Исус је Јехова

Evo još dokaza da je Isus Hrist Bog tj. Jehova. Psalam 45. (prevod dr Luje Bakotića) govori o Isusu Hristu:

1 Slatka reč iz srca moga teče. Rekoh: „Pesma moja je za kralja!“ Nek je jezik moj kao pero hitroga pisara.

2 Najlepši si izmeđ' sinova čovečjih, iz usta ti milost [tj. blagodat] teče; zato te Bog doveka blagoslovi.

3 Pripaši, junače, mač svoj, i neka te kiti slava tvoja i krasota tvoja

4 i u punom sjaju svome uskoči u kola bojna, za istinu, za blagost i za pravdu, i desnica će tvoja čuda učiniti.

5 Oštre su strele tvoje, padaće pod snagom tvojom narodi, - prostreliće srca neprijatelja kraljevih.

6 Presto je tvoj večan, Bože, i skiptar je kraljevstva tvoga skiptar pravde;

7 Pravdu ljubiš a zlobu ti mrziš, zato i pomaza tebe, Bože, Bog tvoj, uljem radosti većma neg' drugove tvoje.
+++
Evo još jedan dokaz da je Isus Hrist Bog:
Ps 110: 1 Reče Gospod Gospodu mome: "Sedi meni s desne strane, dok položim neprijatelje tvoje za podnožje nogama tvojim."
2 Silu skiptra tvoga Gospod će ti sa Siona dati: “Vladaj usred neprijatelja svojih!"
3 U dan rata tvoga narod tvoj je spreman za te. Ukrašena svetošću, kao rosa iz zorina krila, mladost tvoja ka tebi prilazi.
4 Gospod ti se zakle i neće se pokajati: "Ti si sveštenik na sve vekove po redu Melhisedekovu."
5 Gospod, koji ti je s desne strane, pobiće u dan gneva svoga kraljeve,
6 sudiće narodima, napuniće zemlju leševa. Satraće glavu neprijatelju na zemlji širokoj.
7 Iz potoka će na putu piti, al će zato uzvisiti glavu!

Evo još dokaza da je Isus Hrist Bog tj. Jehova. Psalam 45. (prevod dr Luje Bakotića) govori o Isusu Hristu:

1 Slatka reč iz srca moga teče. Rekoh: „Pesma moja je za kralja!“ Nek je jezik moj kao pero hitroga pisara.

2 Najlepši si izmeđ' sinova čovečjih, iz usta ti milost [tj. blagodat] teče; zato te Bog doveka blagoslovi.

3 Pripaši, junače, mač svoj, i neka te kiti slava tvoja i krasota tvoja

4 i u punom sjaju svome uskoči u kola bojna, za istinu, za blagost i za pravdu, i desnica će tvoja čuda učiniti.

5 Oštre su strele tvoje, padaće pod snagom tvojom narodi, - prostreliće srca neprijatelja kraljevih.

6 Presto je tvoj večan, Bože, i skiptar je kraljevstva tvoga skiptar pravde;

7 Pravdu ljubiš a zlobu ti mrziš, zato i pomaza tebe, Bože, Bog tvoj, uljem radosti većma neg' drugove tvoje.
+++
Evo još jedan dokaz da je Isus Hrist Bog:
Ps 110: 1 Reče Gospod Gospodu mome: "Sedi meni s desne strane, dok položim neprijatelje tvoje za podnožje nogama tvojim."
2 Silu skiptra tvoga Gospod će ti sa Siona dati: “Vladaj usred neprijatelja svojih!"
3 U dan rata tvoga narod tvoj je spreman za te. Ukrašena svetošću, kao rosa iz zorina krila, mladost tvoja ka tebi prilazi.
4 Gospod ti se zakle i neće se pokajati: "Ti si sveštenik na sve vekove po redu Melhisedekovu."
5 Gospod, koji ti je s desne strane, pobiće u dan gneva svoga kraljeve,
6 sudiće narodima, napuniće zemlju leševa. Satraće glavu neprijatelju na zemlji širokoj.
7 Iz potoka će na putu piti, al će zato uzvisiti glavu!
Melkisedek mu tata

Milion puta smo to ovde apsolvirali.
Ne trpim histeriju tako da dva puta razmisli sto ces napisati.
A jel Isus Hrist trpeo histeriju?ili je mrznjom odgovarao na nju?
Znas li mozda da je Isus Hrist imao svoje ime kao sto ga imaju i svi Bozji andjeli?Sta mislis kako se Isus zvao dok je bio kod svoga Boga na nebu?
Ili sta mislis kako se i kojem se Bogu molio Isus Hrist?
Ili da nam svima objasnis koja je razlika izmedju Boga i Hrista?
Mogu li se sabirati babe i zabe?,sta kaze tvoja uciteljica?

Melhisedek mu nije tata, već se misli na Isusa Hrista kao osnivača novog sveštenstva. Melhisedek je bio sveštenik u vreme Avrama i bez naznačenja porekla i ikakvih drugih podataka o svom sveštenstvu u Svetom pismu. I kako ti se dopada gore citirani prevod dr Luje Bakotića, inače Srbina katolika. Nekada je bilo dosta Srba katolika.
To je jos jedna zanimljivost kako je Bog zavarao ljude promenivsi ime Nojevom sinu Semu u Melhisedek
1 Mojsijeva, glava 9
26 I još reče: Blagosloven da je Gospod Bog Simov, i Hanan da mu bude sluga!
Inace zanimljivo je da je Melhisedek nadziveo Avrama prema biblijskoj hronologiji i tablicama,pa ispravite me ako sam pogresio u racunanju.
(odradih biblijsku matematiku malopre na brzinu)
potop Sim 502,posle potopa umire 502.godine posle potopa.
0002 arfaksad 35+403 =435,dakle umire 437
0037 Salu 30+403 =433,470
0067 Ever 34+430 =464,531
0101 Falek 30+209 =239,340
0133 Ragev 32+207 =239,372
0163 Seruh 30+200 =230,393
0192 Nahor 29+119 =148,340
0221 Tara 70+205 =275,496
0291 Avram,Nahor,Aran 70+ukupno 175 =175,Avram umire 466 godine posle Potopa.
Tablica je prema zapisu iz 1.moj 11:10-32+

Poslednja izmena:

Back