- Poruka
- 33.624
Брате, након свега што прочитам одем до огледала и кажем себи: Која си ти људина, апотеоза српске генетике и човечности!
Bez obzira kakvi ce odnosi biti medju nasim zemljama, ostajem pri tome da su Srbi zaista duhovit narod.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Брате, након свега што прочитам одем до огледала и кажем себи: Која си ти људина, апотеоза српске генетике и човечности!

ne, rekao sam njihove, i mislim tacno na odredjenu zemlju. Procitaj ceo teks sa linka paces shvatiti.
Za razliku od hriscanstva gde se nista ne "shvata" bukvalno, u islamu je to malo komplikovanije. Ali nije tema, a i kasno je. Do neke druge prilike...
ps. Ne pravdam, samo pokusavam objasniti neke stvari sa njihove tacke gledista.
mislish vashe?!? ademe
Unatoč tome što je tužitelj zatražio maksimalnu kaznu za silovatelje, sud je kaznio četvoricu i to s jednom do pet godina zatvora i 80 do 1000 udaraca bičem - za otmicu, jer silovanje navodno nije dokazano. Fotografije s mobitela trebale su biti dokaz, ali suci su ih jednostavno ignorirali. Osim što joj se silovanje dogodilo u zemlji koja ima valjda najgoru situaciju na svijetu kad su posrijedi ženska prava, djevojka iz Qatifa ima tu nesreću da je i pripadnica šijitske manjine, dok su njezini napadači suniti. Po mišljenju stručnjaka za vjerske progone u Saudijskoj Arabiji, to je također važan faktor jer je vjerska policija, i inače vrlo brutalna, u ovom slučaju još išla na ruku sunitima koji žele preuzeti prevlast u Qatifu, središtu brojne šijitske manjine na istoku zemlje.
Procitaj ceo tekst VIRGINIJA, rekoh vec jednom. Link imas.
Bez obzira kakvi ce odnosi biti medju nasim zemljama, ostajem pri tome da su Srbi zaista duhovit narod.![]()

:smile::smile:Nikad nisam kapirala zbog chega moraju da se pokrivaju
ma lepota bozija ... ako bi iko trebao da se pokrije to je ona engleska bLeda
heheOvo je tacno, skoro 80% religijskih obicaja i pravila ima korene u sasvim zdravorazumskom ponasanju vezanom za odredjeno podneblje pa cak i za zdravstveno stanje.U principu, zene se pokrivaju zbog jakog sunca, ili kad duva vetar da im ne smeta pesak, znaci iz prakticnih razloga.
A sluzi da ocuvaju lepotu. Barem tako rade u Libiji oko 15 Januara kad krene da duva Gibli, pustinjski pesak.
Још бољи од Џеријевог случаја је онај из Судана. Тамо су осудили учитељицу из Енглеске на 15 дана затвора зато што је сугерисала детету да свог плишаног меду назове "Мухамед". Још је и добро прошла. Било је тамо лудака који су захтевали смртну казну.
...i kako , po tebi, promijeniti islam?
U principu, zene se pokrivaju zbog jakog sunca, ili kad duva vetar da im ne smeta pesak, znaci iz prakticnih razloga.
A sluzi da ocuvaju lepotu. Barem tako rade u Libiji oko 15 Januara kad krene da duva Gibli, pustinjski pesak.
![]()
![]()
Sve je to u redu, ali u Kuranu nigdje ne piše da se žene morajuKratko, zenina lepota je samo za njenog muza. Znaci ne sluzi joj na cast da svojom lepotom budi gresne misli kod ostalih ljudi. E sad koliko je to u redu...
Па нормално, нисмо манијаци испразног духа који пакују жене у џакове.
Sve je to u redu, ali u Kuranu nigdje ne piše da se žene moraju
zamatati u te halje i da ne smiju izlaziti iz kuće.
Znači ipak se radi i tradiciji koja postoji u tim nekim
arapskim zemljama i nema veze sa vjerom.
Prochitala sam ga , ne znam zashto se ogradjujesh od svoje religije?!
Imam prijatelja muslimana(slastičara) tu na Hvaru, pitat ću ga..Gresis porine, itekako pise tj. do detalja je obajasnjeno kako se ko treba oblaciti.