ИСТОРИЈСКИ ИСУС

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ristob:
Pa, kako smo onda nastali? Dajte konkretno objašnjenje, kad već tvrdite da je teorija evolucije unaprijeđena.
Incest ne smo da je zabranjen Biblijom nego i praktični život pokazjue njegovu štetnost. Za mene je jednostavno obješnjenje - djelovanje Božjeg promisla. A koao to evolucionisti tumače?

Uzmi pa procitaj osnovne stvari iz TE, ne moram ja da prepricavam. Dakle, nisam ja rekao da je ona odbacena, i dalje je to teorija evolucije da covek i majmun imaju istog pretka. A posebno mi je smesan argument nekih tipa "a je l' bi ti hteo da smo nastali od majmuna". Niti smo nastali od majmuna ( vec od zajednickog pretka ) niti je bitno sta bi ja 'teo, vec ono sto jeste.

To sto je za tebe bozja promisao odgovor na naucnu cinjenicu da incest dovodi do degeneracije to je stvar tvoje vere, i bas nema nikakve veze sa cinjenicama. Ja recimo mogu da verujem kako sam potomak Marsovaca to je podjendako realno ( ako ne i realnije ) Sta kako evolucionisti tumace? Upravo sam ti objasnio da oni kazu da covek nije mogao nastati incestom.

Uostalom ljudi voo je tema o istorijskom Isusu, kako dodjoste do Adama i Eve. Tema je lepo zaceta davno, ali mi je pokvarismo...

crow:
ako se crkva ne ogradi od zlochinaca
vec ih brani
sama je zlochinachka
uzmimo sprdnju sa pahomijem i jovanom na primer.
deca ispadoshe albanski shpijuni!!!
SRAMOTA!
a jovan i 40000 evra???
Crkva se mora ograditi od zločina ako su u ime nje počinjeni. Ako neko pogriješi od strane Crkve ne treba čitavu Crkvu satanisati. Pa, evo, sama Srbija (mislim neki njeni ljudi) je mnogo griješila zadnjih petnaestak godina, pa to ne morada znači da se treba odreći cijele Srbije. Svaki Srbin treba da zna da mu je Sveti Sava najveći dobrotvor. Pročitajte Zaveštanja Stefana Nemanje (otac Sv. Save).
Ne znam ništa o pomenutim događajima. Znam da ni očemu ne treba olako i ishitreno donositi sudove, jer su naša vremena veoma smutna. Srbe i Crnogorce pozivam da budu kompaktni, recimo kao Slovenci. To je za njihovo dobro i u opšetm interesu. Ne bi trebalo da se svađaju. Religija (Pravoslavlje) će ih samo približiti, a nikako razdvojiti.

ristob:
Crkva se mora ograditi od zločina ako su u ime nje počinjeni. Ako neko pogriješi od strane Crkve ne treba čitavu Crkvu satanisati. Pa, evo, sama Srbija (mislim neki njeni ljudi) je mnogo griješila zadnjih petnaestak godina, pa to ne morada znači da se treba odreći cijele Srbije. Svaki Srbin treba da zna da mu je Sveti Sava najveći dobrotvor. Pročitajte Zaveštanja Stefana Nemanje (otac Sv. Save).
Ne znam ništa o pomenutim događajima. Znam da ni očemu ne treba olako i ishitreno donositi sudove, jer su naša vremena veoma smutna. Srbe i Crnogorce pozivam da budu kompaktni, recimo kao Slovenci. To je za njihovo dobro i u opšetm interesu. Ne bi trebalo da se svađaju. Religija (Pravoslavlje) će ih samo približiti, a nikako razdvojiti.

Tačno tako, pogotovu kad se govori o istorijskim ličnostima i dogadjajima koje su one stvarale.
Dao si primer Nemanje. Zar on ne ubi rodjenog brata zbog vlasti? Zar ga Crkva ne proglasi svetiteljem? Ali, to nije ni jedini primer kod nas, niti samo kod SPC-a. Rimokatolička crkva i "najveća figura Srednjeg veka"- Karlo Veliki? Šta je taj sve radio, pokrštavao,ubijao,pljačkao, ubijao zarobljenike i to sve uz pomoć Crkve, sveštenstva. Nekog sveštenika je zbog zasluga posle proglasio valjda biskupom, il možda kardinalom.
Nisu samo ovo smutna vremena. Oduvek su vremena smutna, a ljudi još smutniji.

Osnovni činilac evolucije je mutacija, promena u genetskom kodu. Ove promene su neizbežan deo procesa reprodukcije, pošto proces kopiranja DNK nije savršen; pored gena nasleđenih od roditelja, svako ljudsko dete nosi između deset i trideset novih mutacija.I još se zasniva na prirodnoj selekciji.I naravno spoljašni faktori utiču na promene:klima,stanište...
Ma gde su ovo smutna vremena.Da je tako ne bi mi sedeli za kompom i kuckali po tastaturi sve i svašta.

Truman:
Uzmi pa procitaj osnovne stvari iz TE, ne moram ja da prepricavam. Dakle, nisam ja rekao da je ona odbacena, i dalje je to teorija evolucije da covek i majmun imaju istog pretka. A posebno mi je smesan argument nekih tipa "a je l' bi ti hteo da smo nastali od majmuna". Niti smo nastali od majmuna ( vec od zajednickog pretka ) niti je bitno sta bi ja 'teo, vec ono sto jeste.

To sto je za tebe bozja promisao odgovor na naucnu cinjenicu da incest dovodi do degeneracije to je stvar tvoje vere, i bas nema nikakve veze sa cinjenicama. Ja recimo mogu da verujem kako sam potomak Marsovaca to je podjendako realno ( ako ne i realnije ) Sta kako evolucionisti tumace? Upravo sam ti objasnio da oni kazu da covek nije mogao nastati incestom.

Uostalom ljudi voo je tema o istorijskom Isusu, kako dodjoste do Adama i Eve. Tema je lepo zaceta davno, ali mi je pokvarismo...

Gde pise da je covek nastao incestom? Da li je Eva Adamova sestra? Ne bih rekao! To ne pise nigde. Pise da je stvorena od rebra njegovog ali ne pise i sama tehnologija stvaranja. Mislim da Sveto Pismo ne moze doslovno da se tumaci.

a ako se ne varam, 4. je Ne Lazi, a to se odnosilo na nebulozu o darvinu...

Cetvrta je ona koju sam ti poslala!A ne lazi je deveta. To bar mozes da nadjes u svakom crkvenom kalendaru i na jos milion mesta.Ako vec ne baratas sa brojevima onda napisi ceo cicat na koji se pozivas.

A sto se Darvina tice...Jesi li cuo za naucno-obrazovni program 80ih,oreginalno pustan u Italiji,a kasnije sirom Sveta koji se zvao "Cao Darvine".To je bio jedan serijal naucnih emisija koje su objasnile kako i zasto je pobijena Darvinova teorija evolucije.

Citat:
Original postavio Truman
Ma ne. Nisu Adam i Eva bili brat i sestra nego njihovi potomci.

U pravu si... isto tako i Noje i njegovi... jbote, sve sami incest do incesta...

Sto se toga tice,incesta nema.Vec vam je objasnjeno pre par stranica.Adam i Eva su samo prvi ljudi koji su stvoreni,Bog je i dalje stvarao ljude.Tacno je sto je vec neko napomenuo(posle preporuke da procitataj deo u Bibliji,i to se ceni) i primetio da u Bibliji nije opisano dalje stvaranje ljudi,ali to mozemo uzeri kao da se podrazumeva.Nije stvorio ni samo jedno drvo bagrema ili par lavova,stvarao je vise predstavnika vrsta,ali ludi su dobili tezu i glavniju ulogu u svetu,zato su njihovi prvenci(Adam i Eva) imenovani.

A sto se tice zlodela koje cine neki pojedini clanovi Crkve,to je pojedinacna odgovornost pred Bogom.Crkva je otvorena za sve i svakoga ko u nju ulazi otvorenog srca.Niko nije bezgresan a tezinu greha odredjuje sam Gospod.Zato je tu i sveta tajna pokajanja za koju nikada nije kasno.

Kapernaum:
Molim osobe na ovom podforumu koji su intelektno ograničeni da u nedostatku jasnih i razumljivih reči ne koriste uličarske termine kao npr.

razbijanje,
trebali mi podaci o nekim frikovima,
mada je mislim da su ga odvele chike u belom...,
kakav patetik... ,
dodje pricher amater... i krene da zasmejava ili da podvije rep ko one 2 pricherke i zbrishe,
Užas,ja mislio ti imaš bar malo mozga za razliku...nije bitno.Jedan manje...idemo dalje...,
M-daa...bežanija!Hahhaaaaa...znao sam...ovako sam vas i na ''religiji'' razbijao... itd,itd,itd...

Jasno mi je da ne razumete složene rečenice, ali se bar toliko upristojite da izbegavate takav rečnik, to ne priliči ovakvoj temi.

Hm...pretpostavljam da si sve ovo sam smislio...niko ti nije pomogao...si siguran!?:lol:

Jelena-84:

Cetvrta je ona koju sam ti poslala!A ne lazi je deveta. To bar mozes da nadjes u svakom crkvenom kalendaru i na jos milion mesta.Ako vec ne baratas sa brojevima onda napisi ceo cicat na koji se pozivas.

A sto se Darvina tice...Jesi li cuo za naucno-obrazovni program 80ih,oreginalno pustan u Italiji,a kasnije sirom Sveta koji se zvao "Cao Darvine".To je bio jedan serijal naucnih emisija koje su objasnile kako i zasto je pobijena Darvinova teorija evolucije.
A ta emisija je finansirana od strane kreacionista,osim toga ako je italijanska produkcija baš se pitam zašto.Imaš tri puta pravo da pogodiš...

Citat:
Original postavio Jelena-84
Nadjeno!!!
Svet je stvoren pre 7502 gopdine.
Potvrdjeno kroz istorijske izvore,od praistorije do sada,pomine se stvaranje sveta na razlicitim njenim krajevima,sa istim pocetkom.

Hm...da se ne zaboravi...

DA DA !!!
DA SE NE ZABORAVI !!! :)) :) :)

VOLIM I JA VAS :)

Jelena-84:

"ne lazi" tako nisko na lestvici... pa da... nisam ni sumnjao 8)
i ja sam bio optimistichan...

ma da... cao darvine...
kucaj "superzona tajna istorija univerzuma"
da vidish shta je prava teorija 8)

nemoj zasmejavash sa takvim "chinjenicama" leba ti.
ko da si rekla da je Pobunjenikovo blebletanje Istina. mislim stvarno... 8)

ili davinchijev kod da ima smisla...

pogledaj plan i program iz prirodnih nauka i shta uche.
googlaj malo... 8)

Wilkołak:
Gde pise da je covek nastao incestom? Da li je Eva Adamova sestra? Ne bih rekao! To ne pise nigde. Pise da je stvorena od rebra njegovog ali ne pise i sama tehnologija stvaranja. Mislim da Sveto Pismo ne moze doslovno da se tumaci.

onda treba da ima neki algoritam
al to je mnogo spekulativno
ispadne neki nebulozni Pobunjenik koji je kao skapiro kod 8)

ja ipak mislim da bibliju niko nema potrebe da tumachi... bespotrebna je.

Kapernaum:
"Molim osobe na ovom podforumu koji su intelektno ograničeni da u nedostatku jasnih i razumljivih reči ne koriste uličarske termine kao npr.

razbijanje,
trebali mi podaci o nekim frikovima,
mada je mislim da su ga odvele chike u belom...,
kakav patetik... ,
dodje pricher amater... i krene da zasmejava ili da podvije rep ko one 2 pricherke i zbrishe,
Užas,ja mislio ti imaš bar malo mozga za razliku...nije bitno.Jedan manje...idemo dalje...,
M-daa...bežanija!Hahhaaaaa...znao sam...ovako sam vas i na ''religiji'' razbijao... itd,itd,itd...

Jasno mi je da ne razumete složene rečenice, ali se bar toliko upristojite da izbegavate takav rečnik, to ne priliči ovakvoj temi."

Našli su se prozvani pa trube na sav glas. Ok.

ZA BI2
Što se tiče priče, ako sam dobro shvatio, radi se u ubedjivanju.
Ako si stekla takav utisak - gršiš (to sam ti rekao već)
Normalno je da normalni ljudi jednog dana kad iznesu svoje mišljne odu sa foruma.
Ali mi nije normalno da neko visi po 2,3,4 godine 24 sata na internetu.
Da li ti stari forumaši koje spominješ ne mislim samo na Vranu i Šakala (u suštini da nema takvih likova mi ne bi imali kome da kažemo šta mislimo), osim neta imaju i druge obaveze.
Ne nisi me uvredila - iznela si svoje mišljenje (još uvek te smatram za objektivnom osobom)
Što se tiče podvijanja repa - da li to treba da znači ajde da se napucavamo pa ko duže izdrži (tako sam shvatio, možda grešim)
Jednom prilikom sam i rekao ako je to u pitanju, tako možemo do same večnosti samo je potrebno imati VREMENA i para.
Ovo nije vaš privatan forum (osećam da nas deliš: stari forumaši - dodjoši)
Uostalom ima jedna stara izreka gde kaže : Pametniji popušta.
Dokaze koje smo izneli vi ne smatrate da su dokazi nego priče, i to je u redu.
Onda da vidimo dokaze sa duge strane, a ne da se svodi samo na pitanja i odgovore (koje vi smatrate glupostima), da čujemo šta druga strana misli, kako je nastao svet, koga je stvorio, kada je nastao, zašto Sveti spisi nisu verodostojni itd...
Ne mogu da prihvatim odgovor kao npr. "sastale se prdonje u Nikeji i napravile Bibliju", - i to je staroforumaški odgovor na sve. Pobili su sve naše dokaze ha ha ala smo razbili te paćenike. To je u najmanju ruku SMEŠNO.
Pozz. za Bi2.
ooooooooo prepametni
citirash me pa kazesh da sam se prepoznao :D :D :D

tipichan ortodox pricher :D
izuzetno zabavan...

a sad cesh i ti ko i ono brzobrodjansko govedo da brinesh za moj zivot :D
bravo bre!
bash lepo shto brinete :D :D :D

ristob:

pa sad...
sveti sava je za svoje vreme mozda napravio pravi potez

gledajuci danas... pa i nije...

vishe bi se isplatilo da smo katolici
ko njegov otac shto je bio...

(mada i ortodoxiju i katolicizam smatram gluposhcu... pagani nismo mogli da ostanemo pored tolikih pritisaka...)

a dogod crkva bbrani shljam, satanizuje samu sebe! 8)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back