Исус је Јехова

Evo još jedan dokaz da je Isus Bog:

No vi, vi niste pod vlašću tijela već Duha, budući da Duh Boga stanuje u vama. Ako netko nema Duh Isusov, on mu ne pripada.

Dakle u Rimljanima 8:9 spominje se Duh Božji u apostolima...istovremeno u slijedećoj rečenici taj duh Božji je i Kristov. Taj dokaz sam maloprije zamjetio...evo novi dokazi o Kristu kao Bogu dolaze mi kad god otvorim bibliju.
Čitaj dalje šta Pavle kaže.

''Ovaj duh svjedoči našemu duhu da smo djeca Božija.''

I mi imamo svoj duh, tako i Hrist svoj.
Pa dalje Pavle dodaje...

' A kad smo djeca i našljednici smo: našljednici dakle Božiji, a sunašljednici Hristovi: jer s njim stradamo da se s njim i proslavimo.''

Ako pročitaš pažljivo razumećeš da ne može biti sunašljednik Božji...Hristov Da...

Čitaš nešto čega nema Slape.

Biblijski citati koji govore da je Isus Bozji Sin

Nikada Isus nije rekao za sebe da je Bog ili svemoguci Bog.
Isus rekao za sebe : "Ja sam Bozji Sin." Matej 27:43

Bog je sa neba tri puta posvedocio da je Isus Bozji Sin.

1. Kušač mu se približi i reče mu: Ako si Sin Božji, zapovedaj da se ovo kamenje pretvori u hlebove. (Matej 4:3)
2. i reče mu: Ako si Sin Božji, skoči dole, jer je napisano: "Anđelima svojim zapovediće za te, i oni će tebe na ruke uzeti, da gde nogom svojom za kamen ne zapneš." (Matej 4:6)
3. Oni koji bejahu u lađi približiše se Isusu i pokloniše mu se, govoreći: Zaista si ti Sin Božji! (Matej 14:33)
4. Prvosveštenik mu reče: Zaklinjem te živim Bogom da nam kažeš jesi li ti Hristos, sin Božji. (Matej 26:63)
5. i govoreći: Ti koji hram razvaljuješ i za tri dana opet sagrađuješ, pomozi sad sam sebi! Ako si Sin Božji, siđi s krsta! (Matej 27:40)
6. Centurion i oni koji s njim čuvahu Isusa, pošto videše kako se zemlja zatrese i šta bi, obuze veliki strah, i oni rekoše: Ovo je zaista bio Sin Božji! (Matej 27:54)
7. I dusi nečisti, kad ga viđahu, pripadahu k njemu i vikahu: Ti si Sin Božji! (Marko 3:11)
8. Kad centurion koji stajaše prema njemu vide kako izdahnu, reče: Ovaj je čovek zaista bio Sin Božji! (Marko 15:39)
9. Anđeo joj odgovori: Duh Sveti doći će na te, i sila Najvišega oseniće te. Zato i sveto dete koje će se od tebe roditi nazvaće se sin Božji. (Luka 1:35)
10. Reče mu đavao: Ako si Sin Božji, zapovedaj ovome kamenu da postane hleb. (Luka 4:3)
11. Đavo ga odvede još u Jerusalim, postavi ga na vrh hrama, i reče mu: Ako si Sin Božji, skoči odavde dole, (Luka 4:9)
12. Iz mnogih iziđoše i zli duhovi vičući i govoreći: Ti si Sin Božji! Ali im on zaprećivaše, i ne davaše im da govore, jer oni znadijahu da je on Hristos. (Luka 4:41)
13. Svi rekoše: Ti li si dakle Sin Božji? A on im reče: Vi kažete, jesam. (Luka 22:70)
14. I ja videh i zasvedočih da je on Sin Božji. (Jovan 1:34)
15. Natanailo odgovori i reče mu: Ravi!, Ti si Sin Božji, ti si kralj Izrailjev. (Jovan 1:49)
16. i mi verovasmo i poznasmo da si ti Hristos, Sin Božji. (Jovan 6:69)
17. kako vi govorite onome koga Otac posveti i posla na svet: Hulu govoriš! I to zato što rekoh: Ja sam Sin Božji? (Jovan 10:36)
18. Kad to Isus ču, reče: Ova bolest nije na smrt, nego na slavu Božju, da se proslavi Sin Božji s nje. (Jovan 11:4)
19. Reče mu ona: Da, Gospode! Verujem da si ti Hrist, Sin Božji, koji je trebao da dođe na svet. (Jovan 11:27)
20. a ova su napisana da verujete da Isus jeste Hristos, sin Božji, i da, verujući, imate život u imenu njegovom. (Jovan 20:31)
21. Filip mu reče: Ako veruješ od svega srca svoga, možeš. A evnuh odgovori: Verujem da je Isus Hristos Sin Božji. (Dela 8:37)
22. i odmah je propovedao po sinagogama da je Isus Sin Božji. (Dela 9:20)
23. Jer sin Božji, Isus Hristos, koga propovedasmo vama ja, Silvan i Timotej, ne bi "da i ne", nego u njemu bi "da". (2. Korinćanima 1:19)
24. nauči se - i ako je Sin Božji bio - poslušanju, po onome što podnese, (Jevrejima 5:8)
25. Ko počini greh od đavola je, jer đavo greši od početka. Sin se Božji zato javi da uništi dela Đavolja. (1. Jovanova 3:8)
26. Ko prizna da je Isus Sin Božji, Bog u njemu stoji i on u Bogu. (1. Jovanova 4:15)
27. Ko je koji svet pobedi, osim onoga koji veruje da je Isus Sin Božji? (1. Jovanova 5:5)
28. A znamo da Sin Božji dođe i dade nam razum da poznamo Boga istinitoga, i da budemo u istinitom Sinu njegovom Isusu Kristu. On je koji je istiniti Bog i život večni. (1. Jovanova 5:20)
29. Anđelu Tijatirske Crkve napiši: Evo šta govori Sin Božji, koji ima oči kao plamen ognjeni, i noge kao usjali bakar. (Otkrivenje 2:18)
30. Ja vam kažem: koji god prizna mene pred ljudima, priznaće i Sin čovečji njega pred anđelima Božjim; (Luka 12:8)
31. On se uzdao u Boga; neka mu pomogne sad, ako ga voli, jer govoraše: "Ja sam Sin Božji". (Matej 27:43)
Jovan 3:16 Jer Bog toliko ljubi svet, da je Sina svoga jedinorođenoga dao, da ni jedan koji u njega veruje ne propadne, nego da ima život večni.
Jovan 17:3 A život je večni u tome da tebe poznaju, tebe, jedinoga istinitoga Boga, i onoga koga si ti poslao, Isusa Hrista.
Sve je meni predao Otac moj, i niko ne zna za Sina do Otac, niti Oca ko zna do Sin i ako kome Sin hoće objaviti. (Matej 11:27)
Simon Petar odgovori: Ti si Hristos, Sin Boga živoga. (Matej 16:16)
: A danu tome i o času niko ne zna, ni anđeli nebeski, ni Sin, nego Otac sam. : (Matej 24:36)

Sam Bog je sa neba posvedocio nakon Isusovog krstenja u vodi…da je ISUS njegov SIN - Sin Bozji

I gle, glas s nebesa progovori: Ovo je sin moj ljubljeni, u kome je moje blagovoljenje. (Matej 3:17)
Dok on još govoraše, oblak sjajan zakloni ih, i, gle, ču se glas iz oblaka koji reče: Ovo je Sin moj ljubljeni, na kome je moje blagovoljenje; njega poslušajte! (Matej 17:5)
I ču se glas s nebesa koji progovori: Ti si sin moj ljubljeni, u kome je moje blagovoljenje! (Marko 1:11)
I dođe oblak te ih zakloni, i iziđe glas iz oblaka: Ovo je Sin moj ljubljeni, njega poslušajte! (Marko 9:7)
i siđe na nj Duh Sveti u telesnom obliku kao golub, i ču se glas s neba koji progovori: Ti si Sin moj ljubljeni, u tebi je moje blagovoljenje! (Luka 3:22)
Jer on primi od Boga Oca čast i slavu kad dođe k njemu glas: "Ovo je sin moj ljubljeni, u kome je moje blagoslovljenje." (2. Petrova 1:17)

Čitaj dalje šta Pavle kaže.

Nema čitanja dalje da bi ti pobjegao od ovog stiha ;

No vi, vi niste pod vlašću tijela već Duha, budući da Duh Boga stanuje u vama. Ako netko nema Duh Isusov, on mu ne pripada.

Jedan te isti duh u nama je duh Očev i Sinov....a to je Duh Božji. Stoga je Isus Bog. Nema dalje da bi pokušao negirati napisano. A to dalje također ne razumiješ.

Da. Misleći na sebe kao Hram.
Tako je, misleći na sebe kao hram...ali Isus tu kaže da će on taj hram obnoviti za tri dana...Isus tu kaže da će on sebe uskrsnuti...a ti kažeš da samo Otac uskrsava Isusa. Što ćemo sada brate? Hoćemo li staviti glavu u pjesak naspram tog stiha koji ti se ne sviđa? Opet ti novim stihom biblije dokazujem da i Isus sebe uskrsava.

Jedan te isti duh u nama je duh Očev i Sinov
Evo, samo ova rečenica ti je kontradiktorna.
I to ti je dokaz da nisi u pravu. Ono što veruješ ne umeš ni da napišeš...ne samo ti, ne ume niko...jer je nemoguće racionalno napisati.

Imaš duh Očev imaš duh Isusov...imaš naš duh a imaš i duh ovog sveta...samo je pitanje čiji duh ćemo razvijati u sebi...to je suština onog što Pavle govori i ništa više.

Tako je, misleći na sebe kao hram...ali Isus tu kaže da će on taj hram obnoviti za tri dana...Isus tu kaže da će on sebe uskrsnuti...a ti kažeš da samo Otac uskrsava Isusa. Što ćemo sada brate? Hoćemo li staviti glavu u pjesak naspram tog stiha koji ti se ne sviđa? Opet ti novim stihom biblije dokazujem da i Isus sebe uskrsava.
Tebi je sve u rebusima.

Ja ću brate verovati onim jasnim rečima po pitanju ovog...ili bilo čega drugog...ako svedoci kažu da ga Otac uskrsao, ja ću tako verovati.

Evo, samo ova rečenica ti je kontradiktorna.

Imaš duh Očev imaš duh Isusov...imaš naš duh a imaš i duh ovog sveta...samo je pitanje čiji duh ćemo razvijati u sebi...to je suština onog što Pavle govori i ništa više.

Ja ti o tome mogu pisati kilometre teksta...

Dakako da Otac ima svoj zasedni duh koji se u podstrukturi sastoji od 6 duhova, i da Sin ima svoj zasebni duh koji je jedan. Tu sitoaciju odnosa možemo sagledati u biblijskoj sedmostrukturalnoj minori ili svjećnjaku sa sedam svijeća gdje je središnja svijeća /sveća/ Sinova a šest krajnjih grana minore ili šest svijeća su Očeve.

Ali ta zajednička minora zove se Duh Sveti, a on je dakle sedmostrukturalan (Otkivenje 1:4 čini mi se...)...tako da je Duh Sveti Očev i Sinov.

Tebi je sve u rebusima.

Ja ću brate verovati onim jasnim rečima po pitanju ovog...ili bilo čega drugog...ako svedoci kažu da ga Otac uskrsao, ja ću tako verovati.
Dakle ti gore kažeš da nećeš vjerovati Isusovim riječima da će svoj hram on sam podići za tri dana. To su jasne Isusove riječi ali tebi nešto drugo nije jasno. Tako je rekao ali ti si odlučio to negirati. Ja nisam...ja znam da je taj hram podignut i od Oca i od Sina i od Duha Svetog koji se sastoji od Očevog i Sinovog duha. Ja priznajem da je taj nauk kompliciran kao što je viša matematika meni komplicirana, ali ne smijem negirati matematiku.

Dakle ti gore kažeš da nećeš vjerovati Isusovim riječima da će svoj hram on sam podići za tri dana. To su jasne Isusove riječi ali tebi nešto drugo nije jasno. Tako je rekao ali ti si odlučio to negirati. Ja nisam...ja znam da je taj hram podignut i od Oca i od Sina i od Duha Svetog koji se sastoji od Očevog i Sinovog duha. Ja priznajem da je taj nauk kompliciran kao što je viša matematika meni komplicirana, ali ne smijem negirati matematiku.
Piše u Pismu da je ustao sam od sebe...ili se bar tako može zaključiti...a znamo da nije.

Nema čitanja dalje da bi ti pobjegao od ovog stiha ;

Jedan te isti duh u nama je duh Očev i Sinov....a to je Duh Božji. Stoga je Isus Bog. Nema dalje da bi pokušao negirati napisano. A to dalje također ne razumiješ.
Pavle je jeretik koji je unistio hriscanstvo

Ali ga Otac daje Sinu.

Tako je...to je zapravo kružni tok disanja unutar Duha. Otac daje Sinu ali i sin daje ili vraće Ocu. Kao što imamo kružni tok vode u prirodi tako imamo i kružni tok strujanja Duha Svetog. Kad svu silu svog Duha Otac daje Sinu to se zove davanje sve vlasti Sinu, pa mu onda Sin tu svu vlast vraće. Kad je Otac alfa onda je Sin omega i obrnuto. Zato su obojica alfa i omega ili prvi i posljednji.

Kad Sin vraće Ocu "svu vlast" /Pavao nešto o tome površno piše/ naravno da mu to daje pomoću strujećeg Duha Svetog...drugog načina nema. U svakom slučaju dao sam ti onaj stih koji dokazuje da je Duh Sveti u nama zajednički, Očev i Sinov.

Pavle je jeretik koji je unistio hriscanstvo

Da to su rekli i muslimani "i ostali živi".

Znaš li zašto je Isus izabrao Pavla i obratio mu se u viđenju?

Ne samo zato što je Pavao progonio kršćane pa da ih Isus spasi od Pavla nego što je Pavao bio najbolji student u svojoj klasi na najprestižnijem fakultetu u Jeruzalemu...pa je farizejska graja bila veoma jaka jer ih je ostavio najpametniji student židovske teologije.

Nedavno (pred nekoliko desetaka godina) se je Isus objavio i najpopularnijem židovskom rabinu u Izraelu a taj rabin je umro u 108. godini. Bio je popularan zbog dugovječnosti ali i velikog znanja. Posmrtno je napisao oporuku koja se je trebala otvoriti godinu dana nakon njegove smrti. U toj oporuci je pisalo "Jehošua je Mesija". I onda frka među rabinima....

Isus uvjek bira najbolje u najgorem.

Da to su rekli i muslimani "i ostali živi".

Znaš li zašto je Isus izabrao Pavla i obratio mu se u viđenju?
Nakon isusa, njegovi ucenici i sledbenici su pod vodstvom Isusovog brata Jakova, ostali u zajednici u Jerusalemu u starozavetnoj veri.
Molili se u hramu, obrezivali se, postovali subotu, nisu jeli zabranjena jela....

znas da sam pavle svedoci o tome da mu se licno isus obratio u pustinji?
i dali znas da to svedocenje ponavlja vise puta i uvek razlicito opisuje

znas da je pavle sam na svoju ruku promenio zakone i propise koje su postovali brat Isusa, isusovi ucenici i sledbenici i tako naucio i ostale?

Isus je sam rekao:
18. Јер заиста вам кажем: Док не прође небо и земља, неће нестати ни најмањега словца или једне црте из Закона док се све не збуде.
19. Ако, дакле, ко укине једну од ових најмањих заповијести и научи тако људе, назваће се најмањи у Царству небескоме; а ко изврши и научи, тај ће се велики назвати у Царству небескоме.

Jel proslo nebo i zemlja?
Jel se Zbilo Sve?

Jesu li ukinuli hriscani mnoge starozavetne zakone i propise na nagovor Pavla?

U svakom slučaju dao sam ti onaj stih koji dokazuje da je Duh Sveti u nama zajednički, Očev i Sinov.
Gotovo sam siguran da se u tom stihu ne radi o SD...već duhu kojim smo mi prožeti...da li mi volimo Boga Celim srcem, Svim mislima, Svim delima...da li nas taj motiv gura ili svetovni...rekoh da i ovaj svet ima svoj duh...pitanje je po čijem duhu se vladamu, čiji duh puštamo u srce da ga popuni...šta je naša preokupacija...čime smo ispunjeni...gde naginjemo...o tome Pavle govori.

Piše u Pismu da je ustao sam od sebe...ili se bar tako može zaključiti...a znamo da nije.
Ne znam o čemu pričaš... ali ovaj te stih uči pameti:

Odgovori im Isus: "Razvalite ovaj hram i ja ću ga u tri dana podići."

Svašta ti sebi dopuštaš dok pričaš sa najpametnijim teologom na kugli zemaljskoj. Nisi mi odgovorio za razumjevanje Kološanima 1:17 gdje Pavao kaže za Sina "Sve u njemu ima svoje postojanje". JW su ga izmjenili da ne izgleda tako ali ja sam otkrio cirkus koji ih naknadno ismijava. Jesu jadni...sve rade da prikriju Kristovo boštvo. Tako u Ivan 1:1 malim slovom pišu "bog". Gledaj...ti možeš biti vjernik i negator Krista Boga i bez njih...sa njima se samo dodatno sramotiš pred najvećim teologom na svijetu.

Ne znam o čemu pričaš... ali ovaj te stih uči pameti
Pričam ti o ovom stihu.
Vrati se sad pa pročitaj još jednom ono iznad što rekoh a nisi razumeo. Pa uporedi sa ovim Pavlovim rečima...

''A mi ne primismo duha ovoga svijeta, nego Duha koji je iz Boga, da znamo što nam je darovano od Boga''...

Gotovo sam siguran da se u tom stihu ne radi o SD... .o tome Pavle govori.

I to je točno što si opisao ali je točno i ovo što sam ja izvukao kao činjenicu... Naprimjer, iako se za zle ateiste kaže da je u njima duh sotonski ali Bog je u svim dušama, i dobrima i zlima jer svaki čovjek je "hram Božji" jer Duh Božji prebiva u svakome, ali u svakome nije jednako ispoljen.

Kako Isus može reći, nakon odlaska u Nebo, da će i dalje biti sa apostolima ? Pa bit će svojim stvarnim Duhom Svetim. Ima jedan stih koji kaže da i On i Otac borave u čovjeku.

Odgovorio sam ti iznad..

Put Istine do Života...da se ne ponavljam.
To je loše tumačenje i tu ću te lako demantirati...ali sada ću te samo pitati odakle ti ideja da "sve u njemu ima svoje postojanje" tumačiš kroz "put,istina i život" ? Da li si to sam smislio ili si od JW učiteljstva to tako prihvatio? Sad idem nekamo...budem večeras reagirao nakon tvog odgovora. Greška moja; oni su taj stih krivotvorili pa ga ni ne tumače ni tako....no vidjet ću što ćeš odgovoriti.

Pavle je uz pomoć rima uspešno razbio, izobličio i promenio pravo učenje isusa
Tako da pravo ime je Pavlikanizam a ne Hrišćanstvo
Pavle uz pomoć Rima nije morao i trebao ništa raditi...sa Rimom i nežidovima nije niti imao velikih kontakata ... za njega su Židovi u iseljeništvu bili "pagani" jer su zaboravili nauk proroka te je radi njih i išao u svijet. Koliko je Rim poslije krivotvorio samo Pavlovo učenje to je drugo pitanje.

Back