ISTINA O ABORTUSU?

• Začetnik teme Začetnik teme Senka Z.
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
crna kajo, gde ti radis...

sakrivale su mnoge, harmony, bilo je u novinama takvih prica vise puta...
a i ja znam za jedan slucaj...stezala stomak, grudi, nosila siroku odecu...i onda je jednog dana momak samo saznao da je postao otac...

nije zivela sama...ali je stezala stomak...
ukucaj na google "krila trudnocu" ili slicne reci za pretragu, i videces...
i kada sam citala one ispovesti devojaka obolelih od anoreksije, nijednoj roditelji nisu primetili da ima 40 kila, dok im nisu upali u sobu kad su se presvlacile i u slicnim situacijama...
zvuci cudno ali ocigledno da imaju nacina...

Pa jedino ako živi sama. Ne verujem da može da se sakrije od ukućana.

И ја знам један такав случај из моје блиске околине.
Родитељи су мислили да је напад слепог црева када су јој почели трудови...
Тек у болници су схватили шта је.
Није и јасно само зашто је толико ћутала и шта је уопште мислила кријући трудноћу?

Pa jedino ako živi sama. Ne verujem da može da se sakrije od ukućana.

Vidjala sam jednu djevojku skoro svaki dan....ni u skoli a ni kuci niko nije provalio da je trudna....mada sam joj uvijek pricala kako nekako odskace od drustva....nekako mi djelovala zrela ali tada meni na neki neobjasnjiv nacin.....kaze ona kako je spavala s majkom u isti krevet....i sad je i meni cudno....kakva je to majka kad nije primjetila promjenu,,posebno sto je ona jako mrsava...u skoli nije skidala jaknu,ali kuci se morala skinuti u pidzamu,spavacicu.....ali eto ....ziva istina ....desava se....

Znam i ja nekoliko slucajeva tu iz mog mesta.Jedna devojka (koju znam licno) se sama porodila u stanu isekla bebi pupcanu vrpcu.Tad joj je naisla majka,bila zena na pijacu i,odmah pozvala hitnu ,sve je dobro proslo.Normalno niko nije znao da je trudna.Imala je srecu sto nista nije krenulo naopako.

sta je abortus, odakle ideja za abortus, koji su razlozi za seksualne odnose, koji su razlozi za seksualne odnose bez zastite, da li je potrebno zabraniti narkomaniju, homoseksualizam, biseksualizam, da li je potrebno povecati pomoc za roditelje i rodjenje deteta, da li je potrebno kaznjavati maloletnike koji se nalaze na javnim mestima posle 22h, da li potrebno ograniciti vreme rada lokala do 23h, da li potrebno uvesti zakon o zabrani konzumiranja alkohola izmedju 23 i 9 h, da li je dozvoljeno nositi provokativnu garderobu na javnim mestim ( suknja do gaca, ili ultratanke "helanke" koje omogucuju detaljan pregled zenskog tela)

mnogo je pitanja na koja je potrebno dati odgovor

trudnoca bi trebalo da bude volja zene
njen prekid je, uglavnom - takav kakav je

da li je prekid, zelja zene, bez uticaja drugih osoba, sem nje same - verovatnoca je ravna nuli, tako da je rasprava po tom pitanju- suvisna

mislim da je edukacija na 1. mestu, prvo zenske pa muske populacije
mozda bi trebalo reci prvo muske populacije
ali posto je ovo tema u kojoj je zena ipak glavni akter, mislim da bi trebalo da zauzmu tvrdji stav, po bilo kom osnovu

Poslednja izmena:
sta je abortus, odakle ideja za abortus, koji su razlozi za seksualne odnose, koji su razlozi za seksualne odnose bez zastite, da li je potrebno zabraniti narkomaniju, homoseksualizam, biseksualizam, da li je potrebno povecati pomoc za roditelje i rodjenje deteta, da li je potrebno kaznjavati maloletnike koji se nalaze na javnim mestima posle 22h, da li potrebno ograniciti vreme rada lokala do 23h, da li potrebno uvesti zakon o zabrani konzumiranja alkohola izmedju 23 i 9 h, da li je dozvoljeno nositi provokativnu garderobu na javnim mestim ( suknja do gaca, ili ultratanke "helanke" koje omogucuju detaljan pregled zenskog tela)

mnogo je pitanja na koja je potrebno dati odgovor

trudnoca bi trebalo da bude volja zene
njen prekid je oglavnom - takav kakav je

Kakve veze imaju homoseksualizam ,biseksualizam i stil oblacenja sa abortusima? :roll:Kojom analogijom si dosao do tih zakljucaka?Svasta...Covek je izmedju ostalog i seksualno bice,mozes mu obuci i burku to nece nista promeniti i dalje ce ostati seksualno bice.Ovo sto predlazes nije nista do policijske drzave i svaki vid zabrane bi bio kontraproduktivan.Uostalom po nekim statistickim podacima najcesce se odlucuju odnosno pribegavaju abortusu zene koje su u braku.Da se maloletna lica odlucuju za ovakav cin je nista drugo nego predrasuda nastalih zbog neinformisanosti.Ovo sve sto si naveo svakako nisu faktori koji uticu na broj abortusa.

Sve vise se govori o apelima crkve da se u Srbiji zabrani abortus!
Sta vi mislite o tome?
Nije li pravo zene da o tome odlucuje?!
ja vec imam jedno dete i bio je par puta prehladjen, jednom je navukao i neki virus i bas je kasljao

I moj muz je imao rodjenog brata koji je bio bolestan ceo zivot i umro mlad i on zna sta to znaci za roditelje...

a ja sam bila van sebe zbog prehlade, a moj muz je rekao da ja ne bih mogla da izadjem na kraj sa takvim problemom, posto on vec ima iskustva sa bolesnom decom... i video je mene kako reagujem na mnogo manje stvari...

a bio je i prisutan kada sam se svadjala sa doktorima kada nam se sin rodio ... sta sam sve radila i sta sam sve prezivela tada... ja zaista nisam osoba koja moze da prezivi takve stvari

a posto vec imam jedno dete i jednog muza koji ne moze bez mene... ja sam odlucila da bih u ne daj boze slucaju abortirala... najverovatnije

ali nisam za abortus u rekreativne svrhe... a takvi su najcesce... retko kad zene abortiraju jer nesto nije u redu sa trudnocom... cesce zato sto je trudnoca bila neplanirana

ja vec imam jedno dete i bio je par puta prehladjen, jednom je navukao i neki virus i bas je kasljao

I moj muz je imao rodjenog brata koji je bio bolestan ceo zivot i umro mlad i on zna sta to znaci za roditelje...

Мислим, ***, ти би абортирала зато да не би опет дошла у ситуацију да бринеш о детету које кашље?
А шта ћеш ако (кад) ти се син мало жешће разболи (што се дешава и нормално је), добије бронхитис, астму, упалу плућа, шарлах, треба да оперише крајнике...или тако нешто, релативно уобичајено?

Ne, nije o tome rec... mogu ja da brinem o detetu koje kaslje... ja sam to potpuno profi odradila

ali energija koju ja u to ulazem, borbe koje vodim... ako bih tako ceo zivot provela, sve bi se svelo na moju borbu protiv necijeg kaslja... a gde je tu moje drugo tj. prvo dete i moj muz i JA na kraju...

Niko nema pravo da zadire u tudj zivot i pravo na abortus je jedno od osnovnih prava zene. Da li ce da ga iskoristi - to je njena stvar.

Ja se nadam da nijedna od nas nece biti u situaciji da mora da ga iskoristi, ali nikad ne bih napadala neku zenu ako abortira. Ko zna kakve su nju muke na to naterale.

Ne svidja mi se moralisanje, kao, neka pazi s kim leze i sl... Pa nije ona jedina u tom seksu, za tango je potrebno dvoje. A ona je ta koja mora da prodje kroz sve grozote, jer verujem da abortus niko ne posmarta kao odlazak na piknik.
Da ne govorim da su devojke vrlo cesto naterane da abortiraju, od strane istih tih muskaraca koji nisu dovoljno pazili.

Sta mislite sta bi se desilo kad bi zabranili abortus? Vise mladih devojaka koje skacu s mosta sa stomacima do brade, vise mrtvih ili jedva zivih beba pored kontejnera i u bunarima, vise malisana koji prose po ulici... I vise nezeljene dece koju roditelji tuku jer su im "oni unistili zivot"... Mislite o tome....

Ako neko nece dete, nece, ne moze ga niko naterati. Mi koji hocemo mozemo samo da brinemo o svojoj deci ili da joj se nadamo, i da ostavimo druge da zive kako misle da treba.

Izvini Andjelija ali abortus NIJE jedno od osnovnih prava zene!

Uopste NIJE pravo zene da o tome odlucuje, vec da snosi ODGOVORNOST ako do toga dodje.

Po toj istoj logici pravo zene je da odlucuje o zivotu deteta od godinu dana ili vecem?

Kakva je razlika da li se dete UBIJE u majcinoj utrobi ili po izlasku iz nje?

NIKAKVA!

I Zakon to treba jednako da gleda i vrednije!

Uopste NIJE pravo zene da o tome odlucuje, vec da snosi ODGOVORNOST ako do toga dodje.

Po toj istoj logici pravo zene je da odlucuje o zivotu deteta od godinu dana ili vecem?

NIKAKVA!

ma nemoj... :)

Ne, nije o tome rec... mogu ja da brinem o detetu koje kaslje... ja sam to potpuno profi odradila

ali energija koju ja u to ulazem, borbe koje vodim... ako bih tako ceo zivot provela, sve bi se svelo na moju borbu protiv necijeg kaslja... a gde je tu moje drugo tj. prvo dete i moj muz i JA na kraju...

Па добро. :roll:

Звучала си врло полетно као мајка, чак мало превише ''хај''...а сад се плашиш обичне дечије болести... :roll: Мислим, бити мајка значи бити довољно јак да преузмеш одговорност према детету у било којој ситуацији, са мужем уз себе или без њега, у болести, у проблемима око школе, око одрастања, пубертета...
Не би смела да дозволиш да те једна обична вироза толико иструмира јер те чекају још много теже ствари, а ниси више неко ко добија родитељску бригу, помоћ и подршку, сада си ТИ та која треба да буде увек довољно јака да другима (деци) буде ослонац, помоћ и подршка...

Није критика, није злонамерно, само ти кажем као мајка која има 10 година мајчинског искуства више, као неко ко је преживео 3 дечије операције, 2 тешке упале плућа, 4 године лечења од астме (значи ноћни напади, пумпице, инхалације, хитни ноћни одласци у болницу, венске инјекције...), шарлах, богиње (40 степени температура!), падови, огреботине... а при томе моја деца нису ништа више била болесна од друге деце...
Мораш да будеш спремна на све то! То је саставни део мајчинства. Боље унапред буди припремљена на то.

:bye:

Apsolutno protiv zabrane.

Samo ukoliko je dozvoljen i regulisan zakonom, moze sa obezbediti najveca moguca bezbednost po zdravlje zene koja se na njega odlucila. Jer, da budemo realni, ukoliko ona hoce da abortira (bilo sto mora, bilo iz cefa) sigurno da je takva zabrana ne bi sprecila.
Zaista ne razumem kako neko moze da bude a priori protiv abortusa kada okolnosti mogu da budu takve da to zaista bude jedino racionalno resenje (ne spominjem one koji su a priori za abortus posto takvi, koliko ja znam, ne postoje).

Dodala bih i to da bih ja, najverovatnije, kada bi mi se, eto, desilo, rodila bebca. :heart: A inace mi nije ni u petogodisnjem planu..

На неким другим темама причало се о породицама са 7, 8 и више деце, о нехуманим условима у којима та деца живе... Њихови су родитељи били против абортуса. И? Шта су урадили рођеној деци? Направили од њих социјалне случајеве и емотивно растројене особе, у великој мери.
Није само право жене да абортира, право је породице да планира породицу!
При том мислим на супружнике, али и на децу која су већ рођена. Сигурна сам да бих својим синовима нанела велики бол кад бих сада, а они имају 16 и 15 година, родила дете.

Kakve veze imaju homoseksualizam ,biseksualizam i stil oblacenja sa abortusima? :roll:Kojom analogijom si dosao do tih zakljucaka?Svasta...Covek je izmedju ostalog i seksualno bice,mozes mu obuci i burku to nece nista promeniti i dalje ce ostati seksualno bice.Ovo sto predlazes nije nista do policijske drzave i svaki vid zabrane bi bio kontraproduktivan.Uostalom po nekim statistickim podacima najcesce se odlucuju odnosno pribegavaju abortusu zene koje su u braku.Da se maloletna lica odlucuju za ovakav cin je nista drugo nego predrasuda nastalih zbog neinformisanosti.Ovo sve sto si naveo svakako nisu faktori koji uticu na broj abortusa.

cek malo, ako pogledas samo malko bolje, videces da je ne predlazem zabranu;
zar ne
postavljam gomilu pitanja na koja bi se generalno mogla udariti zabrana na sve redom
i to bi po nekoj logici bilo i pravilno
a ovo za garderobu
ima jedna , hm, recenica koja kruzi, a nije sala ili jeste, nije bitna forma
uglavnom
kad prodje tako klinka koja je utegnuta tako da nije potrebno ni svlaciti da bi se stosta videlo
ide
- i na kraju kazu - silovana

a u vezi zabrana
naravno da bi bilo kontraproduktivno, kao i sve zabrane osim u saobracaju

ali

mi zivimo u potrosackom drustvu
koje je do zla boga neinformisano i polupismeno,

i kako onda objasniti nekome sta je abortus
verujem

kad bi prikazali
snimak abortusa
na dnevniku u 19 i 30

sta mislis koliko bi osoba stavilo prst na celo

ima samo jedan problem
odredjeni procenat zena koje se nisu poradjale a imale abortus

dozivece sudbinu da vise ne mogu radjati
e
to je jedino zalosno
dakle

abortus je ocigledno pravo zene na njen zivot i licni izbor, planiranje porodice i sl

preuzmite na sebe kontracepciju i verujem da necete doci u situaciju da razmisljate o tome
i da
muskarac je kriv u svakom pogledu,
to je ipak cinjenica

ali je ipak najgore od svega

zena ima posledice, ma iz kog ugla da gledas

i na kraju
rekose da godisnje ima oko 200.000 izvrsenih abortusa u Srbiji

a ovo za garderobu
ima jedna , hm, recenica koja kruzi, a nije sala ili jeste, nije bitna forma
uglavnom
kad prodje tako klinka koja je utegnuta tako da nije potrebno ni svlaciti da bi se stosta videlo
ide
- i na kraju kazu - silovana

Oстало што си рекао је ок, али ово је, брате, провала године! :lol:

Можда би претходно требала да одлучи с ким ће "легне", па онда о абортусу не би ни морала да се замара. Абортус треба забранити, то је чисто убиство. Убиство из себичности!

Наравно, трудноће у којима је живот мајке из неког разлога угрожен, као и трудноће услед силовања и страшних ствари тог типа треба другачије третирати, али ово идем од једног до другог...

Slazem se!

ОК, и шта ћете са толиком нежељеном децом која су рођена?

П.С: Да ли је само избор ''с ким ћете лећи'' пресудан за то да ли ће кондом пући или спирала заказати?

Управо тако.
Неке жене не смеју да користе спиралу или таблете за контрацепцију. Врло је тешко у браку увек имати при руци презервативе или вагиналну контрацепцију.( Кад кажем ,,брак'', мислим на заједнички живот уопште.)
Слажем се да је абортус најгоре решење, али је некад једино решење.

NIKAKVA!

Velika,monstruozno poredenje.
Ocigledno nemas dece.

Back