Историја Бугара

Jedan od razloga zašto je Rusija ušla u 1. svetski rat je i taj što je htela da u tom Velikom ratu konačno ovlada Bosforom. To što ti tvrdiš je Bandera istorija. Tako sad pale Ukrajince da ih je Rusija držala pod okupacijom svih ovih godina. A zapadnu Ukrajinu su Austrijanci držali u personalnoj uniji. Bandera istorja.

Jedan od razloga zašto je Rusija ušla u 1. svetski rat je i taj što je htela da u tom Velikom ratu konačno ovlada Bosforom. To što ti tvrdiš je Bandera istorija. Tako sad pale Ukrajince da ih je Rusija držala pod okupacijom svih ovih godina. A zapadnu Ukrajinu su Austrijanci držali u personalnoj uniji. Bandera istorja
Амбиција Русије за Босфор и Медитеран није из 20. века, већ много раније. Русија није играла важну улогу у овом рату и из њега излази под притиском Немаца, па не видим како би заузели Босфор,пошто руске трупе 1915. године нису ни прешле кроз Добруџу.
Не видим са чиме збуњујете Бендера и Украјину када говоримо о балканској политици с почетка 20. века. И уопште, ваш поглед на историју је веома политизован - ово је историјски форум,

Poslednja izmena:
Uopšte nije politizovan. Pričaš o ruskom uticaju kao o nekoj šatl diplomatiji. Da li si ti svestan kolika je sila bila Ruska Imperija?
Говорите, хајде да видимо да ли можете да ми дате лекцију из историје царске Русије - и да ли ћете ми рећи нешто ново након 100 књига на руском које сам прочитао о руском историји?

Tekovine Sanstefanskog sporazuma su poništene jer su Austrougarska i Velika Britanija shvatile da Velika Bugarska njima ne odgovara i pritisle su Rusiju. Dolazi do Berlinskog kongresa i stvari se menjaju.
Stvarno ne znam šta ti tu nije jasno.
јеси ли уопште прочитао оно што кажем на форуму или сада падаш с неба са таквим изјавама!

јеси ли уопште прочитао оно што кажем на форуму или сада падаш с неба са таквим изјавама!
Čitam i ne verujem. Ja sam svestan da je sad politika da se negira uloga Rusije u stvaranju Bugarske. Jer ne daj Bože da bude prikazano da su Rusi itekako dali doprinos u tome. Jer vi ste sad u NATO. A NATO se širi prema granicama Rusije pa vas sad uče tim glupostima. Lepo sam skovao termin BANDERA ISTORIJA.
(moj izum čisto da se zna)

Čitam i ne verujem. Ja sam svestan da je sad politika da se negira uloga Rusije u stvaranju Bugarske. Jer ne daj Bože da bude prikazano da su Rusi itekako dali doprinos u tome. Jer vi ste sad u NATO. A NATO se širi prema granicama Rusije pa vas sad uče tim glupostima. Lepo sam skovao termin BANDERA ISTORIJA.
(moj izum čisto da se zna)
Ова фикција показује само колико знаш о Бугарској и Русији. Сада је био 3. март и била је званична парада испред споменика Александру II. И свих ових 400 споменика руским војницима расутих по целој Бугарској - зашто још нису уништени? Иди до Шипке, Плевена, Старе Загоре - где год желите - свуда улице,села, школе које носе имена Гурка, Столетова, Скобелева, Тотлебена, Пирогова, Радетског. Шта ми то говориш, који НАТО, ти човече?

Poslednja izmena:
И да буде још јасније: тако је „фашистичка Бугарска“ цара Бориса III открила највећи споменик на врху Шипке пре 85 година - у знак сећања на бранитеље Шејнова и Орловог гнезда и на све руске војнике који су дали своје животе за ослобођење Бугарске. Сад ми кажете - како је могуће - у време цара русофоба Бориса - да се на врху Шипке окупи више од 100 хиљада људи и открије највећи споменик руско-турског рата?
shipka_monument.jpg

И да буде још јасније: тако је „фашистичка Бугарска“ цара Бориса III открила највећи споменик на врху Шипке пре 85 година - у знак сећања на бранитеље Шејнова и Орловог гнезда и на све руске војнике који су дали своје животе за ослобођење Бугарске.
Znači dižete pompezno spomenike Rusima, a onda budete na strani protivnika Rusije koji je bio na samo 10 km od Crvenog trga? Koji je odgovoran za smrt preko 20 miliona ljudi? Nije li to malo ,,šizofreno"? Verujem da je ta slika tačna da ne bude zabune.
Zaboravio si da staviš i Hram Svetog Aleksandra Nevskog, najveći pravoslavni hram u Bugarskoj.

Znači vi ste u Bugarskoj itekako svesni da su Rusi dali i doprinos i živote u stvaranju moderne Bugarske? I opet ste na strani protivnika Rusije koji iz crnomorskih luka vrši manevre i provokaciju ruske Crnomorske flote? I još se time izgleda ponosite koliko vidim. Samo da te podsetim da je ovo treći put u 100 g da ste na strani neprijatelja Rusije.

Znači dižete pompezno spomenike Rusima, a onda budete na strani protivnika Rusije koji je bio na samo 10 km od Crvenog trga? Koji je odgovoran za smrt preko 20 miliona ljudi? Nije li to malo ,,šizofreno"? Verujem da je ta slika tačna da ne bude zabune.
Zaboravio si da staviš i Hram Svetog Aleksandra Nevskog, najveći pravoslavni hram u Bugarskoj.
Овај спор није на дневном реду бугарске историје - Бугарска је била на страни Немачке из чистих политичких и територијалних разлога. На чијој је страни био Недић?

Овај спор није на дневном реду бугарске историје - Бугарска је била на страни Немачке из чистих политичких и територијалних разлога. На чијој је страни био Недић?
Jugoslavija a sa njom i Srbija nisu bili na strani Hitlerove Nemačke.

Znači vi ste u Bugarskoj itekako svesni da su Rusi dali i doprinos i živote u stvaranju moderne Bugarske? I opet ste na strani protivnika Rusije koji iz crnomorskih luka vrši manevre i provokaciju ruske Crnomorske flote? I još se time izgleda ponosite koliko vidim. Samo da te podsetim da je ovo treći put u 100 g da ste na strani neprijatelja Rusije.
Не требате ме ни на ништа подсећати - ово није место за политиканство, већ форум за историју - Очигледно је да историја између Бугарске и Русије није ваша јача страна ....

Back