Islam - religija mira i tolerancije

mislish vashe?!? ademe

Procitaj ceo tekst VIRGINIJA, rekoh vec jednom. Link imas.
Unatoč tome što je tužitelj zatražio maksimalnu kaznu za silovatelje, sud je kaznio četvoricu i to s jednom do pet godina zatvora i 80 do 1000 udaraca bičem - za otmicu, jer silovanje navodno nije dokazano. Fotografije s mobitela trebale su biti dokaz, ali suci su ih jednostavno ignorirali. Osim što joj se silovanje dogodilo u zemlji koja ima valjda najgoru situaciju na svijetu kad su posrijedi ženska prava, djevojka iz Qatifa ima tu nesreću da je i pripadnica šijitske manjine, dok su njezini napadači suniti. Po mišljenju stručnjaka za vjerske progone u Saudijskoj Arabiji, to je također važan faktor jer je vjerska policija, i inače vrlo brutalna, u ovom slučaju još išla na ruku sunitima koji žele preuzeti prevlast u Qatifu, središtu brojne šijitske manjine na istoku zemlje.

Nikad nisam kapirala zbog chega moraju da se pokrivaju

U principu, zene se pokrivaju zbog jakog sunca, ili kad duva vetar da im ne smeta pesak, znaci iz prakticnih razloga.

A sluzi da ocuvaju lepotu. Barem tako rade u Libiji oko 15 Januara kad krene da duva Gibli, pustinjski pesak.
libya.jpg

343920462_4376ff7d60.jpg

U principu, zene se pokrivaju zbog jakog sunca, ili kad duva vetar da im ne smeta pesak, znaci iz prakticnih razloga.

A sluzi da ocuvaju lepotu. Barem tako rade u Libiji oko 15 Januara kad krene da duva Gibli, pustinjski pesak.
Ovo je tacno, skoro 80% religijskih obicaja i pravila ima korene u sasvim zdravorazumskom ponasanju vezanom za odredjeno podneblje pa cak i za zdravstveno stanje.
E, sad, sto je to posle pretoceno u neka pravila, to je vec stvar osnivaca religije;)

Још бољи од Џеријевог случаја је онај из Судана. Тамо су осудили учитељицу из Енглеске на 15 дана затвора зато што је сугерисала детету да свог плишаног меду назове "Мухамед". Још је и добро прошла. Било је тамо лудака који су захтевали смртну казну.

Још бољи од Џеријевог случаја је онај из Судана. Тамо су осудили учитељицу из Енглеске на 15 дана затвора зато што је сугерисала детету да свог плишаног меду назове "Мухамед". Још је и добро прошла. Било је тамо лудака који су захтевали смртну казну.

al najsmesnije u celoj prici je to sto medu nije nazvala uciteljica muhamed vec decak ciji je meda bio, jer se i sam zove muhamed . tacnije decak je nazvao medu po svom licnom imenu a naebala je engleska uciteljica :D

...i kako , po tebi, promijeniti islam?

Nikako.Muslimani sa nasih prostora su mala maca u odnosu Azijata sto se tice izvrsavanja verskih obicaja vezanih za brak.Imao sam prilike(mada imam svakodnevno)da razgovaram sa Azijatkinjama verskim prestupnicama,koje su bukvalno pobegle od kuce ostavljajuci i decu i sve ostalo.Slusajuci njihove price,covek moze samo da se najezi.Naj interesantnije od svega toga,znajuci kroz sta su prosle zbog nepostovanja verskih obicaja,one i dalje smatraju da je to sve pravilno i da je muskarac taj koji treba da odlucuje o njenom zivotu i smrti.Nelogicno al,******.

Kratko, zenina lepota je samo za njenog muza. Znaci ne sluzi joj na cast da svojom lepotom budi gresne misli kod ostalih ljudi. E sad koliko je to u redu...
Sve je to u redu, ali u Kuranu nigdje ne piše da se žene moraju
zamatati u te halje i da ne smiju izlaziti iz kuće.
Znači ipak se radi i tradiciji koja postoji u tim nekim
arapskim zemljama i nema veze sa vjerom.

Gresis porine, itekako pise tj. do detalja je obajasnjeno kako se ko treba oblaciti.
Imam prijatelja muslimana(slastičara) tu na Hvaru, pitat ću ga..
Inače nisam pročitao čitav Kuran niti ga poznajem dobro kao Bibliju

Ali ja sam ovo napisao na osnovu slijedećeg članka iz Jutarnjeg lista:

Na pitanje imamima od iste novinarke: zasto zene hodaju zamotane u plahte odgovaraju: tako to trazi islam, novinarka odgovara: i ja sam isto muslimanka i procitala sam kuran i tamo nigdje ne stoji da zene moraju hodat zamotane i nesmiju napustit same kucu, a oni odgovaraju: ti si skolovana zena, nase zene nisu, i mozes pretpostavit što bi se dogodilo da hodaju okolo same i ne zamotane,

Inače novinarka je iz Pakistana kao i ovaj dio intervjua

Back