Iskustva u razmenama između korisnika

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
loski ako se radi o par dana ne vidim u cemu je tolika frka ???
Garfilde, ne radi se o par dana nego o tome da smo imali dogovor da mi odmah posalje natrag RW diskove koje sam joj poslao na koje ce snimiti filmove za razmenu. Izricito smo se dogovarali da bude odmah, da bude post ekspresom - danas za sutra. Onda prode dva dana a ne kaze ni da je dobila nego maoram ja da jurim preko poste. Kasnije se javi i kaze da smaram, da ima i druge obaveze u zivotu, da ima tri druga paketa da pregleda (a to mi ne pominje pre slanja). Onda ja insistiram da mi posalje sto pre i kazem da ne mogu da cekam i posle toga pocinje cekanje, dani prolaze a ne odgovara mi na mejlove, nece ni na mobilni da posalje poruku da kasni i kada ce poslati, nista. I tek posto se ja raspitujem za nju ovde na forumu sitze mi odgovor da si diskovi poslati.

Koliko vidim iz tudjih iskustava, svi kazu nemoj slati prvi nepoznatoj osobi (valjda da ne bi ovo dozivljavao). Nije mi onda jasno kako uopste da menjaju jer i taj drugi kaze ne saljem ja prvi. Frka nastaje kada to ipak uradis prvi a ta druga osoba ti ne odgovara danima i onda pomislis, eto i meni se to dogadja. Mislim da upravo na forumu treba da se ljudima objasni kako se treba ponasati u ovim situacijama a ne pustiti ih da se ponasaju kako im padne na pamet a one koji se protiv toga pobune naizvaju sabanima i idiotima. Posto postoji hiljadu nacina da se odgovori ili, jos jednostavnije, da se ti diskovi ipak ODMAH posalju natrag prema dogovoru, onda je normalno da me tako nesto nervira i da dizem frku.

U neku ruku se slazem s tobom, ali i ne slazem.To stoji da se treba drzati dogovora, ali nekad se desi da ne mozes ... Ja sam naprimjer do sada napravio bar nekih 100 razmjena, vjerovatno i vise i ono cesto se dogodi da se ne posalje taj dan koji smo se dogovorili nego par dana poslije.I to mi je ok.Ko zna se se trenutno moze desiti kod nekoga i on treba da razmislja samo o diskovima koje je dobio.Ocito nisi puno radio trade, jer je to normalno da se kasni par dana.Sad ako kasni mjesec dana onda uradu, ali ako je u pitanju nekolka dana onda se malo smiri.Pricekaj pa valjda ce doci.Evo jos par ljudi kaze da su radili s dambolina trade i bilo je sve ok tako da ...
Samo stojim iza onoga da ti je mogao/la javiti i trebao/la je ...a u pravu si i u vezi slanja.Mora neko nekome prvi poslati.Ne mozes ti reci necu ja tebi prvi slati zato sto te ne poznam, pa ni ta osoba ne poznaje tebe, ali ja sad praktikujem ako sam se ja nekome javio, ja saljem prvi, a ako je ta osoba meni da ona salje.I to mi je nekako najrealnije.I jedno pitanje ... Nije mi jasno sto si joj snimao na RW diskove ... :) Nije valjda da ona presnimi pa da i ona tebi na te discove snimi.To je dupla procedura :)

U neku ruku se slazem s tobom, ali i ne slazem.To stoji da se treba drzati dogovora, ali nekad se desi da ne mozes ... Ja sam naprimjer do sada napravio bar nekih 100 razmjena, vjerovatno i vise i ono cesto se dogodi da se ne posalje taj dan koji smo se dogovorili nego par dana poslije.I to mi je ok.Ko zna se se trenutno moze desiti kod nekoga i on treba da razmislja samo o diskovima koje je dobio.Ocito nisi puno radio trade, jer je to normalno da se kasni par dana.Sad ako kasni mjesec dana onda uradu, ali ako je u pitanju nekolka dana onda se malo smiri.Pricekaj pa valjda ce doci.Evo jos par ljudi kaze da su radili s dambolina trade i bilo je sve ok tako da ...
Samo stojim iza onoga da ti je mogao/la javiti i trebao/la je ...a u pravu si i u vezi slanja.Mora neko nekome prvi poslati.Ne mozes ti reci necu ja tebi prvi slati zato sto te ne poznam, pa ni ta osoba ne poznaje tebe, ali ja sad praktikujem ako sam se ja nekome javio, ja saljem prvi, a ako je ta osoba meni da ona salje.I to mi je nekako najrealnije.I jedno pitanje ... Nije mi jasno sto si joj snimao na RW diskove ... :) Nije valjda da ona presnimi pa da i ona tebi na te discove snimi.To je dupla procedura :)
Garfilde, posto filmove sredjujem ili po zanrovima ili po glumcima, lakse mi je da snimim na RW pa da presnimim kasnije. Takodje, ljudi cesto tako snime da se film zove "film" a prevod se zove "prevod". To dvd plejer nece da cita i onda moram da presnimavam te diskove. Upravo da ne bih ljudima postavljao razne komplikovane uslove... pazi na naziv da se poklopi sa prevodom, nemoj snimiti ovako ili onako... kupio sam rw diskove za to. Prebacivanje sa rw na hard disk traje 5-6 minuta a snimanje sa hard diska na rw traje oko 12 minuta, brzina je manja, bolji je snimak a ako se bas desi da snimak nije uspeo nije propao prazan dvd disk, jednostavno nemam taj film i nista. Menjao sam se ranije sa nekoliko ljudi - u Beogradu, na ruke, iz unutrasnjosti iz raznih krajeva i uvek sam dobijao sledeceg dana post ekspresom.

Menjao sam se i sa jednim momkom koji zivi na Kosovu i to hocu posebno da naglasim. On uvek sedne u auto i ode u Vranje da bi tamo poslao iz poste i da post ekspres stigne sledeceg dana. Iako sam mu sto puta rekao da se ne muci i da to ne radi, on sam insistira na tome i uvek tako uradi.

Ovde se radi o pedesetak kilometara, Beograd - Sremski Karlovci, jedan sat vozom ili - u najgorem slucaju - nekoliko sati pesice da budemo malo ironicni - a nudio sam i da za vikend pre podne donesem ja diskove, prosetam nekoliko sati i opet ih uzmem, da cak ne mora ni da se salje. Znam ja da ljude moze svasta da spreci, ali ovde se ne radi o tome nego o potpuno drugacijem, osornom odnosu. Dok se dogovaramo, poruke lete u oba pravce bez problema, ali onog trenutka kada sam poslao posiljku krenulo de odbrusivanje, imam ja i druge posla i zivotu i slicno, sasvim suprotno...

Nije mi zaista cilj da zamascujem stvari i da pravim frku. Jednostavno je bio jedan odnos dok smo se dogovaralai i potpuno drugi posle toga a zasto je tako ne znam...

Evo,pa nek neko kaze sta u ovoj mojoj poruci nije u redu,i sta je nejasno?

----- Original Message -----
From: Daca Lung
To: Ljubomir Pajic
Sent: Wednesday, April 16, 2008 2:48 PM
Subject: Re: RAZMENA

Diskovi su stigli,samnom se desava to da ne sedim 24 sata za kompjuterom i da imam i drugih obaveza u zivotu,radim razmene vec par godina i niko me toliko nije smarao gde sam i sta sam.Sad sam sela diskove jos nisam ni raspakovala.Stigla su mi ovih dana jos neka 3 paketa,moram sve to da pregledam.Kad presnimim,narezacu tebi i poslati ti nemas brige...

Pozzz

Evo,pa nek neko kaze sta u ovoj mojoj poruci nije u redu,i sta je nejasno?

----- Original Message -----
From: Daca Lung
To: Ljubomir Pajic
Sent: Wednesday, April 16, 2008 2:48 PM
Subject: Re: RAZMENA

Diskovi su stigli,samnom se desava to da ne sedim 24 sata za kompjuterom i da imam i drugih obaveza u zivotu,radim razmene vec par godina i niko me toliko nije smarao gde sam i sta sam.Sad sam sela diskove jos nisam ni raspakovala.Stigla su mi ovih dana jos neka 3 paketa,moram sve to da pregledam.Kad presnimim,narezacu tebi i poslati ti nemas brige...

Pozzz
Nije mi bilo vise do prepiske sa tobom, jer sam sit prepiske, ali posto vec toliko insistiras, reci cu ti ja sta nije u redu. To je poruka od prosle srede. Pre toga, u subuotu ti javljam da snimam, da cu poslati post ekspresom i molim da mi brzo vratis, u nedelju da sam snimio, u ponedeljak da sam poslao i svaki put saljem i broj telefona da mi bar tako javis da si primila i kada ces poslati. Nema odgovora. U utorak saljem nekoliko mejlova da li si dobila, u sredu takodje i tek kada sam zvao tvoju postu (!) da ih oitam da li si dobila ti se kasnije javljas ovom porukom.

Ta poruka nije u redu iz sledecih razloga: to je jedva iscedjen odgovor na pretohne poruke a neobicno je sto neces sama da javis da si dobila nego moram da te "smaram" (ovo takodje nije u redu jer da sam znao da ti je ta razmena smaranje ne bih ni pokusavao da menjam). Nije u redu da mi kazes da ne sedis 24 sata za kompjuterom (sto znaci da ja sedim i kao neki besposlicar trazim od tebe neprijatne stvari kao sto je odgovor da si primila), da imas i druge obaveze u zivotu (kao da ja nemam i samo se bavim tobom). Takodje nije u redu da mi tu i tada - 3 dana posto sam ti poslao - saopstavas prvi put da imas neka tri paketa koje moras da pregledas i presnimis (sto znaci da to sto si se sa mnom dogovorila nema veze (jer tako treba?) i konacno - da nemam brige, sto je apsurdno jer posle ovakve poruke svako bi imao brige kada naidje na tako ljubazan odgovor neke (nepoznate) osobe.

Onda je opet usledila pauza i tek u petak posle nekoliko mojih mejlova sa pitanjem kada mi saljes stize odgovor da sam bezobrazan (mislim da nema potrebe da kopiram tu poruku - ali hocu ako insistiras) i da ces mi poslati (jedino sto ne pise kada) i posto ceo vikend opet nista ne govoris pozvao sam te telefonom (broj sa informacija) da bi mi nepoznati muskarac rekao da ti ne zivis na toj adresi i da on ne zna ni tvoj broj ni tvoju adresu. Posle toga sam na forumu stavio poruku sa pitanjem kada ces mi poslati.

Mislim da je ova poslednja prepiska bila suvisna, ali ti na njoj insistiras kopirajuci i objavljujuci onu poruku koja ti odgovara pa ne zelim da samo gledam bez reci jer ipak nisam budala kao sto ti ocigledno mislis. Jasno mi je kakav je tvoj stil ponasanja samo sto ja nisam navikao na njega. Tvrdim da postoji jos mnogo ljudi kojima se ne bi dopao takav tvoj odnos, ali ako ti i dalje mislis da si u pravu, onda postavi poruku u kojoj ces reci:

"Nudim razmenu i to tako da vi saljete prvi, da ja ne odgovaram da li sam dobila ni kada cu vam poslati, da cete dobiti kad dobijete i da necu da me smarate takvim glupim pitanjima nego da mirno i strpljivo cekate (pa kad docekate) jer ja imam svoje prioritete, a vi ste treca liga koja ima da ceka red jer za bolje i nije".

Veruj mi da ce ti se onda svaki dan javljati hiljade ljudi zeljnih da se tako menjaju sa tobom i zelim ti uspeha u tome (ali bez mene).

PS To sto ASDS reaguje i kaze da tvoje ponasanje nije u redu znaci da ljudi imaju oci. Rekli su ti i drugi (samo ti ne citas) i to onda automatski znaci da su svi jedna osoba? Kao u filmu Valter brani Sarajevo - svi smo mi Valter? Ako jesmo, dobro je, jer znaci da nas jos ima pozitivnih.

Moja prva neuspesna razmena.
anya_misic
Naime poslao sam joj diskove 10.04.08. Sutra dan mi je javila da su joj diskovi stigli i da ce mi poslati narednog ponedeljka jer je u guzvi. Posto je proslo preko 10 dana, poslao sam joj pp na koju mi nije odgovorila. Kasnije sam joj poslao mail, odgovorila je kao da je poslala odavno.
Izbegavajte je.

anya_misic
Naime poslao sam joj diskove 10.04.08. Sutra dan mi je javila da su joj diskovi stigli i da ce mi poslati narednog ponedeljka jer je u guzvi. Posto je proslo preko 10 dana, poslao sam joj pp na koju mi nije odgovorila. Kasnije sam joj poslao mail, odgovorila je kao da je poslala odavno.
Izbegavajte je.
Ja sam sa njom imao uspesnu razmenu.

anya_misic
Izbegavajte je.

Исто и код мене, само што сам јој ја послао дискове пар дана пре тебе, и стигли су јој 11.04. а од мојих дискова ни трага ни гласа. :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back