Nemam auto, cesto sam voleo da vozim u pripitom, da ne kazem pijanom stanju i par puta me je cudo spasilo od smrti. Od kada sam shvatio da ne umem da vozim, odnosno da auto nije za mene, od tad ga nemam, a mogao sam da priustim to sebi bez problema, bar u zadnje 5 godine.
Da, ubijao sam i zivotinje i insekte, bio sam gresan, nisam znao sta je bog i sta je sustina zivota. Od kada sam postao bog i prestao da budem zivotinja, ja vise to ne radim.
U vezi windowsa, ne znam da li imam placenu verziju ili ne, imam 4 kompjutera u kuci koje sam pre godinu i malo jace placao po 70k dinara svaki, verujem da su mi za dz dali i windows uz njih da caste. Ako nisu, to njima na dusu.
Nema tog srbina koji je vise softwera platio na netu od mene. Svaki moj sajt samo skripta za njega kosta 400$, placene su sve. Za tube me skripta mozda i 10k sa doradama kostala. Govorim o $.
Ja sam spreman svega toga da se odreknem dragi moj. Ja sam spoznao boga u sebi, meni to vise ne znaci nista.
Odnosno, necu da dozvolim sebi da budem slepac i da molim nekog za bilo sta. Prelazni period je tezak, a ja jos nisam naucio da zivim od sunca.
Popovi su djubreta bre. Popovi su ovi sto naplacuju ljudima 3500 dinara da ih krste. Znaci ako covek nema lovu da se krsti, a oce da bude hriscanin, on ne moze?
Ili to sto naplacuje crkva gleda tako da sto se vise materijalnog odreknes u njenu korist ti si veci vernik? Aha, ok, pitam da bi znali ljudi gresnici crkvenu filozofiju, nista drugo. I da znaju moji u selu zasto su sahranili coveka od 90 godina a morali su da plate 13 000 dinara.
Ljudi u manastirima su monasi, to nisu popovi, oni zasluzuju svu podrsku i postovanje. Popovi su politicka stranka i vlastodrsci, koriste moc nad narodom sto imaju, daju im da im ljube ruke i teraju ljude da se osecaju bednim jer za sve moraju nekog da mole, a taj neko ce da im uslisi molbe jedino ako mu popovi to prenesu. Jedini problem u toj postavci je da sto se covek vise moli za nesto to mu je sve gore i sve vise ljubi popu ruku. A pop se oseca kao zli bog, voli kad mu bednici ljube ruke, on je velicina za njih.
E moj Reefer, nisam vam ja Isus. Mislim i da sa razlogom nisam i da ne smem da se ponasam kao Isus sto se ponasao. Odnosno, ne priznajem ono - ko tebe kamenom ti njega hlebom. Svaki covek bi trebao da nauci odbrambene borilacke vestine. Ko podje da te udari, nasmej mu se i zavrni mu ruku. Ti si bog, on je zver, niko i nista. Ali nikad ne zloupotrebljavaj to sto znas, raduj se svakoj zveri koja postaje bog, vise nas ima i lepse ce da nam bude. Prastaj kad ti traze oprost, nikako pre, ne trci za nekim da mu pricas da mu prastas, ne ponizavaj sebe. Ti si ovde boziji vojnik, budi ponosan i mudar njegov pretstavnik.
Ne klanjaj se kad se krstis! Stani ponosno i udari jednakokraki krst preko sebe kao stit da udaras na bozijeg viteza.
Sve su nas bre pogresno ucili ljudi. Sreca pa sve mozemo jos uvek da ispravimo.