CiCoLiNo
Poznat
- Poruka
- 7.357
Jeste. U vašim krivim rebusima..Jehova je Sveta Trojica, a Isus je drugo lice Svete Trojice, dakle Isus je Jehova.
U Pismu Hrist sam kaže ko je On...
Nema potrebe ništa dodavati njegovim rečima...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jeste. U vašim krivim rebusima..Jehova je Sveta Trojica, a Isus je drugo lice Svete Trojice, dakle Isus je Jehova.
nema takvog imena u szTako je zato hrišćani nisu dužni Boga zvati Jahve. To ne znači da ne možemo prepoznati da se to ime koristilo ranije za Boga u Starom Zavjetu.
Ali se najvjerovatnije izgovaralo Jahve.nema takvog imena u sz
jhvh ne može da znači i ja sam i ja sam onaj koji jesam i jahve i jehova
ne odustaješAli se najvjerovatnije izgovaralo Jahve.
Melkisedek mu tataEvo još dokaza da je Isus Hrist Bog tj. Jehova. Psalam 45. (prevod dr Luje Bakotića) govori o Isusu Hristu:
1 Slatka reč iz srca moga teče. Rekoh: „Pesma moja je za kralja!“ Nek je jezik moj kao pero hitroga pisara.
2 Najlepši si izmeđ' sinova čovečjih, iz usta ti milost [tj. blagodat] teče; zato te Bog doveka blagoslovi.
3 Pripaši, junače, mač svoj, i neka te kiti slava tvoja i krasota tvoja
4 i u punom sjaju svome uskoči u kola bojna, za istinu, za blagost i za pravdu, i desnica će tvoja čuda učiniti.
5 Oštre su strele tvoje, padaće pod snagom tvojom narodi, - prostreliće srca neprijatelja kraljevih.
6 Presto je tvoj večan, Bože, i skiptar je kraljevstva tvoga skiptar pravde;
7 Pravdu ljubiš a zlobu ti mrziš, zato i pomaza tebe, Bože, Bog tvoj, uljem radosti većma neg' drugove tvoje.
+++
Evo još jedan dokaz da je Isus Hrist Bog:
Ps 110: 1 Reče Gospod Gospodu mome: "Sedi meni s desne strane, dok položim neprijatelje tvoje za podnožje nogama tvojim."
2 Silu skiptra tvoga Gospod će ti sa Siona dati: “Vladaj usred neprijatelja svojih!"
3 U dan rata tvoga narod tvoj je spreman za te. Ukrašena svetošću, kao rosa iz zorina krila, mladost tvoja ka tebi prilazi.
4 Gospod ti se zakle i neće se pokajati: "Ti si sveštenik na sve vekove po redu Melhisedekovu."
5 Gospod, koji ti je s desne strane, pobiće u dan gneva svoga kraljeve,
6 sudiće narodima, napuniće zemlju leševa. Satraće glavu neprijatelju na zemlji širokoj.
7 Iz potoka će na putu piti, al će zato uzvisiti glavu!
Melhisedek mu nije tata, već se misli na Isusa Hrista kao osnivača novog sveštenstva. Melhisedek je bio sveštenik u vreme Avrama i bez naznačenja porekla i ikakvih drugih podataka o svom sveštenstvu u Svetom pismu. I kako ti se dopada gore citirani prevod dr Luje Bakotića, inače Srbina katolika. Nekada je bilo dosta Srba katolika.Melkisedek mu tata
A jel Isus Hrist trpeo histeriju?ili je mrznjom odgovarao na nju?Milion puta smo to ovde apsolvirali.
Ne trpim histeriju tako da dva puta razmisli sto ces napisati.
To je jos jedna zanimljivost kako je Bog zavarao ljude promenivsi ime Nojevom sinu Semu u MelhisedekMelhisedek mu nije tata, već se misli na Isusa Hrista kao osnivača novog sveštenstva. Melhisedek je bio sveštenik u vreme Avrama i bez naznačenja porekla i ikakvih drugih podataka o svom sveštenstvu u Svetom pismu. I kako ti se dopada gore citirani prevod dr Luje Bakotića, inače Srbina katolika. Nekada je bilo dosta Srba katolika.
Ma da. Svi hoće indirektno da nam kažu da je Hrist Bog ili Jehova...Ali NIKO i NIKAD ne kaže, ''Bog Hrist''...39 Vrati se kući svojoj, i kazuj šta ti učini Bog. I on otide pripovedajući po svemu gradu što mu Isus učini.
Naravno da je Isus Hristos sam Bog. Jovan 1:18 (SSP) Boga niko nikad nije video, jedinorođeni Bog, koji je u Očevom krilu, on ga je objavio.Ma da. Svi hoće indirektno da nam kažu da je Hrist Bog ili Jehova...Ali NIKO i NIKAD ne kaže, ''Bog Hrist''...
U celom Pismu nemaš tu formulaciju...i to je vaš najveći problem. Da je potrebno to znati za spasenje, Hrist bi to jasno rekao. Zato se ja držim samo njegovih reči iz kojih je i više nego jasno da on nije Jehova.
Dakle, ništa od tvog zaključka da je Isus Jehova.
Jehova preko Isusa čini čuda...to Apostoli jasno kažu.
Hrist nije Jehova...to je poenta onog što sam malo pre rekao...Naravno da je Isus Hristos sam Bog. Jovan 1:18 (SSP) Boga niko nikad nije video, jedinorođeni Bog, koji je u Očevom krilu, on ga je objavio.
Novi svet prevod (2019): Nijedan čovek nikada nije video Boga. Jedinorođeni bog, koji je Ocu najbliži*, on ga je obznanio.
*Ili: „koji je u Očevom naručju“. Ovaj izraz ukazuje na izuzetno povlašćen položaj.
+++
JW pišu malim početnim slovom Bog da prikriju Isusovo božanstvo i veru u trojedinog Bog.
Ne veruješ reči Božjoj.Hrist nije Jehova...to je poenta onog što sam malo pre rekao...
Samo Jehova se obožava prema prvoj zapovesti koju je i sam Isus ponovio. Dakle, ne On već Jehova. Ogromna razlika zar ne?
Drugo.
Bog se može nazvati bilo ko, pa i mi ljudi. Ali niko nije Jehova, pa ni Hrist.
Jedno je ono što piše, a sasvim je drugo ono što bi ti želeo da piše...
Čak ti i u ovom stihu koji si citirao jasno piše da Boga nikad niko nije video...a ti odbijaš to da vidiš.
Vasa Biblija je puna izmenjenog teksta, vise nego JS.Да ли је Божји Син Исус Јехова тј. монотеистички јеврејски Бог Старог завета?
То је могуће доказати на основу несумњивих библијских цитата.
Срамотно је како су "Јеховини сведоци" изменили текст Новог завета да би унизили Божјег Сина који је сам Јехова!
Један од примера:
Матеј 21. глава, стих 9 из превода Нови свет који су урадили Јеховини сведоци, штампани српски примерак из 2007. који имам код куће:
9 Народ који је ишао пред њим и који је ишао за њим, узвикивао је: „Спаси, молимо те, Сина Давидовог! Благословљен онај који долази у Јеховино име! Спаси га, молимо тебе који си на висинама!“
+++
Овај превод је потпуно погрешан. Хосана, како стоји у оригиналу је јеврејска реч коју су узвикивали људи на улицама Јерусалима. Хосана је узвик слављења, који на јеврејском значи: "Спаси, молим те!" Може се превести и са: "Слава ти!" или Хвала ти!"
+++
Значи, превод треба да гласи овако:
9 Народ који је ишао пред њим и који је ишао за њим, узвикивао је: „Спаси нас, молимо те, Сине Давидов! Благословљен онај који долази у Јеховинио име! Спаси нас, молимо тебе који си на висинама!“
+++
И још напомена да се Божје име Јехова (Јаху, Јахве) не помиње у рукописима Новог завета. Тако да треба да стоји:
9 Народ који је ишао пред њим и који је ишао за њим, узвикивао је: „Спаси нас, молимо те, Сине Давидов! Благословљен онај који долази у Господње име! Спаси нас, молимо тебе који си на висинама!“
Isus je originalno Jehošua ili Ješua. Znači u Jehovi je spasenje.Vasa Biblija je puna izmenjenog teksta, vise nego JS.
I ti prebacujes JS?
Pitanje.
Kako se zove Isus u prevodu?
A Jehova spasenje?Isus je originalno Jehošua ili Ješua. Znači u Jehovi je spasenje.
Isus znači "U Jehovi je spasenje" (Jahveu ili kako se već čita). Jehove nema u Novom zavetu zato što je isti pisan na grčkom jeziku, a pisali su ga Jevreji koji Božije ime iz strahopoštovanja nisu izgovarali ni u svom jeziku već su koristili Bog, Gospod, Svevišnji i slično.A Jehova spasenje?
A sta rece ti, nema u Novom zavetu Jehova?
A kako su se obracali Isusu? Zoki?Isus znači "U Jehovi je spasenje" (Jahveu ili kako se već čita). Jehove nema u Novom zavetu zato što je isti pisan na grčkom jeziku, a pisali su ga Jevreji koji Božije ime iz strahopoštovanja nisu izgovarali ni u svom jeziku već su koristili Bog, Gospod, Svevišnji i slično.
Čak ti i u ovom stihu koji si citirao jasno piše da Boga nikad niko nije video...a ti odbijaš to da vidiš.
Ali NIKO i NIKAD ne kaže, ''Bog Hrist''...
Daj odmah stih"Gospodin moj i Bog moj". Rekao je neko Kristu. Auuuuu što je bilo sa tim apostolom? To niko i nikad nije smio reći! Auuuuuuu !
Učitelju, Gospodine.A kako su se obracali Isusu? Zoki?