Ispomoć

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nikako ne kontam zašto se onda vezati za jednu osobu, pristati na brak? Mislim na osobe koje su svjesne da su ovisne o sexu. Brate, znaš da ne možeš bez kite-budi u vezama i vezicama, rodi dijete, odgajaj sama ali ne vezuj se, ne uništavaj mogućnost da će druga strana možda sresti osobu za "i u dobru i u zlu". Niko ne može dati garanciju da će se moći sexati sve dok mu parnter/partnerica ima želju i potrebu. Ja evo zamislih da se nekome zbog bolesti ili povrede neke oduzme opcija sexanja-treba mirno pustiti da se druga strana tarlaha okolo a tu mu duša i mozak ne mogu propustiti. Treba trpiti jer eto sa tom osobom gleda filmove, jede kokice, odgaja djecu itd.
Ne znam šta smatraš zavisnošću o sexu? Ja nisam pisala o zavisnoti već o legitimnoj potrebi.
Ima niz ginekoloških komplikacija kod žena koje nemaju sex, u nekim godinama je to bitno. I protiv raka dojke, i raka jajnika.. generalno hormoni nisu za potcenjivanje.

A na pitanje zašto se vežu za jednu osobu? Pa vezati se za nekoga ko je tako striktan jeste problem. Ali ako se može naći osoba koja je sličnih shvatanja onda je sve ok. Dakle, ne gledaju svi na to kao na trpljenje. Ali zaista je mali broj onih koji su otvoreni za to. Većina je jako posesivna i osobu smatraju skoro pa svojim vlasništvom. Oni zasigurno ne mogu sve to razumeti i ne znam kako se snalaze u tim situacijama, vrv traže švalera, ali da niko ne zna. Ili istrp eto i gotovo. Dođe starost, umru i kraj priče.

Ne znam šta smatraš zavisnošću o sexu? Ja nisam pisala o zavisnoti već o legitimnoj potrebi.
Ima niz ginekoloških komplikacija kod žena koje nemaju sex, u nekim godinama je to bitno. I protiv raka dojke, i raka jajnika.. generalno hormoni nisu za potcenjivanje.

A na pitanje zašto se vežu za jednu osobu? Pa vezati se za nekoga ko je tako striktan jeste problem. Ali ako se može naći osoba koja je sličnih shvatanja onda je sve ok. Dakle, ne gledaju svi na to kao na trpljenje. Ali zaista je mali broj onih koji su otvoreni za to. Većina je jako posesivna i osobu smatraju skoro pa svojim vlasništvom. Oni zasigurno ne mogu sve to razumeti i ne znam kako se snalaze u tim situacijama, vrv traže švalera, ali da niko ne zna. Ili istrp eto i gotovo. Dođe starost, umru i kraj priče.
Izvini, ali očekivati vjernost i odanost nikako nije sebičnost. Zašto imati ikakve "dogovore"? Neće se Zemlja zaustaviti ako se neko raziđe i "pod stare dane". Ja želim sex, ti nećeš ili ne možeš-ćao. I obratno. Osim, samo OSIM ako si u braku sa osobom kojoj ne bi smetalo da mu parner dođe kući nakon sexa sa trećom osobom. Meni bi strašno smetalo i samo luda i drogirana bih pristala na to. Razvod pa se sexaj s kim ti duša hoće. Vidi, ispada i ovako: draga, ti se više ne želiš sexati, meni se ne razvodi, ostanimo skupa a ja ću sebi naći prihebnicu. Draga i dalje kuha, čisti, pere, sprema .D Za čije babe zdravlje su i dalje skupa? Da idu deset dana godišnje skupa na krstarenje ili na skijanje? Ne vidim poentu ostajanja u braku ako je jednoj/oštećenoj strani sex neizostavan dio života.

Snajka zna da je muz vara ali cuti jer joj sve drugo potaman,jer je ona glava kuce,ne mora da je pita uopste dal pristaje jasno je,nema sanse da ima sex sa njom osim kad je pijan kapiram

Izvini, ali očekivati vjernost i odanost nikako nije sebičnost.
pa jasno da nije za one kojima nije, radi se o odnosu dvoje ljudi, šta je za njih vernost i odanost. . dakle, znaš sa kime ulaziš u brak.

Za mene vernost i odanost nisu vezani za sex. I volela bih da mi moj muškarac kaže kada se zainteresovao za neku. A ne da krije. A sigurno da će se zainteresovati, nego svi ćute o tome. Vernost i odanost meni znači da smo kao osobe verni jedno drugom i odani, što nema veze sa sexom. To se retko nalazi.
Meni bi strašno smetalo i samo luda i drogirana bih pristala na to. Razvod pa se sexaj s kim ti duša hoće. Vidi, ispada i ovako: draga, ti se više ne želiš sexati, meni se ne razvodi, ostanimo skupa a ja ću sebi naći prihebnicu. Draga i dalje kuha, čisti, pere, sprema .D Za čije babe zdravlje su i dalje skupa? Da idu deset dana godišnje skupa na krstarenje ili na skijanje? Ne vidim poentu ostajanja u braku ako je jednoj/oštećenoj strani sex neizostavan dio života.
verujem da ima dosta muškaraca koji slično misle. Ljudi se nađu.

pa jasno da nije za one kojima nije, radi se o odnosu dvoje ljudi, šta je za njih vernost i odanost. . dakle, znaš sa kime ulaziš u brak.

Za mene vernost i odanost nisu vezani za sex. I volela bih da mi moj muškarac kaže kada se zainteresovao za neku. A ne da krije. A sigurno da će se zainteresovati, nego svi ćute o tome. Vernost i odanost meni znači da smo kao osobe verni jedno drugom i odani, što nema veze sa sexom. To se retko nalazi.

verujem da ima dosta muškaraca koji slično misle. Ljudi se nađu.
Ima

Moja priča na ovu temu je sledeća. Supruga i ja smo imali problema vezano za sex inače se jako dobro slažemo, dogovaramo i ostalo. Izbegavali smo da pričamu na tu temu i primetili da polako počinjemo da se menjamo jedno prema drugom u negativnom smislu a ni jedno ni drugo ne zaslužujemo takav odnos. Razgovarali smo šta nam je činiti i među opcijama je bila i ta da svako nađe sebi partnera za sex ali da ostanemo da živimo zajedno. To je naravno otpalo zato što živimo u malom mestu gde svako gleda tuđa posla a u istom mestu živi i njena uža familija. Postavili smo pitanje šta ako nas uhvati naše dete ili bilo ko od njene familije sa drugim partnerom,kako bi oni reagovali znajući da su jako konzervativni i dali bi sebi smelosti da naprave jako neprijatnu situaciju. Tako da smo mi odlučili da se razvedemo, smatramo da je to najbolje rešenje. Kažem bila je opcija koju je Paula navela ali je otpala. Jednostavno sex je potreba i zdravlje. Kao što je potreba da se popije voda i ostale potrebe organizma a ako ih ne ispoštuješ imaš posledice po zdravlje.

Moja priča na ovu temu je sledeća. Supruga i ja smo imali problema vezano za sex inače se jako dobro slažemo, dogovaramo i ostalo. Izbegavali smo da pričamu na tu temu i primetili da polako počinjemo da se menjamo jedno prema drugom u negativnom smislu a ni jedno ni drugo ne zaslužujemo takav odnos. Razgovarali smo šta nam je činiti i među opcijama je bila i ta da svako nađe sebi partnera za sex ali da ostanemo da živimo zajedno. To je naravno otpalo zato što živimo u malom mestu gde svako gleda tuđa posla a u istom mestu živi i njena uža familija. Postavili smo pitanje šta ako nas uhvati naše dete ili bilo ko od njene familije sa drugim partnerom,kako bi oni reagovali znajući da su jako konzervativni i dali bi sebi smelosti da naprave jako neprijatnu situaciju. Tako da smo mi odlučili da se razvedemo, smatramo da je to najbolje rešenje. Kažem bila je opcija koju je Paula navela ali je otpala. Jednostavno sex je potreba i zdravlje. Kao što je potreba da se popije voda i ostale potrebe organizma a ako ih ne ispoštuješ imaš posledice po zdravlje.
Neke stvari, odnosi, ne prolaze sa ZBOGOM.

Razvode se kada su kao ličnosti nefunkcionalni. Jednostavno, stres se nakuplja, ne umeju da izađu na kraj sa drugim stvarima. Emocionalno se ne slažu. To je primer spasavaj živu glavu.

No, kao što je većina rekla, posle nekih godina sex prestaje biti toliko važan. No, neki ljudi ne stare sa istom krivom opadanja... ima pojedinaca kojima ta želja ostane mnogo duže nego njegovom partneru. Po nekima je to razlog za razvod. Ja ne mislim da je. U svakom slučaju, svako će da radi šta želi, ovde iznosimo kako gledamo na to. Ako je topao dom, osoba sa kojom se emotivno slažemo, sve funkcioniše više manje ok, ne vidim da bi sex trebao da bude razlog rastanka. JEr meni je lično ta toplina doma važnija. Ali bih se osećala ucenjenom. I patila bih.
Ma kako to seks s godinama prestaje da bude zanimljiv? Otkud to da je seks neka krivulja na grafikonu gde pada vremenom. Izuzmi biologiju, pa se udje u 65 pa ovo pa ono. Jel to znaci da i emocije opadaju? Ljubav?
Meni to pre zvuci na neiskrenost, koja je na pocetku bula benigna, fazon: aj ne moram toliko intimno.. A onda vremebom se sve vise i vise oseti i onda dodje do blokade.
Jbg ljudi, zato seks ima vaznost, jer je ensto sto oslikava intimu, a intima je siri kontrkst od guraj vadi.

Hormoni nisu za potcenjivanje, da, ali oni ce se i dalje proizvoditi imala ti seks ili ne. Mislim, to nije puno bitno za temu, ali ok, pricamo i o tome. :)
Kapiram zelju za sexom i verujem da to moze da bude problem u vezi, mislim, razumem o cemu pricas, ali sta je sa ljubavlju? Samo nemojte o bezuslovnoj ljubavi koja pristaje na sve, pa i na sex sa strane, jer takva ljubav izmedju m i z ne postoji. Ako na izgled i postoji obicno se ispostavi da je to zapravo neka patologija, a ne ljubav.
Sta ako znas da ces tim sex.izletima povrediti dugogodisnjeg partnera? Ko tu treba da popusti? Da to tako kazem. :) Sta je vise fer? Da se ti suzdrzis zbog ljubavi i svega sto ste zajedno prosli ili da on pristane da ti ides sa strane?

Otvori se bre tema o dudlanju bradavica, svi se pokoce: uaaa gde to? , kako to tako da napises, to je de gu tantno reci bla bla, e onda posle niza godina kad se djoka vise ne dize, aj da budemo open majnded.
E to ti je mentalitet kod nas.
Sedi tu i cuti, kakav crni svingeraj. Ne radi se to tako.

Aj sto je posteno razvesti se, nego sto je bzvz ostati iz neke navike i podele obaveza zajedno,ako mi je neko toliko blizak da nema dalje kad to nestane moze postati samo neprijatelj ,jer nema vise razumevanja i razmene neznosti,sta treba biti ravnodusan,emocije na klik,moze kad se ode u penziju i batalimo sex,dok je neko nezadovoljan bolje razlaz

Uvek nakon što postavim ovaku neku temu posle se umorim, puno energije za objašnjavanja, ček da vidim, da, napisah 36 postova, a prosek mi je za ovih par godina oko 19 dnevno . gore mi nego kada predajem kvantnu teoriju, dakle ne znam za čije babe zdravlje to radim 🤣
volim da čitam tvoje teme.
veoma si zanimljiv sagovornik.:heart:

Otvori se bre tema o dudlanju bradavica, svi se pokoce: uaaa gde to? , kako to tako da napises, to je de gu tantno reci bla bla, e onda posle niza godina kad se djoka vise ne dize, aj da budemo open majnded.
E to ti je mentalitet kod nas.
Sedi tu i cuti, kakav crni svingeraj. Ne radi se to tako.
Ne radi se.
Nije do mentaliteta vec da li ima osnovnog postovanja, nije sve u guraj vadi lomi nek pucaju kosti.

Sto se "dudlanja" teme pitao sam sta je to ne znam neiskusan sam? 😌

Kako je trenutno u DE po tebi?
Malo utisaka, ako zelis.
Kao kod nas osamdeset i neke.
Svi su svesni da neće dugo moći ovako, samo niko ne zna šta će i kako će da bude kad ne bude više bilo ovako.
Na TVu kažu da je sve u redu, osim što moramo malko da pazimo na grejanje zbog zlog čika Putina.
Svaki dan provališ kako je nešto poskupelo, cene su otišle 30 - 100°% u nepunih godinu dana; zvanična inflacija 10% :roll:
Uglavnom se zabija glava u pesak. Ne priča se puno, mislim da se ljudi uzdržavaju da kažu šta misle.
Puno više Nemaca je protiv Amera nego što sam to očekivao, imaju stav "jeste Putin kriv, ali znamo da su Ameri sve zakuvali"

Back