budeš zajapuren tj. što pocrveniš na suncu ti je tvoje od R1b linije.![]()
Pontid , tj. Severni pontid je isto čest kod original Slovena kao što su oni u trouglu Belorusija - Ukrajina - zapadna Rusija.Čini se da su Baltid, Gorid, Neo Danubian i Norid tipovi koje vučemo od slovenskih predaka, dok tipove Mediteranid, Atlantid, Dinaro-Med i Pontid vučemo od starobalkanskih/vlaških predaka. Dok bi tipovi Dinarid i North Pontid kod nas nastali kao produkt mešanja Slovena i Vlaha. Alpid je izgleda bio prisutan kod obe populacije. Ostaje misterija Borebija koji nekako ne ide ni uz Slovene ni uz Starobalkance, već vuče na Germane.
stose ti kao pripadnik kantonalne mahale mesas u ovu temu ?Pontid , tj. Severni pontid je isto čest kod original Slovena kao što su oni u trouglu Belorusija - Ukrajina - zapadna Rusija.
Kantonalna mahala ti u gaćamastose ti kao pripadnik kantonalne mahale mesas u ovu temu ?
ajde ajde ne srdi seKantonalna mahala ti u gaćama
Tandara mandara broćajde ajde ne srdi se
drz se ti vasih geografskih nadleznosti
za srbiju ne vodi brige bolan
kontas ba
Termin "Vlasi" je tu anahron i nije baš tačan. "Vlah"u ranom srednjem veku je bio naziv (etnonim i socijalna oznaka) koji su Sloveni i Vizantinci koristili za razne romanizovane i nomadske stočarske populacije.Današnji Srbi se samo djelimično potomci slovenskih Srba koji su došli na Balkan početkom 7. vjeka. Moderni Srbi su mješavina tih proto-Srba i drugih Slovena sa balkanskim starosjedilaca (Vlasima), oni su se izmješali tokom srednjeg vjeka i iz tog miksanja su nastali Srbi u današnjem obliku. Tamo do 13-og vjeka se odvijalo to mješanje. Tako da su današnji Srbi isti kao Srbi od prije 800 godina, ali nisu isto kao Srbi od prije 1400 godina. Tako kažu arheogenetička i genetička istraživanja. Slovenski Srbi i druga slovenska plemena nisu došli na pustu zemlju prije oko 1400 godina ili nešto više. Na Balkanu je bilo drugih ljudi kad su oni došli, Grci su bili na jugu a u ostatku Balkana uglavnom Vlasi koji su govorili romanskim jezicima. Da se seoba Slovena nije desila najveći dio Balkana bi danas bio romanofon. Bukvalno svaki Srbin u sebi ima i slovenskih i vlaških gena. Kod nekih Srba više dođu do izražaja slovenski geni pa izgleda ili može proći kao npr. Poljak ili Rus, a kod nekih više do izražaja dođu vlaški geni pa izgleda kao Grk ili Italijan. Dva rođena brata mogu biti tako različiti. Znam X slučajeva dva brata, 2 sestre ili brata i sestre od kojih je neko plav i sjevernjačkog izgleda a neko taman mediteranskog izgleda. Eno ti Nikole i Vranje Grbića dakle rođene braće - Nikola je svijetliji i izgleda kao Poljak neki, a Vanja je tamniji i vuče na Italijana.
@Perperius @FDDD
>Svaki tamni Rus ima puno više sjevernjačke genetike od svjetlog Grka.Fenotip i genetip se ne poklapaju baš uvjek na nivou pojedinaca, ali se poklapaju na nivou naroda. Postoje tamnokosi Rusi, ali i svjetlokosi Grci. Svaki tamni Rus ima puno više sjevernjačke genetike od svjetlog Grka. Naravno na nacionalnom nivou Rusi su puno svetliji od Grka. Sva drugi Rus je plav, a kod Grka je u prosjeku plav možda 1 od njih 20.
>Uostalom, Poljaci i dan danas zovu Italiju i Italijane "Włochy" (Vlohi). Tu je i slovenačko mesto Laško koje se odnosi na Italijane."Vlah" je isprva bio staroslovenski termin za sve romanske narode. Ne samo za one balkanske.
Preuzeli su ga od starih Germana (germanski oblik je bio "walhaz" što znači stranac - odatle recimo nazivi Vels gde žive Kelti ili Valonija u Belgiji gde se govori francuski umesto holandskog).
Uostalom, Poljaci i dan danas zovu Italiju i Italijane "Włochy" (Vlohi). Tu je i slovenačko mesto Laško koje se odnosi na Italijane.
Da se ne doksujem bezveze, evo ethnic composite kako izgledam, najbliže što sam mogao da napravim. Da li bi rekao da sam Evropljanin? Inače našao sam ovakve fenotipe u Grčkoj isto.Da, neki izgledaju kao Grci, Italijani, ali mnogi kao da su sa Magreba. Mene lično je jedan Anglosaksonac, koji je video negde grupu Srba, pitao otkud spics u Srbiji (naziv za latinoamerikance). Tragikomedija.
Netačno. Anders Fog Rasmusen koji je tamnkosos se ne razlikuje autosomalno od plavokosih Danaca i puno je veći sjevernjak genetički od svakog plavog Grka.>Svaki tamni Rus ima puno više sjevernjačke genetike od svjetlog Grka.
To su ne bih složio jer mi zvuči kao obmana. I jedan i drugi imaju više severnjačkie genetike od nekih njihovih sunarodnika, samo što je ovaj Grk manjina, time Grci većinski nisu bliži severnjačkoj genetici.
Anders je Atlantid+Nordic koliko vidim. Grk koji je očito Nordic, ne plavi Pontid ili Mediteranac već plavi Nordic, onda je blizak svakom Dancu koliko i Anders.Netačno. Anders Fog Rasmusen koji je tamnkosos se ne razlikuje autosomalno od plavokosih Danaca i puno je veći sjevernjak genetički od svakog plavog Grka.
Nismo mi svi isti , pa ni Srbi takvi kakve jedni zamisljaju..svi smo mi srbi
ali su nas titoisti podelili na licane, hercegovce, crnogorce, one iz srbije, toboz vojvodjane...
lokal patriotizam je stvar komunalnih potrepstina , recimo borba za dobrobit u svom kraju i to...
kapito ?
ili no kapito ?
svi smo mi srbi i to je ispred svega.
Ama nije. Plavi Grci su genetički identični kao njihovi garavi sunarodnici, a sa Dancima niđe veze nemaju. Fenotip i genotip su različite stvari.Anders je Atlantid+Nordic koliko vidim. Grk koji je očito Nordic, ne plavi Pontid ili Mediteranac već plavi Nordic, onda je blizak svakom Dancu koliko i Anders.
Tamni vilajet cemo osloboditi od srbijanskog i drugosrbijanskog zuluma.Lokal patriota.Istočno od Drine me ne zanima.
Ti si "klasican"Srbin.Da se ne doksujem bezveze, evo ethnic composite kako izgledam, najbliže što sam mogao da napravim. Da li bi rekao da sam Evropljanin? Inače našao sam ovakve fenotipe u Grčkoj isto.Pogledajte prilog 1769143