Prisoner
Elita
- Poruka
- 21.018
Angelico-Payne:Stari zavet je ispunjen, eto zato.
A jevreji su odlucili da ne veruju u to, i zato se od tada pate i potucaju po svetu, cekajuci jos uvek svog Jeshuu.
Ovim si mi odovorio na pitanje ???
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Angelico-Payne:Stari zavet je ispunjen, eto zato.
A jevreji su odlucili da ne veruju u to, i zato se od tada pate i potucaju po svetu, cekajuci jos uvek svog Jeshuu.
To je to - hajka na Crkvu (maltene izvor svakog zla) i vernike (zaslepljeni fanatici koje mantijaši perfidno eksploatišu) i ubeđivanje da su priče iz Biblije starinske bajke za malu decu. (A kako je uopšte moguće da neko u te bajke veruje?!)Salvantis:I opet po cemu su ateisticki fanatici bolji od verskih? Nisu uopste. A po ovome sto vidim (naravno nisam citao sve), iskljucivi cilj nije nikakav "histerijski isus" vec omalovazavanje svega sto ima veze sa hriscanstvom. A to nije bas sasvim zdravo, zar ne?
ristob:To je to - hajka na Crkvu (maltene izvor svakog zla) i vernike (zaslepljeni fanatici koje mantijaši perfidno eksploatišu) i ubeđivanje da su priče iz Biblije starinske bajke za malu decu. (A kako je uopšte moguće da neko u te bajke veruje?!)
Odakle ti osnovi da veruješ u Boga, kako tu veru ispoljavaš i koji su njeni dometi? Bibliju su, kroz istoriju, proverili mnogi bogougodni ljudi, monasi pa i obični vernici.Bi2:Ristob, ne vidim da iko vrši hajku na mene zbog toga što sam vernik. Jesam vernik, al verujem u Boga, bilo u kom obliku on bio (niko ga video nije, pa ni ja) a ne u crkvu kao instituciju, koju su stvorili - ljudi.
Jeste Crkva radila koje kakva zla, to ne može niko da ospori, pa ni ti, a što se Biblije tiče, niko ti ne brani da veruješ u nju. Samo mi nije jasno, šta će verniku bilo kakva knjiga, pisana objašnjenja i uputstva, da bi on verovao u Boga?
ristob:1. Odakle ti osnovi da veruješ u Boga,
2. kako tu veru ispoljavaš i
3. koji su njeni dometi?
Bi2:Evo, ovako ćemo:
1. Odakle mi saznanje da moram jesti kako bih bila živa? Pročitala u knjizi, ili je to neka potreba? Veru u Boga lično doživljavam tako.
2. Ljubavlju, razumevanjem, tolerancijom,kulturnim ophodjenjem...(nadam se...:wink: )
Volim i razumem sve što je on stvorio, jel tako?
3. Nema dometa. Kakvi dometi? U ovom slučaju dometi su interesi.
Eto, ovim pitanjem si odao sam sebe. Ti veruješ u Boga iz straha, koristoljublja. A, to nije nikakva vera. Ti veruješ ako činiš dobro, da će ti se dobrim i vratiti. To je tvoj domet, čisto koristoljublje. A to je sve, samo ne vera u Boga. Verujem u Boga i ne zanima me kako će mi vratiti.
Bi2:Zato što sve poštujemo što je radio Isus, a što ne onda i ovo?
I kao drugo,jel ti znaš kako se zove današnji praznik?
Sveta685:Ko kaze da je Isus bio Jevrejin ( i uzgred, sta podrazumevate pod "jevrejin")?
Šakal:Ti se zayebavaš???![]()
Šakal:Hm...etničku.A šta je bio po nacionalnosti???
Šakal:Pogrešan odgovor.To me pitaj kasnije.Odgovori.
............................................ No comment.Šakal:Ma gde ćeš sa njim...sa njim možeš diskutovati samo ako si na njegovom nivou...a ti to nisi...ne verujem da možeš toliko nisko da se spustiš...
...ako se pak ne praviš...ybg. ti si onda glup.
...čestitam ti...poneo si titulu najgluplje osobe na ovom forumu...svaka čast!
...ybg. nešto te zeza ja bih rekao...manjak mozga?
Nisi ni primetio da sam te upotrebio kao qrton...
ovo je virtuelni svet i lice ne možeš videti...reči čuti...možeš reči pročitati koje su uglavnom dok ih čitaš...prazne i bez emocija a ako ih kojim slučajem i ima onda dozvoli sebi mogućnost da ih nisi najbolje ukapirao!
...najviše zla su počinili upravo oni...a sve sa Hristom u duši i Isusom na usnama...
...smetaju mi umišljene i ispolitizovane božije sluge kao i verski fanatici...koji i dalje...sebe i druge...uništavaju zbog grube istorijske greške...
Btw. religija je tesno povezana sa istorijom pa zato i ima smisla da ti to objasni neko ko to razume i spasi te budućeg lupetanja.
1. Znači, to što veruješ u Boga to je nagon koji osećaš u sebi. Slažem se, delovanje Boga na ljude neki osjećaju kao nagon.Bi2:1. Odakle mi saznanje da moram jesti kako bih bila živa? Pročitala u knjizi, ili je to neka potreba? Veru u Boga lično doživljavam tako.
2. Ljubavlju, razumevanjem, tolerancijom,kulturnim ophodjenjem... Volim i razumem sve što je on stvorio, jel tako?
3. Nema dometa. Kakvi dometi? U ovom slučaju dometi su interesi.
Eto, ovim pitanjem si odao sam sebe. Ti veruješ u Boga iz straha, koristoljublja. A, to nije nikakva vera. Ti veruješ ako činiš dobro, da će ti se dobrim i vratiti. To je tvoj domet, čisto koristoljublje. A to je sve, samo ne vera u Boga. Verujem u Boga i ne zanima me kako će mi vratiti.
ristob:............................................ No comment.
Kažeš istorija je dokazBi2:Pazi, ja sam prva vernik. Al, verujem u Boga. Ne u Bibliju, pričice koje su pisane tokom hiljadu godina. I ko zna koliko su puta menjane, dodavane....A, Istorija? E, to nije priča. To su dokazi.
Znači kad te Ristob pritera u ćošak počneš da ga vredjaš, a deliš lekcije kako bi hrišćani trebali da se ponašaju.Šakal:Hm...stariji si čika pa neću baš da te vređam...toliko...mislim da imaš veliki problem...očigledno si mnogo zla naneo tokom svog ''grešnog'' perioda u svom ko zna kakvom životu...očigledno je došlo tebi vreme da se skoči na hastal...
Znaš samo da kenyaš i izvrćeš tuđe(moje) reči...kad me već citiraš onda to uradi kako treba...iza mojih reči se uvek krije nešto...što su mnogi koji imaju mozak u stanju da vide...naravno takvi ''Hrišćani'' kao što si ti ga nemaju...ili im je zaslepljen religijom...
Usput,počni da praviš razliku između vere i religije...nije isto...
individualno...Kapernaum:Kažeš istorija je dokaz
onda mi odgovori: ko su bile patriote u II s. ratu partizani ili četnici?
Kapernaum:Kažeš istorija je dokaz
onda mi odgovori: ko su bile patriote u II s. ratu partizani ili četnici?
DruidIzRethome:lepo recheno Bi 8)
hm..nisam bas siguranBi2:Tim pitanjem se ne bavi istorija.
Kapernaum:hm..nisam bas siguran