Istina o 10 Bozijih Zapovesti

• Začetnik teme Začetnik teme nonk
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
DESET ZAPOVIJEDI
IZLAZAK 20, onda bog izgovori sve ove riječi:

PRVA:

(2) "ja sam JAHVE, bog tvoj,.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
ime boga je JAHVE.
-----------------------------------------------------------
koji sam te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropstva
--------------------------------------------------------------------------

DRUGA:

5) ne klanjaj im se niti im služi. jer ja, JAHVE, bog tvoj,.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
ime boga je JAHVE.
-------------------------------------------------------------------------
bog sam ljubomoran
kažnjavam grijeh otaca - onih koji me mrze - na djeci do trećeg i četvrtog koljena,
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TREĆA:

(7) ne uzimaj uzalud imena JAHVE, boga svoga,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
ime boga je JAHVE.
--------------------------------------------------------------
jer JAHVE ne oprašta onome koji uzalud izgovara ime njegovo.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
ime boga je JAHVE.
---------------------------------------------------------------------------------------

ČETVRTA:

(10) a sedmoga je dana subota, počinak posvećen JAHVI, bogu tvojemu.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
ime boga je JAHVE.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
tada nikakva posla nemoj raditi: ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živina tvoja, niti došljak koji se nađe unutar tvojih vrata.
(11) ta i JAHVE je šest dana stvarao nebo, zemlju i more i sve što je u njima, a sedmoga je dana počinuo.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
ime boga je JAHVE.
-----------------------------------------------------------------
stoga je JAHVE blagoslovio i posvetio dan subotni.
ime boga je JAHVE.
-------------------------------------------------------------------------------

PETA:

(12) poštuj oca svoga i majku svoju da imadneš dug život
na zemlji koju ti da JAHVE, bog tvoj.
ime boga je JAHVE.
--------------------------------------------------------------------------------

Nema Isusa nigdje.
Pa normalno kad Isus nije i neće nikada biti Bog.

(2) "ja sam JAHVE, bog tvoj,.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
ime boga je JAHVE.
-----------------------------------------------------------
koji sam te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropstva
nemam veze sa Egiptom, idemo dalje
5) ne klanjaj im se niti im služi. jer ja, JAHVE, bog tvoj,.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
ime boga je JAHVE.
-------------------------------------------------------------------------
bog sam ljubomoran
kažnjavam grijeh otaca - onih koji me mrze - na djeci do trećeg i četvrtog koljena
da ti verujem ili ne ? Pokoljenja ce to "mozda" osetiti mada iskreno neverujem
(7) ne uzimaj uzalud imena JAHVE, boga svoga,
ime boga je JAHVE.
--------------------------------------------------------------
jer JAHVE ne oprašta onome koji uzalud izgovara ime njegovo.
To je svakodnevnica, cujes mu ime na svakom cosku, u autobusu, u apoteci, u prodavnici [pomozi boze, ubio te bog, jbem ti boga.....] mada mnogi pr izgovaranju boga ne misle na njega ni u daljini
(10) a sedmoga je dana subota, počinak posvećen JAHVI, bogu tvojemu.
ime boga je JAHVE.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
tada nikakva posla nemoj raditi: ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živina tvoja, niti došljak koji se nađe unutar tvojih vrata.
(11) ta i JAHVE je šest dana stvarao nebo, zemlju i more i sve što je u njima, a sedmoga je dana počinuo.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
ime boga je JAHVE.
-----------------------------------------------------------------
stoga je JAHVE blagoslovio i posvetio dan subotni.
ime boga je JAHVE.
Kazu da sila boga ne moli. Moram da radim ako "moram". moram da uljucim masinu ako mi je ves prljav, da operem sudove, da uradim stvari po kuci koje nisam stigao od obaveza preko nedelje......
Pa necu da zivim kao pas
(12) poštuj oca svoga i majku svoju da imadneš dug život
na zemlji koju ti da JAHVE, bog tvoj.
ime boga je JAHVE.
To ne zavisi od boga koliko cu da zivim vec je u pitanju sreca. Mnogi postuju i slusaju oca i majku [sto je i normalno] pa ih roditelji nadzive. Gde je taj bog, gde je tu pravda ?
Nema Isusa nigdje.
Pa normalno kad Isus nije i neće nikada biti Bog
A Isus je biser dojaja kad kaze da se proda-pokloni siromasima sve sto imas da bi krenuo s njim u nebesko carstvo. Pa ja vecu glupost od ovoga nisam cuo. Da mi je znati dali postoji takav vernik koji je poslusao njegovo propovedanje ?

nemam veze sa Egiptom, idemo dalje
da ti verujem ili ne ? Pokoljenja ce to "mozda" osetiti mada iskreno neverujem
To je svakodnevnica, cujes mu ime na svakom cosku, u autobusu, u apoteci, u prodavnici [pomozi boze, ubio te bog, jbem ti boga.....] mada mnogi pr izgovaranju boga ne misle na njega ni u daljini
Kazu da sila boga ne moli. Moram da radim ako "moram". moram da uljucim masinu ako mi je ves prljav, da operem sudove, da uradim stvari po kuci koje nisam stigao od obaveza preko nedelje......
Pa necu da zivim kao pas
To ne zavisi od boga koliko cu da zivim vec je u pitanju sreca. Mnogi postuju i slusaju oca i majku [sto je i normalno] pa ih roditelji nadzive. Gde je taj bog, gde je tu pravda ?
A Isus je biser dojaja kad kaze da se proda-pokloni siromasima sve sto imas da bi krenuo s njim u nebesko carstvo. Pa ja vecu glupost od ovoga nisam cuo. Da mi je znati dali postoji takav vernik koji je poslusao njegovo propovedanje ?
Biblija Božja riječ je jako jasna - jako malo ljudi će se spasiti.
Tako kao ti razmišlja većina,
čak i vjernika!
Jako malo ljudi će se spasiti.

Ljubav:"Kazu da sila boga ne moli. Moram da radim ako "moram". moram da uljucim masinu ako mi je ves prljav, da operem sudove, da uradim stvari po kuci koje nisam stigao od obaveza preko nedelje......
Pa necu da zivim kao pas

Moras da radis jasta,to ti je i Bog rekao:"17. Па онда рече Адаму: Што си послушао жену и окусио с дрвета с ког сам ти забранио рекавши да не једеш с њега, земља да је проклета с тебе, с муком ћеш се од ње хранити до свог века;:cool:

Biblija Božja riječ je jako jasna - jako malo ljudi će se spasiti.
Tako kao ti razmišlja većina,
čak i vjernika!
Jako malo ljudi će se spasiti.
Ja lepo rekoh u jednom od prethodnih postova da zivota nema posle smrti a Vi i dalje se nadajte nekom raju. Onog momenta kad nam dodje kraj TO JE KRAJ. Zivot se prekida kao da nista nije bilo, nestajes, ne znas za sebe i nema pakla i raja, nema nicega. Jos se niko nije spasio tako da ne brinem a Vi verujte da ima zagrobni zivot i da cete u raj. Ja bih ipak u pakao. Cuo sam da je tamo zurka :hahaha:
с муком ћеш се од ње хранити до свог века;
Malo je glupo da sad prozivam sebe kroz ovaj post ali moram jer jedino tako mogu da pojasnim neke stvari.
Uzmi mene za primer. Ateista sam u zadnjih 10 god otprilike. Bio sam sumnjivi vernik pre jer su me roditelji tako vaspitavali. Kad sam shvatio "sta smrdi a sta mirise' prestao sam da verujem u ono sto ne postoji ali ajde da se vratimo na smisao tvog posta.
Zemlja je prokleta za mene i s mukom cu se hraniti od nje do svog veka. Pa nije tacno bas. Ja odlicno zivim, nikad nisam zapinjao da nesto tesko radim, uvek sam folirao ceo zivot jer sam neradnik a i dalje nista skoro ne radim. Izdajem neke nekretnine [imam ih vise] i tako cu verovatno zavrsiti svoj zivotni vek a posle mene sve to ostaje mojoj deci. Nisam bas milioner ali nisam ni ugljesa da zapinjem.
Ovo sto si zadnje napisao NE PIJE VODU

1. Ja sam Gospod Bog Tvoj; nemoj imati drugih bogova osim mene. - Ja, Ja, Ja,
2. Ne pravi sebi idola niti kakva lika; nemoj im se klanjati niti im služiti. - Ja, Ja, Ja
3. Ne uzimaj uzalud imena Gospoda Boga svojega. - Drhti preda mnom ti jedno bedno, nistavno, bezvredno stvorenje!
4. Sećaj se dana odmora da ga svetkuješ; šest dana radi i svrši sve svoje poslove, a sedmi dan je odmor Gospodu Bogu tvojemu. - To sto si preko nedelje zaradio, u subotu da doneses meni u crkvu.
5. Poštuj oca svojega i majku svoju, da ti dobro bude i da dugo poživiš na zemlji. - Jer oni su ti koji treba da ti sve ovo utuve u glavu, zato da se nisi slucajno njima usprotivio.
6. Ne ubij. - Osim ako ja kazem drugacije
7. Ne čini preljube. - Jer ako ucinis moj si, he he, znam da hoces ...
8. Ne kradi. - Ne trebaju mi besposleni i lenjivci, idi rintaj, da bi ja mogao od tebe nesto da uzmem.
9. Ne svedoči lažno na bližnjega svojega. - Well, mante me vasih glupih prepirki i optuzbi, idite i radite svoje poslove, a u subotu se vidimo!
10. Ne poželi ništa što je tuđe. - Jer to je vec sve mojeeee ...

Samo sam dopinuo ono sto je verovatno i pisalo na drugoj tabli, samo je Mojsija mozda mrzelo to da zvanicno objavi ... :)

1. Ja sam Gospod Bog Tvoj; nemoj imati drugih bogova osim mene. - Ja, Ja, Ja,
2. Ne pravi sebi idola niti kakva lika; nemoj im se klanjati niti im služiti. - Ja, Ja, Ja
3. Ne uzimaj uzalud imena Gospoda Boga svojega. - Drhti preda mnom ti jedno bedno, nistavno, bezvredno stvorenje!
4. Sećaj se dana odmora da ga svetkuješ; šest dana radi i svrši sve svoje poslove, a sedmi dan je odmor Gospodu Bogu tvojemu. - To sto si preko nedelje zaradio, u subotu da doneses meni u crkvu.
5. Poštuj oca svojega i majku svoju, da ti dobro bude i da dugo poživiš na zemlji. - Jer oni su ti koji treba da ti sve ovo utuve u glavu, zato da se nisi slucajno njima usprotivio.
6. Ne ubij. - Osim ako ja kazem drugacije
7. Ne čini preljube. - Jer ako ucinis moj si, he he, znam da hoces ...
8. Ne kradi. - Ne trebaju mi besposleni i lenjivci, idi rintaj, da bi ja mogao od tebe nesto da uzmem.
9. Ne svedoči lažno na bližnjega svojega. - Well, mante me vasih glupih prepirki i optuzbi, idite i radite svoje poslove, a u subotu se vidimo!
10. Ne poželi ništa što je tuđe. - Jer to je vec sve mojeeee ...

Samo sam dopinuo ono sto je verovatno i pisalo na drugoj tabli, samo je Mojsija mozda mrzelo to da zvanicno objavi ... :)
Sjajno, ovaj nas bog je zaista genijaalac, sve je unapred smislio, samo je neke stvari namerno precutao. Da li si siguran da ti nece zameriti?

Ljubav

Ja bih ipak u pakao. Cuo sam da je tamo zurka

Odgovor:Matej,25,41. Тада ће рећи и онима што Му стоје с леве стране: Идите од мене проклети у огањ вечни приправљен ђаволу и анђелима његовим.

Tamo ce ti bidne Sakrament:ok:

Aj sad jedan vic na racun DEVICE Marije :D

Dolazi žena s malim djetetom u crkvu, stane ispod slike Sv.Marije u krilu s Isusom i klima glavom , te joj govori:

Draga moja,više stvari mi nije jasno:
Ja se zovem Marija, ti se zoveš Marija
Ja imam malo dijete, ti imaš malo dijete
Otac mog dijeteta??Otac tvog djeteta??

A zašto sam ja ***** Marija ,a ti djevica Marija??

Aj sad jedan vic na racun DEVICE Marije :D

Dolazi žena s malim djetetom u crkvu, stane ispod slike Sv.Marije u krilu s Isusom i klima glavom , te joj govori:

Draga moja,više stvari mi nije jasno:
Ja se zovem Marija, ti se zoveš Marija
Ja imam malo dijete, ti imaš malo dijete
Otac mog dijeteta??Otac tvog djeteta??

A zašto sam ja ***** Marija ,a ti djevica Marija??

E sada si se Ucrnjacio totalitarno:hahaha:

po bozijim zapovestima moze se reci da vas bog vas smatra za retarde....3 bozije zapovesti vas ubedjuje da je bog a ostalim pokusava da spreci najnize pobude.samo imate problem bog nema ni malo poverenja u vas.a uostalom koji to bog je zainteresovan za ekonomiju (ne kredi).da je bog rekao bi da je sve zajednicko ovako je blagoslovio pojavu siromastva da bi zastitio bogate.svaka religija osim onih prvih a mozda i one su stvorene da se uspostavi klasno drustvo....drugim recima ljudi su stoka i treba im vodja

po bozijim zapovestima moze se reci da vas bog vas smatra za retarde....3 bozije zapovesti vas ubedjuje da je bog a ostalim pokusava da spreci najnize pobude.samo imate problem bog nema ni malo poverenja u vas.a uostalom koji to bog je zainteresovan za ekonomiju (ne kredi).da je bog rekao bi da je sve zajednicko ovako je blagoslovio pojavu siromastva da bi zastitio bogate.svaka religija osim onih prvih a mozda i one su stvorene da se uspostavi klasno drustvo....drugim recima ljudi su stoka i treba im vodja

Ponudi se da im Bidnes vodja ki Sojic bve:hahaha:

Svaki covek je sebi bog i bogu ravan, na to se mislilo u 10 bozijih zapovesti:

1. Ja sam Gospod Bog Tvoj; nemoj imati drugih bogova osim mene.
2. Ne pravi sebi idola niti kakva lika; nemoj im se klanjati niti im služiti.
3. Ne uzimaj uzalud imena Gospoda Boga svojega.
4. Sećaj se dana odmora da ga svetkuješ; šest dana radi i svrši sve svoje poslove, a sedmi dan je odmor Gospodu Bogu tvojemu.
5. Poštuj oca svojega i majku svoju, da ti dobro bude i da dugo poživiš na zemlji.
6. Ne ubij.
7. Ne čini preljube.
8. Ne kradi.
9. Ne svedoči lažno na bližnjega svojega.
10. Ne poželi ništa što je tuđe.

Ovo gore su lažirane, prepravljene zapovjedi,
a Bog Jahve jasno kaže - kako će takovi završiti.
---------------------------------------------------------------

Izlazak 20,1 Onda Bog izgovori sve ove riječi:
Izlazak 20,2 "Ja sam Jahve, Bog tvoj, koji sam te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropstva.
Izlazak 20,3 Nemoj imati drugih bogova uz mene.
Izlazak 20,4 Ne pravi sebi lika ni obličja bilo čega što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom.
Izlazak 20,5 Ne klanjaj im se niti im služi. Jer ja, Jahve, Bog tvoj, Bog sam ljubomoran. Kažnjavam grijeh otaca - onih koji me mrze - na djeci do trećeg i četvrtog koljena,
Izlazak 20,6 a iskazujem milosrđe tisućama koji me ljube i vrše moje zapovijedi.
Izlazak 20,7 Ne uzimaj uzalud imena Jahve, Boga svoga, jer Jahve ne oprašta onome koji uzalud izgovara ime njegovo.
Izlazak 20,8 Sjeti se da svetkuješ dan subotni.
Izlazak 20,9 Šest dana radi i obavljaj sav svoj posao.
Izlazak 20,10 A sedmoga je dana subota, počinak posvećen Jahvi, Bogu tvojemu. Tada nikakva posla nemoj raditi: ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živina tvoja, niti došljak koji se nađe unutar tvojih vrata.
Izlazak 20,11 Ta i Jahve je šest dana stvarao nebo, zemlju i more i sve što je u njima, a sedmoga je dana počinuo. Stoga je Jahve blagoslovio i posvetio dan subotni.
Izlazak 20,12 Poštuj oca svoga i majku svoju da imadneš dug život na zemlji koju ti da Jahve, Bog tvoj.
Izlazak 20,13 Ne ubij!
Izlazak 20,14 Ne učini preljuba!
Izlazak 20,15 Ne ukradi!
Izlazak 20,16 Ne svjedoči lažno na bližnjega svoga!
Izlazak 20,17 Ne poželi kuće bližnjega svoga! Ne poželi žene bližnjega svoga; ni sluge njegova, ni sluškinje njegove, ni vola njegova, ni magarca njegova, niti išta što je bližnjega tvoga!

Back