Iskustva u razmenama između korisnika

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svima!

Do sad sam imala uspešne razmene (podrazumevam da je moguće da se svakom potkrade neka greška), ali sad moram da vam prenesem svoja iskustva iz poslednje (robnonovčane) razmene.

Reč je o balkanclub koji su se pojavili sa, za mene, jako interesantnim katalogom.

Kad sam poslala mail u kome tražim neke dodatne informacije, zasuli su me mailovima da im odgovorim da li sam zainteresovana za saradnju. Nakon što sam poslala porudžbinu, nisu se javljali više od 2 nedelje, iako bi se, s obzirom na pritisak koji su vršili na početku, očekivalo da će da pošalju diskove za nakoliko dana. Na moj mail su odgovorili da od 6 dvd-a (što je bila minimalna porudžbina) koje sam tražila, mogu da nađu (?!) samo 14 filmova. Njih su poslali nakon još desetak dana.

Međutim, zabava za mene tek sad počinje.
Dobila sam 2 diska, oba zaražena virusom (fajlovi autorun, mv2player.exe i bsplayer.exe). Na sreću, ti fajlovi mi nisu potrebni, pa sam samo ono što mi treba izvukla.
Od 2 diska, 7 filmova je u redu.
8. sam dobila, a nisam tražila.
9. ne može da se otvori.
10. je očigledno skinut sa DVD-a ali nije napravljen dvx fajl.
11. je duplikat, tj jedan film je snimljen na oba diska po jednom.
12. je nemački film, koji kad se preveda na engleski, zove se isto kao britanski koji sam tražila (sa šifrom i ostalim detaljima iz kataloga, da ne bude zabune)

Ovo su činjenice, komentare ću zadržati za sebe.

Ok sve je tako kako pise!Drugar jedan nije dobro uradio i ja se za to izvinjavam!
Nema problema iskritikovali ste nas ispljvali ste nas po forumu i to je za nas pre nagla odluka!Ali nema nikakve veze za to to je ipak vasa stvar da li cete nas pjuvati ili sta vec!!!
Mogli ste da nam kazete to samo na mejl i uradili bi Vam reklamaciju kao sto pise u katalogu!Kao sto cemo Vam uraditi reklamaciju bez ikakvih problema???
Opet se izvinjavamo zbog toga!
Kao da se nikome to vec nije desilo da pogresi ovaj drugar je pogresio izvinjava se i uradice reklamaciju!
Ipak Vi ste kupac i imate sva prava da nas pljujete opet kazem uradicemo diskove ponovo i poslati?
P.S Sta je to zasipanje mejlovima kada sam jasamo odgovarao na tvoje mejlove?

Slusaj bre mani me se vise,a to da ste jedna ista osoba,bila je sala,na kontu onoga sto si rekao da smo Reciklaza i ja iste osobe,i sto se mene tice sve price i rasprave s`tobom su zavrsene...
Samo ti javljam da ni u sredu, 30. aprila, nisam dobio diskove i da su mi rekli da nisu stigli u postu Beograd. Ako racunas od dana kada sam ti poslao (14.4.) proslo je 17 dana. Inace, juce mi je stiglo pismo iz Amerike poslato 18. aprila...

Samo ti javljam da ni u sredu, 30. aprila, nisam dobio diskove i da su mi rekli da nisu stigli u postu Beograd. Ako racunas od dana kada sam ti poslao (14.4.) proslo je 17 dana. Inace, juce mi je stiglo pismo iz Amerike poslato 18. aprila...

Video si i sam papiric da sam poslala preporucenu posiljku.Necu da se ova tema opet zakljuca zbog nas,ako treba opet cu zalepiti papiric na forum!!!

Pozdrav svima!

Do sad sam imala uspešne razmene (podrazumevam da je moguće da se svakom potkrade neka greška), ali sad moram da vam prenesem svoja iskustva iz poslednje (robnonovčane) razmene.

Reč je o balkanclub koji su se pojavili sa, za mene, jako interesantnim katalogom.

Kad sam poslala mail u kome tražim neke dodatne informacije, zasuli su me mailovima da im odgovorim da li sam zainteresovana za saradnju. Nakon što sam poslala porudžbinu, nisu se javljali više od 2 nedelje, iako bi se, s obzirom na pritisak koji su vršili na početku, očekivalo da će da pošalju diskove za nakoliko dana. Na moj mail su odgovorili da od 6 dvd-a (što je bila minimalna porudžbina) koje sam tražila, mogu da nađu (?!) samo 14 filmova. Njih su poslali nakon još desetak dana.

Međutim, zabava za mene tek sad počinje.
Dobila sam 2 diska, oba zaražena virusom (fajlovi autorun, mv2player.exe i bsplayer.exe). Na sreću, ti fajlovi mi nisu potrebni, pa sam samo ono što mi treba izvukla.
Od 2 diska, 7 filmova je u redu.
8. sam dobila, a nisam tražila.
9. ne može da se otvori.
10. je očigledno skinut sa DVD-a ali nije napravljen dvx fajl.
11. je duplikat, tj jedan film je snimljen na oba diska po jednom.
12. je nemački film, koji kad se preveda na engleski, zove se isto kao britanski koji sam tražila (sa šifrom i ostalim detaljima iz kataloga, da ne bude zabune)

Ovo su činjenice, komentare ću zadržati za sebe.

Strasno, ovo je vise nego kriminalno i bahato ponasanje:

1. ne javljaju se dve nedelje (verovatno traze da nabave filmove, da nije tako poslali bi za dva dana kao sto su rekli)
2. nemaju filmove koje su naveli u katalogu (od 6dvd filmova nemaju 4 sa filmovaima, veliki minus)
3. dobijes diskove zarazene virusom (sta reci? moras jos i ti da ih prerezes opet na svoje diskove i pravis dodatni trosak i vreme)
4. dobila je 8 filmova koje nije trazila, ej kakav zajeb ne verujem da to neko uradi i pri tom prodaje diskove i da se i dalje reklamira.

Dalje da ne komentarisem.

Dakle izvini i bla bla drugar je kriv (nije drugar kriv jer si se ti obavezao da nesto uradis i dogovarao se, ti si mu dao da radi takav posao, valjda znas koliko je pouzdan - znaci ti si kriv a ne on ili neka muska tetka).

Velika SRAMOTA balkanclub, ovakve greske ne smeju da se dese ni amateru koji je prekljuce kupio pc da LAZE i narezuje NE NARUCENE FILMOVE :!:
To ne moze da se ispravi nikakvom reklamacijom niti izvinjenjem, sta ima ona od toga?

ps. Ako imas imalo dostojanstva vrati novac i ne javljaj se vise.

Dokle
Ali dokle
Ćete da polemišete više o dvostrukim ličnostima na ovom forumu
Aman
Iskreno
Što više prolazi vreme
I što se više svađate
Sve mi se više čini da je ova tema krajnje nepotrebna...
Zasto bi tema bila nepotrebna? Ljudi nekad imaju sta da kazu jedni drugima o razmenama i to ne mora obavezno da preraste u svadju. Ovo je ziva komunikacija i nije dosadna za razliku od nekih drugih tema (da ne pominjem onu ponudu sa kilometarskim spiskovima).

Cinjenica je da ne treba da se pravi svadja i to se moze izbeci a korist od ove teme je da covek svaki put nauci nesto novo. Predlazem da svi napisu kako zamisljaju razmenu odnosno sta ocekuju od razmena. Mozda ce to malo popraviti razmene u buducnosti i smanjiti neke napetosti.

[QUOTE=ASDS;6503807]Nerazumem stvarno ovaj stav nekih clanova u cemu Vam je cilj?Da pljujete po nekome ili sta?[/QUOTE]

Pitaj uciteljicu :lol::lol:

Dokle
Ali dokle
Ćete da polemišete više o dvostrukim ličnostima na ovom forumu
Aman
Iskreno
Što više prolazi vreme
I što se više svađate
Sve mi se više čini da je ova tema krajnje nepotrebna...

Na ovo je loski odgovorio i sa tim se slazem.
Ako ima dvostrukih licnosti na forumu zasto se ne bi znalo?
Niko se ali niko nije svadjao, ja sam iznosio svoje vidjenje stvari, ovo je bre demokratija, svako ima pravo na svoje misljenje :D
Tema je svakao potrebna, ne treba dozvoliti prevare sto nije ni u interesu foruma, sutra ce neko reci "na krstarici sve sami prevaranti a zakljucali temu o iskustvima da se ne bi ofirali isti"

Poslednja izmena:
Dakle, red bi bio da se dogovorimo šta se na ovoj temi sme, a šta ne sme
Zasad smo se dogovorili oko objavljivanja ličnih podataka, a mislim da bi trebalo da uvedemo da nema optužbi da postoje osobe koje paralelno imaju dva nadimka. Ako mislite da se ispod dva nadimka krije jedna osoba, pošaljite mi to na PP, i rešićemo stvar, bez očiju ostalih, jer je zaista nepotrebno.
Dalje, nemojte da na osnovu jednog posta zaključujete sve, odmah počnete sa optužbama i osuđivanjima. Čujte i drugu stranu, neretko se desi da onaj koji je prvi počeo nije bio u pravo.
Dakle, strpljenje i tolerancija na prvom mestu, i mislim da ova tema ima šansi da opstane ;)

Dakle, red bi bio da se dogovorimo šta se na ovoj temi sme, a šta ne sme
Zasad smo se dogovorili oko objavljivanja ličnih podataka, a mislim da bi trebalo da uvedemo da nema optužbi da postoje osobe koje paralelno imaju dva nadimka. Ako mislite da se ispod dva nadimka krije jedna osoba, pošaljite mi to na PP, i rešićemo stvar, bez očiju ostalih, jer je zaista nepotrebno.
Dalje, nemojte da na osnovu jednog posta zaključujete sve, odmah počnete sa optužbama i osuđivanjima. Čujte i drugu stranu, neretko se desi da onaj koji je prvi počeo nije bio u pravo.
Dakle, strpljenje i tolerancija na prvom mestu, i mislim da ova tema ima šansi da opstane ;)

Slazem se!:mrgreen:

Video si i sam papiric da sam poslala preporucenu posiljku.Necu da se ova tema opet zakljuca zbog nas,ako treba opet cu zalepiti papiric na forum!!!
I dalje imam problem sa tvojom posiljkom. Cinjenica je da jesam video papiric, ali nisam video posiljku a proslo je 15 dana od kada si poslala odnosno 24 dana od kada sam ja poslao tebi. U posti kazu da je krajnje vreme da posiljalac, odnosno ti, ode u postu iz koje je poslao i trazi da se pronadje posiljka jer je pomalo vec mucno da se ovoliko dana ceka da stigne. Mislim da nije valjalo sto si stedela na post ekspresu (kada sam ja poslao tebi post ekspresom je putovalo samo 15 sati).

Posto me je loski ispljuvao vec uveliko pre nego sto sam poslala posiljku,zato nisam htela da dam za post express 250 dinara jer je posiljka preko pola kg,sto se vidi na papiricu.Pogledacu u posti sta se desava,ali to traje par dana.U svakom slucaju svako od vas ima pravo da misli sta god hoce.Ja sam diskove poslala,a to sto nisu stigli nije problem do mene.

Прошло је месец дана од када сам послао дискове девојци чији је ник на форуму anya_misic, њој су дискови стигли, а моје дискове још нисам добио.

Занимљиво је то што ми је прво рекла да је дискове нарезала, упаковала у коверат и адресирала их. Када сам је први пут питао шта је са дисковима, зашто не стижу, она ми је одоворила да су јој дискови стајали кући и да није знала коме треба да их пошаље и да ће ми их одмах послати. Чекао сам дискове још једну седмицу, али опет ми нису стигли. Када сам је други пут питао зашто дискови не стижу, она ми је одговорила да јој је резач покварен и да ће у току дана узети нови, да ће ми нарезати и послати дискове што пре буде могла. Девојка се вероватно не сећа да ми је прво рекла да су дискови већ нарезани па јој је ово за резач случајно излетело. Пре пар дана ми је рекла да ће ми дискови стићи серду или четвртак, ево данас је четвртак а од дискова ни трага ни гласа.

Разумем ја да неко има обавеза, па да касни са слањем седмицу или две, али месец дана је стварно безобразлук.

Прошло је месец дана од када сам послао дискове девојци чији је ник на форуму anya_misic, њој су дискови стигли, а моје дискове још нисам добио.

Занимљиво је то што ми је прво рекла да је дискове нарезала, упаковала у коверат и адресирала их. Када сам је први пут питао шта је са дисковима, зашто не стижу, она ми је одоворила да су јој дискови стајали кући и да није знала коме треба да их пошаље и да ће ми их одмах послати. Чекао сам дискове још једну седмицу, али опет ми нису стигли. Када сам је други пут питао зашто дискови не стижу, она ми је одговорила да јој је резач покварен и да ће у току дана узети нови, да ће ми нарезати и послати дискове што пре буде могла. Девојка се вероватно не сећа да ми је прво рекла да су дискови већ нарезани па јој је ово за резач случајно излетело. Пре пар дана ми је рекла да ће ми дискови стићи серду или четвртак, ево данас је четвртак а од дискова ни трага ни гласа.

Разумем ја да неко има обавеза, па да касни са слањем седмицу или две, али месец дана је стварно безобразлук.

Javi kad ti stignu diskovi! Pozz

Neuspesna razmena anya_misic
E ovako 13.04.2008 u 10:33 stigla mi je privatna poruka od reg.korisnika anya_misic da zeli da radi razmenu samnom. Ja sam kao I uvek pristao I pitao je sta zeli od mene I reko da mi posalje njen catalog. Dogovor je bio da se razmenimo sa 12 DVD-a. Ona je odabrala sve DiVX fimove, a ja sam od nje zahtevao seriju “Alo, Alo”. Ja sam joj odmah rekao da ja ne mogu da joj narezem diskove zato sto sam imao porodicnih problema. On je rekla da nema veze, da nije nikakav problem d ace ona narezati diskove I prva poslati, pa kad ja imam vremena da ja njoj posaljem. Medjutim ja nisam mogao da dopustim da sada na mene neko ceka, posto nisam takav covek, I odmah sutradan uzeo I zavrsio kopiranje i rezanje diskova, znaci od njene p.p. diskovi su bili spremni za slanje za manje od dva dana. 18.04.2008.pitao sam je da li je poslala diskove ona je napisala: Losa predpostavka! Poslala sam jutros, MOZDA ti stigne sutra, ako ne sutra onda u ponedeljak! Pozz, to je bilo u 17:44. Naravno ja njoj nisam verovao i nisam hteo da posaljem diskove ne zato sto mi je stalo do tih mojih narezanih diakova, nego zato sto ne mogu da verujem da ljudi zbog nekih 12-ak diskova to je nekih 200 dinara padaju toliko. 27.04.2008. Posle nekoliko neodgovorenih p.p. da li cemo vrsiti tu famoznu razmenu, ona mi je odgovorila da posta u Mladenovcu ima problema sa slanjem poste, I da joj se bas tak pokvario rezac I da mora da kupuje novi(dobro ajde kao poverovao sam). 29.04.2008. Sam joj poslao poruku da li je kupila rezac ona je odgovorila DA I rekla da sutradan mi kao reze dikove. Znaci lazima nikad kraja 02.05.2008 mi je rekla da je dala diskove u posti I da oni ne salju postu nekoliko dana(opet)…… Posle toliko razmena sad da imam problema sa devojcicom kojoj posta ne radi nikad. Ja sam ZA da se banuju ljudi sa foruma koji varaju druge ljude , da do toga vise ne dodje, kako bi posteni ljudi mogli da se razmenjuju, naravno ako druga strana ima jake dokaze da ih je suprotna strana prevarila.
Znaci posle nekih mesec dana cekanja neuspesna razmena anya_misic

Posto me je loski ispljuvao vec uveliko pre nego sto sam poslala posiljku,zato nisam htela da dam za post express 250 dinara jer je posiljka preko pola kg,sto se vidi na papiricu.Pogledacu u posti sta se desava,ali to traje par dana.U svakom slucaju svako od vas ima pravo da misli sta god hoce.Ja sam diskove poslala,a to sto nisu stigli nije problem do mene.
Niko te nije ispljuvao. Posto danima nisi odgovarala na mejlove (da sad sve ne ponavljam, ko je zaboravio neka pogleda stranu 8 ove teme) pitao sam ovde na forumu kada ces mi poslati diskove. Posto sam ja poslao prvi (nepoznatoj osobi - tebi - koja mi ne odgovara) normalno je da ocekujem da ti meni posaljes diskove i da mi kazes kada. Tu nema nikakvog bezobrazluka kako ti to nazivas. Ovde na forumu si napisala "da sam znala da... NE BIH TI NI POSLALA. Ko ti daje pravo da od nekoga primis diskove a da onda cak i pomislis na to da njemu ne posaljes? To uopste nije dobro razmisljanje i navodi na svakakve misli.

Sada pricas da sam te ispljuvao (mogla bi da kazes gde i kako) pre nego sto si poslala posiljku pa ZATO nisi htela da das za post ekspres 250 dinara jer je posiljka preko pola kg. Na onoj kopiji potvrde o slanju posiljke pise 501 gram - nikada post ekspres nije pravio pitanje zbog JEDNOG grama i ne bi ti naplatio zbog jednog grama vise nego samo 150 dinara! Ali, cak i da je tako, ti ocigledno ne shvatas rec ODGOVORNOST. Ako ja saljem tebi moje diskove pa sam neodgovoran i posaljem bez veze pa se izgube, to bi onda bio moj problem (koji cu naknadno da ispravim), ali ako ti vracas meni MOJE rw diskove koje sam ti poslao na poverenje - onda to JESTE TVOJ PROBLEM jer ja treba da ih dobijem a to je tvoja duznost.

Ovo sto se dogadja je sramota. Mislim da treba iskoristiti ovu temu, i to pre svega moderator, da bi se ljudima objasnilo sta to znaci razmena, kako se treba odnositi prema drugim ljudima, da se nabroje neka osnovna pravila ponasanja, nacin dogovaranja, vreme cekanja i slicno. Ako jos neko misli da ovako ne treba raditi neka predlozi nesto - tema se zove iskustva u razmenama. Zasto nam je svima potrebno da se ovoliko ponizavamo i nerviramo? Zar nismo svi ljubitelji neceg lepog kao sto je film? Zar ne mozemo da se u skladu sa tim i ponasamo?

Kako smo uopste stigli do ove faze ponasanja?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back