Iskustva sa psihoterapije

Ofc,...ukoliko je neko spreman i rešen za korenite promene, u svojoj ličnosti, ponašanju, stavovima,...othervise ,gubite tamo i vremena i novca!Neka iskustva i saznanja mogu biti prilično bolna,u smislu kada sam shvatiš koliko si "krivo posađen" i niko osim same ličnosti nema tu moć da bilo koga "transformiše".Dobijate tamo pomoć, ali na sebi radite sami.

dobro, ja bih morala da posetim nekog,
pa ne znam kome od to dvoje da se obratim,
koji je tacno za sta bolji
Kod psihijatra ideš samo ako te kod njega upute.To je doktor, koji leči psihičke i duševne bolesti.Kod psihologa i psihoterapeuta možeš otići i sam, bez ikakvog upita i "dijagnoze".Oni nisu doktori medicine, već stručnjaci za pojedine oblasti.Napr.rade terapije sa osobama sa manjkom samopouzdanja,osobe koji su na lečenju od bolesti zavisnosti, grupe za podršku žrtvama porodičnog nasilja...itd.Popričaš o tome kakav problem imaš i šta te muči.

Kod psihijatra ideš samo ako te kod njega upute.To je doktor, koji leči psihičke i duševne bolesti.Kod psihologa i psihoterapeuta možeš otići i sam, bez ikakvog upita i "dijagnoze".Oni nisu doktori medicine, već stručnjaci za pojedine oblasti.Napr.rade terapije sa osobama sa manjkom samopouzdanja,osobe koji su na lečenju od bolesti zavisnosti, grupe za podršku žrtvama porodičnog nasilja...itd.Popričaš o tome kakav problem imaš i šta te muči.
kod koga si ti bila,...ovo sto si navela u postovima,
meni bi trebalo tako nesto

Ja sam bila kod psihoterapeuta koji radi sa osobama koji imaju određenu vrstu poremećaja ličnosti.I zbog jednog oblika depresije.Grupna terapija je bila deo toga.Sumnjam da tebi treba takav stručnjak.
koji poremecaj si imala, ako nije tajna,
i dal se ispostavilo da je dijagnoza tacna,
zelim da znam dal mi zaista nesto fali
ako vise ne mogu da funkcionisem
sa pijanim muzem i razmazenim detetom,
mozda sam ja krivac za sve

Ne mogu da kažem o sebi, ali probleme tog tipa rešavaju Klinike za probleme sa bolestima zavisnosti.To su specijalizovane klinike ,postoje negde i pri većim Kliničkim Centrima.

Ako imate probleme sa pijanim mužem,sigurno nije problem do Vas.
Ako želite pomoći partneru i razgovor sa njim ne pomaže, onda se obratite za pomoć pri nekoj specijalizovanoj klinici ili psihologu.I to što pre! Posebno ako brinete za ličnu i materijalnu sigurnost i svog deteta.

Back