- Poruka
- 568
Zbog drugacijeg proracuna.Стварно, па зашто се онда слављење Васкрса не поклапа са грегоријанским календаром ?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zbog drugacijeg proracuna.Стварно, па зашто се онда слављење Васкрса не поклапа са грегоријанским календаром ?
Па што га онда зовеш папски календар када није то, размисли мало пре него почнеш да причаш оно што нема везе са истином.Zbog drugacijeg proracuna.
Uzeli ste papin kalendar i rekli to je MilankovicevПа што га онда зовеш папски календар када није то, размисли мало пре него почнеш да причаш оно што нема везе са истином.
Грегоријански календар другачије слави празник Васкрса него реформисани јулијански, или Миланковићев календар.
Стога то нису два иста календара како си ти овде представио.
Samo što Bog nije tražio kalendarski dan tj sasvim određeno baš subotu. To jasno ne piše u zapovesti tako da je jasno da je sutra pravi dan odmora i sećanje na Njegovo vaskrsenje koje se, da podsetim, desilo tada jer su ga fariseji-subotari raspeli zbog nje.Ne znam dali sam uspeo bar malo dokuciti pravi ambijenat subote pa cu zavrsiti s tim da se pravi blagoslovi subote mogu osetiti samo kad je ljudi svetkuju onako kako to trazi Bog Nebeski u skladu sa 4-om zapovescu i licnog primera Isusa Hrista !!!
Ти што су ти тако рекли а имају "Цркву" која се популарно зове Артемијева, а у ствари је црква деда Марка Радосављевића, су прекршили низ канона, и анатемисани су.Ekumenizam u punom sjaju.
Vratite se na put pradedova!Ти што су ти тако рекли а имају "Цркву" која се популарно зове Артемијева, а у ствари је црква деда Марка Радосављевића, су прекршили низ канона, и анатемисани су.
Могу само да се играју Цркве у Србији, нико њих не признаје.
Њихова рукополагања су неканонска и њихова Литургија није Литургија јер и нису Црква већ група грађана која се облачи како жели.
Па ти ако хоћеш да их слушаш, изволи, мени је свеједно.
A crkva je ukrala i Hrista...nije uzela nego samo nastavila po postojećem kalendaru carstva. Kasnije je naslednik Hrista, papa G uz naučnike tog vremena izmenio kalendar. Preskočio skoro dve sedmice...Rimski kalendar je uzela crkva!
A kasnije i Grigorijev!
Tacno.Isus je ukinuo sve jevrejske praznike pa i subotu!
Ne razumem pitanje?Nisu njegovi naslednici?
Uradio šta Rimljani nisu...
Ne razumeš ti mnogo šta.Ne razumem pitanje?
Nisi precizno postavio pitanjeNe razumeš ti mnogo šta.
Jevreji i dalje slave subotu/sedmi dan/šabat. Tako da nije ukinuta.
A naslednici od originalnog Isusa Hrista su sproveli i uveli mnoge Hrišćanske norme i dogme kroz vekove i dva milenijuma...
Kad će više taj Armagedon...tome se JS nadaju.Nisi precizno postavio pitanje
Razumem nego vidim ti ne
Jevreji mogu da slave sta zele oni
oni i onako ne slede Hrista kako treba
Bog ih je odbacio kao izabranu naciju odavno
Vidim ti ne razumes najbolje pa da ti objasnim![]()
Za Armagedon znaju svi pravi vernici koji znaju Bozju recKad će više taj Armagedon...tome se JS nadaju.
Čemu se Jevreji nadaju po tvom uverenju i saznanju?
Da, agnostik sam.
Ko Pavle obrezanje dao nalog svakom mjestu telefaxom da se nitko ne obrezuje.Isus je ukinuo sve jevrejske praznike pa i subotu!
A sto bi ja ?Idi kamenuj komsiju
sto cepa drva subotom!
Netočno to su vječne odredbe za sve okolnostiA sto bi ja ?
Nit je on pripadnik Bozjeg naroda,nit mi zivimo u teokratskim uredjenjem da bi praktikovali zakone koje su bile uspostavljene zbog te namene...danas vise nigde na svetu ne postoji takvo drustveno uredjenje stoga su te zapovesti van snage.
To dali neko krzi Bozji zakon ,ukljucujuci i subotu,odgovara iskljucivo pred Bogom - On ce to adekvatno sankcionisati u sklopu sa Njegovim globalnim planom.
...e sad ako li je pripadnik crkve koji je "krenuo u otpad"crkva ima obavezu da takvog clana adekvatno sankcionise a na kraju,ukoliko se ta njegova praksa tvrdoglavo produzi - da ga iskljuci iz skupstine !!!
Odkud tebi ideja da je subota iz 4-te zapovesti PRAZNIK pa da sve to stavis "u istom loncu" ?Tacno.
ništa fariseji nisu kvarili jer su se držali zakonaУ Христово време, поједини јевреји су покварили оно што је остало од Мојсија. Бројали су кораке и морало се тачно знати шта се ради у суботу а шта не.
Дакле пошто су искварили ону веру коју је Бог оставио Мојсију, Христос их разобличава.
jahve direktno naređuje da se u dan odmora (za jevreje subota) kamenuje do smrti onaj nesrećnik što je nosio drva.Šest dana radi, i svršuj sve poslove svoje.
A sedmi je dan odmor Gospodu Bogu tvojemu; tada nemoj raditi nijednoga posla, ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živinče tvoje, ni stranac koji je među vratima tvojim
ne radimo svi, samo oni koji izbegavaju konkretno da odgovore na konkretno pitanje.Зар и ми не радимо тако ?
i šta kaže nebeski, kako će proći onaj što kvari subotu?To dali neko krzi Bozji zakon ,ukljucujuci i subotu,odgovara iskljucivo pred Bogom - On ce to adekvatno sankcionisati u sklopu sa Njegovim globalnim planom
Nisi mi odgovorio a pitao sam te: ako li subotu trebamo navodno odbaciti jer je Isus bio zbog nje optuzen,dali trebamo odbaciti Njegovu Bozansku prirodu jer su ga zbog nje jos vise hteli pogubiti,jer je se gradjase jednak Bogu ?Samo što Bog nije tražio kalendarski dan tj sasvim određeno baš subotu. To jasno ne piše u zapovesti tako da je jasno da je sutra pravi dan odmora i sećanje na Njegovo vaskrsenje koje se, da podsetim, desilo tada jer su ga fariseji-subotari raspeli zbog nje.
Nije moglo da im se dokaže onda i ne može ni dan danas. Očima ne vide i ušima ne čuju. Glupče ko glupče, bili i ostaće, bar još do 15.09.
Ako se ne pokaje,proci ce ocito isto kao i svi drugi nepokajani gresnici koji su odbacili Bozji zakon i Njegov autoritet - izgubice spasenje !!!i šta kaže nebeski, kako će proći onaj što kvari subotu?
to te pitam pošto je prestao direktno da upucava, šta će biti, kako će ga kazniti?Ako se ne pokaje,proci ce ocito isto kao i svi drugi nepokajani gresnici koji su odbacili Bozji zakon i Njegov autoritet - izgubice spasenje !!!
Odgovorio sam ti jasno i precizno - izgubice spasenje !!!to te pitam pošto je prestao direktno da upucava, šta će biti, kako će ga kazniti?
od čega spasenje? neko nas napada?Odgovorio sam ti jasno i precizno - izgubice spasenje !!!
Koji deo tog odgovora ti nije jasan ( ono "izgubice" ili ono drugo "spasenje" ) ???![]()