Prisoner
Elita
- Poruka
- 21.018
Salvantis:Ne stvarno, jel ovu "dubokoguz", ovaj "dubokoumnu" diskusiju podrzava neka jaka sekta, recimo Liga Demonofilskih Sektasa ili ste se samoorganizovali????
A., možda Jomi treba ipak tebe da banuje?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Salvantis:Ne stvarno, jel ovu "dubokoguz", ovaj "dubokoumnu" diskusiju podrzava neka jaka sekta, recimo Liga Demonofilskih Sektasa ili ste se samoorganizovali????
Jok , komsija, ne samo da sramotis Vozdovac sa ovim sektasima iz sPalanke, nego si i totalno zbunjen nesto (valjda ti rituali uticu na mozak)Bi2:Pa, i pišu o vama...![]()
Salvantis:Nego bre sramotis Vozdovac komsija, sa ovim sektasima iz sPalanke. Stvarno nije lepo![]()
Salvantis:Jok , komsija, ne samo da sramotis Vozdovac sa ovim sektasima iz sPalanke, nego si i totalno zbunjen nesto (valjda ti rituali uticu na mozak)
Nema silovanja domacih zivotinja, pustanja krvi devicama i sitnoj deci kod nas. To upraznjavaju samo bolesnici koji imaju patolosku mrznju prema crkvi.
Ja da vredjam? Ih, bre ispadoh ja negativac :shock:Bi2:Dobro, traži ti te podatke, samo nemoj da vredjaš? Može? Ako ni zbog čeg drugog, ono zbog Voždovca..:wink:
Citirala si me dok sam menjaoBi2:Što si se trudio da menjaš post, zar nisi video da sam te citirala..![]()
Posle pljuska na Politici, došao si negativno naelektrisan ovamo. Mi -nismo, a po najmanje-ja. Nego, neodgovori ti meni što si menjao post..Nema veze.Salvantis:Ja da vredjam? Ih, bre ispadoh ja negativac :shock:
A Vozdovac, taman posla, nikada, obecavam, pa i marka sam pustio zbog toga![]()
Nego, u cemu je poenta "istorijskog threada" o Isusu koji se zasniva na nekom beskonacnom dokazivanju kako je vera u principu losa.
Thread o II sv. ratu dve strane, "histerijski Isus" 80?
Pa zar ne mislis da je to mozda pomalo cudno, da ne kazem neku drugu rec (zbog Vozdovca)
Salvantis:Citirala si me dok sam menjao![]()
Kao i ja, kao i 99% vernika u ovoj ili bilo kojoj drugoj drzavi. Ma siguran sam da bar polovina ljudi koji sebe smatraju vernicima , nema blagog pojma sta pise u Bibliji. Pa malo ljudi danas moze da poveruje u jevrejske pricice za decu od pre 2000 ili 3000 godina.Bi2:Posle pljuska na Politici, došao si negativno naelektrisan ovamo. Mi -nismo, a po najmanje-ja. Nego, neodgovori ti meni što si menjao post..Nema veze.
Pazi, ja sam prva vernik. Al, verujem u Boga. Ne u Bibliju, pričice koje su pisane tokom hiljadu godina. I ko zna koliko su puta menjane, dodavane....A, Istorija? E, to nije priča. To su dokazi.
Salvantis:Kao i ja, kao i 99% vernika u ovoj ili bilo kojoj drugoj drzavi. Ma siguran sam da bar polovina ljudi koji sebe smatraju vernicima , nema blagog pojma sta pise u Bibliji. Pa malo ljudi danas moze da poveruje u jevrejske pricice za decu od pre 2000 ili 3000 godina.
Samo opet veruju u "nesto". I neka veruju, neka postuju obicaje, vera gotovo uvek oplemenjuje, a ne kvari. Meni smetaju samo fanatici koji svoja uverenja naturaju drugima nasilu, a takvi fanatici mogu da budu kako vernici tako i ateisti. Seti se Kambodze i nasilnog uklanjanja religije, pa cak i SSSRa posle revolucije.
80 strana blebetanja o tome kako je biblija smesna? Ma daj![]()
Dobro evo izuzimam tebe, ali ponavljam zar nije, hm, neobicno da ova tema (koja je pre svega o religiji, recimo mnogo bliza filozofiji nego istoriji) ima 73-74 strane, dok II sv.rat ima dve?Bi2:Ne bi se baš reklo da ti je procenat tačan. Barem po postovanju na ovom Forumu..
Ako je tako, po čemu smo sektaši?
Bi2:OBREZANJE GOSPODNJE I NOVA GODINA
"Obrezivanje muške dece u staro vreme kod Jevreja vršeno je osmi dan po rodjenju, a tada je detetu davana i ime.Jevrejin koji nije bio obrezan smatrao se nečistim, neosećenim i nije mogao biti primljen kao član jevrejskog naroda. Hristos, koji nije došao na svet da poništi zakone, već da ih ispuni, kao što je i sam jednom rekao, poštovao je i zakon obrezivanja, te je zato osmog dana obrezan. Josip i Marija mu dadoše ime Isus, kao što im je andjeo zapovedio pre njegovog rodjenja. Ime "Isus" je jevrejsko i znači "Spasitelj", a "Hristos"je grčka reč, koja znači pomazani i osvećeni, kaošto je i Isus docnije protumačio, po jednom tekstu proroka Isaije."
"U spomen Obrezanja Gospodnjeg, crkva je ustanovila praznik koji se praznuje 14. januara (1.januara) Ovog dana praznuje se početak Nove godine."
iz knjige "Srpske slave"Litera,1988.
Pitanje: zašto se hrišćani ne obrezuju?
Goddess of the far east:Bi nekako je logično da Isus nije bio plavušan sa plavim okicama.Torinski pokrov,da li je on fake?Ja (oh mrzim ovu reč) verujem da jeste.U kakvim uslovima bi morala da se čuva tkanina,a da ne bude nimalo oštećena i posle 2000 godina.
Bi2:Znam isto koliko i ti...Dobila sam malo podataka o tom platnu:
"Veronikin rubac je pokrov kojim je Veronika pokrila Isusa u grob. To platno danas se nalazi u Vatikanu,i nazivaju ga još Torinsko platno. Specifičan je po tome jer je na njemu utisnut lik čovjeka u kojem se prepoznaje lik Hrista. Jedno vrijeme su tvrdili da je platno nastalo u srednjem vjeku,ali zadnja ispitivanja su pokazala da je baš iz vremena Hrista,čak su utvrdili uzorke platna koje je laneno, od vrste lana koji je rastao tada u tim krajevima, kao i to da su našli tragove polena jedne biljke koja raste samo oko Jeruzalema. Slika nije rađena rukom, nego je otisak lica čovjeka koji je umro u mukama i koji na čelu ima rane od uboda. Utvrdili su da je otisak od krvi i to muškarca 30-tih godina starosti. Postoji još jedno platno, ali ono prikazuje noge. Pretpostavlja se da su to dijelovi istog. To drugo je u Španiji. Svojevremeno je bilo u Carigradu i posle raznih peripetija je stiglo u Vatikan. Predpostavlja da su kasniji slikani likovi Isusa imali uzor s tog platna."
Sveta685:Isus nije jevrejsko ime, vec grcki prepev imena Jesua.
Hristos je prepev reci mesija, a tacno je da znaci pomazanik.
Odgovor: a zasto bi se obrezivali?