Islamofobija u Evropi

Ja ne znam odakle nekome ideja da muslimani mogu postati ikada Evropljani po bilo kojem kriterijumu, posebno Zapadne Evrope. Šta je u mislima političara koji su planirali njihovo naseljavanje?
Još ako se na to doda i psihologiju rasa iz kojih mahom dolaze (arabidna i armenoidna)
Evropljani nisu više ono što su bili.
Jalovost nosi svoju cenu

Мухамеданци ништа не скривају! Све лепо пише у Куурану. Тамо где су мањина, прибегавају мимикрији, почев од тога да се представљају надимцима, уместо именима, да их не набрајам код нас, свако познаје неког ко се не представља као Есад, него као Еско итд. Дозвољено им је и да лажу, пре свега невернике, који су на дну њихове моралне лествице, мада се ови заваравају да их воле због "толеранције". Следећи по поштовању су иноверци, ипак су то Абрахамске религије, али су ипак испод правих мухамеданаца, који не би смели да лажу једни друге. Тамо где су у већини, почиње наметање њихове воље осталима.
Не смемо да замеримо да нешто крију, све лепо пише, а ко не верује сопственим очима има проблем да буде избоден на улици.

church.png

Мухамеданци ништа не скривају! Све лепо пише у Куурану. Тамо где су мањина, прибегавају мимикрији, почев од тога да се представљају надимцима, уместо именима, да их не набрајам код нас, свако познаје неког ко се не представља као Есад, него као Еско итд. Дозвољено им је и да лажу, пре свега невернике, који су на дну њихове моралне лествице, мада се ови заваравају да их воле због "толеранције". Следећи по поштовању су иноверци, ипак су то Абрахамске религије, али су ипак испод правих мухамеданаца, који не би смели да лажу једни друге. Тамо где су у већини, почиње наметање њихове воље осталима.
Не смемо да замеримо да нешто крију, све лепо пише, а ко не верује сопственим очима има проблем да буде избоден на улици.
Upravo tako.
Istini za volju nisu jedina religijska grupacija koja tako posmatra nevernike.

Fobiju je lako proizvesti i sa velikom manjinom ekstremista.

Eto, radikali su u Srbiji u ogromnoi manjini, ali je to sasvim dovoljno da se u Bosni i Hrvatskoj razvije srbofobija.

Ali srećom, stiže nova generacija koja će to da sredi 😊

Pogledajte prilog 1810650
Oboje ovih ljudi imaju Indo-Evropsku genetiku, nemaju veze sa Arapima i Dalitima. Mislim da sigurnošću možemo reći da su i momak i devojka oboje belci, ne tipični, ali jesu. Zašto bi ih se otarasio je van mene.

vidi se po tvojim "odgovorima", nisi dorastao temi i gotova stvar. veliki Peter Šolatur je upozoravao na ovo pre više od 20 godina i Merkelova i kompanija su ga ismevali kao nekorisnog. Sarazin je nedavno doživeo istu sudbinu.

za mene je misterija da ideolozi poput Merkelove bivaju obasipani medaljama i primaju velike penzije koje finansiraju poreski obveznici, uprkos njihovom pretežno lošem prosuđivanju tokom njihovog mandata

muslimani koji žive na zapadu u početku nisu bili interesantni ovim dogmatičarima. ali sredinom osamdesetih jedan egipatski fanatik teolog objavio je svoju knjigu, parafraziram, budućnost islama van njegovih granica

upozorio je da će muslimani na zapadu izgubiti svoju religiju kroz asimilaciju. njegov lek: graditi džamije, otvarati halal supermarkete, ugovarati brakove, osnivati kulturna udruženja i osnivati kuranske škole. evropu treba islamizovati kroz kulturnu kontrainvaziju. samo treba delove brisela, pariza, londona ili berlina da pogledamo, obestinilo se dobrim delom
Mislim da posle tačke ide veliko slovo.

Oboje ovih ljudi imaju Indo-Evropsku genetiku, nemaju veze sa Arapima i Dalitima. Mislim da sigurnošću možemo reći da su i momak i devojka oboje belci, ne tipični, ali jesu. Zašto bi ih se otarasio je van mene.
Postoje dva-tri razloga zašto se miješaju pojmovi rasa i civilizacija i nacija.

1. ako je rasa, onda ljudi drugačije kolketivno izgledaju. I ako ih ima među već formiranom drugom grupom ljudi- to stvara trenje. Nije dobar i smiren život. Dolazi do guranja i nasilja, u različitom stupnju. Dakle, u pogledu drugih rasa kad dođe njih više u stranu sredinu- ne valja nikako.

2. ako je druga civilizacija, a ista rasa- tipa isti izgled- može ako se asimiliraju (jezik, kultura,..) no sve civilizacije su religijske. Rusi, npr., pobjegli su od boljševika, njih 2 milijuna na zapad (dobro, bilo je tu dosta i Ukrajinaca, Gruzijaca,..). I gdje su? Nestali u Francuskoj, SAD, Njemačkoj.... Bijelci,pa iako formalno pravoslavci- to nije neka prepreka, pa se asimilirali.

3. religijska nacija,kao BH Muslimani. Stalni sukob s Hrvatima i Srbima. Nisu druga rasa. No jesu druga civilizacija, i to takva da je stalno u trenju s ostalima, a ta im je religija oblikovala povijesnu kulturu koja je neminovno u srazu s drugima.

Čak ako su i priznato ista rasa i nacija,kao Bengalci- kolju se međusobno hinduski i muslimanski Bengalci.

Guglaj izraze gojim i šiksa
Znam da Židovi imaju antipatiju prema kršćanima- konačno, pročitao sam preko 10 knjižurina o njihovoj povijesti i identitetu - no Židovi ne idu okolo pa fizički napadaju druge, a kamoli da ubijaju svoje otpadnike. Ultraortodoksni su odurni, no maksimalno pljuju i kriješte ako neki jasno kršćanski likovi prođu kraj njih, ali ih ne napadaju fizički, nikada.

Razlog je sudar različitih civilizacijskih modela. Ljudi koji dolaze često imaju potpuno drugačije vrednosti o veri, porodici, ulozi žene, odnosu prema državi i institucijama. Kada se tome doda siromaštvo, slaba integracija, jezička barijera, sklonost ka kriminalu i socijalna zavisnost, nastaje jaz između njih i lokalnog stanovništva.

U praksi to dovodi do izolovanih zajednica, odbijanja usvajanja pravila zemlje domaćina, pa i do problema poput kriminala ili radikalizma kod manjeg dela populacije, što onda baca senku na sve ostale. I onda se ta reakcija domaćih naziva "islamofobija", iako je suštinski reč o strahu od kulturnog nesklada i osećaju da sistem ne funkcioniše.

Dakle, nije problem religija sama po sebi, već nesklad kultura i neuspešna integraciona politika. Evropa je dugo gurala taj problem pod tepih, sada ga živi svakog dana.
ti muslimani su mogli da odu u neku muslimansku zemlju, tamo bi se lakse integrisali,,,bilo bi zanimljivo videti, kako bise ti ugrozeni muslimani, ponasali u suprotnom slucaju, da hriscani dolaze u njihove drzave...kakva prava bi onda, dali hriscanima...

Back