ИСТОРИЈСКИ ИСУС

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ristob:
Je li smiješan dokaz? Mi vam davamo Bibliju i citate, a vi nam bar dajte literaturu ako nemate citate ili pak parafrazirajte.

bila je tema o darvinu
na prirodnim naukama
ako ocete, otvorite je na istoriji

nije samo kreacija problem kod biblije.
nije se samo o tome govorilo ovde.

drugo,
nije samo jevrejska teorija kreacije jedina
imash i japansku
i kinesku
i indijsku
i indijansku
i keltsku
i normansku...

svaka od njih je podjednako prihvatljiva kao i pricha o 6 dana.
ocete da prichamo sto je jahve tachan
a kaniji nisu?
ili shto nisu vede tachne???

ristob:
Ja prepričam svojim riječima ono što hoću da dokažem i naznačim izvor na koji se pozivam. To tražim i od vas. To je logika fair play komunikacije. Ne bavim se trenutno TE a, sjećam se, da je za novu vrstu TE navodila međuvrstu koja je, po TE, morala postojati. Takoodje se sjećam da TE nije dokazla postojanje ama baš ni jedne međuvrste.To je i najveća zamjerka TE. Ako je TE napredovala, kako tvrdite i pokazala nešto novo otada, onda mi to pokažite na konkretnom primjeru, recimo kako su nastali sisari?
Mutacije nijesu nikakav dokaz evolucije i za njih imam drugačije tumačenje.

pravish greshku u startu
zato sam reko da treba vishe da se informishesh.

evolucija se ne deshava na 1 pojedincu u 1 generaciji
vec na jednoj populaciji (josh bolje ako je izolovana)
kroz mnoooogo generacija.

nikad se ne desi da 1 bude homo sapiens, a svi oko njega homo australisi... ili kakvi vec.

razumesh?

aaaaaaaaaaaa
super zona
ma sluchajno nasho... 8)
neki lik pisao...
al moram priznati, NI JEDNU RUPU U TEORIJI NISAM NASHO!
kolko god se ne slago s tim, zamishljao svet drugachije... il shta vec,
tamo, na onih 30-ak strana sve shto stoji, nema rupu! 8)

zanimljiv text, preporucujem svima...

Kapernaum:
Risto nemaju oni nikakve dokaze, jer da imaju već bi ih izneli, pa prozivani su više puta.
NAPAD JE NAJBOLJA ODBRANA (to je njihovo geslo).

Hm...hahahaaa...ma o kakvim dokazima to ti pričaš!!?
Šta si ti to pak izneo kao dokaz!?Copy/paste iz Biblije i misliš da je to dovoljno!!?
Hahahahaaaa....
Mislim da TE nije tema...već Isus...al ajde...:lol:
Btw. A ko to tebe i ostale napada!?:confused: :arrow: :lol:

42:wink:

Čudiš se što me ponovo vidiš,ali da,to sam ipak ja,tvoj pali anđeo,tvoj prognani sin,onaj sa mnogo imena Belial,Astarot...Satana.Sećaš se sad mene!?Ti i ja imamo hitan razgovor starče i slušaj me dobro sad!
Pa kako si stari šta je novo,vidim i dalje ti je duga brada,vidim ti sve zvezde u očima ali pogled ne spuštaš do Hada,gadna tama tamo vlada nedođija bez broja,ljudi raznog kova i boja,svet ognja sumpora i boja,čeda tvoja čijih duša gnušaš,više ne mariš,kockari,kurvari,lake žene,spletkari,velikani,mali,daj stari batali,ti i tvoja milosna qrva,ako su oni slike bogova,bacam u đubre trozubac i rogove,gledaju Danteove prepune krugove,protuve,uhode,ubijaju,bračne varaju drugove,gledaj lopove!Savest ih ne grize jer su oni ugrizli nju,kapiš,ne veruju u tebe a ti slepo veruješ u njih,tvoje oči su bez zenica,prazna su tvoja nadanja,čovek je naopak stvor od Adama do Sadama,pada na kolena da mu oproštenja budu izmoljena,licemeran predikulum koja nikada ne beše voljena,Hirošima i Nagasaki,Sodoma i Gomora godinama i eonima a ti tražiš zlo u demonima,tvoja deca pakosna,tvoja deca nakazna,samo je priča jalova da to naučiše od đavola,tebi je tako lakše sve dok ti ne taknu ponos,tad rokneš po njima potop,Goli Otok ili neki moderni otrov,tebi je stalno taj otrov,zar to ne može strože,non-stop prave pizdarije pa u crkvi kažu izvini Bože,sinoć sam tuko ženu i yebo komšijinu ćerku,znaš sin mi se bode u venu pa pravim sranya dok stvari ne krenu,reci mi šta ću im onda ja kad sami rade sva ta zla,hoću da kažeš mi da znam...

Ovo je početak pesme...:wink:

Šakal:
Čudiš se što me ponovo vidiš,ali da,to sam ipak ja,tvoj pali anđeo,tvoj prognani sin,onaj sa mnogo imena Belial,Astarot...Satana.Sećaš se sad mene!?Ti i ja imamo hitan razgovor starče i slušaj me dobro sad!
Pa kako si stari šta je novo,vidim i dalje ti je duga brada,vidim ti sve zvezde u očima ali pogled ne spuštaš do Hada,gadna tama tamo vlada nedođija bez broja,ljudi raznog kova i boja,svet ognja sumpora i boja,čeda tvoja čijih duša gnušaš,više ne mariš,kockari,kurvari,lake žene,spletkari,velikani,mali,daj stari batali,ti i tvoja milosna qrva,ako su oni slike bogova,bacam u đubre trozubac i rogove,gledaju Danteove prepune krugove,protuve,uhode,ubijaju,bračne varaju drugove,gledaj lopove!Savest ih ne grize jer su oni ugrizli nju,kapiš,ne veruju u tebe a ti slepo veruješ u njih,tvoje oči su bez zenica,prazna su tvoja nadanja,čovek je naopak stvor od Adama do Sadama,pada na kolena da mu oproštenja budu izmoljena,licemeran predikulum koja nikada ne beše voljena,Hirošima i Nagasaki,Sodoma i Gomora godinama i eonima a ti tražiš zlo u demonima,tvoja deca pakosna,tvoja deca nakazna,samo je priča jalova da to naučiše od đavola,tebi je tako lakše sve dok ti ne taknu ponos,tad rokneš po njima potop,Goli Otok ili neki moderni otrov,tebi je stalno taj otrov,zar to ne može strože,non-stop prave pizdarije pa u crkvi kažu izvini Bože,sinoć sam tuko ženu i yebo komšijinu ćerku,znaš sin mi se bode u venu pa pravim sranya dok stvari ne krenu,reci mi šta ću im onda ja kad sami rade sva ta zla,hoću da kažeš mi da znam...
Čovjek je taj koji odlučuje. On bira jedno ili drugo. U Bibliji su naznačene šeme dobra i zla i što iz njih proishodi. Sve se odnosi, prvenstveno, na ovozemaljski život. Biblija nedvosmisleno sugeriše šta je čovjeku bolje. Gornji primjer samo naznačava čovjekov izbor zla. Zašto čovjek bira zlo? Ko ga na to prisiljava? Zašto ne odabere dobro? Nigdje ne postoje knjige koje otvoreno pozivaju da se radi zlo. Biblija, sa svim obrazloženjima, poziva
da čovjek radi, isključivo, dobro. Zašto onda bira zlo?

Jesi li se ikada zapitao zašto su sva velika zla na ovom svetu potekla upravo od Hrišćana?Zašto su ratovi između Hrišćanskih zemalja uvek bili krvaviji od drugih?Ako ti kažem da uzrok upravo leži u toj knjizi na koju se pozivaš i sa kojom se busate u grudi,reći ćeš mi da sam lud...u najmanju ruku ćeš to pomisliti...Ali ybg. tako je...bar ja tako mislim... Vama su unapred oprošteni gresi pa zato ih i činite,Bogu ste miliji od ispravnih...:lol:

crow:
ДЕСЕТ БОЖЈИХ ЗАПОВЕСТИ
5.Поштуј оца и матер своју, да ти добро буде и да дуго поживиш на земљи.
ЦРКВЕНЕ ЗАПОВЕСТИ
5.Молити се Богу за оне који су на власти.
Crkva, pogotovu Katolička, počinila je mnogo grehova kroz svoju istoriju. Nije ni Pravoslavna bezgrešna.To su činjenice i ne možemo od njih pobjeći ili ih negirati.
Sama pretenzija Crkve na vlast je njen veliki grijeh prema Hristu. Očigledno je da taj grijeh nose i Katolička i Pravoslavna. Međutim, mora se imati u vidu da je to prisutno samo kod najvišeg vrha crkvenih vlasti. Crkve po periferiji (bar kod Pravoslavaca) nipočemu nijesu narušile osnovna biblijska načela. Njeni monasi, širom Pravoslavlja, i danas je proslavaljaju. (Pročitajte žitije bilo kog monaha ili sveca). Ja idem u Crkvu jer tu ostvarujem najbolji kontakt sa Bogom, a ni po čemu ne osjećam da Crkva vrši bilo kakav pritisakk na mene ili da manipuliše bilo sa kim. Od odlaska u Crkvu mi je samo dobro, a zlo mi je kad ne idem.

Šakal:
Jesi li se ikada zapitao zašto su sva velika zla na ovom svetu potekla upravo od Hrišćana?Zašto su ratovi između Hrišćanskih zemalja uvek bili krvaviji od drugih?Ako ti kažem da uzrok upravo leži u toj knjizi na koju se pozivaš i sa kojom se busate u grudi,reći ćeš mi da sam lud...u najmanju ruku ćeš to pomisliti...Ali ybg. tako je...bar ja tako mislim... Vama su unapred oprošteni gresi pa zato ih i činite,Bogu ste miliji od ispravnih...
Bog jednako sudi i pravednim i grešnim. Ne voli više ni grešnike ni pravednike nego samo iskrenim pokajnicima oprašta grijehe. Čuvati oprošteni grijeh i postići da se opet ne sagriješi je najteži posao pokajniku. Ako se Crkva kroz istoriju postavljala kako tvrdiš, onda joj je i suđeno po zasluzi. Boldovano je besmislica, a vaša velika zabluda shvatanja suštine istinske vere u Hrista i življenja po Bibliji.

Hm...sad nemam vremena...ali probaću u narednih par dana da ti objasnim i pojasnim...šta i zašto sam to napisao...suština je malo dublja...iza svega stoji životna filozofija i još mnogo toga...ti sve posmatraš kroz sebe...nisu svi ljudi isti niti su svi kao ti...uostalom...čini mi se da si i ti bio ateista svojevremeno...
Btw. Ustašama u Jasenovcu je posle svršenog 'posla' grehe opraštao neko u ime Boga i Hrista...zato su ih ih i činili ponovo...nisu imali teret...greha!

crow:
evolucija se ne deshava na 1 pojedincu u 1 generaciji
vec na jednoj populaciji
(josh bolje ako je izolovana)
kroz mnoooogo generacija.
nikad se ne desi da 1 bude homo sapiens, a svi oko njega homo australisi... ili kakvi vec.
Da čujem onda kako su, po tom modelu, nastali prvi sisari, iz gmizavaca (ako se ne varam). Jesu li gmizavci mogli da se pare sa sisarima ili šta se konkretno tu događalo?

Šakal:
Hm...sad nemam vremena...ali probaću u narednih par dana da ti objasnim i pojasnim...šta i zašto sam to napisao...suština je malo dublja...iza svega stoji životna filozofija i još mnogo toga...ti sve posmatraš kroz sebe...nisu svi ljudi isti niti su svi kao ti...uostalom...čini mi se da si i ti bio ateista svojevremeno...
Btw. Ustašama u Jasenovcu je posle svršenog 'posla' grehe opraštao neko u ime Boga i Hrista...zato su ih ih i činili ponovo...nisu imali teret...greha!
Ne može u ime Boga niko opraštati grehe. Tog najvećeg greha Katolička Crkva se mora što prije riješiti. Ja u to ne sumnjam.

crow:
a to shto ti zovesh "ziveti po bibliji"
u sluchaju da mislish "poshtovati 10 zapovesti"
nije samo hriscanski, to su opshteprihvacena nachela svih ljudskih zajednica, manje-vishe...
a ako mislish i na kuliranje nedeljom u crkvi, to je odavno prouchavana nauka,
mislim to kako boje i zvuci deluju smirujuce na mozak. nishta chudno
i daleko od toga da je samo u ortodox-hramovima.
Baš tako. I ne samo ovih 10 zapovijesti nego čitava Biblija i Novi i Stari zavet. Problem je u tome što mnogi žmure na to i poriču Bibliji i njenu vrijednost i njenu vjerodostojnost. Zašto?
Smirujuće djelovanje na mozak uočavaš ali ne priznaješ da Crkva ima udjela u tome. Pa, čija je to, onda, zasluga?

ristob:
Baš tako. I ne samo ovih 10 zapovijesti nego čitava Biblija i Novi i Stari zavet. Problem je u tome što mnogi žmure na to i poriču Bibliji i njenu vrijednost i njenu vjerodostojnost. Zašto?
Smirujuće djelovanje na mozak uočavaš ali ne priznaješ da Crkva ima udjela u tome. Pa, čija je to, onda, zasluga?
to zadnje
pa opushteno je u svakom hramu
i budistichkom
i hiduistichkom
i svakom drugom

kao shto rekoh, neko je na vreme provalio kako odredjeni zvuci i boje utichu na mozak.
ima veze s crkvom, al nema s Bogom. prevara, najobichnija 8)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back