Исус је Јехова

Nije Hrist Reč, Hrist je nosilac Reči...Sam kaže da reč nije njegova. Reč je Očeva i izlazi od Oca...

"Sve što ima Otac moje je". Riječ je i Sinova. Dok Otac izgovara Riječ on tad izgovara i dio Sinove Riječi jer je riječ zajednička. Tako Sin u liku Isusa Nazarećanina iznosi i Očevu i svoju Riječ.

Evo to ti i tvoji JW govore u svojoj staroj bibliji;

"Sve što Otac ima moje je. Zato sam rekao da od mojega prima i to vam objavljuje".

Zanimljivo je da mi je ova konstrukcijska misao tek većeras pala na um te o ovom stihuz nisam dosad razmišljao na ovaj način...ali svakako da imam znanje o jednoti Oca i Sina i da sve dijele; da je sve Očevo u Sinu i da je sve Sinovo u Ocu. O tome imam veće znanje nego što ovdje iznosim...

Dakle Krist nije samo nosilac Očeve Riječi već i svoje. Lijepo ti Isus kaže da Otac od njegovog prima i tebi objavljuje. Objavljuje svoje naravno ali i Sinovo.

"Sve što ima Otac moje je". Riječ je i Sinova. Dok Otac izgovara Riječ on tad izgovara i dio Sinove Riječi jer je riječ zajednička. Tako Sin u liku Isusa Nazarećanina iznosi i Očevu i svoju Riječ.

Evo to ti i tvoji JW govore u svojoj staroj bibliji;

"Sve što Otac ima moje je. Zato sam rekao da od mojega prima i to vam objavljuje".

Zanimljivo je da mi je ova konstrukcijska misao tek većeras pala na um te o ovom stihuz nisam dosad razmišljao na ovaj način...ali svakako da ima znanje o jednoti Oc ai Sina i da sve dijele; da je sve Očevo u Sinu i da je sve Sinovo u Ocu. O tome imam veće znanje nego što ovdje iznosim...

Dakle Krist nije samo nosilac Očeve Riječi već i svoje. Lijepo ti Isus kaže da Otac od njegovog prima i tebi objavljuje. Objavljuje svoje naravno ali i Sinovo.
''Sve što imam, Otac meni dade''...

Čitaj Slape SVE...
Zato i može da kaže to što si citirao...

Hristu...Ali tebi moram da crtam kao detetu, zato idem slovo po slovo.

Nego.
Zašto se hvataš za ove stihove koje sam ne razumeš...?...dobro, znam ja da ćeš ti reći da ti je ovde sve jasno...a reči svedoka Jovana krstitelja izokrećeš...a On jasno kaže da je Isus Sin Božji...
Ako pisac istog teksta...istog poglavlja...hoće da nam kaže da je Hrist Bog...zašto to ne kaže, odmah iza, i na drugom mestu ?
31. А Јевреји опет узеше камење да Га убију.

32. Исус им одговори: Многа вам добра дела јавих од Оца свог; за које од оних дела бацате камење на ме?

33. Одговорише Му Јевреји говорећи: За добро дело не бацамо камење на те, него за хулу на Бога, што ти, човек будући, градиш се Бог.

Ej ljudi ja nisam Bog ja sam božiji sin nemojte da me kamenujete nije to isto, ja sam anđeo pa me Bog smestio u Mariju i izađoh ka običan čovek zvani božiji sin :hahaha:

Hvala ti učitelju :worth:

31. А Јевреји опет узеше камење да Га убију.

32. Исус им одговори: Многа вам добра дела јавих од Оца свог; за које од оних дела бацате камење на ме?

33. Одговорише Му Јевреји говорећи: За добро дело не бацамо камење на те, него за хулу на Бога, што ти, човек будући, градиш се Бог.

Ej ljudi ja nisam Bog ja sam božiji sin nemojte da me kamenujete nije to isto, ja sam anđeo pa me Bog smestio u Mariju i izađoh ka običan čovek zvani božiji sin :hahaha:

Hvala ti učitelju :worth:
I šta si sada rekao?...ponovo nešto Ti zaključuješ...baš te briga šta Hrist kaže...
Nemaš dobar pristup...

Naćiću ti stih sutra.
Ja sam tebi našao "Sve Očevo moje je". Čak štoviše u drugoj rečenici iza te stoji da će Otac od Sinovog uzeti i navješćivat će. Što? Zar Otac samo svoje navješćuje? Zar nisi napisao da Otac samo SVOJU riječ navješćuje a Sin sve samo prenosi?

Nego, ajd pročešljaj JW studije od kada je "lažno" kršćanstvo počelo pričati da je Isus Bog !? Daj njihove točne uvide...od koje godine i iz čijih usta se je prvi put počelo pričati da je Isus Bog ? Bilo bi pošteno da to ovdje objaviš ! Ti si njihov učenik pa ti neće biti teško.

Kad bi SVE bilo samo Očevo onda bi od Isusa bilo nepošteno da kaže "moje je" jer je uvjek Očevo a ne njegovo. No ti nisi pošten sugovornik da bilo što priznaš...
Isus nije došao da objavi Boga kao što su to činili proroci već kada On govori o ocu ne govori o nekome koji je drugačiji od Njega već koji je od iste suštine jer da je drugačije Isus ne bi mogao da kaže:
,,Koji vide mene, vide oca.” a pošto oca niko nije video Isus mu kaže "od sada" vidiš, dok sam sa vama.

A potom učenicima svojim kaže sve više ćete me videti ne fizičkim već duhovnim očima i prosvetljenim umom Duhom Svetim a to znači da će Boga oca videti jer se Bog može videti jedino uz pomoć Duha Svetoga.

Kao što ranije piše Jovan do sada su bili zakon i proroci a od sada vera u Hrista.
Pošto su apostoli bili zbunjeni ko ovi svedoci ništa nisu razumeli tek po dolasku Svetog Duha im bilo sve jasno.
Isus im objašnjavao ko je on ustvari.
Da bi shvatio Isusove reči u principu moraš imati Svetog Duha u sebi.

Da bi shvatio Isusove reči u principu moraš imati Svetog Duha u sebi.

Da. Formalno mnogi vjeruju da je Isus Bog ali to je površno vjerovanje...takvi za čas mogu postati jehovini svjedoci, kao što i jehovini svjedoci mogu početi pričati da je Isus Bog ali od takve vjere nikakve im koristi.. Tek pomoću Duha osoba može reći sa sigurnošću "Isus je Gospodin" tj. Bog. Takva tvrdnja stoji u bibliji.

Ja sam tebi našao "Sve Očevo moje je". Čak štoviše u drugoj rečenici iza te stoji da će Otac od Sinovog uzeti i navješćivat će. Što? Zar Otac samo svoje navješćuje? Zar nisi napisao da Otac samo SVOJU riječ navješćuje a Sin sve samo prenosi?

Nego, ajd pročešljaj JW studije od kada je "lažno" kršćanstvo počelo pričati da je Isus Bog !? Daj njihove točne uvide...od koje godine i iz čijih usta se je prvi put počelo pričati da je Isus Bog ? Bilo bi pošteno da to ovdje objaviš ! Ti si njihov učenik pa ti neće biti teško.
Matej 11:27 Sve je meni predao otac moj...

Zato i može reći da je sve Očevo njegovo...jer je Sve primio od Oca...
Taj drugi deo stiha koji te buni...govori o Svetom Duhu kog će Otac poslati...a koji će podsetiti na ono što je Isus govorio...zato i kaže od mojega će uzeti...Ali je svakako i to što Isus ima primio od Oca...
Pa i mi ljudi...''tvoji bejahu pa ih meni dade'' ...

Čitaj SVE je Hrist primio od Oca...

PS.
Ovaj drugi deo pitanja...iskreno ne znam...a mrzi me sada da tražim...
Ja kao osnovu i temelj svoje vere držim Pismo i ništa drugo.

Matej 11:27 Sve je meni predao otac moj...

Ne baš...taj stih općenito govori o ovlaštenjima (Sin dobio svu vlast) a ne o vlasništvu nad stvorenim, materijom. Kad Isus kaže "Sve Očevo moje je" onda tu nema informacije o dobivanjuj već o vječnom odnosu prema stvorenom i što će biti stvoreno.

Zato i može reći da je sve Očevo njegovo...jer je Sve primio od Oca...

Gledan, primio je i vlast "svu" pa će je opet morati vratiti. To vi JW naučavate. Pa ispada da sve stvoreno nije Isusovo jer će itako i to morati vratiti. Međutim druga varijanta izvan kružnog davanja i primanja je informacija o vječnoj Isusovoj vlasti i vječnom posjedovanju svega samom činjenicom da je Bog i da je sve za njega stvoreno. Nije Boig sve stvorio za neko stvorenje i to stvorenje uzdigao iznad svih drugih da mu se klanjaju. Bog ne pravi cirkus i ne ponižava jedna stvorenja drugim stvorenjima. Mnogo toga tebi nije jasno.

Taj drugi deo stiha koji te buni...govori o Svetom Duhu kog će Otac poslati...a koji će podsetiti na ono što je Isus govorio...zato i kaže od mojega će uzeti...Ali je svakako i to što Isus ima primio od Oca...
Ne, taj drugi dio stiha govori da Otac prima od Sinovog da bi dao svijetu, svoje i Sinovo. U prethodnim stihovima spominje se da Duh Sveti doviva od Sinovog.U starom prevodu biblije JW spominje se riječ Otac (u tom drugom dijelu stiha) a u novom izdanju biblije su to revidirali u pojam Duh Sveti. Kažem ti da ta banda JW kad tokom nekog vremena shvati da im neki dio biblije ne odbovara onda u novom izdanju i prevodu biblije iznose nove "istine". Zato i nast5aju novi "moderniji" prevodi...za nova krivotvorenja. Kad ja proučavam njihovu teologiju onda moram mnoge porijevode uspređivati (stari sa novim pa sa tuđim predovima) da vidim gdje je nastao cirkus
Čitaj SVE je Hrist primio od Oca...

I Otac prima natrag

Ne baš...taj stih općenito govori o ovlaštenjima (Sin dobio svu vlast) a ne o vlasništvu nad stvorenim, materijom. Kad Isus kaže "Sve Očevo moje je" onda tu nema informacije o dobivanjuj već o vječnom odnosu prema stvorenom i što će biti stvoreno.
Kada kaže sve...onda znači Sve.

Jovan 3,35 Jer otac ljubi sina, i sve dade u ruke njegove.

U ovom stihu imaš informaciju o dobijanju...pa i u predhodnom koji sam citirao...
Pa i mi smo bili Očevo vlasništvo dok nas Sinu nije dao...i to Isus kaže...ne mogu sada naći...
Gledan, primio je i vlast "svu" pa će je opet morati vratiti. To vi JW naučavate. Pa ispada da sve stvoreno nije Isusovo jer će itako i to morati vratiti. Međutim druga varijanta izvan kružnog davanja i primanja je informacija o vječnoj Isusovoj vlasti i vječnom posjedovanju svega samom činjenicom da je Bog i da je sve za njega stvoreno. Nije Boig sve stvorio za neko stvorenje i to stvorenje uzdigao iznad svih drugih da mu se klanjaju. Bog ne pravi cirkus i ne ponižava jedna stvorenja drugim stvorenjima. Mnogo toga tebi nije jasno.
Ne uče JS tako već Pismo. Hrist vlas mora vratiti Ocu...To što je njegovo carstvo večno je druga stvar...
Ne, taj drugi dio stiha govori da Otac prima od Sinovog da bi dao svijetu, svoje i Sinovo. U prethodnim stihovima spominje se da Duh Sveti doviva od Sinovog.U starom prevodu biblije JW spominje se riječ Otac (u tom drugom dijelu stiha) a u novom izdanju biblije su to revidirali u pojam Duh Sveti. Kažem ti da ta banda JW kad tokom nekog vremena shvati da im neki dio biblije ne odbovara onda u novom izdanju i prevodu biblije iznose nove "istine". Zato i nast5aju novi "moderniji" prevodi...za nova krivotvorenja. Kad ja proučavam njihovu teologiju onda moram mnoge porijevode uspređivati (stari sa novim pa sa tuđim predovima) da vidim gdje je nastao cirkus
Ne mogu sa tim zavrzlamama da se bavim.
Uzmi koji hoćeš prevod meni je svejedno.
Ja sve što citiram, citiram iz Karadzića...
I Otac prima natrag
Ne prima Otac...već mi. To je velika razlika.

Back