ISTINA O ABORTUSU?

• Začetnik teme Začetnik teme Senka Z.
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Лексо, опет ја о једном - ти о другом.
Нема везе.
Ајмо и да изједанчимо трудноћу (која је природни процес) и абортус (који је вештачко и насилно прекидање једног природног процеса) - и да кажемо да или је порођај једнако штетан као абортус...или абортус уопште није штетан....само да не испадне случајно да је абортус нешто лоше и непожељно.

Лагаћемо да је то само ''групица ћелија'', лагаћемо да је абортус исто што и посета козметичару, лагаћемо да абортус није штетан, лагаћемо да нема последица, лагаћемо да је и порођај једнако штетан као абортус.... Све ћемо. Само ми реци зашто?

Чега се плашимо? Суочавања са одговорношћу?

e, aj odemo korak dalje i prepustimo ama bas sve Majci prirodi pa...ko prezivi pricace :mrgreen:

ps jeste samo "grupica celija" i u adekatnim uvjetima je mnogo manje opasno nego posjet pojedinim lokalnim kozmeticarkama...:)

Država? Crkva? Mi? Ceo ovaj forum..... javnost..... rečju - društvo.

Interesuje me jako ono o seksualnom nagonu.

Нисам приметила такве тенденције. Сем цркве која се изјаснила против абортуса, не видим да се још неко јавно залаже за укидање абортуса.:confused:

Ja mislim da Leksa, vrlo uprosceno, zeli da kaze da joj je ok ako neka tamo Persa nece da abortira i to smatra nedopustivim za nju kao vernika, ali da joj smeta ako bi ta Persa, kad bi Leksa abortirala, dosla da joj tupi kako ce da gori u paklu i naziva je ubicom
Meni je to ok

Не знам шта је нејасно. Ми се не ебемо само онда када желимо да направимо бебу. Имамо нагон који постоји у нама и жељу да потребу за сексом задовољимо. Значи, сексуални ужитак јесте ''измишљен'' да би нас навукао на размножавање, али ми секс не практикујемо само и искључиво због размножавања, него због задовољења потребе и пријатности коју нам пружа.
Стога је контрацепција увек потребна, јер нико ваљда не планира да после сваког ебања рађа по једно дете.
Interesantno gledište..... i nadasve tačno. I baš o tome pišem.
Znači "moralno" je ispravno, ili prirodno (a eto to specijalno ljudima, pošto ostale vrste ne rade) seksati se, a da ne želiš dete? OK. Pretpostavimo da jeste. Zašto nas priroda onda nije poštedela na vreme?
Misliš li da je priroda to tako zamislila, da koristimo kondom i da se zabavljamo seksom? U stvari ne misliš, već si napisala.....
Ako već idemo protiv prirode, čemu tolika griža savesti kada je abortus u pitanju? Zar nije to malo licemerno? (Postavljam pitanje, ne zalažem se ni za šta, pošto izgleda moram da naglašavam svaki put...)
То је онај моменат када схватам сву узалудност настојања да са тобом разговарам јер не читаш оно шта пишем него само тераш своју причу која нема везе са оним о чему ја говорим. Бесмислено је.
Izvini, ko kome vadi rečenice iz konteksta već danima i predstavlja ih svojim rečima, ili dodaje neke prideve.....? :confused:

Ja mislim da Leksa, vrlo uprosceno, zeli da kaze da joj je ok ako neka tamo Persa nece da abortira i to smatra nedopustivim za nju kao vernika, ali da joj smeta ako bi ta Persa, kad bi Leksa abortirala, dosla da joj tupi kako ce da gori u paklu i naziva je ubicom
Meni je to ok

И мени је то ок.

Што се онда свађа са мнооооом?:(:lol:

Interesantno gledište..... i nadasve tačno. I baš o tome pišem.
Znači "moralno" je ispravno, ili prirodno (a eto to specijalno ljudima, pošto ostale vrste ne rade) seksati se, a da ne želiš dete? OK. Pretpostavimo da jeste. Zašto nas priroda onda nije poštedela na vreme?
Misliš li da je priroda to tako zamislila, da koristimo kondom i da se zabavljamo seksom? U stvari ne misliš, već si napisala.....
Ako već idemo protiv prirode, čemu tolika griža savesti kada je abortus u pitanju? Zar nije to malo licemerno? (Postavljam pitanje, ne zalažem se ni za šta, pošto izgleda moram da naglašavam svaki put...)
Izvini, ko kome vadi rečenice iz konteksta već danima i predstavlja ih svojim rečima, ili dodaje neke prideve.....? :confused:

Ко о чему - баба о уштипцима....
:roll:

Sve ovo da bih prosto rekla kako je prilično očigledna stvar da je kontracepcija posledica ljudske ideje da iskoristi prirodni nagon kako bi se zabavio. Daleko smo mi i od prirode i od morala i od etike. Nislim, nije loše priznati to...

Нисам приметила такве тенденције. Сем цркве која се изјаснила против абортуса, не видим да се још неко јавно залаже за укидање абортуса.:confused:
Nisam pisala o zalaganju za ukidanje abortusa već o potenciranju kako je to moralno, zdravstveno ili na bilo koji način loš čin. Vlada takvo mišljenje. Ne ulazim u to da li treba ili ne treba.

E, ajde sad
Valjda je normalno da se potencira da je los po zdravlje, kada stvarno moze da dovede do raznih komplikacija, ili kasnijeg steriliteta.
A da li je moralan ili ne, svako neka odluci za sebe
Može, da izvineš, i vađenje zuba. Mojoj nekoj tetki vadili zub pa oštetili neki živac i posle mnogo godina agonije umrtvili joj pola lica. Pre neki dan čitam na rutinskoj operaciji ženi greškom odsekli dojku. Dobila odštetu otprilike toliku da može da plati plastičnu operaciju.
Hoću da kažem, preteruje se često kada se govori o zdravstvenim posledicama kod abortusa. Opet kažem, neka me neki stručnjak demantuje, nemam ništa protiv. Ja sam baš u više navrata pročitala konkretno ovo što sad pišem. Izgleda svako vidi ono što hoće da vidi :neutral:
I mislim da se prosto malo ko usuđuje da napiše da abortus baš i nije toliko strašan po zdravlje žene, kao što se priča, što donekle i ima opravdanje. Tj. ljudi generalno (društvo) nastoje da smanje broj abortusa, pa ga ne treba propagirati..... ali opet, oni filmići i čuda :neutral:

Pa isto tako mozes da pogines ako prelazis van pesackog prelaza
Naravno, velika vecina ljudi ipak ne pogine
To ipak ne znaci da treba da propagiramo prelazenje van pesackog prelaza, posto verovatno necemo umreti

Pa mogla je i moja tetka da se poštedi bolova da je samo odbila da izvadi zub :lol:

Mislim, svaka intervencija nosi rizik, čak i kada pumpamo usne :roll: čak i pojedine kreme imaju strogo uputstvo upotrebe, a druga rođaka je odlučila da sama sebe leči pa je izgorela kožu na zglobovima nekim "melemom", bilo me stra' da je gledam..... pa ni pilule nisu naivne ako se ne upotrebljavaju pravilno.

Ex Lexo, znas da su lekari takvi da ce ti pet strucnjaka dati pet misljenja.
Generalno se smatra da abortus jeste rizik po zdravlje i reproduktivnu sposobnost, a verovatno ima strucnjaka koji smatraju da je taj rizik manji ili pak veci.
Uostalom, i oni su ljudi i imaju svoje moralne ili humane razloge za i protiv, kao i mi ovde.
Strucnjaci nisu nikakvi gurui, ljudi su sa svim mogucim manama, predrasudama, zadrtoscu kao i bilo ko drugi.

Pa mogla je i moja tetka da se poštedi bolova da je samo odbila da izvadi zub :lol:

Mislim, svaka intervencija nosi rizik, čak i kada pumpamo usne :roll: čak i pojedine kreme imaju strogo uputstvo upotrebe, a druga rođaka je odlučila da sama sebe leči pa je izgorela kožu na zglobovima nekim "melemom", bilo me stra' da je gledam..... pa ni pilule nisu naivne ako se ne upotrebljavaju pravilno.

:hahaha: a sada krece tvoja cuvena relativizacija.
Znam ja da se i od bubuljice koja se lose istisne moze stvoriti cudo, ali ovde pricamo o verovatnoci da ta intervencija, dakle abortus proizvede neku trajniju posledicu. A te ne samo da ima, to se desava i odnosi se na nesto sto ce mozda kasnije nekom broju zena biti jako bitan deo zivota u kome nece moci da se ostvare upravo zbog te tako beznacajne i bezopasne intervencije

Ako je svaka treća imala abortus (ili više njih), ako se svake godine obavi toliko abortusa da umre manja zemlja, ako je abortus toliko opasan i strašan, kako to da ne znam nijednu koja ne može da ima decu? Znam jednu strinu al' ona je već matora i verovatno se bušila iglama, mada oni kriju ko je od njih dvoje, tako da je verovatnije da je stric "kriv" za to.

Takođe ne znam nijednu ženu koja je umrla od abortusa, ako neplodnost nije bila posledica koja joj je bitna, tj. ako je već imala određen broj dece.

Back