Исус је Јехова

Ako čitaš objektivno bolje i vidiš.
Ako čitaš već iz ugrađenog stava, a to je obično iz raznih denominacija ili ateistički onda ne prihvataš, ne vidiš ono šta piše ili protumačiš kako tebi odgovara.
Npr. J.svedoci kažu Bog je svemogući ali ne može da bude čovek. Čim nešto ne može gubi epitet svemogući.
A i Biblija im kaže " Bogu je sve moguće".
Pročitaj malo nešto o prirodi Boga.

To si ti zaključio. Ali, šta meni znači tvoj zaključak?! Ni tebi moj ništa ne znači.

Bitno je ono što Hrist govori o hijerarhiju u nebesima i odnosu njega i Oca...
A sam kaže da u nebeskoj slavi ima nešto što On ne može...Otac može...Otac zna...On Ne...itd..
Može li Bog da ne može?
Nema hijerarhije kod troičnog jednosuštnog Boga
Kod Boga nema može ne može već želi ne želi hoće neće

Evo šta još piše

11. Ово је камен који ви зидари одбацисте, а постаде глава од угла: и нема ни у једном другом спасења;

12. Јер нема другог имена под небом даног људима којим би се ми могли спасти.

Što se tiče spasenja, samo Isus Hristos.
A ko može biti spasitelj Isaija je rekao samo Bog i niko drugi što u novom zavetu implicira da je Isus sam taj Bog, večni otac

11. Ја сам, ја сам Господ, и осим мене нема Спаситеља.
Mani se rebusa...sigurno ćeš negde pogrešiti...

Zašto siluješ mozak kad ti je sam Isus Hrist rekao ko je On?

Ne trabunja, nego ti ne shvataš. Isus je i Bog i čovek i Pavle pravi hijerarhije kako je muž glava ženi, Isus mužu, a Bog Isusu sinu svom i to je pričao Grcima.
Ako kaže i da je lagao samo da pridobije za Hrista, hoćemo li reći "ma slobodno je lagati".
Ma da, ja ne shvatam jasne reči pa ćete mi vi rebusima dokazati da je Hrist Bog.

Niko se od Apostola nije setio da spoji dve reči ''Bog Hrist'', u celom Pismu...al' nema veze...Bog je.
Nena veze ni što Hrist u nebeskoj slavi govori da ima svog Boga.
Nena veze ni što Jovan kaže da Bog Hristu otkriva budućnost...
Nema veze što u celoj Bibliji...knjizi o Bogu Isusu...nigde ne piše ''Bog Isus''...

Nema veze...ali je sve apsurdno...

Ma da, ja ne shvatam jasne reči pa ćete mi vi rebusima dokazati da je Hrist Bog.

Niko se od Apostola nije setio da spoji dve reči ''Bog Hrist'', u celom Pismu...al' nema veze...Bog je.
Nena veze ni što Hrist u nebeskoj slavi govori da ima svog Boga.
Nena veze ni što Jovan kaže da Bog Hristu otkriva budućnost...
Nema veze što u celoj Bibliji...knjizi o Bogu Isusu...nigde ne piše ''Bog Isus''...

Nema veze...ali je sve apsurdno...
Pa šta je Isus? :D
Logos jelda

,,Изиђох од Оца, и дођох на свет; и опет остављам свет, идем к Оцу”

Da li razumeš ovaj stih?

A kako ti tumačiš jedinorođeni?
Prvo ga stvorio pa rodio?
Kako, jel bio Bog na trudničkom
Aj objasni mi kako da čitam da je logos izašla iz Boga:D
Pogrešno su te naučili Sale...od malih nogu ti za crveno kažu da je plavo...i ne samo tebe, već sve oko tebe...teško je to sad ispraviti...

Nije Hrist Reč, Hrist je nosilac Reči...Sam kaže da reč nije njegova. Reč je Očeva i izlazi od Oca...
Ne donosi Hrist svoje zakone, već očeve i na osnovu njih sudi...i to sam Hrist kaže.

Probao sam, al' dok ti samom ne kvrcne...džaba ja pričam.

Pogrešno su te naučili Sale...od malih nogu ti za crveno kažu da je plavo...i ne samo tebe, već sve oko tebe...teško je to sad ispraviti...

Nije Hrist Reč, Hrist je nosilac Reči...Sam kaže da reč nije njegova. Reč je Očeva i izlazi od Oca...
Ne donosi Hrist svoje zakone, već očeve i na osnovu njih sudi...i to sam Hrist kaže.

Probao sam, al' dok ti samom ne kvrcne...džaba ja pričam.
A ti bi da me učiš, ok nisam znao :worth:

Učitelju kako ovo da shvatim?

1. У почетку беше Реч, и Реч беше у Бога, и Бог беше Реч.

14. И Реч постаде тело и усели се у нас пуно благодати и истине; и видесмо славу Његову, славу, као Јединороднога од Оца.

A ti bi da me učiš, ok nisam znao :worth:

Učitelju kako ovo da shvatim?

1. У почетку беше Реч, и Реч беше у Бога, и Бог беше Реч.

14. И Реч постаде тело и усели се у нас пуно благодати и истине; и видесмо славу Његову, славу, као Јединороднога од Оца.
Ma kakvi ja...slušaj Hrista šta jasno kaže o sebi i Ocu, jer od tih Reči ti zavisi život.

Jel' na početku svakog stvaralačkog dana Pismo kaže ''I reče Bog''...i bi tako...i ponovo..''reče Bog'' i bi tako. To je Reč u početku. Zato Jovan kaže 'u početku beše Reč''...stvaralačka reč...i reč beše u Boga...JS su ovde najbolje preveli, gde kažu...'Božanskog porekla'''...zato je i sama Reč Bog...jer svo stvaralačko delovanje ne pokreće sama Reč...već Bog...
Reč posta telo...već rekoh gore...Sam Hrist kaže čija je Reč...jasno se ograđuje od nje i kaže da nije njegova...Hrist jeste indirektno reč jer je On prenosi...ali nije direktno...jer Reč izlazi od Oca i produkt je samo njegove volje...

Ako krenem šire, tek onda nećeš shvatiti...

Jovan 14

7. Кад бисте мене знали онда бисте знали и Оца мог; и одселе познајете Га, и видесте Га.

8. Рече Му Филип: Господе! Покажи нам Оца и биће нам доста.

9. Исус му рече: Толико сам време с вама и ниси ме познао, Филипе? Који виде мене, виде Оца; па како ти говориш: Покажи нам Оца?

odsele (od sada)

A pre toga glava 1
18. Бога нико није видео никад: Јединородни Син који је у наручју Очевом, Он Га јави.

Ma kakvi ja...slušaj Hrista šta jasno kaže o sebi i Ocu, jer od tih Reči ti zavisi život.

Jel' na početku svakog stvaralačkog dana Pismo kaže ''I reče Bog''...i bi tako...i ponovo..''reče Bog'' i bi tako. To je Reč u početku. Zato Jovan kaže 'u početku beše Reč''...stvaralačka reč...i reč beše u Boga...JS su ovde najbolje preveli, gde kažu...'Božanskog porekla'''...zato je i sama Reč Bog...jer svo stvaralačko delovanje ne pokreće sama Reč...već Bog...
Reč posta telo...već rekoh gore...Sam Hrist kaže čija je Reč...jasno se ograđuje od nje i kaže da nije njegova...Hrist jeste indirektno reč jer je On prenosi...ali nije direktno...jer Reč izlazi od Oca i produkt je samo njegove volje...

Ako krenem šire, tek onda nećeš shvatiti...
Zar više veruješ Mojsiju nego Hristu :hahaha:

Jovan 14

7. Кад бисте мене знали онда бисте знали и Оца мог; и одселе познајете Га, и видесте Га.

8. Рече Му Филип: Господе! Покажи нам Оца и биће нам доста.

9. Исус му рече: Толико сам време с вама и ниси ме познао, Филипе? Који виде мене, виде Оца; па како ти говориш: Покажи нам Оца?

odsele (od sada)

A pre toga glava 1
18. Бога нико није видео никад: Јединородни Син који је у наручју Очевом, Он Га јави.
Šta hoćeš reći?
Možeš li svojim rečima prokomentarisati ovo što citiraš?

Zar više veruješ Mojsiju nego Hristu :hahaha:
Hristu...Ali tebi moram da crtam kao detetu, zato idem slovo po slovo.

Nego.
Zašto se hvataš za ove stihove koje sam ne razumeš...?...dobro, znam ja da ćeš ti reći da ti je ovde sve jasno...a reči svedoka Jovana krstitelja izokrećeš...a On jasno kaže da je Isus Sin Božji...
Ako pisac istog teksta...istog poglavlja...hoće da nam kaže da je Hrist Bog...zašto to ne kaže, odmah iza, i na drugom mestu ?

Back