ИСТОРИЈСКИ ИСУС

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
BBC није веродостојан извор, има много доказа за то, а ни x/y кромозоми нису бољи, него чињеница да то траје 2000 година без стварне опозиције има другу вредност од научне. Вера је нешто што се поштује, а наука се мора потврђивати свакодневно иначе пропада. Није баш препоручљиво објашњавати неке ствари које се тичу вере, то је Папа доказао пре неки дан, а ми ћемо тога бити главне жртве. Зашто је он то учинио тако а имао је много бољих доказа, примера и објашњења код самог Исуса и Мухамеда па их није споменуо. Вероватно је то учинио намерно или по нечијем налогу. Било како било покренуо је нешто што ће морати и уставити, или би могли сви сносити непредвидљиве последице.

Вујадин

vujadin:
BBC није веродостојан извор, има много доказа за то, а ни x/y кромозоми нису бољи, него чињеница да то траје 2000 година без стварне опозиције има другу вредност од научне.
Da li ti mozes da dokazes da to nije bio Jupiter, ili da je Marija zatrudnela slusajuci reci
" Andjela " ?
Sta traje 2000 godina ? Laz zvana Hriscanstvo ?
vujadin:
Вера је нешто што се поштује
Vera je Laz, koja vredja moju inteligenciju,
vujadin:
а наука се мора потврђивати свакодневно иначе пропада.
Onda preporucujem ljudima koji veruju u zivot posle smrti i fizicko vaskrsenje da provedu
malo vise vremena na grobljima i u krematorijumima, kako bi se uverili da postoji samo Jedna Istina, Jedna Ljubav, i Jedan Zivot.
vujadin:
Није баш препоручљиво објашњавати неке ствари које се тичу вере, то је Папа доказао пре неки дан, а ми ћемо тога бити главне жртве.
Nemam nista protiv ljudi koji praktikuju svoju veru u svojim kucama, ali kada oni izadju
napolje i pocnu da truju druge ljude ( da ne spominjem decu ) lazima, svim sredstvima cu
pokusati da se suprotstavim sirenju neistine.
vujadin:
Зашто је он то учинио тако а имао је много бољих доказа, примера и објашњења код самог Исуса и Мухамеда па их није споменуо. Вероватно је то учинио намерно или по нечијем налогу. Било како било покренуо је нешто што ће морати и уставити, или би могли сви сносити непредвидљиве последице.
" Mi cemo biti zrtve " ?, " nepredvidljive posledice " ovo zvuci kao blaga paranoja koju za
" desert " hranis konspirativnim teorijama uloge Vatikana, ali to je tvoje stanje svesti i ja to
postujem.
To sto muslimani ne shvataju da treba da brane svoju teritoriju, a ne Religiju, je njihova
situacija, ne moja. A ono sto ne vide kao mogucu situaciju, je da njihova teritorija moze
da postane najveci parking na svetu za vozila sa stranim tablicama.

Jewpiter

Јупитеру треба око 12 година да обиђе око сунца, а сваке године иде мало напред а мало привидно назад, а најсветлији је кад се земља налази између сунца и њега, због свега тога он сигурно није та звезда. Од свих планета Марс има могућност да буде та звезда али је тешко прорачунати његово кретање до почетка наше ере. Комете имају највећу могућност за то објашњење, али до сада су познате само оне које се крећу према сунцу иза земљиних леђа и орбите и због тога им је реп увек окренут према западу. Тако остаје још једна могућност, Фатаморгана. Већ је неколико православних цркава оштећено а одговор Ал Каиде је непредвидљив. Муслимани добро бране своје територије, и још их проширују и то све помоћу вере. Ипак све то је могло и друкчије да се постави и објасни.

Вујадин

vujadin:
Јупитеру треба око 12 година да обиђе око сунца, а сваке године иде мало напред а мало привидно назад, а најсветлији је кад се земља налази између сунца и њега, због свега тога он сигурно није та звезда. Од свих планета Марс има могућност да буде та звезда али је тешко прорачунати његово кретање до почетка наше ере. Комете имају највећу могућност за то објашњење, али до сада су познате само оне које се крећу према сунцу иза земљиних леђа и орбите и због тога им је реп увек окренут према западу. Тако остаје још једна могућност, Фатаморгана. Већ је неколико православних цркава оштећено а одговор Ал Каиде је непредвидљив. Муслимани добро бране своје територије, и још их проширују и то све помоћу вере. Ипак све то је могло и друкчије да се постави и објасни.

Вујадин
Vujadine, zemljace, lepo sam naglasio da sam informaciju dobio gledajuci Discovery kanal. Ako zelis da verifikujes tvoje tvrdnje, obrati se njima, ili ih optuzi za klevetu i laz.
Jedina Istina koja je bitna je da se Isus pojavio i da je rekao sta je rekao, sto su ljudi zapisali u onome sto se zove Gospel ili Jevandjelje, u svrhu potvrde prorocanstva iz
Torah-e ili skracene verzije koju ti zoves " Stari zavet " ocijoj je VAZNOSTI sam Isus
toliko govorio. On nije deset zapovesti proglasio nevazecim, nego objasnio, da one znace :
" Imaj samo jednog Boga, voli ga svim sto imas, i voli bliznjeg svog kao sto volis sebe "
Imao je potpuno istu funkciju kao i Mojsije, funkciju Mesije, neko ko ce doci i Jevrejima
objasniti da to sto rade nije u skladu sa Istinom ( " Svetim Duhom " ).
Isus nije Bog, niti sin Boziji, niti bilo kakav spasitelj i Marija nije Bogorodica.
Ako ti nisi sposoban da osetis Isusa, odnosno Istinu, Isus te nemoze spasiti, a ako mozes, to nije zasluga njegova, nego njegovog / naseg " Oca ", koji te je " odabrao ".
Kao sto je odabrao Teslu, Ajnstajna. Hitlera ..... Majku Terezu .....

Muslimani dobro brane svoje teritorije ??? da li ti uopste slusas vesti o tome sta se desava Afganistanu ( Pakistanu ), Iraku, Libanu ...... Iranu ... ?

dadel:
" I mace ima nokte da se brani "Ne moze se ocekivati da jedni biju
a drugi samo trpe. E sada ko napada a ko se brani trazi malo
dublje razmisljanje.To je individualni pogled i zavisi sa kog gledista
pristupate stvari.
Mace se brani, ali sve Muslimanske zemlje zajedno su za Englesku/Ameriku Maciji kasalj.
Jedna stvar je sta mozemo ocekivati, a druga je cinjenicno stanje.
Engleska/Amerika napadaju one koji nemogu da se odbrane, sto je globalni pogled svakog
ko ima oci, usi, mozak, ispravan televizor, radio, dnevnu stampu...........

yupiter:
Mace se brani, ali sve Muslimanske zemlje zajedno su za Englesku/Ameriku Maciji kasalj.
Jedna stvar je sta mozemo ocekivati, a druga je cinjenicno stanje.
Engleska/Amerika napadaju one koji nemogu da se odbrane, sto je globalni pogled svakog
ko ima oci, usi, mozak, ispravan televizor, radio, dnevnu stampu...........
Eeee, ako ISTORIJSKI ISUS ovo čita...moraće da dopusti sebi da bude velikodušan...sa mrtvima.. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

angel 021:
Eeee, ako ISTORIJSKI ISUS ovo čita...moraće da dopusti sebi da bude velikodušan...sa mrtvima.. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Istorijski Isus, koji je okrenuo pedale pre 1960-tak godina, je, sudeci po jednom od jevandjelja, kada je pozvan na sahranu , svom uceniku rekao " Ostavi mrtvima da sahranjuju
svoje ", koji je rekao da " krv i meso neznace nista, sve je Duh ", i da je njegov " tata Bog "
- Bog zivih, a ne mrtvih, po meni nema pozitivan stav prema mrtvima. :wink:

pikax:
To je jedna apsolutno netacna informacija..
Radjaju se zene sa takvom hrom.mapom, ali "samooplodjenje" - ne, nikako, nemoguce...:D
Informacija je tacna ( znaci citiram BBC ), medicinski/naucno je moguce, ali se nikad nije
desilo. I opet ponavljam to uopste nije bitno. Prorocanstvo je napominjalo da ce Mesija da
dodje iz linije/rodoslova Kralja Davida, iz cije je familije bila Marija. To je veoma bitno.
Ako ljudi veruju da je ona zatrudnela slusajuci reci " Andjela ", uopste me necudi da ti isti ljudi veruju da je " Prvi muskarac " izvajan od blata, i da mu je kroz nos udahnut zivot.
Kada si vec toliki Expert, reci mi tvoju teoriju ? Da li bezpolna bica sa krilima, zvana "Andjeli"
stvarno postoje ?

yupiter:
Informacija je tacna ( znaci citiram BBC ), medicinski/naucno je moguce, ali se nikad nije
desilo. I opet ponavljam to uopste nije bitno. Prorocanstvo je napominjalo da ce Mesija da
dodje iz linije/rodoslova Kralja Davida, iz cije je familije bila Marija. To je veoma bitno.
Ako ljudi veruju da je ona zatrudnela slusajuci reci " Andjela ", uopste me necudi da ti isti ljudi veruju da je " Prvi muskarac " izvajan od blata, i da mu je kroz nos udahnut zivot.
Kada si vec toliki Expert, reci mi tvoju teoriju ? Da li bezpolna bica sa krilima, zvana "Andjeli"
stvarno postoje ?
Ma to je nemoguce i netacna pretpostavka. Medicinski nemoguce.
Nemam teorije o tome, priznajem..nisam expert u tom polju. :D
( bespolna bica, ne bezpolna )

vujadin:
А на основу чега се може тврдити да се никада није догодило, да ли је ВВС, или било ко контролисао сваки порођај?

Вујадин
Konacno govoris moj jezik . ;-) Nema nista bolje od zdravog skepticizma.
Naravno, ako je tako nesto medicinski moguce, jos narocito u tom reciprocitetu, takva zena bi mogla sama da zatrudni i pored redovnih polnih odnosa.
Ali kao sto sam rekao, sta je bilo, bilo je. Mene najvise fascinira Isusovo prorocanstvo na
brdu Maslina ( mislim da je Mateja 24 i Luka 21 ), koje su njegovi ucenici shvatili kao njegov
" drugi " dolazak, a on je lepo napomenuo da je to dolazak " Sina covekovog " koji ce doci
kao lopov u noci. Fantastican pun krug, Isus je rec Bozija koja je postala covek, a ova njuska
ce da bude covek koji ce postati Bog. I nikad niko nece znati ko je ON. Posto ce ON bas kao i Isus biti 100% Istina, a Istina nema vlasnika. Posto ce " Odabrani " biti " jedno sa Bogom "
ko je taj " Jedan ", niko se nece pitati. Fascinantno, i dalje sve u okvirima Realnosti.

pikax:
Ma to je nemoguce i netacna pretpostavka. Medicinski nemoguce.
Nemam teorije o tome, priznajem..nisam expert u tom polju. :D
( bespolna bica, ne bezpolna )
Vazi se, nema frke uopste, nemoguce i resena stvar. Hvala ti za pravopisne korekcije,
totalno sam zardjao za pisanje, poslednjih 12 godina, govorim, citam i pisem engleski.
Zato i volim ovaj forum, jer je vezbaonica. :oops:

yupiter:
Vazi se, nema frke uopste, nemoguce i resena stvar. Hvala ti za pravopisne korekcije,
totalno sam zardjao za pisanje, poslednjih 12 godina, govorim, citam i pisem engleski.
Zato i volim ovaj forum, jer je vezbaonica. :oops:
Ma ok je Jupiter :D
Procitala sam to sto si napisao...i kako da ne reagujem - kada znam da je nemoguce / ne postoji teoretska sansa ? :D
Samo sam to zelela da kazem ...
Poz

Наравно да постоји, у мешовитим хамамима, којих је било у неких секти, и кад би на тај начин било постигнуто оплођење то би дете имало огромно веће особине од нормалног, питај те медицински примат.

Вујадин

Jako interesantno...ono sto mi se cini je da mnogi od vas govore iste stvari i slazu se jedni s drugima a da u stvari toga nisu ni svesni... no jedna cinjenica je svima promakla a to je - ko je car David? I zasto je bitno da je Isus Davidov potomak?

Posto David je bio ujedinitelj Jevreja i tvorac njihovog carstva (a kao sto znamo njegovo carstvo se nije moglo po snazi meriti s Egiptom, Mesopotamijom, kasnije Rimom) i on je interesantan samo jevrejskoj istoriji (kao sto je car Dusan bitan Srbima, ako moram da napravim poredjenje) ali izgleda da to nije istina? I zasto svi insistiraju na toj David- Isus relaciji a istovremeno svi hriscani poricu bilo kakvu vezu s judeizmom (iako je cinjenica da je hriscanstvo prepuno obreda i tradicije preuzetih od Jevreja).

Elem, zasto je bitna relacija DAVID-ISUS-Merovinzi/Nemanjici/Srbi/vanzemaljci? (ovo poslednje je cinizam)

Lior:
Jako interesantno...ono sto mi se cini je da mnogi od vas govore iste stvari i slazu se jedni s drugima a da u stvari toga nisu ni svesni... no jedna cinjenica je svima promakla a to je - ko je car David? I zasto je bitno da je Isus Davidov potomak?

Posto David je bio ujedinitelj Jevreja i tvorac njihovog carstva (a kao sto znamo njegovo carstvo se nije moglo po snazi meriti s Egiptom, Mesopotamijom, kasnije Rimom) i on je interesantan samo jevrejskoj istoriji (kao sto je car Dusan bitan Srbima, ako moram da napravim poredjenje) ali izgleda da to nije istina? I zasto svi insistiraju na toj David- Isus relaciji a istovremeno svi hriscani poricu bilo kakvu vezu s judeizmom (iako je cinjenica da je hriscanstvo prepuno obreda i tradicije preuzetih od Jevreja).

Elem, zasto je bitna relacija DAVID-ISUS-Merovinzi/Nemanjici/Srbi/vanzemaljci? (ovo poslednje je cinizam)
Evo ti dobri moj rodjace, ovo su Jevreji, koji priznaju Isusa, kojeg ti uopste nemoras da priznas kao Messiah, mora se voleti. Ovde ces naci 300 prorocanstava koja su ukazivala,
pored ostalog na tacan dan njegovog rodjenja. Ta prorocanstva takodje nalazu da nece biti priznat od svog naroda, i da ce biti ubijen, prakticno neucineci nista. Nepotrebno je naglasavati da su sva ta prorocanstva pisali - Jevreji. Istina da je dosao iz " Linije Davida "
je prorocanstvo Isaiah-e, Jeremiah - e i Ezekiel-a koji su GLAVNI JEVREJSKI PROROCI.
Iz glavne knjige covecanstva - Torah-e
http://www.messiahrevealed.org/ :roll:
Messiah Revealed
To sto Hriscani poricu vezu sa Judaizmom, je njihova Laz i to ce i ostati. A da je glavni tvorac Hriscanstva takozvani Pavle koji je nadgledao masakre nad ranim Hriscanima, da bi se posle Halucinacije na putu za Damask " uverio " da je Isus nekakav Bog, je nazalost
Istina.
Znaci i Jevreji i Hriscani su totalno pukli na ispitu, na kojem je jedno jedino pitanje
" Ko je bio taj momak po imanu Isus ? "

Iz U feel me ?

JewPiter

Mislim da sam pogresno shvacena...Ja ne ulazim u to da li je Isus bio Mesija ili ne, da li je figurativno ili bukvalno hodao na vodi, vaskrsao itd. Ono sto je meni intrigantno je cinjenica da mnogi izvori insistiraju na cinjenici da je on Davidov potomak. Zasto hriscanska crkva koja porice bilo kakvu vezu s judeizmom, koja kaze da je Isus Sin Boziji (sto znaci da je nebitno kog je roda Joseph, Marijin muz) ipak ne negira tu carsku liniju po Davidu. Cisto mislim da je kontradiktorno, to je sve.

Moje licno misljenje je da postoji neke unutrasnja potreba kod ljudi, neka psiholoska crta u nasoj prirodi za idejom o Bogu i bozanskom prisustvu medju nama. Ta ideja se samo menja kroz vekove, kako napreduje civilizacija tako se i ona usavrsava i prilagodjava (od mnogobozackih paganskih religija do novih "sekti" i alternativnih verskih ucenja). Isus je samo jedna karika u lancu u prici o Bogu i ljudima i interesantan je nama, u nasem istorijsko-religioznom momentu (poslednjih 2,000 godina). Nema nikakve zavere, nikakvog Boga koji salje svog sina a ovaj biva odbacen/ prihvacen od jednih ili drugih, a jos manje nekih dinastija koji imaju hiljadugodisnje planove kako da se dokopaju ne znam ni ja cega i koga...

Lior:
Mislim da sam pogresno shvacena...Ja ne ulazim u to da li je Isus bio Mesija ili ne, da li je figurativno ili bukvalno hodao na vodi, vaskrsao itd. Ono sto je meni intrigantno je cinjenica da mnogi izvori insistiraju na cinjenici da je on Davidov potomak. Zasto hriscanska crkva koja porice bilo kakvu vezu s judeizmom, koja kaze da je Isus Sin Boziji (sto znaci da je nebitno kog je roda Joseph, Marijin muz) ipak ne negira tu carsku liniju po Davidu. Cisto mislim da je kontradiktorno, to je sve.

Moje licno misljenje je da postoji neke unutrasnja potreba kod ljudi, neka psiholoska crta u nasoj prirodi za idejom o Bogu i bozanskom prisustvu medju nama. Ta ideja se samo menja kroz vekove, kako napreduje civilizacija tako se i ona usavrsava i prilagodjava (od mnogobozackih paganskih religija do novih "sekti" i alternativnih verskih ucenja). Isus je samo jedna karika u lancu u prici o Bogu i ljudima i interesantan je nama, u nasem istorijsko-religioznom momentu (poslednjih 2,000 godina). Nema nikakve zavere, nikakvog Boga koji salje svog sina a ovaj biva odbacen/ prihvacen od jednih ili drugih, a jos manje nekih dinastija koji imaju hiljadugodisnje planove kako da se dokopaju ne znam ni ja cega i koga...
Resenje tvoje dileme, lezi u pitanju " Zasto, ali zasto uzimas bilo koji stav Hriscanstva kao
nesto sto ima veze sa zdravim razumom ? "
To je Religija, halo :roll:
Nisi dotakla link koji sam ti ponudio, Torah govori o " Sinu Bozijem ", ali i dalje u okviru
Mesije !!
Torah nespominje nikakvo " Sveto Trojstvo ", ostavi Hriscanstvo da ide " njihovim putem "
fizickog " Vaskrsenja ", dok ne Vaskrsnu :wink:
22% CELOKUPNOG USA stanovnistva ( sto mu dodje oko 77000000 ) bi svoju ruku dali tvrdeci da ce Isus da se vrati leteci na OBLAKU. Gde je ostali svet ?
To su " mozgovi " ciji ti stav razmatras ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back