- Poruka
- 77.500
Evo ja ne znam, znaš li ti?Šakal:Hm...nije tačno!
Nije dala potpun odgovor ni na jedno pitanje!
Nigde nisam pitao ''što'' pa se to i ne računa...pitao sam ''kad''!!?
Probaj ti da daš odgovor!![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Evo ja ne znam, znaš li ti?Šakal:Hm...nije tačno!
Nije dala potpun odgovor ni na jedno pitanje!
Nigde nisam pitao ''što'' pa se to i ne računa...pitao sam ''kad''!!?
Probaj ti da daš odgovor!![]()

...jel i mene Bog stvorio?
...ili su se ipak mama i tata sigrali?
da je besmislica ne bi bila najčitanija knjigu na Svetu
Kapernaum:Ne znam ti mi odgovori
adam i eva nisu imali cerkuGoddess of the far east:Moram da postavim jedno pitanje ,verujem da će Crow-u biti poznato.Odakle Kainu žena?Znate već kako ide po bibliji.Iz ovog mogu da izvučem nekoliko zaključaka:
1.Adam i Eva su pored Kaina i Avelja imali i ćerku što je iz mog ugla i ugla savremenog čoveka veoma bizarno.
2.Bog nije stvorio u početku dvoje ljudi bilo ih je više.
3.Greška namerna ili nenamerna u prevodu ili prepisivanju.
4.Knjiga postanja je puna nelogičnosti i besmislica.
crow:adam i eva nisu imali cerku
kain je imo mamu
znash...
meni kazu da sam postao od majmuna...
pa i neka sam (mada to darvin nikad nije reko)! nije problem!
problem bi mi bio da sam potomak ubice i incestuoznika, koji je ubio brata pa... onodio kevu! 8)
:wink: a zashto najjachi vernici najlakshe pribegnu komunistichkim metodama???Dusica84:Citat:
Original postavio Goddess of the far east
Moram da postavim jedno pitanje ,verujem da će Crow-u biti poznato.Odakle Kainu žena?Znate već kako ide po bibliji.Iz ovog mogu da izvučem nekoliko zaključaka:
1.Adam i Eva su pored Kaina i Avelja imali i ćerku što je iz mog ugla i ugla savremenog čoveka veoma bizarno.
2.Bog nije stvorio u početku dvoje ljudi bilo ih je više.
3.Greška namerna ili nenamerna u prevodu ili prepisivanju.
4.Knjiga postanja je puna nelogičnosti i besmislica.
Bog nije stvorio samo Adama i Evu. Bog je i dalje stvarao ljude,a oni su samo prvi. Ako vam nije jasno,nadjite u Bibliji recenicu koja kaze suprotno.
Kapernaum:BI2 DUGUJEŠ MI ODGOVOR DOKLE ĆU GA ČEKATI?
Izvini, ja zaboravila..Dusica84:Odgovor ti je na postu iznad tvog.
Za Sakala,Bog ih je stvorio,zar ne znas?! Sto? Bog je stvorio sve vidljivo i nevidljivo. Sve sto znas i sve sto ne znas. Ako ces to pitanje postavljati za svako bice i stvar,odgovor ti je ovde. Bog je stvorio sve. Imas li ti neki drugi DOKAZ o stvaranju sveta? Darvinovu teoriju je i nauka odavno otpisala. Da pratis to,znao bi.
Šakal:Hm...''brate''!?Pa onda nastavak...cccccc...![]()
Nešto te nisam baš najbolje ukapirao...pitaš se zašto pišem ovde,na ovoj temi...zašto diskutujem sa vama!?![]()
Mnogo su zaluđeni tom knjigom...eh kad se setim ''religije''...

a ja i dosho zbog religije...Šakal:Ma vidiš da izbegavaju odgovore...drže se onog svetog im pisanija...ko' pijan plota...Mnogo su zaluđeni tom knjigom...eh kad se setim ''religije''...
![]()

pretpostavljam da cenzurisana verzija ne pominje lomachu?AKHENATON:@crow
Nemam nista takvo kod sebe. O Julijanu Otpadniku trenutno imam samo ono sto pise kod Maskina.
Mogu da nabavim tamo oko 15-16 decembra kad idem za Nis da prijavim ispite.

ne vredi godess...Goddess of the far east:Teorija evolucije je samo teorija da je tačno utvrđena zvala bi se aksiom evolucije.U stvari u njoj postoji prostor da se i dalje istražuje.Prosto rečeno teorija evolucije se bavi postankom već razvojem prostih organizama ka složenijim.Ipak neke karike nedostaju što ne znači da jednog dana neće biti otkrivene.U bilo kojoj mikrobiološkoj labaratoriji se može uticati na na bakteriju da mutira u pravcu u kojem se odredi,e to je evolucija u malom.

crow:pretpostavljam da cenzurisana verzija ne pominje lomachu?![]()
Jelena-84:Nadjeno!!!
Svet je stvoren pre 7502 gopdine.
Potvrdjeno kroz istorijske izvore,od praistorije do sada,pomine se stvaranje sveta na razlicitim njenim krajevima,sa istim pocetkom.

vizant:a za trojstvo
pa il je 1 a trojak je (3 manifestacije)
ili su 3
ako imamo kapernauma-uchesnika foruma
i kapernauma, recimo studenta teologije
i kapernauma sina svojih roditelja
jel pricha ovaj drugi sa ovim prvim onako kako si ti opiso?
Cini mi se da je i to objasnjeno.Ali ajde da ponovimo.
Bog je jedna sustina a tri licnosti,Otac,Sin i Sv.Duh.
Kao sto u ljudskoj sustini mozes da nadjes mnostvo licnosti.
Ali razlika izmedju nasih i Bozijih licnosti je to sto medju Njima vlada Ljubav,jedna volja,Jednoumlje.Razlicit je njihov licni odnos sa covekom.Znaci,iz ovog primera koji si naveo,vidi se da nisi shvatio sta je pojam licnosti!Prelistaj prethodne postove.Mislim da je i to Jelena-84 negde iznela detaljnije.
I u Starom Zavetu,i pre starog zaveta(pre nego sto je stvoren svet) i u buducem i sadasnjem veku Bog postoji kao Troica.Znaci ne Trojstvo (sto ukazuje na tri sustine) nego Troica(sto ukazuje na tri lica iste Bozije sustine.
3.5.
To sto se Gospod obraca ljudima u mnozini je upravo iz tog razloga!Sto je uvek bio Troica.
A sto se tice poznanja dobra i zla.Receno je "kao bogovi", jer covek kakvog ga je stvorio Bog,trebalo je da ne poznaje zlo,vec da obozi tvar i prinese je Gospodu.Znaci,covek kada je probao jabuku,nije postao bolji,nego je na sebe naneo teret greha jer ga je tako spoznao.Bog zna za greh ali zna i da je los i nece delovati tako,a covek kome je data slobodna volja,spoznajom greha ima izbor izmedju dobra i zla,a posto je slab,Gospod je hteo da ga postedi greha.Da se Gospod plasio coveka koji kusa sa tog drveta ne bi ga ni stvorio.To je bilo iskusenje kojem covek nije odoleo,i zato ispasta.A da bi olaksao coveku,kojeg bezgranicno voli jer je njegova tvorevina,cak i gresan,on salje Sina Svoga Jedinorodnog da okaje taj ljudski greh,i sve kasnije nastale,kako bi coveku opet dao priliku da kroz Ispovest,Pokajanje i Pricest ,kroz Crkvu i Hrista ponovo budu sa Tvorcem u Zajednici(Raju).
Coveku je data sloboda da bira svoj put.
Moras dobro poznavati i Stari i Novi Zavet,kao i Svetootacka predanja,kako bi pristupio analizi i tumacenju Sv.Pisma.