ИСТОРИЈСКИ ИСУС

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
crow:
onda treba da ima neki algoritam
al to je mnogo spekulativno
ispadne neki nebulozni Pobunjenik koji je kao skapiro kod

Algoritam sigurno ne postoji, jer je algoritam sistem diskretnih koraka za resavanje problema (ili narodski receno - RECEPT).

Mozda postoji nacin citanja Biblije koji se razlikuje od prostog iscitavanja teksta, to pod jedan, a pod dva niko nije dokazao da nije tako. Mislim, za sve sto nauka zastupa takodje ne postoji utemeljenje i sve je stvar pretpostavke na kojoj se temelje ostale stvari.

Ako si studirao matematiku onda znas da je sam pojam skupa veoma apstraktan! Cak se taj pojam i ne definise a opet, teorija skupova je osnov za matematiku i ostale nauke. Da li mozemo reci da skup postoji kao onakav kakvim ga definisemo? Ne mozemo! Da li mozemo reci sta je skup? Ne mozemo! Ipak, on je nesto sto koristimo i nesto na cemu se temelje ostale stvari!

Vera nije nista apstraktnija od nauke i ona se temelji na necemu sto se jednostavno ne da dokazati naucno vec iskustveno i kroz apstrakciju.

Prema tome, prekinite da brbljate o tome da li je ovo ili je ono i DEFINISITE MI POJAM SKUPA!

crow:
ja ipak mislim da bibliju niko nema potrebe da tumachi... bespotrebna je.

Kao i recimo teorija skupova...

@crow
U samoj nauci postoji jos stvari koji su nedefinisane i koje je nemoguce shvatiti...

Recimo, deljenje nulom .. sta je to? Da li je nula broj? Nula je neutralni element za sabiranje i oduzimanje, mnozenje nulom daje nulu a deljenje nije definisano!

Dalje, prazan skup ... sta je to? Sta je apsolutni skup (ne znam kako si ti to ucio, ali mi smo tako nazivali ono sto je suprotno praznom skupu). Sta je komplement praznog skupa?

Zasto je nemoguce definisati uporedivost kompleksnih brojeva a moguce je definisati uporedivost u skupu realnih brojeva koji je pravi podskup kompleksnih brojeva?

Mislim, ima tu jos zanimljivih stvari koje se ne definisu u samoj matematici ili koje su jednostavno zabranjene.

Kao sto vidis, ni nauka nije egzaktna da se mozes uhvatiti za nju i reci, sada sam na cvrstom! Sve pocinje od pretpostavke! Posto nauka, kakvu danas poznajemo, opisuje materijalni svet/energiju, zasto ne prihvatimo i postojanje i oblasti ljudskog delovanja koje opisuje duhovni svet?
BESMISLENO!

Wilkołak:
Algoritam sigurno ne postoji, jer je algoritam sistem diskretnih koraka za resavanje problema (ili narodski receno - RECEPT).

Mozda postoji nacin citanja Biblije koji se razlikuje od prostog iscitavanja teksta, to pod jedan, a pod dva niko nije dokazao da nije tako. Mislim, za sve sto nauka zastupa takodje ne postoji utemeljenje i sve je stvar pretpostavke na kojoj se temelje ostale stvari.

Ako si studirao matematiku onda znas da je sam pojam skupa veoma apstraktan! Cak se taj pojam i ne definise a opet, teorija skupova je osnov za matematiku i ostale nauke. Da li mozemo reci da skup postoji kao onakav kakvim ga definisemo? Ne mozemo! Da li mozemo reci sta je skup? Ne mozemo! Ipak, on je nesto sto koristimo i nesto na cemu se temelje ostale stvari!

Vera nije nista apstraktnija od nauke i ona se temelji na necemu sto se jednostavno ne da dokazati naucno vec iskustveno i kroz apstrakciju.

Prema tome, prekinite da brbljate o tome da li je ovo ili je ono i DEFINISITE MI POJAM SKUPA!

Kao i recimo teorija skupova...

ovo se shalish il?

Wilkołak:
@crow
U samoj nauci postoji jos stvari koji su nedefinisane i koje je nemoguce shvatiti...

Recimo, deljenje nulom .. sta je to? Da li je nula broj? Nula je neutralni element za sabiranje i oduzimanje, mnozenje nulom daje nulu a deljenje nije definisano!

Dalje, prazan skup ... sta je to? Sta je apsolutni skup (ne znam kako si ti to ucio, ali mi smo tako nazivali ono sto je suprotno praznom skupu). Sta je komplement praznog skupa?

Zasto je nemoguce definisati uporedivost kompleksnih brojeva a moguce je definisati uporedivost u skupu realnih brojeva koji je pravi podskup kompleksnih brojeva?

Mislim, ima tu jos zanimljivih stvari koje se ne definisu u samoj matematici ili koje su jednostavno zabranjene.

Kao sto vidis, ni nauka nije egzaktna da se mozes uhvatiti za nju i reci, sada sam na cvrstom! Sve pocinje od pretpostavke! Posto nauka, kakvu danas poznajemo, opisuje materijalni svet/energiju, zasto ne prihvatimo i postojanje i oblasti ljudskog delovanja koje opisuje duhovni svet?
BESMISLENO!

ne meshaj babe i zabe
na svako tvoje pitanje postoji odgovor
i za nulu
i za neuporedivost kompleksnih brojeva, koje nema nikakve veze sa uporedivoshcu jednog podskupa prirodnih brojeva,

a daleko od toga da je neshto ZABRANJENO!!!
niko nije poginuo zbog diskusije o nereshenim problemima!

drugo, nedefinisano je x/0 ali je definisana operacija /
kao i lim a/x gde x elemenat R i x ->0
veoma jasno i precizno!!!

i ona zachkoljica oko i=SQR(-1)
i shto su brojevi oblika a+bi neuporedivi
a x,y elemti R shto su upiredivi

a za duhovni svet
postoji 1561 pricha
sve u osnovi imaju samo mashtu! I MEDJUSOBNO SE NIKAKO NE PODNOSE!!!

kao shto rekoh,
moralna nachela su manje-vishe ista
postoje filozofski stavovi o metafizici nasheg postojanja,
razlichiti
nekom priblizniji 1 nekom drugi

al kad ti uzmesh dogmu i proglasish je aksiomom,
E TO NE MOZE!!!

pa da 1.5 milijardi ljudi kazu da jeste, ona i dalje nije!

shto se duhovnog tiche,
gde je tolerancija od strane produhovljenih?
prochitaj postove "pravoslavaca" na nashe stavove. kroz svaki se provlachi "ha, ti si sektash!"

crow:
ne meshaj babe i zabe
na svako tvoje pitanje postoji odgovor
i za nulu
i za neuporedivost kompleksnih brojeva, koje nema nikakve veze sa uporedivoshcu jednog podskupa prirodnih brojeva

Nisam pomenuo podskup prirodnih brojeva vec realne brojeve koji su podskup kompleksnih. Ima to itekakve veze u teoriji kompleksnih brojeva!

crow:
a daleko od toga da je neshto ZABRANJENO!!!
niko nije poginuo zbog diskusije o nereshenim problemima!

Pitagora je ubio jednog ucenika koji je mu je postavio pitanje "koliko je sqrt(2)". A od neresnih problema je ginulo mnogo ljudi (posredno ili neposredno).

crow:
drugo, nedefinisano je x/0 ali je definisana operacija /
kao i lim a/x gde x elemenat R i x ->0
veoma jasno i precizno!!!

Beskonacnost je za tebe definisana? Super, blago tebi ako mozes ikako drugacije osim intuitivno da je shvatis.

crow:
al kad ti uzmesh dogmu i proglasish je aksiomom,
E TO NE MOZE!!!

Sta je aksiom ako ne naucna DOGMA? Kao sto vidis, moze!

crow:
pa da 1.5 milijardi ljudi kazu da jeste, ona i dalje nije!

Sve je stvar ucenja u skole! Kako u matematici tako i u religiji! Euklidisti ne gledaju isto na pravu kao sto gledaju pobornici teorije Lobacevskog! Da ne pricam sada o pojmu tacke, tangente itd.

crow:
shto se duhovnog tiche,
gde je tolerancija od strane produhovljenih?
prochitaj postove "pravoslavaca" na nashe stavove. kroz svaki se provlachi "ha, ti si sektash!"

Akocemo iskreno, zemljak, ni ti nisi pristojniji! Nisi prstojan ni kada meni upucujes komentar i stalno osecam neku ironiju, neki kompleks vise vrednosti i nipodastvananje drugih koji drugacije misle. To je, ako hoces, moj jedini motiv zasto ulazim u raspravu sa tobom! Ne opravdavam njih, ali ne opravdavam ni nekoga ko pametuje preterano.

Pa ti kazi da mesam babe i zabe!
PEACE!

izvini ako si to tako doziveo
nije mi bila namera
mada ovo poredjenje matematike i religije...
preterano banalizovanje brate, al ajde.
matematika je ogromnim delom precizno definisana, primenjiva i proverljiva.

dogme nisu. ceo stari i novi zavet tachnije...
istorija srednje zemlje je pre za poredjenje s biblijom
nego nedefinisanost pojma beskonachnosti, koji naravno da ne moze da bude drugachije nego intuiivno objashnjen.

a ove propovedi su 100% fikcija. nechija intuicija.
a matematika u promilima...

a za nabusitost...
kao shto rekoh, ne podnosim prichere, lichni razlozi! 8)
a tema je istorijska,
njihovi postovi su bili daleko od toga.

inache, ovo shto gazdarica tolerishe
pochev od priching postovanja, preko nashih upadica
do ovog zadnjeg
je inache zabranjeno.

i josh neshto
izvinjavam se svima koje sam prozivao zbog laganja :(

ovo sam nasho:
1.Ја сам Господ Бог твој; немој имати других Богова осим Мене.

2.Не прави себи идола нити каква лика; немој им се клањати нити им служити.

3.Не узимај узалуд имена Господа Бога свог.

4.Сећај се дана одмора да га светкујеш; шест дана ради и обави све послове, а седми дан је одмор Господу Богу твоме.

5.Поштуј оца и матер своју, да ти добро буде и да дуго поживиш на земљи.

6.Не убиј.

7.Не чини прељубе.

8.Не укради.

9.Не сведочи лажно на ближњега свога.

10.Не пожели ништа што је туђе.

"ne lazi" ne postoji... kako da ochekujem tako neshta :(
aaaaaaau, odavno chito... a intuitivno se prebacio da tako neshto mora da bude...

josh jednom, izvinite.

kad vec chitam stivo...
zemo, obrati paznju na ova 2 detalja:
ДЕСЕТ БОЖЈИХ ЗАПОВЕСТИ
...
5.Поштуј оца и матер своју, да ти добро буде и да дуго поживиш на земљи.
...

i

ЦРКВЕНЕ ЗАПОВЕСТИ
...
5.Молити се Богу за оне који су на власти.
...

ono shto smo prichali...
prvo je kako preneti svoja ubedjenja na potomstvo

a drugo... drugo mi je veoma zanimljivo. 8)

Wilkołak:
Akocemo iskreno, zemljak, ni ti nisi pristojniji! Nisi prstojan ni kada meni upucujes komentar i stalno osecam neku ironiju, neki kompleks vise vrednosti i nipodastvananje drugih koji drugacije misle. To je, ako hoces, moj jedini motiv zasto ulazim u raspravu sa tobom! Ne opravdavam njih, ali ne opravdavam ni nekoga ko pametuje preterano.
Crow, svi na ovoj temi su prilično tolerantni i sasvim ozbiljno raspravljaju, a svaka tvoja riječ sadrži dozu cinizma i gordosti. Pa, sve su ovo delikatna razmisljanja koja je nemoguće direktno niti dokazati niti pobiti, ali to nije razlog da o njima ne treba raspravljati. Molio bih te da nam druženje sa tobom na Krstarici ostane u prijatnijoj uspomeni.

ristob:
Zašto je čovjek izgubio krzno, ako vodi porijeklo od majmuna?
Samo da pojasnim pitanje. Mislim da nije slučajno što čovječje tijelo nije pokriveno krznom kao kod većine kopnenih sisara. Ja ne smatram da je dlaka kod ljudske rase opala u nekom periodu evolucije, recimo, kad je čovjek počeo da živi u kuće. Meni se sama nameće suprotna asocijacija - tijelo čovjeka je golo iz razloga što se već imalo u vidu da će čovjek, jednog dana, stanovati u kućama i da će tijelo pokriti tkaninom.
Znakova na putu i pored puta ima na svaku stranu. Samo ih treba uočiti.

Goddess of the far east:
Ristob ja sam napisala sasvim ukratko nešto o toj teoriji.Na netu imaš nešto više o tome pa malo prouči i bilo bi dobro da pronađeš nešto o genetici i sam izvuci zaključke.
Ja prepričam svojim riječima ono što hoću da dokažem i naznačim izvor na koji se pozivam. To tražim i od vas. To je logika fair play komunikacije. Ne bavim se trenutno TE a, sjećam se, da je za novu vrstu TE navodila međuvrstu koja je, po TE, morala postojati. Takoodje se sjećam da TE nije dokazla postojanje ama baš ni jedne međuvrste.To je i najveća zamjerka TE. Ako je TE napredovala, kako tvrdite i pokazala nešto novo otada, onda mi to pokažite na konkretnom primjeru, recimo kako su nastali sisari?
Mutacije nijesu nikakav dokaz evolucije i za njih imam drugačije tumačenje.

Ristob evolucija nam se bukvalno odvija pred nosom pri tom mislim na razvoj fetusa i na njegove faze.Na osnovu TE su nastale mnoge modernije nauke.TE je veoma opširna i nema smisla da ovde pišemo o tome.Za početak evo ti dva linka pa čitaj malo.Kao što sam rekla evolucija se ne bavi postankom života već njegovim razvojem.
http://www.teorijaevolucije.com/
http://www.pbs.org/wgbh/evolution/
Sada ti meni reci da li znaš koji je prvobitni simbol ranog hrišćanstva?

Ok meni nije cilj da bilo šta nekome dokažem.Svako ima pravo da veruje u šta hoće.Da li je to pogrešno ili ne mene ne zanima.Sa druge strane svako bi trebao da proširi svoje vidike,a ne da se bavi isključivo biblijskim tekstovima.I još nešto mislim da pojedini agresivnim nastupom neće ništa promeniti.Pri tom mislim na nečiji stav ili mišljenje.Btw to sam primetila kod onog virusa i neko ko ima u nastavku nicka 84.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back