u svakom sluchaju
mnogo je logichija od Almanaha zanog Biblija
iako ne verujem u superzonu 8)
iako ne verujem u superzonu 8)
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
u svakom sluchaju
iako ne verujem u superzonu
vernik nezna, vernik veruje u neshto 8)ristob:Naučnici (poštujem njihovu ozbiljnost sagledavanja problema i nalaženja rešenja) arogantniji su prema vernicima nego što su vernici prema njima. Razlog za to je što naučnik apriori odbaca veru i unaprijed ignoriše njenu dokazivost. Ja tvrdim da vernik zna više nego naučnik! Bez uvrede. Naime, vernik zna sve ono što zna naučnik (ako ne zna trenutno dobiće potrebno znanje direktno od naučnika). Nasuprot tome, naučnik svojom voljom neće da zna ono što vernik zna. Znači, vernik zna i ono u šta veruje (i to je ozbiljna nauka) i ono što naučnik zna, pa time, zna više od naučnika.
Ako je Big Bang i postojao, zašto ga ne bi mogao pokrenuti Bog?
proximo:Crow, druze, ti si ocigledno na pogresnoj temi. Ovde i ti i ja smo smesni.;-)
Wilkolak ne veruje u evoluciju, tvrdi da Big Bang nije dokazan. To je ok i to je subjektivno. Proucavam Big bang unazad 10 godina u astrofizici sam svaki dan i vise nego sto mozes da zamislis i ta teorija se unapredjuje i usavrsava i toliko je sofisticirana da se to jedva moze objasniti obicnim recima. Ti si jedan od dva coveka od kojih sam cuo da veliki prasak nije dokazan. Drugi je Astral Blade,( astrolog ). Sta reci.
Ja se necu raspravljati vise ovde s ovom temom jer meni nije mesto ovde. Svaki komentar koju budete imali u vezi bilo cega, slobodno otvorite temu na prirodnim naukama pa cemo tamo pricati. Ovu temu vise necu posecivati. Pozdrav.;-)
znam bate...i si jedan od dva coveka od kojih sam cuo da veliki prasak nije dokazan. Drugi je Astral Blade,( astrolog ). Sta reci.
pa???ristob:Crow, fascinira lakoća kojom davaš odgovore. Ni ne trepneš, a odgovor je već tu. Smisao postovanja na ovoj temi (i bilo kojoj) nije prepucavanje. Smisao je da čovjek bude bogatiji znanjem i zadovoljniji druženjem. Jesmo tu u SF ali, tkoođe, smo i u RL.
To samo ti tako misliš a unaprijed nećeš da znaš. Provjeri.crow:pa???
kazem da se vernik zove vernik zato shto veruje u neshto
a ne zato shto zna neshto.
i kakav referat tu treba?
Dozvolili su da se o tome raspravlja na Nauci na temi Prozimanje mistike i nauke pa nije potrebno otvarati novu temu.Goddess of the far east:U pirncipu se ne slažem za BB, mada bolje je i tako shvatanje nego bukvalno po bibliji.Ristob otvori temu kao što su predložili na prirodnim naukama.
po toj definiciji: vernik ne zna, vernik veruje u neshto,crow:vernik nezna, vernik veruje u neshto 8)
jel da da nije uredu shto sam tako izdvojio iz konteksta,crow:open chitash po par reda sa stranice...
shta sam ja vadio iz kontexta???Kapernaum:jel da da nije uredu shto sam tako izdvojio iz konteksta,
a kako si ti nas pitao,
pa isto tako, ali si dobijao odgovor NE VADI IZ KONTEKSTA.
crow pametan si chovek (to je nesumnjivo) samo su nam razlichiti pogledi na zivot,evo ti recimo jedan primer gde je Isus rekao citiram iz Biblije (znam da ne volish)
Mat. 17:20. A Isus reče im: Za neverstvo vaše. Jer vam kažem zaista: ako imate vere koliko zrno gorušičino, reći ćete gori ovoj: Pređi odavde tamo, i preći će, i ništa neće vam biti nemoguće.
Sad pitanje: da li su nauchnici imali veru?
Kapernaum:po toj definiciji: vernik ne zna, vernik veruje u neshto,
onda bi trebalo: ne vernik sve zna zato shto nishta ne veruje.
ispravi me ako sam te pogreshno protumachio.
ristob:To samo ti tako misliš a unaprijed nećeš da znaš. Provjeri.

ristob:Da ne bih prekucavao prenosim sa teme Prozimanje nauke i mistike.
Pa, i ja gradim svoje mišljenje na činjenicama. Ti i Ober ste lijepo objasnili Sveti o znanju do osamnaeste godine kao čitoj zabludi. Potpuno se slažem samo što ne mora da se odnosi na 18 godina, nego bilo koje (30, 50 ...). Evo jednog citata.
Potrošili smo jako mnogo vremena da nas nauče kako da živimo. Zatim smo potrošili još jako mnogo vremena da zaboravimo to što smo naučili. Onda smo počeli da živimo.
Zašto ne bi i vaša mišljenja o religiji bile zablude? Znam da ste često postavljali sebi to pitanje i da se na kraju (nepokolebivo) zauzeli stavove kakve sada imate. No, ipak, šta ako su stvarno zablude?
Sve što tvrdim ja baziram na činjenicama i sve moje tvrdnje su lako porovjerljive. Evo, na primer, ako tvrdim da Bog komunicira sa svakim čovjekom (i obrnuto) u to se lako možete lično uvjeriti. Savršeno sam ozbiljan i ni ne pomišljajte da sam van pameti. Evo kako. Uzmite više od polovine sume vaših mjesečnih primanja (ako nemate još primanja onda odvojite toliku sumu od vaših mjesečnih troškova) i tu sumu dajte jednom siromahu po vlastitom izboru ali tako da odaberete onoga kojem bi te pare bile najpotrebnije. Kad budete davali te pare morate ispuniti uslov da u vašem srcu ne bude ni trunke žaljenja, da budete istinski srećni što to radite iz najplemenitijih pobuda i verujete da će vam, zbog tog gesta, Bog iskreno zahvaliti. Kad tako uradite, za vrlo kratko vrijeme dobićete odgovor od Boga. Sve će biti tako da ćete se nedvosmisleno uvjeriti da je odgovor uistinu od Boga. Što je još bitnije - bićete nagrađeni (više nego što ste vi nagradili siromaha).
Provjerite.
Sami recite jeste li neozbiljni. Umjesto da lično provjerite moje navode, unaprijed me ismejavate i rugate se. (Proximo je, kanda, i obazriv.) Primjera provjere komunikacije Boga sa ljudima (i obrnuto) ima još, koliko god hoćete. No, namjerno sam odabrao baš ovaj, jer odricanje od sopstvenog egoizma (posebno materijalnog dijela) je ono što Bog najviše uvažava kod čovjeka. Novčana suma uopšte ne mora da bude koliko sam naznačio - može biti i mnogo manja, a i mnogo veća. Važno je da se ispuni naznačeni uslov. Vi to nijeste ni shvatili. Nijeste ni shvatili da ćete, upravo vi, biti više nagrađeni (materijalno) nego što ćete sami nagraditi siromaha. Nijeste ni shvatili da će vam Bog dati odgovor tako iskonstruisanim događajem da nećete moći zaključiti ništa drugo nego da se Bog dirtektno obraća baš vama. Zašto ne provjerite? Jesam li ja nekorektan prema vama?
Eto, mi vas (naučnike i ateiste) uvažavamo. To isto tražimo i mi od vas (a ne omalovažavanje).
E sad si se uvukao u sopstvenu klopku.crow:(a da razlazem "vernik ne zna, vernik veruje u neshto" onu rechenicu u niz prostih koje bi i najvrcecm retardu bile jasne i objashnavao ih josh 100 puta, ne pada mi na pamet)
prelistaj malo svoje postove na ovoj temi.crow:shta sam ja vadio iz kontexta???
navedi.
za drugo:
a dal su nauchnici imali veru, reci "u sta" dal su imali veru.
ako mislish na veru u to da je jedan jevrejski politichar bio bog,
pa mozda je neko i u to verovo...
Kapernaum:prelistaj malo svoje postove na ovoj temi.
drugo:
sigurno da su verovali u neshto jer bez vere nema ni znanja.
shto proizilazi: da tvoja definicija vernik NE ZNA, vernik u neshto VERUJE DA JE TAKO!!!! ne vredi ni pishljiva boba

leeeeeeeeeeeeeeeeeeeeKapernaum:E sad si se uvukao u sopstvenu klopku.
i opet malo menjamo teze...Angelico-Payne:Pa da ne konta on, ja verujem da Bog postoji, iz moje vere proizilazi moje saznanje da Bog postoji.
Ako mogu da dokazem da Bog postoji, koja je onda poenta verovanja.. cekaj da ti stvarno znas da Bog postoji, i da sve sto pljujes da ce biti znano i kaznjeno vecnim mukama, jel bi ti to i dalje radio?
Pa ako nisi cisto zlo, naravno da ne bih...
A gde je tu onda slobodna volja, ako ne mozes da biras izmedju dobra i zla? Po cemu se onda ti razlikujes od zivotinje?
Ako ni to ne skontas... ne mozemo mi tu da ti pomognemo, otidji lepo pa popricaj sa nekim svestenikom, npr iz parohije gde zivis... ne brini ne ujeda.