ИСТИНЕ И ЗАБЛУДЕ О ХРИШЋАНСТВУ

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Carski zakon, ili zakon ljubavi, sastoji se iz jedne reci, a ona glasi: LJUBAV. Bog je ljubav. Gospod Isus Hristos saopstio je ovaj zakon. On je veoma kratak, pa ipak, u njemu je sadrzan sav zakon i proroci. Sveta svesavrsena Ljubav je izgovorila:
"Ljubi Gospoda Boga svoga svim srcem svojim i svom dusom
svojom, i svom misli svojom, i svom snagom svojom"
i
"Ljubi bliznjega svoga kao sebe samoga"
(Mt. 22, 37-40).

Na kom jeziku i u kom prevodu ovo nije jasno?
ozbiljno pitam

:D Nije bre to istina, postali samo svesni da su Srbi. Takvi Srbi kao Livi su skoro svi izumrli, ovi ovde Balkanski, poznaju samo jedan jezik, ima kratko ime, sila. Vidis, shvatili su da jedino disciplina, bic i kazna razume taj nebeski narod, pa se...odgovarajuce opredelili. Ja sam trebao malo duze od tebe da ti to objasnim, ali to je...to.:rumenko:, a ti sad`...vidi :mrgreen:

Vidim ja da se tebi spava

vrhunac ironije je taj sto na forumu svi ponavljaju kako pravoslavci nisu tolerantni a na svakom koraku vredjaju pravoslavce...
ja licno gledam da ne vredjam sagovornika ako mi nesto nije jasno u njegovoj religiji,ali jos nisam naisla na neku veroispovest od ovih ciji se predstavnici pojavljuju na forumu a da me neko iz pomenute ne izvredja

Gde sam rekao da pravoslavci nisu tolerantni,kako sam te izvređao,tako što sam rekao da nešalješ čoveka na drugu temu i što sam branio tezu da je nerazumevanje termina razlog za zablude.Koliko postoji Hriščanskih zajednica i različitih tumačenja jedne te iste knjige.Zar to negovori u prilog tvrdnji da je zbrka u neutvrđenoj terminologiji.Ako je to promašaj teme onda recite šta treba pisati na temi ISTINE I ZABLUDE O HRIŠČANSTVU.
Jesam li ja tebe prozvala?
Kad mislim na nekog konkretno ja to i kazem...ne pricam u zagonetkama...nisam dovoljno inteligentna da ih smishljam:D
hajde navedi primere razlicitih prevoda i tumacenja Evandjelja...
ja ne znam za te primere ali jedva cekam da ih procitam....
i molim te odgovori mi na pitanje koje sam postavila na temi:hvala:

Vidim ja da se tebi spava
:aha: Tvoj vid nesto popustio u zadnje vreme, bio si mi ostriji (mislim sa vidom) kad` si bio mladji, da ja znam kome da se zahvalim, odmah bih uradio, moj se...popravio, a i spavanje koristim samo da se...odmorim :D
:) A sad` malo da se dragoj Dami obratim, to sto ti kazes, jedina prava poruka i jedino sto je ispravno, tu se u slovce slazem sa tobom. Malo se razmimoilazimo u kultu :cmok: :bye:

:aha: Tvoj vid nesto popustio u zadnje vreme, bio si mi ostriji (mislim sa vidom) kad` si bio mladji, da ja znam kome da se zahvalim, odmah bih uradio, moj se...popravio, a i spavanje koristim samo da se...odmorim :D
::

To je ta cuvena tolerancija , taj humanizam sekularni ? Na kraju maske padnu i svi se pokazu u pravom svetlu. Laka ti noc pasivni i iskoristi spavanje za ...odmor

To je ta cuvena tolerancija , taj humanizam sekularni ? Na kraju maske padnu i svi se pokazu u pravom svetlu. Laka ti noc pasivni i iskoristi spavanje za ...odmor
;) Rekoh ja, definicija nije kod svakog ista (prevod kriv:mrgreen:), ali ne brini, ciko ima srce za...svakog :mazi:, samo se ti opusti, sve ce se dobro...zavrsiti :D, kada dobijes naocare sa pravom dioptrijom, videces da ti dobro...mislim :cool:

Jesam li ja tebe prozvala?
Kad mislim na nekog konkretno ja to i kazem...ne pricam u zagonetkama...nisam dovoljno inteligentna da ih smishljam:D
hajde navedi primere razlicitih prevoda i tumacenja Evandjelja...
ja ne znam za te primere ali jedva cekam da ih procitam....
i molim te odgovori mi na pitanje koje sam postavila na temi:hvala:

Pa u čemu je onda razlika imeđu na primer katolika,pravoslavaca,adventista,protestanata,reformatora........................

Pa u čemu je onda razlika imeđu na primer katolika,pravoslavaca,adventista,protestanata,reformatora........................

cekam odgovor:)
koliko ja znam, cak i JSvedoci (koji za mene nisu hriscani,ali kad im je vec merak da se tako nazivaju nek im bude) ne osporavaju da je LJubav iznad Svega...Evandjelje koje oni citaju identicno je onom koje ja citam...
sta vise prvo Evandjelje koje sam procitala poklonili su mi neki sektasi,ne secam se kako im se zvala sekta...
od kad znam za sebe znam da je Evandjelje jedno isto za sve,,,da ga niko nije prepravljao,,,,to je ono sto ja znam,.,,ne tvrdim da je asolutna istina ali nemam podatke da postoje razliciti Novi Zaveti:think: ocekujem da vi koji to tvrdite potkrepite dokazima

;) Rekoh ja, definicija nije kod svakog ista (prevod kriv:mrgreen:), ali ne brini, ciko ima srce za...svakog :mazi:, samo se ti opusti, sve ce se dobro...zavrsiti :D, kada dobijes naocare sa pravom dioptrijom, videces da ti dobro...mislim :cool:

Tako je to kod pasivnih , imaju ...srce ...za sve . Za dipotriju ne brini , dobra je , odlicno ja vidim sta ti meni... mislis , samo ja ti nisam od te fele ... mozda ipak tebi trebaju nove naocare ...ne sagledavas stvari pravilno

koliko ja znam, cak i JSvedoci (koji za mene nisu hriscani,ali kad im je vec merak da se tako nazivaju nek im bude) ne osporavaju da je LJubav iznad Svega...Evandjelje koje oni citaju identicno je onom koje ja citam...
sta vise prvo Evandjelje koje sam procitala poklonili su mi neki sektasi,ne secam se kako im se zvala sekta...
od kad znam za sebe znam da je Evandjelje jedno isto za sve,,,da ga niko nije prepravljao,,,,to je ono sto ja znam,.,,ne tvrdim da je asolutna istina ali nemam podatke da postoje razliciti Novi Zaveti:think: ocekujem da vi koji to tvrdite potkrepite dokazima

Nikad nisi čula za apokrife?

Ko je pričao da postoje različita jevanđelja,da li ti čitaš postove ili samo tako pišeš ja kažem da postoje različita tumačenja jednog istog jevanđelja i time neomalovažavam jevanđelje nego pokušavam da objasnim šta su mogući uzroci u tim različitim tumačenjima

Nikad nisi čula za apokrife?

Hungane
m0483.gif

cula sam ja za apokrife ali nije o njima rec:)

Ko je pričao da postoje različita jevanđelja,da li ti čitaš postove ili samo tako pišeš ja kažem da postoje različita tumačenja jednog istog jevanđelja i time neomalovažavam jevanđelje nego pokušavam da objasnim šta su mogući uzroci u tim različitim tumačenjima

naravno da ne citam.....
samo tako pisem...
navedi mi ko je pogresno protumacio sushtinu Evandjelja,Zapovest o Ljubavi..
navedi primere tih pogresnih tumacenja....
jer,moje je misljenje da je neko mozda zloupotrebio Bibliju namerno,ali ne i slucajno (pogresnim tumacenjem)

naravno da ne citam.....
samo tako pisem...
navedi mi ko je pogresno protumacio sushtinu Evandjelja,Zapovest o Ljubavi..
navedi primere tih pogresnih tumacenja....
jer,moje je misljenje da je neko mozda zloupotrebio Bibliju namerno,ali ne i slucajno (pogresnim tumacenjem)

jel postoje različitosti po konfesijama jel imaju isto jevanđelje,
sa ovim drugim se slažem da ima zloupotreba toga ni jedno učenje nije pošteđeno i tome nisu kriva učenja nego ljudi koji zloupotrebljavaju ali ima i nerazumevanja

jel postoje različitosti po konfesijama jel imaju isto jevanđelje,
sa ovim drugim se slažem da ima zloupotreba toga ni jedno učenje nije pošteđeno i tome nisu kriva učenja nego ljudi koji zloupotrebljavaju ali ima i nerazumevanja

Dali ti je problem da na pitanje odgovoris odgovorom..jeste da ja necu procitati..ali ipak....
Koliko ja znam ne postoji razlika Evandjelja niti tumacenja istog,,,,meni Evandjelje deluje sasvim jednostavno i razumljivo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back