ИСТОРИЈСКИ ИСУС

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...jel i mene Bog stvorio?
...ili su se ipak mama i tata sigrali?

Da, Bog je dao iskru zivota, udahnuo ti dushu, i jos ti je dao i slobodu izbora, da ga ismevas... zar ne vidis lepotu u tome?

Ne znam sto se Shakal postavlja u razgovoru , kao da smo mi njemu duzni da objasnjavamo.

Bolje ti brate, nama iznesi, sta je tebe dovelo da postanes osoba, koja si postao. Pa cemo ti mi mozda uspeti pomoci da shvatis gde si skrenuo sa puta i zasto...

da je besmislica ne bi bila najčitanija knjigu na Svetu

Molim te nemoj koristiti taj argument, posto je on besmislen, mera vere se ne meri u brojnosti. Ovde kod nas malo ljudi cita bibliju, a veci su vernici nego Amerikanci, kod kojih imas po jednu bibliju u svakoj kuci i hotelu. Naravno u pitanju nije ista biblija, zato sam i iskomentarisao. Rimokatolicka crkva, i ostale crkve nastale od nje su sekte, koje su otpale od hriscanstva, te iako su brojni oni nisu hriscani.

Kapernaum:
Ne znam ti mi odgovori

Pa kakav si ti onda Hrišćanin!?Cccccc....:lol:
Šalu na stranu...možda stvarno nemaš pojma...copy/paste nije isto što i pročitati...mada...nešto mi se čini da si u nekom od prošlih postova pomenuo baš ''čitanje'' Biblije...što pak dovodi do zaključka da si je ipak pročitao...samo nećeš da odgovoriš jer pretpostavljaš koja pitanja slede kad daš odgovor....hahahahahhaaaaa....:lol: :arrow: :twisted:

Goddess of the far east:
Moram da postavim jedno pitanje ,verujem da će Crow-u biti poznato.Odakle Kainu žena?Znate već kako ide po bibliji.Iz ovog mogu da izvučem nekoliko zaključaka:
1.Adam i Eva su pored Kaina i Avelja imali i ćerku što je iz mog ugla i ugla savremenog čoveka veoma bizarno.
2.Bog nije stvorio u početku dvoje ljudi bilo ih je više.
3.Greška namerna ili nenamerna u prevodu ili prepisivanju.
4.Knjiga postanja je puna nelogičnosti i besmislica.
adam i eva nisu imali cerku
kain je imo mamu ;)
znash...
meni kazu da sam postao od majmuna...
pa i neka sam (mada to darvin nikad nije reko)! nije problem!

problem bi mi bio da sam potomak ubice i incestuoznika, koji je ubio brata pa... onodio kevu! 8)

Dusica84:
Citat:
Original postavio Goddess of the far east
Moram da postavim jedno pitanje ,verujem da će Crow-u biti poznato.Odakle Kainu žena?Znate već kako ide po bibliji.Iz ovog mogu da izvučem nekoliko zaključaka:
1.Adam i Eva su pored Kaina i Avelja imali i ćerku što je iz mog ugla i ugla savremenog čoveka veoma bizarno.
2.Bog nije stvorio u početku dvoje ljudi bilo ih je više.
3.Greška namerna ili nenamerna u prevodu ili prepisivanju.
4.Knjiga postanja je puna nelogičnosti i besmislica.

Bog nije stvorio samo Adama i Evu. Bog je i dalje stvarao ljude,a oni su samo prvi. Ako vam nije jasno,nadjite u Bibliji recenicu koja kaze suprotno.
a zashto najjachi vernici najlakshe pribegnu komunistichkim metodama???

kao ovo, "kriv si dok ne dokazesh suprotno!"
pa to je vash almanah koji je Istina! 8)
shto bi ja trazio tamo da vi niste potomci pomahnitalog ubice i incestuoznika!? 8)
vi se time dichite... ja pre biram darvinovog kromanjonca, australopitekusa il shta vec...

Dusica84:
Odgovor ti je na postu iznad tvog.

Za Sakala,Bog ih je stvorio,zar ne znas?! Sto? Bog je stvorio sve vidljivo i nevidljivo. Sve sto znas i sve sto ne znas. Ako ces to pitanje postavljati za svako bice i stvar,odgovor ti je ovde. Bog je stvorio sve. Imas li ti neki drugi DOKAZ o stvaranju sveta? Darvinovu teoriju je i nauka odavno otpisala. Da pratis to,znao bi.

darvinovu teoriju ni dan danas nije priznala crkva.
okruglost zemlje su morali nekako...
dodushe fernando je to platio glavom!
a i kolumbo...

a ovo... drzace se ko pijani plota dok postoje.

a za nauku... 8) bravo be!
kako beshe 4 zapovest, ako se ne varam...
il je u pitanju neobaveshtenost?

Šakal:
Hm...''brate''!?Pa onda nastavak...cccccc...:lol:
Nešto te nisam baš najbolje ukapirao...pitaš se zašto pišem ovde,na ovoj temi...zašto diskutujem sa vama!?:twisted:

a znash shta mi je najjache?!
shto cuti o tome shto nije smeo da postavi 3:5, a 3 dana je imo foru.
tu mi kopira neki odgovor skinut sa Dveri koji veze nema s tim, a i dalje cuti o 3:5.
i dalje se ne usudjuje da napishe 8)

a kako mi je zao shto sam zaturio onu knjigu...
:(
mnogo zanimljivo shtivo
o jednoj lomachi
negde na bliskom istoku...
i jednom ubistvu s ledja... od strane "odbeglog roba" ;)

bar da imam navod odakle su citati...
o pismu u kome neko neshto pishe
i o masi demantija od strane nekih popova...

bash shteta :(

pirocanac, jel imash neshto slichno pri ruci.
julijan apostat.
radi se o vremenu par nedelja pre pogibije u onoj bici protiv sasanida...

(mada sumnjam da na faksu predaju iz necenzurisane verzije...)

Šakal:
Ma vidiš da izbegavaju odgovore...drže se onog svetog im pisanija...ko' pijan plota...:lol: Mnogo su zaluđeni tom knjigom...eh kad se setim ''religije''...:lol:
a ja i dosho zbog religije...
trebali mi podaci o nekim frikovima,
nisam mogo da prepoznam koji su,
pa mislio da neko moze da mi pomogne...
kad ono, kafansko prepucavanje
a ja ostado bez odgovora :(
sad vec nije ni bitno.

ma ne drze se oni knjige
svaki "produhovljeni" odgovor na krstarici nije iz glave forumasha
vec sa sajta jedne... organizacije
izleteo se mihajlo sa josh jednim drugarom iz bosne ;)
kad je krenuo da se bruka

al izbrisashe postove pre nego da ih iskopiram...
shta cesh... nekad sam spor :(

znas koja je tu taktika
napishi shto tupaviji i dosadniji odgovor,sa shto vishe "duhovnih" izraza, iz grchkog uglavnom, koji niko nece da chita, al ce da misli da je dobio odovor

tako boginja misli da kapernaum dao neke argumente,
a istina je da je on kliknuo "Citiraj", neshto pisao bezveze, i izgleda ko da je odgovorio ;)

a naravno da nije chitala one gluposti,
jer, budimo realni... ko ce ono da vari?

;) izvini godess ako greshim, nije zlonamerno.

Teorija evolucije je samo teorija da je tačno utvrđena zvala bi se aksiom evolucije.U stvari u njoj postoji prostor da se i dalje istražuje.Prosto rečeno teorija evolucije se bavi postankom već razvojem prostih organizama ka složenijim.Ipak neke karike nedostaju što ne znači da jednog dana neće biti otkrivene.U bilo kojoj mikrobiološkoj labaratoriji se može uticati na na bakteriju da mutira u pravcu u kojem se odredi,e to je evolucija u malom.

Goddess of the far east:
Teorija evolucije je samo teorija da je tačno utvrđena zvala bi se aksiom evolucije.U stvari u njoj postoji prostor da se i dalje istražuje.Prosto rečeno teorija evolucije se bavi postankom već razvojem prostih organizama ka složenijim.Ipak neke karike nedostaju što ne znači da jednog dana neće biti otkrivene.U bilo kojoj mikrobiološkoj labaratoriji se može uticati na na bakteriju da mutira u pravcu u kojem se odredi,e to je evolucija u malom.
ne vredi godess...
troshili mi vreme na filozofiji
kreacije vs evolucija...

dzaba.

chuli oni od ministarke i josh 2 popa da je to glupost i njima je to zakon! :(

a iskopine ih samo tako pokopavaju...
i nashi preci,
i dinosaurusi...
i josh milion detalja.

al to nit vide nit chuju.

Evo vam odgovor od 3.12. sa 42 stranica.Na pitanje o 3.5 je odgovoreno jos tada a vi se ponavljate u nedostatku argumenata,a i smisljanje novih pitanja vam izgleda tesko ide.
Ako vas stvarno zanima procitajte jos jednom,ili vise puta pa cemo da nastavimo razgovor.
A sta vam je to Dveri?
Ajde recite i meni da se ne mucim da vam cvakam poruke koje ni ne citate.Olaksajte i meni pa da i ja mogu na taj copi/paste.
Ne treba meni vase preslisavanje,ali ako se vec trudim da vam srocim jednostavan i razumljiv odgovor,onda ga bar procitajte.Ali vas molim da prestanete sa ponavljanjem.

vizant:
a za trojstvo
pa il je 1 a trojak je (3 manifestacije)
ili su 3

ako imamo kapernauma-uchesnika foruma
i kapernauma, recimo studenta teologije
i kapernauma sina svojih roditelja

jel pricha ovaj drugi sa ovim prvim onako kako si ti opiso?

Cini mi se da je i to objasnjeno.Ali ajde da ponovimo.
Bog je jedna sustina a tri licnosti,Otac,Sin i Sv.Duh.
Kao sto u ljudskoj sustini mozes da nadjes mnostvo licnosti.
Ali razlika izmedju nasih i Bozijih licnosti je to sto medju Njima vlada Ljubav,jedna volja,Jednoumlje.Razlicit je njihov licni odnos sa covekom.Znaci,iz ovog primera koji si naveo,vidi se da nisi shvatio sta je pojam licnosti!Prelistaj prethodne postove.Mislim da je i to Jelena-84 negde iznela detaljnije.
I u Starom Zavetu,i pre starog zaveta(pre nego sto je stvoren svet) i u buducem i sadasnjem veku Bog postoji kao Troica.Znaci ne Trojstvo (sto ukazuje na tri sustine) nego Troica(sto ukazuje na tri lica iste Bozije sustine.

3.5.
To sto se Gospod obraca ljudima u mnozini je upravo iz tog razloga!Sto je uvek bio Troica.
A sto se tice poznanja dobra i zla.Receno je "kao bogovi", jer covek kakvog ga je stvorio Bog,trebalo je da ne poznaje zlo,vec da obozi tvar i prinese je Gospodu.Znaci,covek kada je probao jabuku,nije postao bolji,nego je na sebe naneo teret greha jer ga je tako spoznao.Bog zna za greh ali zna i da je los i nece delovati tako,a covek kome je data slobodna volja,spoznajom greha ima izbor izmedju dobra i zla,a posto je slab,Gospod je hteo da ga postedi greha.Da se Gospod plasio coveka koji kusa sa tog drveta ne bi ga ni stvorio.To je bilo iskusenje kojem covek nije odoleo,i zato ispasta.A da bi olaksao coveku,kojeg bezgranicno voli jer je njegova tvorevina,cak i gresan,on salje Sina Svoga Jedinorodnog da okaje taj ljudski greh,i sve kasnije nastale,kako bi coveku opet dao priliku da kroz Ispovest,Pokajanje i Pricest ,kroz Crkvu i Hrista ponovo budu sa Tvorcem u Zajednici(Raju).
Coveku je data sloboda da bira svoj put.
Moras dobro poznavati i Stari i Novi Zavet,kao i Svetootacka predanja,kako bi pristupio analizi i tumacenju Sv.Pisma.

Naravno,jabuka nije spominjana u Pismu,ali se uzima kao simbol tog voca.Znaci,ako gledate gramaticki,greska sa tom reci je sto nije pod navodnicima.Pa vas molim da ne upucujete besuvisle komentare na temu jabuke jer je to vec razjasnjeno na 43 strani.Znaci jabuku citajte kao "jabuka".

Тема је јако интересантна, и морам признати да ме раније нису толико интересовале исте о Исусу.
Нека ми пошаље неко(ко је добро упознат са овом тематиком) прив.пор. са предложеном литературом.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back