Islam - religija mira i tolerancije

Imam prijatelja muslimana(slastičara) tu na Hvaru, pitat ću ga..
Inače nisam pročitao čitav Kuran niti ga poznajem dobro kao Bibliju

Ali ja sam ovo napisao na osnovu slijedećeg članka iz Jutarnjeg lista:

Na pitanje imamima od iste novinarke: zasto zene hodaju zamotane u plahte odgovaraju: tako to trazi islam, novinarka odgovara: i ja sam isto muslimanka i procitala sam kuran i tamo nigdje ne stoji da zene moraju hodat zamotane i nesmiju napustit same kucu, a oni odgovaraju: ti si skolovana zena, nase zene nisu, i mozes pretpostavit što bi se dogodilo da hodaju okolo same i ne zamotane,

Inače novinarka je iz Pakistana kao i ovaj dio intervjua

Брука.

Imam prijatelja muslimana(slastičara) tu na Hvaru, pitat ću ga..

Ali ja sam ovo napisao na osnovu slijedećeg članka iz Jutarnjeg lista:

Na pitanje imamima od iste novinarke: zasto zene hodaju zamotane u plahte odgovaraju: tako to trazi islam, novinarka odgovara: i ja sam isto muslimanka i procitala sam kuran i tamo nigdje ne stoji da zene moraju hodat zamotane i nesmiju napustit same kucu, a oni odgovaraju: ti si skolovana zena, nase zene nisu, i mozes pretpostavit što bi se dogodilo da hodaju okolo same i ne zamotane,

Inače novinarka je iz Pakistana kao i ovaj dio intervjua

Cista laz, pravila su ista za sve ako ih zele postovati, ja znam puno profesorki-doktora koji rade svoj posao u "normalnoj" nosnji, a one su zaista obrazovane kao i ta novinarka ako ne i vise. Znaci to ne pije vodu.
ps. Njih "znam" iz novina.

Cista laz, pravila su ista za sve ako ih zele postovati, ja znam puno profesorki-doktora koji rade svoj posao u "normalnoj" nosnji, a one su zaista obrazovane kao i ta novinarka ako ne i vise. Znaci to ne pije vodu.
ps. Njih "znam" iz novina.

Хоћеш да кажеш да жене имају право избора...
Бирају ли хоће ли носити ношњу или не?

Buduci da Vam je Biblija poznata,niste mogli zaobici poslanicu Svetog apostola Pavla,koji zapoveda zenama da pokrivaju glave kada se mole Bogu : " I svaka zena koja se gologlava moli Bogu,sramoti glavu svoju." ( 1.Kor.11,5 )

U pravu je Adem kada kaze,da je do detalja objasnjen nacin oblacenja.

Takodje,u Pravoslavlju,Sveto predanje govori o nacinu ponasanja i oblacenja kako zena,tako i muskaraca u hramu i van njega.

Хоћеш да кажеш да жене имају право избора...
Бирају ли хоће ли носити ношњу или не?

Zene mogu birati uglavnom izmedju onoga sto preporucuje Kuran i onoga sto ona zeli. Ako se oblaci po Kuranu, onda se tacno zna koji delovi mogu biti otkriveni a koje niko ne sme da vidi, osim uze porodice. Evo na primer u BiH ili na Kosovu ima dosta muslimana, ali ni 10% ne postuje pravila oblacenja. A i tih deset posto se pojavilo zadnjih godina.

Mada je tema nepravda koja je ucinjena zeni, i ja se slazem da joj je naneta velika nepravda. Medjutim u tekstu se objasnjavaju i "razlozi" te nepravde.
Ne znam koliko ste upoznati, ali ako bi se postovao Kuran, niko ne bi smeo da se slika, cak ni za licnu kartu. Zato je Islamska poezija zaista cvetala u tom vremenu, dok je slikarstvo skroz zapostavljeno.

Zene mogu birati uglavnom izmedju onoga sto preporucuje Kuran i onoga sto ona zeli. Ako se oblaci po Kuranu, onda se tacno zna koji delovi mogu biti otkriveni a koje niko ne sme da vidi, osim uze porodice. Evo na primer u BiH ili na Kosovu ima dosta muslimana, ali ni 10% ne postuje pravila oblacenja. A i tih deset posto se pojavilo zadnjih godina.

Nije istina Odredjuje muz,tj. zavisi koliki je fanatik.Kreso sam jednu bulu,(rodjena u Srbiji)koja se neposredno posle rata u Bosni udala za baliju u Sarajevo.Na kraju krajeva je bukvalno pobegla uz pomoc nekih prijatelja,jer nije mogla da trpi versku torturu svog muza.

:roll: Рођени политичар... одустајем...

Nije istina Odredjuje muz,tj. zavisi koliki je fanatik.Kreso sam jednu bulu,(rodjena u Srbiji)koja se neposredno posle rata u Bosni udala za baliju u Sarajevo.Na kraju krajeva je bukvalno pobegla uz pomoc nekih prijatelja,jer nije mogla da trpi versku torturu svog muza.

Ovako Jevdjo, nije bitno ko koga torturise, ili da li je muz tolerantan, to je sve druga prica. Ja sam samo pokusao da malo objasnim kako bi se trebalo oblaciti ako se postuju pravila oblacenja po Kurana. Znaci to nema veze sa tolerancijom ili da li ti je muz bolid ili fanatak ili....
ps. I jel ti se vratila ljubljena ili otisla kod drugog. Mislim ako si vec bio tako dobar:lol:

Ovako Jevdjo, nije bitno ko koga torturise, ili da li je muz tolerantan, to je sve druga prica. Ja sam samo pokusao da malo objasnim kako bi se trebalo oblaciti ako se postuju pravila oblacenja po Kurana. Znaci to nema veze sa tolerancijom ili da li ti je muz bolid ili fanatak ili....
ps. I jel ti se vratila ljubljena ili otisla kod drugog. Mislim ako si vec bio tako dobar:lol:

Ovo su Bademe tvoji qranci! Da li ovaj zna za tolerantnost ili je mozda bolid sa puskom?

Prilozi

• terorista.jpg
    terorista.jpg
    3,2 KB · Pregleda: 24

Ma daj bezi:D.To je bila jedna u nizu stanica,gde sam se zaustavljao.Toliko je bila glupa(dal zbog muzevljeve torture ili prirodno)da sam posle pola sata provedenih sa njom pocinjao da razgovaram i sa konobarima i ostalim personalom kafe Amsterdama.:-D:-D:-D

Buduci da Vam je Biblija poznata,niste mogli zaobici poslanicu Svetog apostola Pavla,koji zapoveda zenama da pokrivaju glave kada se mole Bogu : " I svaka zena koja se gologlava moli Bogu,sramoti glavu svoju." ( 1.Kor.11,5 )

U pravu je Adem kada kaze,da je do detalja objasnjen nacin oblacenja.

Takodje,u Pravoslavlju,Sveto predanje govori o nacinu ponasanja i oblacenja kako zena,tako i muskaraca u hramu i van njega.

Poznajem par devojki, hrischanki koje nose duge haljine i koje ne ulaze bez marame u crkvu

Aj priznaj da si pricu oko fanatika izmislio sam da bi se pohvalio da si kresnuo neshto :)

U kojoj je meri bio fanatik neznam,jer ne poznajem coveka.Pricala mi je da je stalno bila zatvorena u kuci i mogla je da izlazi samo sa njim,da je morala da nosi Feredzu(neznam jesam li se pravilno izrazio) i mali milion nekih stvari koje su za normalnog coveka nepojmljive i u jednu ruku i smesne.

A kad sto se tice hvaljenja bolje da ne pocinjem.:D:D:D

U kojoj je meri bio fanatik neznam,jer ne poznajem coveka.Pricala mi je da je stalno bila zatvorena u kuci i mogla je da izlazi samo sa njim,da je morala da nosi Feredzu(neznam jesam li se pravilno izrazio) i mali milion nekih stvari koje su za normalnog coveka nepojmljive i u jednu ruku i smesne.

A kad sto se tice hvaljenja bolje da ne pocinjem.:D:D:D

Da, da umeju ribe da prichaju... a tek shto umeju da te nahvale :)

У Ирану и Саудијској Арабији данас у 21 веку постоје верске милиције, које хапсе и кажњавају оне који се не облаче и не понашају по правилима која су прописана шеријатским правом.

Кемал Ататурк је увео секуларизам у једну традиционалну исламску земљу, укинуо арапско писмо и увео латиницу, и био творац модерне Турске.
Његова ћерка је била пилот, долазила је у Београд својим авионом и хвалила се како је бомбардовала курдска села по новинама.

У српским селима старије жене и данас сматрају да је срамота да изађу непокривене главе.
Пре само 50 година свака удата сељанка у Србији је носила мараму, а то је сматрала сасвим нормално
и кад би је неко на силу скинуо, то би била највећа увреда за њу.

Време, друштвена правила, норме понашања се мењају.
Негде се дешавају француске,националне, антифеудалне, бољшевичке, сексуалне, демократске револуције,па настају ,секуларизоване,либералне државе а негде вахабистичке, исламске, па настају емирати, калифати, џамахирије.

Ја не могу ништа против тога.
Једино могу да правим разлику између слободе избора и потребе за постојањем верске милиције.

Back