Moram priznati, ovako javno, da sam noćas lagala kad sam rekla kako sam zaboravila na ovo tvoje pitanje. Zatekao si me. Ko sam ja da dajem sud o postovima Crowa i Šakala? Svako je odgovoran za svoje izjave, pa i ja, i ti. Pogotovu što su to u pitanju stari forumaši, dakle neko sa kim ću se najverovatnije družiti i u budućnosti, a ti možda posle ovih stotinu poruka "podviješ rep" i odeš? Al, hajde, da izaberem neko solomonsko rešenje, ni po babu ni po stričevima,a sve u cilju, ne dokazivanja moje objektivnosti, nego shvatanja oko čega se zapravo naši stavovi mimoilaze. 
Pa, sad, ako moja golubica naprasno pocrni...ti si kriv.. 

"
ako si objektivna a verujem da jesi, onda iskomentariši ovo javno:
batice... ako se rebelu obracash
on je demonstrativno napustio forum josh pre skoro godinu dana
(mada je mislim da su ga odvele chike u belom...)
t
o su ti Bi dvostruki standardi.
pricheri su uvek muchenici.
ma napisano, za pismene...
a... da... ti josh uvek chekash ove iz dveri da nacrtaju slikovnicu...
kakav patetik... objashnjenja pishem za pismene. nauchi da chitash, il zovi ove sa Dveri, gde vam shtancaju odgovore (po priznanju jednog "vernika" od pre godinu dana) da ti naprave slikovnicu.
vako... dodje pricher amater... i krene da zasmejava
ili da podvije rep ko one 2 pricherke i zbrishe
dalje:
M-daa...ti si rođen sa dušom a ja sa mozgom...ybg. izvini,zaboravio sam..
Hm...ovo je tvoj odgovor!!?Užas,ja mislio ti imaš bar malo mozga za razliku...nije bitno.Jedan manje...idemo dalje...
M-daa...bežanija!Hahhaaaaa...znao sam...ovako sam vas i na ''religiji'' razbijao...
Hm...tebi će teško biti otvoriti oči...ali,polako...napraviću ja dobrog ateistu od tebe...
itd itd
Mislim da se cela rasprava vodi oko stava. A, to me neodoljivo podseća na situaciju, čije će poredjenje nekom biti smešno, nekom uvredljivo a nekom i umesno:
-Dodje gost u nečiju kuću i vidi da je domaćin svoj krevet postavio pored prozora. Hm...to njemu deluje nelogično i gura mu prospekt nekog salona nameštaja pod nos na čijim slikama je predstavljen krevet pored zidova. Počne govoriti domaćinu da skloni krevet od prozora mlatarajući mu katalogom pred nosom. Arhitekta je rekao da krevet treba stajati pored zida a ne ispod prozora. Medjutim, čovek stalno isto pita: a, zašto? Ovaj se opet poziva na katalog i gura mu ga pod nos, pozivajući se na slike i arhitektonske savete i predloge. On i dalje pita isto, a zašto? Po njemu su i ti inženjeri samo ljudi i skloni su greškama, i kao takvi nisu za njega nikakav autoritet. Gost opet mlatara onim katalogom, umesto da lepo kaže čoveku kako hladan vazduh s prozora direktno pada na krevet na kojem on spava, i da je zbog toga izložen prehladi.Iznerviran čovek  kresne mu u lice da je i na onoj bukvi pisalo p.... pa, onaj slomio onu stvar, našta se gost uvredi i ode, neshvatajući zbog čega mu je ovaj tako odgovorio.
Izvinjavam se što sam Bibliju spustila na nivo kataloga, a time možda i povredila nečija osećanja, ali, možda je za neke ljude to zaista katalog, slikovnica? Mislim da pozivajući se na neki tekst koji je neko napisao, ne znači da ga je sam čitaoc i razumeo. Možda ga je i nabubao na pamet, al to nije stiglo do srca, duše. Nije "svareno".
Možda sam sad i tebe uvredila, oprosti,nije mi to bila namera, ali uglavnom si pisao navode iz Biblije bez ličnog tumačenja, ličnog shvatanja istih.

- mladji sam član, Rebela ne pamtim;
- da, dvostruke standarde sam i ja ovde i pomenula; 
- pričer- propoveda ono što je naučio napamet;
- ovi iz Dveri, verovatno želja da se citati potkrepljuju, objašnjavaju svojim rečima,onako kako ih je neko i shvatio;
- rečeno u nekom postu da se vernici radjaju sa dušom, oni drugi, dakle, sa mozgom;
- ne pamtim Religiju na Forumu;
- hm..stiče se utisak da onaj ko samo barata informacijama bez ličnog stava, nije ih zapravo ni shvatio. Poznavanje neke materije ne znači automatski da se ona i razume.
Vernik sam, al nemam pojma šta piše u Bibliji. Da li iko sme reći da nisam vernik?
Sad kad čitam sve ovo, osećam da ćeš se naljuti na mene. Baš si me doveo u nezgodnu situaciju. Ali, ne zaboravi da je ovo ipak - Forum. Ovde se vodi borba mišljenja, gde u odbranu svojih stavova ne možeš ići uvek u belim rukavicama,  a tek kad zagusti pozivaš se na odredjene citate, ali samo u odbranu svojih stavova.A, možda je ipak svemu tome kriva činjenica da si ti  ovde "novajlija", sa nekih stotinak postova, i da ti tek predstoji borba za opstanak medju ovim "alama" sa po par hiljada postova, koji se na Forumu osećaju kao kod svoje kuće, opušteno?
Da sumiramo: ovde niko ne spori postojanje Boga, ni u kakvom vidu. Jedino se gložimo oko verodostojnosti navoda iz Biblije. Nije li vera u Boga ipak važnija od jedne knjige?