ristob:Varaš se. Štetnost incesta je kasnije mogla biti dograđena u gene. Zašto je čovjek izgubio krzno, ako vodi porijeklo od majmuna?
nis chitao ni teoriju evolicijea ni biologiju uopshte
tztztztztz
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ristob:Varaš se. Štetnost incesta je kasnije mogla biti dograđena u gene. Zašto je čovjek izgubio krzno, ako vodi porijeklo od majmuna?
nis chitao ni teoriju evolicijecrow:onda treba da ima neki algoritam
al to je mnogo spekulativno
ispadne neki nebulozni Pobunjenik koji je kao skapiro kod
crow:ja ipak mislim da bibliju niko nema potrebe da tumachi... bespotrebna je.
Wilkołak:Algoritam sigurno ne postoji, jer je algoritam sistem diskretnih koraka za resavanje problema (ili narodski receno - RECEPT).
Mozda postoji nacin citanja Biblije koji se razlikuje od prostog iscitavanja teksta, to pod jedan, a pod dva niko nije dokazao da nije tako. Mislim, za sve sto nauka zastupa takodje ne postoji utemeljenje i sve je stvar pretpostavke na kojoj se temelje ostale stvari.
Ako si studirao matematiku onda znas da je sam pojam skupa veoma apstraktan! Cak se taj pojam i ne definise a opet, teorija skupova je osnov za matematiku i ostale nauke. Da li mozemo reci da skup postoji kao onakav kakvim ga definisemo? Ne mozemo! Da li mozemo reci sta je skup? Ne mozemo! Ipak, on je nesto sto koristimo i nesto na cemu se temelje ostale stvari!
Vera nije nista apstraktnija od nauke i ona se temelji na necemu sto se jednostavno ne da dokazati naucno vec iskustveno i kroz apstrakciju.
Prema tome, prekinite da brbljate o tome da li je ovo ili je ono i DEFINISITE MI POJAM SKUPA!
Kao i recimo teorija skupova...
Wilkołak:@crow
U samoj nauci postoji jos stvari koji su nedefinisane i koje je nemoguce shvatiti...
Recimo, deljenje nulom .. sta je to? Da li je nula broj? Nula je neutralni element za sabiranje i oduzimanje, mnozenje nulom daje nulu a deljenje nije definisano!
Dalje, prazan skup ... sta je to? Sta je apsolutni skup (ne znam kako si ti to ucio, ali mi smo tako nazivali ono sto je suprotno praznom skupu). Sta je komplement praznog skupa?
Zasto je nemoguce definisati uporedivost kompleksnih brojeva a moguce je definisati uporedivost u skupu realnih brojeva koji je pravi podskup kompleksnih brojeva?
Mislim, ima tu jos zanimljivih stvari koje se ne definisu u samoj matematici ili koje su jednostavno zabranjene.
Kao sto vidis, ni nauka nije egzaktna da se mozes uhvatiti za nju i reci, sada sam na cvrstom! Sve pocinje od pretpostavke! Posto nauka, kakvu danas poznajemo, opisuje materijalni svet/energiju, zasto ne prihvatimo i postojanje i oblasti ljudskog delovanja koje opisuje duhovni svet?
BESMISLENO!
crow:ne meshaj babe i zabe
na svako tvoje pitanje postoji odgovor
i za nulu
i za neuporedivost kompleksnih brojeva, koje nema nikakve veze sa uporedivoshcu jednog podskupa prirodnih brojeva
crow:a daleko od toga da je neshto ZABRANJENO!!!
niko nije poginuo zbog diskusije o nereshenim problemima!
crow:drugo, nedefinisano je x/0 ali je definisana operacija /
kao i lim a/x gde x elemenat R i x ->0
veoma jasno i precizno!!!
crow:al kad ti uzmesh dogmu i proglasish je aksiomom,
E TO NE MOZE!!!
crow:pa da 1.5 milijardi ljudi kazu da jeste, ona i dalje nije!
crow:shto se duhovnog tiche,
gde je tolerancija od strane produhovljenih?
prochitaj postove "pravoslavaca" na nashe stavove. kroz svaki se provlachi "ha, ti si sektash!"
lapsus naravno...Wilkołak:Nisam pomenuo podskup prirodnih brojeva vec realne brojeve koji su podskup kompleksnih. Ima to itekakve veze u teoriji kompleksnih brojeva!

:wink: Goddess of the far east:Šta je ovo loto?Hm koje brojeve da zaokružim.A ne ,da li je to neko glasanje...

xexeGoddess of the far east:Nikada neću priznati,nikada, pa makar me spalili na lomači!Crow zašto je ova anketa javna?
Crow, svi na ovoj temi su prilično tolerantni i sasvim ozbiljno raspravljaju, a svaka tvoja riječ sadrži dozu cinizma i gordosti. Pa, sve su ovo delikatna razmisljanja koja je nemoguće direktno niti dokazati niti pobiti, ali to nije razlog da o njima ne treba raspravljati. Molio bih te da nam druženje sa tobom na Krstarici ostane u prijatnijoj uspomeni.Wilkołak:Akocemo iskreno, zemljak, ni ti nisi pristojniji! Nisi prstojan ni kada meni upucujes komentar i stalno osecam neku ironiju, neki kompleks vise vrednosti i nipodastvananje drugih koji drugacije misle. To je, ako hoces, moj jedini motiv zasto ulazim u raspravu sa tobom! Ne opravdavam njih, ali ne opravdavam ni nekoga ko pametuje preterano.
Samo da pojasnim pitanje. Mislim da nije slučajno što čovječje tijelo nije pokriveno krznom kao kod većine kopnenih sisara. Ja ne smatram da je dlaka kod ljudske rase opala u nekom periodu evolucije, recimo, kad je čovjek počeo da živi u kuće. Meni se sama nameće suprotna asocijacija - tijelo čovjeka je golo iz razloga što se već imalo u vidu da će čovjek, jednog dana, stanovati u kućama i da će tijelo pokriti tkaninom.ristob:Zašto je čovjek izgubio krzno, ako vodi porijeklo od majmuna?
Je li smiješan dokaz? Mi vam davamo Bibliju i citate, a vi nam bar dajte literaturu ako nemate citate ili pak parafrazirajte.crow:ne deshava se nova vrsta u trenutku,
pa je konstatacija netachna.
za degenerichnost si dobio objashnjenje.
Ja prepričam svojim riječima ono što hoću da dokažem i naznačim izvor na koji se pozivam. To tražim i od vas. To je logika fair play komunikacije. Ne bavim se trenutno TE a, sjećam se, da je za novu vrstu TE navodila međuvrstu koja je, po TE, morala postojati. Takoodje se sjećam da TE nije dokazla postojanje ama baš ni jedne međuvrste.To je i najveća zamjerka TE. Ako je TE napredovala, kako tvrdite i pokazala nešto novo otada, onda mi to pokažite na konkretnom primjeru, recimo kako su nastali sisari?Goddess of the far east:Ristob ja sam napisala sasvim ukratko nešto o toj teoriji.Na netu imaš nešto više o tome pa malo prouči i bilo bi dobro da pronađeš nešto o genetici i sam izvuci zaključke.
Risto nemaju oni nikakve dokaze, jer da imaju već bi ih izneli, pa prozivani su više puta.ristob:Je li smiješan dokaz? Mi vam davamo Bibliju i citate, a vi nam bar dajte literaturu ako nemate citate ili pak parafrazirajte.
jel zbog ovoga izbegavash postavlhanje citata 3:5Kapernaum:Risto nemaju oni nikakve dokaze, jer da imaju već bi ih izneli, pa prozivani su više puta.
NAPAD JE NAJBOLJA ODBRANA (to je njihovo geslo).