Brioso
Primećen član
- Poruka
- 975
Tačna je za povjesničare možda, ali za istoričare nije. To si hteo da kažeš?Istorija nije točna, ali povijest jeste!![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Tačna je za povjesničare možda, ali za istoričare nije. To si hteo da kažeš?Istorija nije točna, ali povijest jeste!![]()
Dobro pitanje si postavio Tab, evo u Bosni još uvijek postoje "dvije škole pod jednim krovom". Šta to znači? Znači da osim što ne uče isti jezik (bude srpski, hrvatski ili bosanski, zavisi koja je kombinacija u školi) ne uče ni istu istoriju iz predmeta Istorija. Na velikom odmoru su skupa u dvorištu i samo zamislite o čemu raspravljaju i ćaskajutemu ne otvaram na forumu istorija vec na politci jer na istoriju zelim da pogledamo iz politickog ugla.
neko me je na drugoj temi pitao da li istorija treba da postoji kao predmet?
sa jedne strane svako ce reci da naravno treba da postoji jer se treba upoznati sa istorijom ali sa druge strane koliko je tacno sta se uci iz istorije?
da je hitler pobedio u drugom svetskom ratu verujem da bi se potpuno drugacije ucila istorija..kako ono kazu.."istoriju pisu pobednici".
koliko je istorija uopste tacna u formi koju je znamo?
Ti gadne traume vuces iz te skole tvoje, pogotovu iz predmeta: MuzickoDobro pitanje si postavio Tab, evo u Bosni još uvijek postoje "dvije škole pod jednim krovom". Šta to znači? Znači da osim što ne uče isti jezik (bude srpski, hrvatski ili bosanski, zavisi koja je kombinacija u školi) ne uče ni istu istoriju iz predmeta Istorija. Na velikom odmoru su skupa u dvorištu i samo zamislite o čemu raspravljaju i ćaskaju![]()
Najjače od svega je što govore istim jezikom, a tu istoriju su sami preživeli, tj. delili. Eto apsurda.Dobro pitanje si postavio Tab, evo u Bosni još uvijek postoje "dvije škole pod jednim krovom". Šta to znači? Znači da osim što ne uče isti jezik (bude srpski, hrvatski ili bosanski, zavisi koja je kombinacija u školi) ne uče ni istu istoriju iz predmeta Istorija. Na velikom odmoru su skupa u dvorištu i samo zamislite o čemu raspravljaju i ćaskaju![]()
Dobar primer. Istorija je ono što se dogovorimo, ako se dogovorimo.Što su nekome neki heroji, drugima su zločinci. Ne samo u novijoj istoriji, Gavrilo Princip je u Bosni, usred školske godine generaciji školske 91/92 prestao biti junak a postao zločinac![]()
Milion puta mi je tata rekao da ti moji u školi jedugovna, da ne moram to ni da učim, da mu samo kažem ko mi da 1 ako kažem da ne želim da učim što mi predajuNajjače od svega je što govore istim jezikom, a tu istoriju su sami preživeli, tj. delili. Eto apsurda.
Pa veze nemam šta je, zbunjena sam i daljeЗлочинац ?
Хмммм.... па су онда Аустријанци са Намцима побили оне силне сељаке по Мачви .. шумадији и даље ......
Pa da. Istorija i povijest su dva različita svijeta. Nemaju veze jedno s drugim, pogotovo što se tiče prošlosti ovih prostora. Potpuno su različite.Tačna je za povjesničare možda, ali za istoričare nije. To si hteo da kažeš?
E vala da hoće tebi neka dati da prodišemo... ко ће коју таслачити и која ће коме дати цензурисано
Nisam znao. Maltretirati decu od 9 godina takvim budalaštinama... bolje svi da uče kako se priprema bosanski lonac, tu bar ima neke koristi.Milion puta mi je tata rekao da ti moji u školi jedugovna, da ne moram to ni da učim, da mu samo kažem ko mi da 1 ako kažem da ne želim da učim što mi predaju
Inače, ovdje sa 9 godina učimo uređenje BiH, ja jedva savladala za Državni ispit, imala sam 20 i neštosreća pa izvukla pitanje aneks 7 Dejtonskog sporazuma, to naučila bila, tačno bih pala da sam morala kantone nabrojati
![]()
Kao protivnika a sto im Rusi pobili djecu i zene i to u ogromnom broju to je masovna migracija,malo ti peouci o tome, Bitanci skratili sa 26 na 22 godina ,isto je uradio i Staljin Rusima ili Mao ce tung i to u daleko vecem broju.
Kakvi lideri, problem je sto su svi pravili zlocine i taj srednji vijek je bio uzas, problem je kad to istoricari u zaostalim dijelovima svijeta kao Balkan ,Turska ,Rusija itd to negiraju tj lazu pa dodje nas covjek na zapad i jos pocne ljudima pricati kako su oni losi a njegovi veliki narod ,umres od sramote u tom momentu, nema tu losih i dobrih naroda ima samo onih koji iskreno pricaju o svojim zlocinima i oni koji ih besramno kriju tj razvijenim i zaostalim drustvima.Gde mi se ti zakači?
Ja samo tvrdim da su Britanci lideri u svetu.
Čak i ovi Palestinci što ginu danas u Gazi su njima na duši.
Као ни споменике Брус Лију и Рамбу.Da se vratimo temi: da li istorija treba da postoji kao predmet?
Da Istorija nije bitna ne bi Makedonci pravili onolike spomenike Aci Makedonskom
niti bi se Bošnje setile hrišćanina Tvrtka i Kulina Bana.
A kod nas je opevano:
Na guslama zapisana tema
koji narod istorije nema
pa ma kakva i kolika bila
taj je narod ko ptica bez krila
Kakvi lideri, problem je sto su svi pravili zlocine i taj srednji vijek je bio uzas, problem je kad to istoricari u zaostalim dijelovima svijeta kao Balkan ,Turska ,Rusija itd to negiraju tj lazu pa dodje nas covjek na zapad i jos pocne ljudima pricati kako su oni losi a njegovi veliki narod ,umres od sramote u tom momentu, nema tu losih i dobrih naroda ima samo onih koji iskreno pricaju o svojim zlocinima i oni koji ih besramno kriju tj razvijenim i zaostalim drustvima.
Kakvi lideri, problem je sto su svi pravili zlocine i taj srednji vijek je bio uzas, problem je kad to istoricari u zaostalim dijelovima svijeta kao Balkan ,Turska ,Rusija itd to negiraju tj lazu pa dodje nas covjek na zapad i jos pocne ljudima pricati kako su oni losi a njegovi veliki narod ,umres od sramote u tom momentu, nema tu losih i dobrih naroda ima samo onih koji iskreno pricaju o svojim zlocinima i oni koji ih besramno kriju tj razvijenim i zaostalim drustvima.
To naučimo do 8.Nisam znao. Maltretirati decu od 9 godina takvim budalaštinama... bolje svi da uče kako se priprema bosanski lonac, tu bar ima neke koristi.![]()
Ja je zovem "Gov.no zvano zvanična istorija".temu ne otvaram na forumu istorija vec na politci jer na istoriju zelim da pogledamo iz politickog ugla.
neko me je na drugoj temi pitao da li istorija treba da postoji kao predmet?
sa jedne strane svako ce reci da naravno treba da postoji jer se treba upoznati sa istorijom ali sa druge strane koliko je tacno sta se uci iz istorije?
da je hitler pobedio u drugom svetskom ratu verujem da bi se potpuno drugacije ucila istorija..kako ono kazu.."istoriju pisu pobednici".
koliko je istorija uopste tacna u formi koju je znamo?
Onda se prelazi na level pro CevapiTo naučimo do 8.odmah nakon bureka ide bosanski lonac
![]()
Крутост у вашим главама је запањујућа.Pa da. Istorija i povijest su dva različita svijeta. Nemaju veze jedno s drugim, pogotovo što se tiče prošlosti ovih prostora. Potpuno su različite.
Može li neki britanski izvor, oni su sigurno objektivni?Ne sporim da je britanskih zločina tamo bilo, ali tu tvrdnju o veličini bi trebao i da potkrepiš nekim relevantnim izvorom (znači ne Sputnjik, srbinfo i slično).
Kao što sam rekao, istorija i povijest nemaju veze jedno s drugim.Крутост у вашим главама је запањујућа.
Opet isto? Ako nisi imao što pametnije reći, bilo bi bolje da si šutio.За повјест ти си мали србочетнички терорист
![]()