Исус је Јехова

Filipljanima2
Razmišljajte onako kako je razmišljao i Hrist Isus.6 Iako je bio sličan Bogu*, on nije čak ni pomislio na to da bude jednak Bogu.
Мање фалсификовања Писма молим.
"Који *будући у обличју Божијем, није сматрао за отимање то што је једнак са Богом,"

na prvu loptu evo šta mi pada na pamet

Bog koji je život nema potrebu da naređuje ratne pohode i genocid i da traži deo plena uključujući određen broj devica...
Bog koji je život se ne spušta na planinu Sinaj uz tresak i grmljavinu i vatru
Bog koji je život neće narediti Jevrejima da u vojnom logoru zakopaju izmet da on ne bi stao u to
Bog koji je život neće da hoda po Edenskom vrtu da bi razgovarao sa Adamom, niti će mu trebati da doziva Adama i Evu jer ne zna gde su, niti ćemu trebati da ih vidi sa smokvinim listom da bi zaključio da su probali plod od zabranjenog drveta
Bog koji je život nema razloga da bude ljubomoran Bog koji naređuje ubistvo svih koji slave druge bogove...
Bog koji je život ne bi nikad pobio nevine zajedno sa krivima u masovnom genocidu tipa potopa i ubistva prvorođenih u Egiptu
Bog koji je život nema potrebu da ga obožavaju
Bogu koji je život ne treba krvna žrtva i svakako neće propisivati rituale prskanja krvlju
....
То је Јехова тако радио ради тадашњих људи, ради њиховог тадашњег нивоа.

Мање фалсификовања Писма молим.
"Који *будући у обличју Божијем, није сматрао за отимање то што је једнак са Богом,"
pa ti falsifikujes ne pise tako
ovako je ispravno

Filipljanima2
Razmišljajte onako kako je razmišljao i Hrist Isus.6 Iako je bio sličan Bogu*, on nije čak ni pomislio na to da bude jednak Bogu.

Није дволичан. Тадашњи људи нису могли схватити неке апстрактне појмове.
zamisli da si Bog koji je izvor svog života i sam fenomen života, potpuno svemoćan i sveznajući....
jel bi radio sve to što je Jehova radio?
jel bi pravio potop?
jel bi naređivao genocid i to takav da se pobiju i deca na sisi?
jel bi isterao Adama i Evu iz raja zbog greške koju si znao da će napraviti?
jel bi naređivao ubistvo onih koji veruju u druge bogove?
jel bii smišljao hiljade glupih rituala za Jevreje uključujući obredno prskanje krvlju?
jel bi tražio da ti se prinosi krvna žrtva?
jel bi ....
ne bi osim ako si uz to što si Bog još i sadista bez trunke empatije za svoja stvorenja...

ja odbijam da verujem da je Bog sadista koji traži apsolutnu poslušnost...zato po meni Jehova kakv je opisan u jevrejskoj mitologiji nije Bog
verovati da je Jehova kakav je opisan u SZ zaista Bog koji je izvor i fenomen života se protivi zdravom razumu

zamisli da si Bog koji je izvor svog života i sam fenomen života, potpuno svemoćan i sveznajući....
jel bi radio sve to što je Jehova radio?
jel bi pravio potop?
jel bi naređivao genocid i to takav da se pobiju i deca na sisi?
jel bi isterao Adama i Evu iz raja zbog greške koju si znao da će napraviti?
jel bi ....
ne bi osim ako si uz to što si Bog još i sadista bez trunke empatije za svoja stvorenja...
verovati da je Jehova kakav je opisan u SZ zaista Bog koji je izvor i fenomen života se protivi zdravom razumu
Јехова је љубав. Да није љубав, не ни нас створио. Уживао би у самом себи, јер је сам себи довољан. О, Јехова, клањам се у страхопоштовању Теби. О, Јехова, чује ме. О, Јехова.

pa njega uvek navodis kada nadjes koju gresku kao dokaz :lol:

evo ti drugi prevodi nacicu ti

CEB
Though he was in the form of God, he did not consider being equal with God something to exploit.
Pa svaka čast aeternum potvrdila si moju poentu. Taj prevod kaže da Hristos nije smatrao jednakost sa Bogom nešto što treba ISKORISTITI. Ne možeš iskoristiti nešto što nemaš što znači da je Hristos imao jednakost sa Bogom.

Back