Ispomoć

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Primer iz Srbije, od pre 20 godina:
Jedna moja poznanica je negovala teško bolesnog muža. On nije bio u stanju da ima sex sa njom, a ona žena u punoj snazi, počeli hormoni da je zezaju, naravno to udari na psihu...
Doktorka joj je preporučila da nađe ljubavnika. Otvoreno joj je rekla - ako hoćeš da budeš u stanju da neguješ muža, treba ti puno snage, ne možeš to da radiš nedoebana i frustrirana.
Šta bi ti uradila na njenom mestu? Ja ne znam šta bih ja uradio, nisam bio na njenom mestu
Lako je nama sa strane suditi i postavljati norme i načela, kako treba i šta treba... Što kaže poslovica - lako je tuđim qrtzem koprive mlatiti
Imas primer za ovakav primer ali iz DE?

Vidi, Paula,
Sve zavisi od životnih prioriteta, vaspitanja, međusobnog poštovanja i uvažavanja.
Apsolutno sam saglasna sa Bebinim stavom i replikom na ovu temu.

U stabilnom braku punom ljubavi i poštovanja, 'tvrda kita' je poslednja na liyti prioriteta.
Ostvarenoj ženi, ispunjenoj porodičnim mirom, poštovanjem, nije potreba da eksperimentiše svojom seksualnošću i kome će se dići na nju.
Zašto je tvrda kita pod navodnicima?:think:

Moje mišljenje je da ono što drži brak u ljubavi i poštovanju je upravo ta tvrda kita, zato nje nema na listi prioriteta.
ona je prioritet sam po sebi. to sve žene znaju.
ostvarena žena ispunjena porodičnim mirom može da bude žena redovno tretirana tvrdom kitom.
eksperimentisanje sa seksualnošću je tako ezoterična igra sa samom sobom i u toj meri je neophodna za potvrdu koliko kita stoji uspravno kad ona prodje ulicom.
da bi porodica bila u funkciji i dobijala pileću supicu za ručak, i deca bila čista i lepo vaspitana i muž opeglan i motivisan žena mora da meri redovno svoju seksualnost.

ali pitanje u uvodnom postu se bavi nečim sasvim drugim. bavi se ljudima koji imaju duhovnu povezanost koju je uslovila seksualna i otvorene umove u vezi primarnih ljudskih potreba.
Kada jedno od njih dvoje prestane da bude seksualno funkcionalan i ugrozi ovu drugu povezanost da li je bolje rešenje utonuti u aseksualnost u skladu sa godinama?
Uvesti treću osobu uz saglasnost partnera ili delati undercover?:

Čekaj bona, ti si otvorila temu o dojebniku za koga bračni partner zna, mislio sam da lik koji ti se za ručkom poverio svoju aferu ne krije od svoje žene.
krije, naravno da je krio, to je bilo dok je bio mladji
ja sam to i zaključila, kod nas se to tako radi, prosto se krije
sve je iza žita, niko ne zna, a opet sa druge strane toliko prevara na sve strane..
Jer, jedno su uverenja, a drugo je realan život.

A opet, razumem i tu filozofiju, da neko kaže ne želim da znam. To je isto vrlo razumljivo.
Jedino mi nije razumljivo moralisanje o tuđim potrebama. O svojim je ok.

krije, naravno da je krio, to je bilo dok je bio mladji
ja sam to i zaključila, kod nas se to tako radi, prosto se krije
sve je iza žita, niko ne zna, a opet sa druge strane toliko prevara na sve strane..
Jer, jedno su uverenja, a drugo je realan život.

A opet, razumem i tu filozofiju, da neko kaže ne želim da znam. To je isto vrlo razumljivo.
Jedino mi nije razumljivo moralisanje o tuđim potrebama. O svojim je ok.
Mislis u Srbiji kada pises nas?

Tema je zapravo dojebnik. Pa stavljam upozorenje za sve sklone da se skandalizuju 🤣, da mogu da je preskoče.

Dakle, muž i žena, partner i partnerka, ona u nekim godinama još želi sex, može želi hoće, ali on slabo. Da li je u pitanju što mu se na nju više ne diže ili generalno mu, da kažemo, nije više do toga.

Neki parovi reše da nađu tipa koji bi mogao da to radi, pri čemu je muž ili tu negde ili čak i ih gleda, a možda i učestvuje, tipa oralni sex dok ovaj drugi radi posao.

Zašto bi to bilo nešto loše, tj zar to nije mnogo bolje rešenje od toga da ona nađe nekoga njemu iza leđa?

Ima naravno i drugo rešenje, da joj on da dozvolu, tipa nađi, nemoj samo mene da obaveštavaš, ne želim da znam. I pazi koga nalaziš. Šta je bolje rešenje?
svako resenje takvog tipa je nakaradno

Back