to je kasnija faza..kad je video da ga Jevreji odbacuju a mnogi pagani prihvataju...Što ti govori o tome da je samo htio testirati vjeru te žene da vidi da li zaista ima dovoljnu vjeru u Njega. Da Hristos ne misli loše o nejevrejima govori i ova Njegova rečenica:
"15. Kao što Otac poznaje mene i ja Oca; i život svoj polažem za ovce.
16. I druge ovce imam koje nisu iz ovoga tora, i te mi valja privesti, i čuće glas moj, i biće jedno stado i jedan pastir.
17. Zato me Otac ljubi, jer ja život svoj polažem da ga opet uzmem." (Jovan 10:15-17).
Druge ovce su neznabožački narodi koji su počeli prihvatati Hrista.
Takođe i ovo:
"8. I kapetan odgovori i reče: Gospode, nisam dostojan da pod krov moj uđeš, nego samo reci riječ, i ozdraviće sluga moj.
9. Jer i ja sam čovjek pod vlašću, i imam pod sobom vojnike, pa rečem jednome: idi, i ide: i drugome: dođi, i dođe; i slugi svome: učini to, i učini.
10. A kad ču Isus, zadivi se i reče onima što idu za njim: Zaista vam kažem: ni u Izrailju tolike vjere ne nađoh.
11. A kažem vam da će mnogi od istoka i zapada doći i sješće za trpezu s Avraamom, i Isakom, i Jakovom u Carstvu nebeskome;
12. A sinovi carstva biće izgnani u tamu najkrajnju; ondje će biti plač i škrgut zuba." (Matej 8:8-12).
Ovdje hvali vjeru rimskog kapetana i čak govori da će mnogi iz raznih naroda biti u carstvu nebeskom a sinovi carstva tj. Jevreji će biti izgnani u tamu zbog nevjere.
"Idite, dakle, i naučite sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Svetoga duha." (Matej 28:19).
Isus jasno govori da je Njegova misija za sve narode a ne samo za Jevreje.
u početku je bilo
Matej 15,24 | A on odgovarajući reče: ja sam poslan samo k izgubljenijem ovcama doma Izrailjeva. |