ISTINA O ABORTUSU?

• Začetnik teme Začetnik teme Senka Z.
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ok tamo izlaze a gde ulaze i kako..to je krucijalno pitanje...
I koja rupa uopste?:confused:
Devojcice nemaju nikakvu rupu a jos manje da se ona vidi dok u vrticu piske...Da ne piske isto jasno im je jos u jaslicama ali KAKO SE BEBA NAPRAVI U STOMAKU i kakve sad to veze ima tacno;) sa piskenjem,molim odgovor u skladu sa godinama...:)

pa sad ja sam još daleko od te situacije...kako beba izlazi morala sam da odgovorim na pitanje kuminog sina,pošto je pitanje bilo upućeno direktno meni...a kako ću jednog dana objasniti sinu kako se bebe prave?..jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaoj,ma prepustiću mužu:rumenko:
šalim se...verovatno bih pokušala da objasnim nekako jezikom deteta zgodnog za uzrast...ne znam koliko će godina imati kada me bude pitao...ali ako sa nekih 5-6,možda ovako...mama i tata se jako vole,i zato vidiš da se poljube ispred tebe,zato što se toliko volimo ti si se rodio..a ako želimo da dobiješ batu ili seku,onda se mama i tata jaaaaaaaaaaaaaaako zagrle,ljube na usta dugo dugo dugo i u stomaku počne da raste beba...mislim da je za tako malo dete ovoliko dovoljno...a kada bude starije priča će se modifikovati njegovom uzrastu,postati ozbiljnije i jasnije...stvarno treba jako razmisliti o ovome...

A zasto te je sramota?:dontunderstand:
Pa radili su:cool: jer je to lepa stvar a da nisu ne bi imali njih..Tako polako jednim potezom ubijas dve muve..Ono sex je ok(pozitivno!) ali iz njega dolaze deca(moze biti negativno),dakle idemo na kontracepciju sada..i tako lekciju po lekciju.;)
Doduse,muska su deca ali ne treba da zive u ne znanju...nisu blesavi da misle da sve zene to rade a njihova mama ih je rodila od pilule sto joj je cika dr.dao da proguta...:lol::lol:

Bilo bi mi sigurno neprijatno da objasnim,starijem narocito.Cudno je da on to nikada nije ni pitao,ja sam sama pricale sa njim,posto se vec zaljubio,o ljubljenju,recimo,ali za sex mozda zaduzim tatu.
Ako kazem da se bebe prave ljubljenjem,znace da lazem.

Moja kuma ima neku dečiju knjigu, tu je po slikama objašnjeno kako se bebe prave, rađaju... baš za njihov uzrast... super knjiga... mislim da je bila i ovde negde na forumu, neko je kačio te slike... treba samo malo potražiti...

Srećno sa objašnjenjima...:bye:

Ne volim ta ogranicenja.Ja licno nikada ne bih abortirala,ukoliko za to ne bih imala,ne daj Boze,neki veoma jak razlog,ali nisam za to da se zabrani.To mi je direktno petljanje sa slobodnom voljom(hocu li zadrzati svoje dete ili necu),koju bi crkva trebala da postuje,jer nam je to od Boga podareno.

Ne volim ta ogranicenja.Ja licno nikada ne bih abortirala,ukoliko za to ne bih imala,ne daj Boze,neki veoma jak razlog,ali nisam za to da se zabrani.To mi je direktno petljanje sa slobodnom voljom(hocu li zadrzati svoje dete ili necu),koju bi crkva trebala da postuje,jer nam je to od Boga podareno.

Nisam shvatila šta nam je od boga podareno: slobodna volja ili trudnoća?

Malo mi je tvoj tekst nejasan .... ako nam je Bog podario slobodnu volju, onda mi je potpuno razumljivo što kažeš da bi crkva to trebala da poštuje. Ali ako si mislila da je dete dar od Boga, onda ne vidim razlog da crkva ispoštuje abortus, koji bi u tom slučaju bio huljenje na božiju volju.

Ali i smatram da su deca dar od Boga,ali Bog nam je takodje podario i slobodnu volju da mozemo sami da odlucimo da li taj dar (u ovom slucaju dete) hocemo ili necemo da prihvatimo.Kao sto sam vec i napisala,ja licno nisam za abortus,ali smatram da i crkva,iako je protiv,ne bi smela da zakonom zabrani abortus,jer se tako petlja sa slobodnom voljom ljudi.Ok je da se crkva protivi zbog,kako si rekla, "huljenja na Boziju volju",ali to je sve sto bi crkva trebala da uradi,samo da se protivi,a ne da zakonom zabranjuje.

Poslednja izmena:
A ja sam ti ateista .... i u Boga ne verujem .... i smatram da dete nije božija volja, nego razumna odluka čoveka, ili bi bar tako trebalo da bude.... a, ako se desi da dete nije odluka, i da se ''desi'' (šta god to značilo)- a da smo pri tom svesni da nismo dorasli tom zadatku ... onda je bolje abortirati, nego radjati, pa kinjiti ceo život.

Sada sam inace na mukama:A kako se beba napravi u maminom stomaku!?:confused:
:roll:

kada sam bila neki 6. mesec otisla sam do vrtica da posetim koleginice i jedna - meni jako draga devojcica ( 3,5 god ) pitame sto imam tako veliki stomak kad sam ranije imala ravan. rekla sam joj da je beba unutra i kako ona raste tako i moj stomak raste. medjutim da je to umiri ona je pocela da vristi i da place i besno mi je rekla da me vise nevoli posto sam pojela bebu. na jedvite jade sam uspela da je smirim i da joj obljasnim. rekla sam joj da nisam pojela bebu vec da u svakoj zenskoj osobi u stomaku postoji jedno malo zrno koje je beba i kada ta zenska osoba poraste dovoljno velika to zrno pocne da raste, tj. beba i posle 9 meseci beba se rodi. onda me ona pitala da li i ona ima to zrno bebe, nasta sam joj odgovorila da svaka devojcica ima to zrno i da svaka rodi, neka malo ranije a neka malo kasnije.ona mi je na sve to odgovorila da me sada ponovo voli kao i ranije i da sada zna da ja nisam losa i da nisam pojela bebu.
pa drage mame mozete sa ovim da pokusate.

inace ja za abortus nisam osim u slucaju bolesti majke ili ploda, a sto se tice mladih devojaka tu moraju majke da pricaju snjim i da bez zastite ne upraznjavaju seks a akom muskarac nece onda ni devojka netreba da ima seks snjim jer zbog cega bi onda devojka morala da se bori i sa polnim bolestima i sa odlukom da li da rodi ili ne, ako rodi da li da ga zadrzi ili ne, da se bori sa svojim roditeljima a da decka boli uvo jer retko koji mlad muskarac hoce da prihvati odgovornost.

Ali i smatram da su deca dar od Boga,ali Bog nam je takodje podario i slobodnu volju da mozemo sami da odlucimo da li taj dar (u ovom slucaju dete) hocemo ili necemo da prihvatimo.Kao sto sam vec i napisala,ja licno nisam za abortus,ali smatram da i crkva,iako je protiv,ne bi smela da zakonom zabrani abortus,jer se tako petlja sa slobodnom voljom ljudi.Ok je da se crkva protivi zbog,kako si rekla, "huljenja na Boziju volju",ali to je sve sto bi crkva trebala da uradi,samo da se protivi,a ne da zakonom zabranjuje.
Убисте са тим богом на оваквим темама...
Лепо је то што ниси за забрану абортуса, али.. :roll:
ти се не петљаш са слободном вољом, бог се не петља.. знчи црква је најгора...:lol:
а о држави да не говоримо.. све ће то бог спалити...:mrgreen:

на сву срећу те црква још може само да галами...
абортуси су се радили и раде се, било да их је бранила црква или држава...
разлика је само у условима под којим ће абортус бити обављен...

Abortusa je uvek bilo i bice ih, i kada su bili zabranjeni zakonom (npr. u posleratnoj FNRJ).

Da li verujete u Boga, da li obavljate verske obrede, da li se kupate svaki dan, da li biste abortirali...to su sve licni izbori i licne odluke, a opet kao takvi ne mogu biti apsolutni. Crkva nema tu sta da se mesa. Moj odnos sa Bogom (ako ga imam) ne bi trebao imati mnogo veze sa institucijom Crkve, pa tako ni ta ista Crkva nema sta da trazi u mojoj kuci ako je ja u nju ne pozovem.

Dakle, uvek sam za dozvoljen abotrus, jer sam svesna da bi njegova zabrana donela mnogo vise stete, pocevsi samo od abortusa koji radi lokalni mesar u nekoj garazi, da ne ulazimo dalje jer time zadiremo tamo gde nemamo nikakvog prava.

Abortusa je uvek bilo i bice ih, i kada su bili zabranjeni zakonom (npr. u posleratnoj FNRJ).

Da li verujete u Boga, da li obavljate verske obrede, da li se kupate svaki dan, da li biste abortirali...to su sve licni izbori i licne odluke, a opet kao takvi ne mogu biti apsolutni. Crkva nema tu sta da se mesa. Moj odnos sa Bogom (ako ga imam) ne bi trebao imati mnogo veze sa institucijom Crkve, pa tako ni ta ista Crkva nema sta da trazi u mojoj kuci ako je ja u nju ne pozovem.

Dakle, uvek sam za dozvoljen abotrus, jer sam svesna da bi njegova zabrana donela mnogo vise stete, pocevsi samo od abortusa koji radi lokalni mesar u nekoj garazi, da ne ulazimo dalje jer time zadiremo tamo gde nemamo nikakvog prava.

Jako dobar post ... svaka čast.

Ni ja ne volim uplitanje Boga ... zato što se od same pomisli na njega, nekim ljudima uliva strah u kosti ... kao da Bog treba da bude pretnja životu, a ne vera.

...А како би то могла ''црква законом да забрани''?
Мислим, откад је то црква законодавац?:confused:

Ма, ја нигде нисам прочитала да Црква у Србији тражи забрану абортуса!
Реагујемо на рекла - казала, а што рече Хелен, црква није законодавац, а ни не тражи забрану.
Чему ТЕ приче?
АКО се огласи црква, било која, ни то не значи да ће до забране доћи.

Meni malo idu na nerve sve cesci apeli crkve na tu temu,malo - malo pa na TV-u neki pop komentarise koliki je greh abortirati...Cini mi se da je blago degutantno da crkva na taj nacin govori o abortusu s' obzirom da se mesecna cena boravka jednog deteta u crkvenom obdanistu u Beogradu krece izmedju 250 i 350 evrica....!

Za abortus sam definitivno...uvek se pitam prvo ako ne uradi zena abortus a ne zeli dete, sta ce ond abiti sa tim detetom...hm da ga ostavi na ulici, da ga stavi u dom, da se ophodi prema njemu lose...mislim ako ce neko da prolazi kroz torturu celog zivota onda zdaba ga...a to kao kaze crkva da se ne treba igrati Boga...to kazu ljudi, popovi a ne Bog...Bog ti daje uputstva i savete za zivota po meni a na ljudima je da izaberu sta ce i kako ce...doduse sobzirom da se danas zene suvise olako odlucuju na abortus bilo bi dobro uraditi nesto vise po tom pitanju, jer mislim da nisu dovoljno svesn opasnostima kojima se izlazu prilikom njega...

Sve religije imaju taj stav prema abortusu ali osim u islamskim zemljama mislim da taj vid prekida trudnoce nigde nije zabranjen...Suludo je.
Odlazak zene na kiretazu nije nikakav happening jer ako hocemo pravo veliki je stres i psihicki i fizicki(hormonski) a i finansijski.
Na zalost imala sam to iskustvo i savest mi nije dala mira danima..taj moralni aspekt me je mrvio dugo.I dan danas imam uzasno negativna osecanja prema tom cinu,ne volim ni da prodjem tom ulicom u kojoj je klinika..recju:trauma.
Ne patetisem, jer kada doneses odluku moras da snosis i sve njene konsekvence samo hocu da kazem da je pitanje uzasno intimno i individualno i nema pravo niko da se u to mesa...

Back