Istorija

temu ne otvaram na forumu istorija vec na politci jer na istoriju zelim da pogledamo iz politickog ugla.

neko me je na drugoj temi pitao da li istorija treba da postoji kao predmet?

sa jedne strane svako ce reci da naravno treba da postoji jer se treba upoznati sa istorijom ali sa druge strane koliko je tacno sta se uci iz istorije?

da je hitler pobedio u drugom svetskom ratu verujem da bi se potpuno drugacije ucila istorija..kako ono kazu.."istoriju pisu pobednici".

koliko je istorija uopste tacna u formi koju je znamo?
Dobro pitanje si postavio Tab, evo u Bosni još uvijek postoje "dvije škole pod jednim krovom". Šta to znači? Znači da osim što ne uče isti jezik (bude srpski, hrvatski ili bosanski, zavisi koja je kombinacija u školi) ne uče ni istu istoriju iz predmeta Istorija. Na velikom odmoru su skupa u dvorištu i samo zamislite o čemu raspravljaju i ćaskaju :D

Dobro pitanje si postavio Tab, evo u Bosni još uvijek postoje "dvije škole pod jednim krovom". Šta to znači? Znači da osim što ne uče isti jezik (bude srpski, hrvatski ili bosanski, zavisi koja je kombinacija u školi) ne uče ni istu istoriju iz predmeta Istorija. Na velikom odmoru su skupa u dvorištu i samo zamislite o čemu raspravljaju i ćaskaju :D
Ti gadne traume vuces iz te skole tvoje, pogotovu iz predmeta: Muzicko :mrgreen:

Najjače od svega je što govore istim jezikom, a tu istoriju su sami preživeli, tj. delili. Eto apsurda.

Da se vratimo temi: da li istorija treba da postoji kao predmet?

Da Istorija nije bitna ne bi Makedonci pravili onolike spomenike Aci Makedonskom
niti bi se Bošnje setile hrišćanina Tvrtka i Kulina Bana.

A kod nas je opevano:

Na guslama zapisana tema
koji narod istorije nema
pa ma kakva i kolika bila
taj je narod ko ptica bez krila

Najjače od svega je što govore istim jezikom, a tu istoriju su sami preživeli, tj. delili. Eto apsurda.
Milion puta mi je tata rekao da ti moji u školi jedugovna, da ne moram to ni da učim, da mu samo kažem ko mi da 1 ako kažem da ne želim da učim što mi predaju :D
Inače, ovdje sa 9 godina učimo uređenje BiH, ja jedva savladala za Državni ispit, imala sam 20 i nešto :) sreća pa izvukla pitanje aneks 7 Dejtonskog sporazuma, to naučila bila, tačno bih pala da sam morala kantone nabrojati :zcepanje:

Milion puta mi je tata rekao da ti moji u školi jedugovna, da ne moram to ni da učim, da mu samo kažem ko mi da 1 ako kažem da ne želim da učim što mi predaju :D
Inače, ovdje sa 9 godina učimo uređenje BiH, ja jedva savladala za Državni ispit, imala sam 20 i nešto :) sreća pa izvukla pitanje aneks 7 Dejtonskog sporazuma, to naučila bila, tačno bih pala da sam morala kantone nabrojati :zcepanje:
Nisam znao. Maltretirati decu od 9 godina takvim budalaštinama... bolje svi da uče kako se priprema bosanski lonac, tu bar ima neke koristi. :kuvar5:

Kao protivnika a sto im Rusi pobili djecu i zene i to u ogromnom broju to je masovna migracija,malo ti peouci o tome, Bitanci skratili sa 26 na 22 godina ,isto je uradio i Staljin Rusima ili Mao ce tung i to u daleko vecem broju.

Gde mi se ti zakači?
Ja samo tvrdim da su Britanci lideri u svetu.
Čak i ovi Palestinci što ginu danas u Gazi su njima na duši.

Gde mi se ti zakači?
Ja samo tvrdim da su Britanci lideri u svetu.
Čak i ovi Palestinci što ginu danas u Gazi su njima na duši.
Kakvi lideri, problem je sto su svi pravili zlocine i taj srednji vijek je bio uzas, problem je kad to istoricari u zaostalim dijelovima svijeta kao Balkan ,Turska ,Rusija itd to negiraju tj lazu pa dodje nas covjek na zapad i jos pocne ljudima pricati kako su oni losi a njegovi veliki narod ,umres od sramote u tom momentu, nema tu losih i dobrih naroda ima samo onih koji iskreno pricaju o svojim zlocinima i oni koji ih besramno kriju tj razvijenim i zaostalim drustvima.

Da se vratimo temi: da li istorija treba da postoji kao predmet?

Da Istorija nije bitna ne bi Makedonci pravili onolike spomenike Aci Makedonskom
niti bi se Bošnje setile hrišćanina Tvrtka i Kulina Bana.

A kod nas je opevano:

Na guslama zapisana tema
koji narod istorije nema
pa ma kakva i kolika bila
taj je narod ko ptica bez krila
Као ни споменике Брус Лију и Рамбу.

Kakvi lideri, problem je sto su svi pravili zlocine i taj srednji vijek je bio uzas, problem je kad to istoricari u zaostalim dijelovima svijeta kao Balkan ,Turska ,Rusija itd to negiraju tj lazu pa dodje nas covjek na zapad i jos pocne ljudima pricati kako su oni losi a njegovi veliki narod ,umres od sramote u tom momentu, nema tu losih i dobrih naroda ima samo onih koji iskreno pricaju o svojim zlocinima i oni koji ih besramno kriju tj razvijenim i zaostalim drustvima.
:rotf: Има тога.

Da, da ...jedni lažu a ovi što ne lažu su javno priznali svoj genocid. :mrgreen:
Prisaberi se malo.

Poslednja izmena:
temu ne otvaram na forumu istorija vec na politci jer na istoriju zelim da pogledamo iz politickog ugla.

neko me je na drugoj temi pitao da li istorija treba da postoji kao predmet?

sa jedne strane svako ce reci da naravno treba da postoji jer se treba upoznati sa istorijom ali sa druge strane koliko je tacno sta se uci iz istorije?

da je hitler pobedio u drugom svetskom ratu verujem da bi se potpuno drugacije ucila istorija..kako ono kazu.."istoriju pisu pobednici".

koliko je istorija uopste tacna u formi koju je znamo?
Ja je zovem "Gov.no zvano zvanična istorija".

За повјест ти си мали србочетнички терорист

italijanski-general.jpg
Opet isto? Ako nisi imao što pametnije reći, bilo bi bolje da si šutio.

Back