- Poruka
- 89.439
Nisu zidovi fantazija, nego ne mogu da spreče fantaziju.Ti zidovi nisu fantazija već način da se i fizički smanji mogućnost da neko padne u fantaziju. Neće ti curi voda na usta ako ništa ne miriše.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nisu zidovi fantazija, nego ne mogu da spreče fantaziju.Ti zidovi nisu fantazija već način da se i fizički smanji mogućnost da neko padne u fantaziju. Neće ti curi voda na usta ako ništa ne miriše.
Nisam iščitao postove posle ovog, jednostavno obično vaspitanje dece treba da bude dovoljno, obično i jeste, nauče te još kao dete da sestru ne gledaš kao na devojku koja ti nije rod i jednostavno je tako lako. Imam sestara nekih daljih i da se tačno gole poskidaju sve ja ne bih mogao imati želju i da hoću. Jel' to odgovor?Ne vidim da Isus osuđuje, već da objašnjava prirodu greha. Ako nešto
može da bude pod tvojom kontrolom a nije, onda se zapitaš kako to
da postigneš. Ono što je nesvesno, treba da se osvesti. Za to postoje
duhovne prakse.
Isus je samo ukazao na to da je svesnost jedini način.
Izvini što sam se ja navrzao na tebe Mogu da spreče ako si tamo dugo ali mogu da izazovu i kontraefekat, totalnu izopačenost.Nisu zidovi fantazija, nego ne mogu da spreče fantaziju.
Mogu kako ne... Kad se ne moliš imaš poslušanje da rešiš u najkraćem roku koji ne dozvoljava bleju naokolo, pa opet molitva i tako u krug... Kad da još i fantaziraš? Nema vremena za to.Nisu zidovi fantazija, nego ne mogu da spreče fantaziju.
Da li sve žene gledaš kao sestre?Nisam iščitao postove posle ovog, jednostavno obično vaspitanje dece treba da bude dovoljno, obično i jeste, nauče te još kao dete da sestru ne gledaš kao na devojku koja ti nije rod i jednostavno je tako lako. Imam sestara nekih daljih i da se tačno gole poskidaju sve ja ne bih mogao imati želju i da hoću. Jel' to odgovor?
A ti onda probaj da se osamiš pa ćeš se uveriti.Mogu kako ne... Kad se ne moliš imaš poslušanje da rešiš u najkraćem roku koji ne dozvoljava bleju naokolo, pa opet molitva i tako u krug... Kad da još i fantaziraš? Nema vremena za to.
A da te gledam kako se trtiš oko mene ceo dan, koju šansu bih imao da sprečim fantaziju? Ko gladnome poturati sarmu.
Upravo je obrnuto. Mogu da spreče samo u početku. Što više vremena prolaziIzvini što sam se ja navrzao na tebe Mogu da spreče ako si tamo dugo ali mogu da izazovu i kontraefekat, totalnu izopačenost.
Objasnih, breDa li sve žene gledaš kao sestre?
Pa da. I ja sam rekao da može da se izazove kontraefekat i totalna izopačenost.Upravo je obrnuto. Mogu da spreče samo u početku. Što više vremena prolazi
to ''demoni'' kreću jače da napadaju.
Pa i jesam, deluje... Apropo toga, a što i tvoji budisti imaju i borave u manastirima? Jer njima kolači ne mirišu?A ti onda probaj da se osamiš pa ćeš se uveriti.
Znači niko šanse nema? Ne pričaj o konju kog nisi jahala.Upravo je obrnuto. Mogu da spreče samo u početku. Što više vremena prolazi
to ''demoni'' kreću jače da napadaju.
Brate, ja mogu da ti dam suprotan primer, situacija je bila vrlo slična, monah je skrenuo pogled u milisekundi pa izašao. E to je samospoznaja i samokontrola, siguran sam da se ohladio nekako kada je izašao. A mlad.Kad smo isli zadnji put u manastir Ostrog, snajka je bila razgolicena, pa sa primetio kako je jedan monah gleda.
To je primetila i monahinja, prisla snajci, i naredila da se pokrije. Dakle te price, o nekakvoj samokontroli
okaci macku o rep...
Šansa nije u begu nego u podizanju svesnosti.Znači niko šanse nema? Ne pričaj o konju kog nisi jahala.
Odbacis takvu pomisao kada ti se namece.OK, kako to radimo svesno, kad je to prirodni instikt?
Dakle, mi mozemo obuzdati zelju, ali je ne mozemo spreciti?
Kako spreciti?
Храна, жеђ, вино и секс тј полност нису грех, већ су природне потребе човека дате му од Бога.Nije ni seksualna zelja
Pa ne mizes da se kajes i daöhe gresis.Ms nemoj, kako si to zaključio?
Pa nema žrtve ali ima oprost ako se ispovedi i pokaje....Jer ako svako može da pogreši, kako kažeš, svaki put kad se to desi bi te neumitno čekala "jarost ognja". Nego, sva sreća nemaš pojma i citati ti opet van konteksta.
Hebrejima 10,26 | Jer kad mi griješimo dragovoljno, pošto smo primili poznanje istine, nema više žrtve za grijehe; |
Hebrejima 10,27 | Nego strašno čekanje suda i jarost ognja, koji će pojesti protivnike. |
Pa u tome i jeste suština. Prosečan čovek je stoka koja će da pretera u svemu i kad ne može da shvati na drugi način, da mu lepo kažeš, onda pripreti paklom.Храна, жеђ, вино и секс тј полност нису грех, већ су природне потребе човека дате му од Бога.
Али, преједање, напијање или блудничење (где је прељуба један од најопаснијих видова блудничење) су тешке злоупотребе тих Дарова Божјих и зато су грех.
А осим тога, могу бити и јако нездрави и погубни за сваког човека.
Јасна,није ваљда да браниш прељубу као чин?aha.. a onda je mrmot zavio čokoladu u foliju...
Od fantazija ne.Misliš da će manastirski zidovi od fantazije da te zaštite?
Грешка у односу на Божји Наум за човека. Бог му жели добро и даје му упуте како да живи да би како каже Свето Писмо, ,,дуго поживео на земљи и да му буде велики век", али он греши у односу на то и одступа и тиме чини најпре себи лоше.Patrijarh Pavle ili beše Starac Tadej su reč "greh" objasnili kao "greška", znači obična greška ali koja može postati kobna kako si rekao- pogubna.
Ja razumem da ti ne možeš da razumeš sve što sam na temi napisala,Јасна,није ваљда да браниш прељубу као чин?
Ја разумем да се не слажете са Учењем Цркве, али да се иде дотле баш ми није јасно.
Ок, опрости ако сам те погрешно схватио.Ja razumem da ti ne možeš da razumeš sve što sam na temi napisala,
ali da vidiš nešto što nisam napisala, to ne razumem.
Eto tačno sam prepoznao o šta se spotičeš. Nisi osvestila da smo i bića navike. Kako godine prolaze, sve više. Za tebe ne postoje jel te tako ubedio Muđa.Šansa nije u begu nego u podizanju svesnosti.
I sad da ne bi na svakoj temi pričali isto, ja ću ovde da se zaustavim.
Jesi ti čitao šta sam pisala na ovoj temi?Eto tačno sam prepoznao o šta se spotičeš. Nisi osvestila da smo i bića navike. Kako godine prolaze, sve više. Za tebe ne postoje jel te tako ubedio Muđa.
A sa navikama nema trte,mrte one rade svoje bila svesna ili ne bila, kao đavolska naprava. Samo se silom i odricanjem koja ih lomi mogu zaustaviti (ako Bog da).