ИСТОРИЈСКИ ИСУС

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
crow:
darvinovu teoriju ni dan danas nije priznala crkva.
okruglost zemlje su morali nekako...
dodushe fernando je to platio glavom!
a i kolumbo...

a ovo... drzace se ko pijani plota dok postoje.

a za nauku... 8) bravo be!
kako beshe 4 zapovest, ako se ne varam...
il je u pitanju neobaveshtenost?

Sest dana radi i svrsi sve svoje poslove,a sedmi dan je dan odmora,koji je posvecen Gospodu Bogu.

Ovo znaci da je sest svetova stvorio Gospod i da u sedmom On odmara.Sest svetova su privremeni,nemirni i prolazni,a sedmi je vecan,miran i neprolazan.Stvaranjem je bog usao u vremenost,ali on nije izasao iz vecnosti.Ali o ovoj tajni tesko ces govoriti,jer je ne mozes razumeti ako ne dozivis veru,i ne postujes i ostale Zapovesti Gospodnje.

A u cemu je Dusica pogresila u ovom postu?Gde ti vidis da je prekrsen 4.Zakon?

@Dušica84

Znam da za vjernika Crkva predstavlja "najsloženiji organizam za koji ljudski duh zna" (Justin Popović "Sabornost Crkve") i da je ona po nikejsko-carigradskom simvolu vjere od Boga ustanovljena zajednica hrišćana sa Hristom i međusobno tj. zajednica koja je nerazdjeljivo jedna, sveta, apostolska i saborna ili katolička (Jevsevije Popović "Opća crkvena istorija").
Znam to i nikome ne osporavam pravo da Crkvu tako osjeća.

No sa druge strane sebi dajem pravo da tu istu Crkvu posmatram sociološki. Pa shodno tome ona je za mene velika formalna, hijerarhijski ustrojena i na subordinaciji bazirana, u društvenu i ekonomsku strukturu društva integrisana organizacija.
Crkvu posmatram tako, zato što je njezino ovozemaljsko postojanje toliko prožeto greškama, zabludama, strašću, zločinima (i tome sl.), da se to, po meni naravno, može objasniti samo time da u njoj suvereno vlada nesavršena ljudska priroda.
Zbog te dominacije ljudskosti Crkva sebe vanjskom posmatraću jednostavno drugačije i ne nudi nego kao prototip društvene ustanove, odnosno institucije par exellence.
Taj i takav pristup sigurno nije dovoljan za potpuno sagledavanje Crkve, ali za to, uvjeren sam, takođe nije dostatno ni ono Vaše shvatanje.

Naravno da znam da je Crkva svjesna koliko duguje Platonovom geniju. Ono što sam ja htio da kažem je to da Angelico izgleda toga nije svjestan.

@ristob

Platonovska parusija je pojam iz Platonovog učenja o idejama i odnosi se na problematiku prisutnosti ideja u njihovim pojavnim oblicima (sintagma "realizovana u praksi", koju sam ja iskoristio je obična parafraza).
Sa CIA, njezinim doktrinama i sektama ona je povezana samo kada je promišlja Angelico i njemu slični, a u stvarnosti sa njima je u korelaciji isto kao i trolejbus sa Hilandarom.

Molim osobe na ovom podforumu koji su intelektno ograničeni da u nedostatku jasnih i razumljivih reči ne koriste uličarske termine kao npr.

razbijanje,
trebali mi podaci o nekim frikovima,
mada je mislim da su ga odvele chike u belom...,
kakav patetik... ,
dodje pricher amater... i krene da zasmejava ili da podvije rep ko one 2 pricherke i zbrishe,
Užas,ja mislio ti imaš bar malo mozga za razliku...nije bitno.Jedan manje...idemo dalje...,
M-daa...bežanija!Hahhaaaaa...znao sam...ovako sam vas i na ''religiji'' razbijao... itd,itd,itd...

Jasno mi je da ne razumete složene rečenice, ali se bar toliko upristojite da izbegavate takav rečnik, to ne priliči ovakvoj temi.

PATHFINDER:
Тема је јако интересантна, и морам признати да ме раније нису толико интересовале исте о Исусу.
Нека ми пошаље неко(ко је добро упознат са овом тематиком) прив.пор. са предложеном литературом.
Čitaj Novi Zavet

Jelena-84:
Sest dana radi i svrsi sve svoje poslove,a sedmi dan je dan odmora,koji je posvecen Gospodu Bogu.

Ovo znaci da je sest svetova stvorio Gospod i da u sedmom On odmara.Sest svetova su privremeni,nemirni i prolazni,a sedmi je vecan,miran i neprolazan.Stvaranjem je bog usao u vremenost,ali on nije izasao iz vecnosti.Ali o ovoj tajni tesko ces govoriti,jer je ne mozes razumeti ako ne dozivis veru,i ne postujes i ostale Zapovesti Gospodnje.

a sad tumachimo bibliju kako nam odgovara, vishe nije istina u bukvalnom smislu ;)

a ako se ne varam, 4. je Ne Lazi, a to se odnosilo na nebulozu o darvinu...

vizant:
Evo vam odgovor od 3.12. sa 42 stranica.Na pitanje o 3.5 je odgovoreno jos tada a vi se ponavljate u nedostatku argumenata,a i smisljanje novih pitanja vam izgleda tesko ide.
Ako vas stvarno zanima procitajte jos jednom,ili vise puta pa cemo da nastavimo razgovor.
A sta vam je to Dveri?
Ajde recite i meni da se ne mucim da vam cvakam poruke koje ni ne citate.Olaksajte i meni pa da i ja mogu na taj copi/paste.
Ne treba meni vase preslisavanje,ali ako se vec trudim da vam srocim jednostavan i razumljiv odgovor,onda ga bar procitajte.Ali vas molim da prestanete sa ponavljanjem.
opet izvrcesh i ne chitash Almanah!
ne obraca se bog ljudima vec zmija, zmaj il shta vec, zavisi od prevoda.
a ostatak je u svim prevodima isti
i stoji "kao bogovi" 8)
tvoje objashnjenje je, najblaze recheno, smeshno. moz da ti poveruje neki teletabiz, njima logika nije jacha strana... ovde se takav odgovor smatra uvredom!

Kapernaum:
Molim osobe na ovom podforumu koji su intelektno ograničeni da u nedostatku jasnih i razumljivih reči ne koriste uličarske termine kao npr.

razbijanje,
kakav patetik... ,
dodje pricher amater... i krene da zasmejava ili da podvije rep ko one 2 pricherke i zbrishe,
Užas,ja mislio ti imaš bar malo mozga za razliku...nije bitno.Jedan manje...idemo dalje...,
M-daa...bežanija!Hahhaaaaa...znao sam...ovako sam vas i na ''religiji'' razbijao... itd,itd,itd...

Jasno mi je da ne razumete složene rečenice, ali se bar toliko upristojite da izbegavate takav rečnik, to ne priliči ovakvoj temi.

jel ovo tvoj "umni" odgovor na boginjino pitanje o evi, adamu i kaenu???
nisam ni ochekivo nishta drugo... 8)

Moram priznati, ovako javno, da sam noćas lagala kad sam rekla kako sam zaboravila na ovo tvoje pitanje. Zatekao si me. Ko sam ja da dajem sud o postovima Crowa i Šakala? Svako je odgovoran za svoje izjave, pa i ja, i ti. Pogotovu što su to u pitanju stari forumaši, dakle neko sa kim ću se najverovatnije družiti i u budućnosti, a ti možda posle ovih stotinu poruka "podviješ rep" i odeš? Al, hajde, da izaberem neko solomonsko rešenje, ni po babu ni po stričevima,a sve u cilju, ne dokazivanja moje objektivnosti, nego shvatanja oko čega se zapravo naši stavovi mimoilaze.
Pa, sad, ako moja golubica naprasno pocrni...ti si kriv.. :lol:

"ako si objektivna a verujem da jesi, onda iskomentariši ovo javno:

batice... ako se rebelu obracash
on je demonstrativno napustio forum josh pre skoro godinu dana
(mada je mislim da su ga odvele chike u belom...)

to su ti Bi dvostruki standardi.
pricheri su uvek muchenici.

ma napisano, za pismene...
a... da... ti josh uvek chekash ove iz dveri da nacrtaju slikovnicu...

kakav patetik... objashnjenja pishem za pismene. nauchi da chitash, il zovi ove sa Dveri, gde vam shtancaju odgovore (po priznanju jednog "vernika" od pre godinu dana) da ti naprave slikovnicu.

vako... dodje pricher amater... i krene da zasmejava
ili da podvije rep ko one 2 pricherke i zbrishe

dalje:

M-daa...ti si rođen sa dušom a ja sa mozgom...ybg. izvini,zaboravio sam..

Hm...ovo je tvoj odgovor!!?Užas,ja mislio ti imaš bar malo mozga za razliku...nije bitno.Jedan manje...idemo dalje...

M-daa...bežanija!Hahhaaaaa...znao sam...ovako sam vas i na ''religiji'' razbijao...

Hm...tebi će teško biti otvoriti oči...ali,polako...napraviću ja dobrog ateistu od tebe...
itd itd

Mislim da se cela rasprava vodi oko stava. A, to me neodoljivo podseća na situaciju, čije će poredjenje nekom biti smešno, nekom uvredljivo a nekom i umesno:
-Dodje gost u nečiju kuću i vidi da je domaćin svoj krevet postavio pored prozora. Hm...to njemu deluje nelogično i gura mu prospekt nekog salona nameštaja pod nos na čijim slikama je predstavljen krevet pored zidova. Počne govoriti domaćinu da skloni krevet od prozora mlatarajući mu katalogom pred nosom. Arhitekta je rekao da krevet treba stajati pored zida a ne ispod prozora. Medjutim, čovek stalno isto pita: a, zašto? Ovaj se opet poziva na katalog i gura mu ga pod nos, pozivajući se na slike i arhitektonske savete i predloge. On i dalje pita isto, a zašto? Po njemu su i ti inženjeri samo ljudi i skloni su greškama, i kao takvi nisu za njega nikakav autoritet. Gost opet mlatara onim katalogom, umesto da lepo kaže čoveku kako hladan vazduh s prozora direktno pada na krevet na kojem on spava, i da je zbog toga izložen prehladi.Iznerviran čovek kresne mu u lice da je i na onoj bukvi pisalo p.... pa, onaj slomio onu stvar, našta se gost uvredi i ode, neshvatajući zbog čega mu je ovaj tako odgovorio.
Izvinjavam se što sam Bibliju spustila na nivo kataloga, a time možda i povredila nečija osećanja, ali, možda je za neke ljude to zaista katalog, slikovnica? Mislim da pozivajući se na neki tekst koji je neko napisao, ne znači da ga je sam čitaoc i razumeo. Možda ga je i nabubao na pamet, al to nije stiglo do srca, duše. Nije "svareno".
Možda sam sad i tebe uvredila, oprosti,nije mi to bila namera, ali uglavnom si pisao navode iz Biblije bez ličnog tumačenja, ličnog shvatanja istih.

- mladji sam član, Rebela ne pamtim;
- da, dvostruke standarde sam i ja ovde i pomenula;
- pričer- propoveda ono što je naučio napamet;
- ovi iz Dveri, verovatno želja da se citati potkrepljuju, objašnjavaju svojim rečima,onako kako ih je neko i shvatio;
- rečeno u nekom postu da se vernici radjaju sa dušom, oni drugi, dakle, sa mozgom;
- ne pamtim Religiju na Forumu;
- hm..stiče se utisak da onaj ko samo barata informacijama bez ličnog stava, nije ih zapravo ni shvatio. Poznavanje neke materije ne znači automatski da se ona i razume.
Vernik sam, al nemam pojma šta piše u Bibliji. Da li iko sme reći da nisam vernik?
Sad kad čitam sve ovo, osećam da ćeš se naljuti na mene. Baš si me doveo u nezgodnu situaciju. Ali, ne zaboravi da je ovo ipak - Forum. Ovde se vodi borba mišljenja, gde u odbranu svojih stavova ne možeš ići uvek u belim rukavicama, a tek kad zagusti pozivaš se na odredjene citate, ali samo u odbranu svojih stavova.A, možda je ipak svemu tome kriva činjenica da si ti ovde "novajlija", sa nekih stotinak postova, i da ti tek predstoji borba za opstanak medju ovim "alama" sa po par hiljada postova, koji se na Forumu osećaju kao kod svoje kuće, opušteno?
Da sumiramo: ovde niko ne spori postojanje Boga, ni u kakvom vidu. Jedino se gložimo oko verodostojnosti navoda iz Biblije. Nije li vera u Boga ipak važnija od jedne knjige?

nisi me razumela bi, ovo za standarde
ja samo kazem da ne vide sebe. oni su uvek muchenici, to im je u opisu posla. kad on nekog vredja, to je dobronamerno, u cilju spasenja njegove greshne dushe. a kad i ne vredjash prichera, on ce to da prepravi da izgleda tako, jer muchenishtvo mu je glavni adut

a za dveri, postoji jedna organizacija koja teoloski potpomaze prichere po forumima ;)
ovo je bilo po priznanju 2 prichera od proshle godine. postovi su na zalost izbrisani.

a ko je chitao rebela, slaze se samnom, za chike u belom 8)
... bar vecina! 8) 8)

crow:
adam i eva nisu imali cerku
kain je imo mamu ;)
znash...
meni kazu da sam postao od majmuna...
pa i neka sam (mada to darvin nikad nije reko)! nije problem!

problem bi mi bio da sam potomak ubice i incestuoznika, koji je ubio brata pa... onodio kevu! 8)
Ne treba olako donositi zaključke. Incest je vrlo delikatna tema. O njemu treba ozbiljno da se pozabave i evolucionisti i kreacionisti. (Koliko sam obaviješten, na zapadu je teorija evolucije već odbačena - ne znam tačno, pa pitam?)
Uzmimo prvo evolucioniste i primjer sisara, počev od prvih pojavljenih pa sve do čovjeka. Pošto, po evolucionistima, više (složenije) vrste nastaju iz nižih (prostijih) šta se događa u momentu kad se stvori prva jedinka nove vrste? Neka je, recimo, ženskog pola. Da bi nastavila da opstoji (da ne bi odmah izumrla) mora imati društvo muške jedinke. Kako evolucionisti objašnjavaju istovremenu pojavu, i na istom mjestu, i ženske i muške jedinke nove vrste? Inače, i danas se vidi da je incest kod životinja (izuzev konja, koliko se sjećam) normalna pojava.Tom logikom, incest bi morao postojati i kod prvih ljudi.
Sada što se tiče Biblije. Adam i Eva su imali mnogo djece. (Vijek im je bio oko hiljadu godina). I ovdje je logično da je, u početku, moralo biti incesta. U Bibliji se nigje ne tvrdi niti jedno niti drugo. Ovako mnogi Hrišćani (makar istinski vernici) postaju dogmate pokušavajući da objasne ono što Biblija nije objasnila. (Biblija se ne tumači bukvalno, ali će se, jednog dana, i bukvalno dokazivati. Pravilno tumačenje Biblije dolazi tek uz pomoć Boga).
Danas nauka zna da su potomstva iz incesta kod ljudi degenerična - ne mogu opstati. Zašto? (Degenerični su i potomci nakomana).

Pa potomci ljudi bliskih rodjaka moraju biti degenercici zbog velikog broja gena koji se preklapaju. Drugo, na zapadu Darvinova teorija nije odbacena vec je samo usavrsavana i razvijana. Gomila izjava koje su ovde vernici istakli cist su proizvod nedostatka informacija. Dakle, nema sanse da smo nastali od jednog para ljudi, a i zar po Bibliji incest nije greh?! I ja sam nekada u mladjim danima imao potrebu da verujem, ali sto sam vise citao i kriticki razmisljao shvatao sam da u toj "svetoj" knjizi ima puno nebuloza kao i u crkvi. U srednjem veku na stotine hiljada muskaraca i zena, od kojih su neki najveci umovi svih vremena, mucki su ubijani i zlostavljani pa onda puj pike ne vazi. Crkva je jedna zlocinacka organizacija koja se doduse ne moze ukinuti ali makar je mozemo raskrinkati.

crow:
nisi me razumela bi, ovo za standarde
ja samo kazem da ne vide sebe. oni su uvek muchenici, to im je u opisu posla. kad on nekog vredja, to je dobronamerno, u cilju spasenja njegove greshne dushe. a kad i ne vredjash prichera, on ce to da prepravi da izgleda tako, jer muchenishtvo mu je glavni adut

a za dveri, postoji jedna organizacija koja teoloski potpomaze prichere po forumima ;)
ovo je bilo po priznanju 2 prichera od proshle godine. postovi su na zalost izbrisani.

a ko je chitao rebela, slaze se samnom, za chike u belom 8)
... bar vecina! 8) 8)
Crow, obraćam se direktno tebi. Mnogi vernici nijesu izdržali mekost tvoje komunikacije sa njima pa su podlegli iskušenju. Ja im zamjeram zbog toga i iskreno se nadam da će shvatiti svoj grijeh. Međutim, sve što ti o njima pišeš i pripisuješ im na ovoj temi, veoma je grubo (najblaže rečeno) i netačno je. Ja ni jednog od njih ne poznajem, niti s foruma niti u RL. Njihov odnos prema forumašima bio je izuzetno korektan do momenta dok nijesu grubo i s nipodaštavanjem izazvani (od tebe i još nekih). Ono boldovano je jako gruba karakteristika vernika. Ne možete verniku reći da nije tolerantan, da je zaglupljen i licemer. Istinski vernik (licemera svukuda ima) nastoji da oponaša Hrista u svemu. Kazaću ti ono što sa sigurnošću znam. Iskreni vernik se svakog dana moli za dobro svakog čovjeka koji postoji na Zemlji, da ne bude rata i zlobe, da se bolesni izliječe, da ne bude gladnih, da se čovječanstvo ne samouništi... (Molitva je istinska komunikacija sa Bogom, a Bog izvršava molitve ljudi). Nijesu oni ni zaglupljeni ni neznalice nego iskreno žele dobro čitavom čovječanstvu. Da li i dalje misliš da si ih onim boldovanim ispravno okarakterisao? Međutim, i oni su ljudi od krvi i mesa, pa se desi da i oni pogriješe.
Dveri i pričere nikakve ne znam. Po svom nahođenju (i uz pomoć Boga) postujem na Krstarici i za moje postovanje znate samo vi sa Krstarice. Nastojim da, živeći po Bibliji, tvorim Božju volju, što svakome, od sveg srca, iz najhumanije namjere, preporučujem.
Ne znam ni za rebela.

Jelena-84:

uoastalom...
u Almanahu stoji
da je prvog dana razdvajano svetlo od tame
drugog voda od kopna...

ne stoji nigde da je prvog bilo sve gotovo, al nije funkcionisalo, kao shto ti reche gore u postu.

ristob:
Ne treba olako donositi zaključke. Incest je vrlo delikatna tema. O njemu treba ozbiljno da se pozabave i evolucionisti i kreacionisti. (Koliko sam obaviješten, na zapadu je teorija evolucije već odbačena - ne znam tačno, pa pitam?)
Uzmimo prvo evolucioniste i primjer sisara, počev od prvih pojavljenih pa sve do čovjeka. Pošto, po evolucionistima, više (složenije) vrste nastaju iz nižih (prostijih) šta se događa u momentu kad se stvori prva jedinka nove vrste? Neka je, recimo, ženskog pola. Da bi nastavila da opstoji (da ne bi odmah izumrla) mora imati društvo muške jedinke. Kako evolucionisti objašnjavaju istovremenu pojavu, i na istom mjestu, i ženske i muške jedinke nove vrste? Inače, i danas se vidi da je incest kod životinja (izuzev konja, koliko se sjećam) normalna pojava.Tom logikom, incest bi morao postojati i kod prvih ljudi.
Sada što se tiče Biblije. Adam i Eva su imali mnogo djece. (Vijek im je bio oko hiljadu godina). I ovdje je logično da je, u početku, moralo biti incesta. U Bibliji se nigje ne tvrdi niti jedno niti drugo. Ovako mnogi Hrišćani (makar istinski vernici) postaju dogmate pokušavajući da objasne ono što Biblija nije objasnila. (Biblija se ne tumači bukvalno, ali će se, jednog dana, i bukvalno dokazivati. Pravilno tumačenje Biblije dolazi tek uz pomoć Boga).
Danas nauka zna da su potomstva iz incesta kod ljudi degenerična - ne mogu opstati. Zašto? (Degenerični su i potomci nakomana).

ne deshava se nova vrsta u trenutku,
pa je konstatacija netachna.

za degenerichnost si dobio objashnjenje.

ristob:
Crow, obraćam se direktno tebi. Mnogi vernici nijesu izdržali mekost tvoje komunikacije sa njima pa su podlegli iskušenju. Ja im zamjeram zbog toga i iskreno se nadam da će shvatiti svoj grijeh. Međutim, sve što ti o njima pišeš i pripisuješ im na ovoj temi, veoma je grubo (najblaže rečeno) i netačno je. Ja ni jednog od njih ne poznajem, niti s foruma niti u RL. Njihov odnos prema forumašima bio je izuzetno korektan do momenta dok nijesu grubo i s nipodaštavanjem izazvani (od tebe i još nekih). Ono boldovano je jako gruba karakteristika vernika. Ne možete verniku reći da nije tolerantan, da je zaglupljen i licemer. Istinski vernik (licemera svukuda ima) nastoji da oponaša Hrista u svemu. Kazaću ti ono što sa sigurnošću znam. Iskreni vernik se svakog dana moli za dobro svakog čovjeka koji postoji na Zemlji, da ne bude rata i zlobe, da se bolesni izliječe, da ne bude gladnih, da se čovječanstvo ne samouništi... (Molitva je istinska komunikacija sa Bogom, a Bog izvršava molitve ljudi). Nijesu oni ni zaglupljeni ni neznalice nego iskreno žele dobro čitavom čovječanstvu. Da li i dalje misliš da si ih onim boldovanim ispravno okarakterisao? Međutim, i oni su ljudi od krvi i mesa, pa se desi da i oni pogriješe.
Dveri i pričere nikakve ne znam. Po svom nahođenju (i uz pomoć Boga) postujem na Krstarici i za moje postovanje znate samo vi sa Krstarice. Nastojim da, živeći po Bibliji, tvorim Božju volju, što svakome, od sveg srca, iz najhumanije namjere, preporučujem.
Ne znam ni za rebela.

pricheri i vernici nije isto
wilkolak je vernik
a kapernaum, zenske-84 su pricheri
(pricher= sleng za propovednik)
jel uvidjash razliku?
jel sam se ja obracao wilkolaku istim tonom kao pricherima?

a to shto ti zovesh "ziveti po bibliji"
u sluchaju da mislish "poshtovati 10 zapovesti"
nije samo hriscanski, to su opshteprihvacena nachela svih ljudskih zajednica, manje-vishe...

a ako mislish i na kuliranje nedeljom u crkvi, to je odavno prouchavana nauka,
mislim to kako boje i zvuci deluju smirujuce na mozak. nishta chudno
i daleko od toga da je samo u ortodox-hramovima.

Truman:
Pa potomci ljudi bliskih rodjaka moraju biti degenercici zbog velikog broja gena koji se preklapaju. Drugo, na zapadu Darvinova teorija nije odbacena vec je samo usavrsavana i razvijana. Gomila izjava koje su ovde vernici istakli cist su proizvod nedostatka informacija. Dakle, nema sanse da smo nastali od jednog para ljudi, a i zar po Bibliji incest nije greh?! I ja sam nekada u mladjim danima imao potrebu da verujem, ali sto sam vise citao i kriticki razmisljao shvatao sam da u toj "svetoj" knjizi ima puno nebuloza kao i u crkvi. U srednjem veku na stotine hiljada muskaraca i zena, od kojih su neki najveci umovi svih vremena, mucki su ubijani i zlostavljani pa onda puj pike ne vazi. Crkva je jedna zlocinacka organizacija koja se doduse ne moze ukinuti ali makar je mozemo raskrinkati.
Oprosti mi što ću ti kazati (direktno obraćanje). Još ćeš ti mijenjati mišlejnje po pitanju nauke i religije. Ti i ne shvataš koliko nonšalantno daješ izjave. Nije Crkva zločinačka organizacija. Zločine su pravili ljudi koji su se sakrivali iza nje. Ti sam zaključi jesu li onda bili istinski Hristovi sledbenici. Ne bih ti preporučio ni da budeš direktno protivu Boga.

ristob:
Oprosti mi što ću ti kazati (direktno obraćanje). Još ćeš ti mijenjati mišlejnje po pitanju nauke i religije. Ti i ne shvataš koliko nonšalantno daješ izjave. Nije Crkva zločinačka organizacija. Zločine su pravili ljudi koji su se sakrivali iza nje. Ti sam zaključi jesu li onda bili istinski Hristovi sledbenici. Ne bih ti preporučio ni da budeš direktno protivu Boga.
ako se crkva ne ogradi od zlochinaca
vec ih brani
sama je zlochinachka

uzmimo sprdnju sa pahomijem i jovanom na primer.

deca ispadoshe albanski shpijuni!!!
SRAMOTA!

a jovan i 40000 evra???

ristob:

Nisam ja protiv boga, pa ni protiv tog pojma, daleko od toga. ALI, upravo argument koji si ti izneo kako se losi ljudi skrivaju iza crkve je u sustini kvaziargument jer su upravo vodeci ljudi crkve ( od papa pa nanize ) bili najmonstruozniji zlocinci. Dakle crkva bez ljudi je prazna ljustura a kad su oni najveci medju njima i najgori tu je nesto trulo. Svugde na svetu ljudi odgovaraju za svoje zlocine, samo je crkva izuzetak. Pa mislim da je bilo dosta skrivanja iza toga kako su to toboze krivi ljudi a kako je ne znam sta... Znas, evo paralele koja mi pada na pamet: za vreme komunizma tajne sluzbe ( tipa UDBA ) mnogih zemalja cinile su strasne zlocine. Kad je komunizam pao te sluzbe su rasformirane i dobrim delom ( ne kod nas ) ociscenje od krvnika. Tako nesto bi trebalo uciniti i sa crkvom. Trulezi je previse da bi samo okrenu nos i rekao - pa eto to su ljudi... To je naprosto neodgovorno, svaki covek mora snositi posledice za svoje postupke, ali ne tako sto mu se preti paklom ili mu se nudi raj, vec ovde pred drugim ljudima kao primer da pravda postoji!

"Molim osobe na ovom podforumu koji su intelektno ograničeni da u nedostatku jasnih i razumljivih reči ne koriste uličarske termine kao npr.

razbijanje,
kakav patetik... ,

Jasno mi je da ne razumete složene rečenice, ali se bar toliko upristojite da izbegavate takav rečnik, to ne priliči ovakvoj temi."

Našli su se prozvani pa trube na sav glas. Ok.

ZA BI2
Što se tiče priče, ako sam dobro shvatio, radi se u ubedjivanju.
Ako si stekla takav utisak - gršiš (to sam ti rekao već)
Normalno je da normalni ljudi jednog dana kad iznesu svoje mišljne odu sa foruma.
Ali mi nije normalno da neko visi po 2,3,4 godine 24 sata na internetu.
Da li ti stari forumaši koje spominješ ne mislim samo na Vranu i Šakala (u suštini da nema takvih likova mi ne bi imali kome da kažemo šta mislimo), osim neta imaju i druge obaveze.
Ne nisi me uvredila - iznela si svoje mišljenje (još uvek te smatram za objektivnom osobom)
Što se tiče podvijanja repa - da li to treba da znači ajde da se napucavamo pa ko duže izdrži (tako sam shvatio, možda grešim)
Jednom prilikom sam i rekao ako je to u pitanju, tako možemo do same večnosti samo je potrebno imati VREMENA i para.
Ovo nije vaš privatan forum (osećam da nas deliš: stari forumaši - dodjoši)
Uostalom ima jedna stara izreka gde kaže : Pametniji popušta.
Dokaze koje smo izneli vi ne smatrate da su dokazi nego priče, i to je u redu.
Onda da vidimo dokaze sa duge strane, a ne da se svodi samo na pitanja i odgovore (koje vi smatrate glupostima), da čujemo šta druga strana misli, kako je nastao svet, koga je stvorio, kada je nastao, zašto Sveti spisi nisu verodostojni itd...
Ne mogu da prihvatim odgovor kao npr. "sastale se prdonje u Nikeji i napravile Bibliju", - i to je staroforumaški odgovor na sve. Pobili su sve naše dokaze ha ha ala smo razbili te paćenike. To je u najmanju ruku SMEŠNO.
Pozz. za Bi2.

Truman:
Nisam ja protiv boga, pa ni protiv tog pojma, daleko od toga. ALI, upravo argument koji si ti izneo kako se losi ljudi skrivaju iza crkve je u sustini kvaziargument jer su upravo vodeci ljudi crkve ( od papa pa nanize ) bili najmonstruozniji zlocinci. Dakle crkva bez ljudi je prazna ljustura a kad su oni najveci medju njima i najgori tu je nesto trulo. Svugde na svetu ljudi odgovaraju za svoje zlocine, samo je crkva izuzetak. Pa mislim da je bilo dosta skrivanja iza toga kako su to toboze krivi ljudi a kako je ne znam sta... Znas, evo paralele koja mi pada na pamet: za vreme komunizma tajne sluzbe ( tipa UDBA ) mnogih zemalja cinile su strasne zlocine. Kad je komunizam pao te sluzbe su rasformirane i dobrim delom ( ne kod nas ) ociscenje od krvnika. Tako nesto bi trebalo uciniti i sa crkvom. Trulezi je previse da bi samo okrenu nos i rekao - pa eto to su ljudi... To je naprosto neodgovorno, svaki covek mora snositi posledice za svoje postupke, ali ne tako sto mu se preti paklom ili mu se nudi raj, vec ovde pred drugim ljudima kao primer da pravda postoji!

Potpisujem. ;)

Truman:
Pa, kako smo onda nastali? Dajte konkretno objašnjenje, kad već tvrdite da je teorija evolucije unaprijeđena.
Incest ne smo da je zabranjen Biblijom nego i praktični život pokazjue njegovu štetnost. Za mene je jednostavno obješnjenje - djelovanje Božjeg promisla. A koao to evolucionisti tumače?

Kapernaum:
"Molim osobe na ovom podforumu koji su intelektno ograničeni da u nedostatku jasnih i razumljivih reči ne koriste uličarske termine kao npr.

razbijanje,
kakav patetik... ,

Jasno mi je da ne razumete složene rečenice, ali se bar toliko upristojite da izbegavate takav rečnik, to ne priliči ovakvoj temi."

Našli su se prozvani pa trube na sav glas. Ok.

ZA BI2
Što se tiče priče, ako sam dobro shvatio, radi se u ubedjivanju.
Ako si stekla takav utisak - gršiš (to sam ti rekao već)
Normalno je da normalni ljudi jednog dana kad iznesu svoje mišljne odu sa foruma.
Ali mi nije normalno da neko visi po 2,3,4 godine 24 sata na internetu.
Da li ti stari forumaši koje spominješ ne mislim samo na Vranu i Šakala (u suštini da nema takvih likova mi ne bi imali kome da kažemo šta mislimo), osim neta imaju i druge obaveze.
Ne nisi me uvredila - iznela si svoje mišljenje (još uvek te smatram za objektivnom osobom)
Što se tiče podvijanja repa - da li to treba da znači ajde da se napucavamo pa ko duže izdrži (tako sam shvatio, možda grešim)
Jednom prilikom sam i rekao ako je to u pitanju, tako možemo do same večnosti samo je potrebno imati VREMENA i para.
Ovo nije vaš privatan forum (osećam da nas deliš: stari forumaši - dodjoši)
Uostalom ima jedna stara izreka gde kaže : Pametniji popušta.
Dokaze koje smo izneli vi ne smatrate da su dokazi nego priče, i to je u redu.
Onda da vidimo dokaze sa duge strane, a ne da se svodi samo na pitanja i odgovore (koje vi smatrate glupostima), da čujemo šta druga strana misli, kako je nastao svet, koga je stvorio, kada je nastao, zašto Sveti spisi nisu verodostojni itd...
Ne mogu da prihvatim odgovor kao npr. "sastale se prdonje u Nikeji i napravile Bibliju", - i to je staroforumaški odgovor na sve. Pobili su sve naše dokaze ha ha ala smo razbili te paćenike. To je u najmanju ruku SMEŠNO.
Pozz. za Bi2.
E, hvala ti što se nisi uvredio... ;)
Ne, nije reč o ubedjivanju,napucavanju nego o dokazivanju. Iznese svako svoj stav, obrazloži ga zašto misli da je to tako. Kad mu neko protivureči, on mu nabije na nos citat neke relevantne osobe i zapuši usta. Taknuto, maknuto. Pobedio sam. Idemo dalje..Mislim, da na tu foru radi Forum.
I ja samu sebe smatram novopridošlim forumašem, tek sam od januara ove godine tu. E, sad, što sam nabila tolike poruke...verovatno zato što volim da pričam, otkud znam.
Da li je normalno da neko visi 2,3, 4 godine na netu ceo dan i celu noć? Polako videćeš i sam. Tek si počeo. Zaraza je ovo velika, a mogu ti reći i potreba u ovo smutno vreme. Nadješ sebi društvo za pričanje, komunikaciju ove vrste i ide nekako. Stvaraju se tu i nova prijateljstva, i te kako. Skup bioskop, skupa kafana, nemam giljke dobre, auto crko..gde ću, kud ću, adj malo da lajem po Forumu..jeftino je. Ovo mu dodje i nekio psihičko opuštanje. Sve zavisi kako ga neka shvati i doživi.
Ne delim ja nikoga, na stare i dodjoše. Pa, majku mu, i ja sam bila dodjoš !
Negde popustiš, negde prećutiš. Na neki komentar se nasmeješ,na neki zaplačeš od gluposti i ideš dalje...Smajliji su uvek tu da nadomeste reči.
Ovo što si rekao o iznošenju dokaza, potpuno je ok. Treba čuti i jednu i drugu stranu.
Izvolite..Tako i treba da bude, uostalom.
Po ostatku tvog posta, vidim da polako ulaziš u pravu forumašku formu.. ;)
Samo se bojim, ako budemo nastavili ovim tonom i rečnikom da će Gazdarica doleteti u vidu katandžije..i da ćemo svi ostati uskračeni za neke komentare.
Pozdrav, Kapernaum.. ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back