ISHRANA

Не, није у питању никакав брз опоравак, него (по мом мишљењу) побољшање квалитета исхране... а и количине. Није она била у лошем стању, него сада као да је у нешто бољем, а иапк ево већ је ушла у 10-ту годину. То сам приметио тек после неколико месеци и у питању је благо побољшање, а не драстично. Добро, пре тога је била храњена само остацима наше хране, а тиме често није била одушевљена.

Isto sam primetila i kod svog psa koji ima 13,5 godina. Ranije je jeo kombinaciju domaće hrane i jeftinih granula, sve dok nisu krenuli neki zdravstveni problemi... Onda smo prešli na skupe granule, sve dok se nije skroz oporavio. Sad jede kombinaciju tih skupih, jednih jeftinijih ali odličnih, dobro izbalansiranih, dijetalnih (bio je od ovih skupih krenuo da se goji) i povremeno uz to dobije rinflajš i po potrebi palentu ili pirinač. Manje se linja, dlaka mu je sjajnija, vratio je mišićnu masu, ublažila mu se ona hronična upala desni i šta znam, nekako je veseliji.

I izbegavaj te salamice kod Matijevića, u pet šopovima i na ostalim mestima, mom Gizmu su uvek izazivale proliv.

Moji psi su iskljucivo na granulatu, i zadovoljna sam izgledom dlake, stolice, misicnom masom, radnom sposobnoscu... Naravno koristimo superpremijum hranu.

Ne mislim da su granule losa stvar, samo treba obratiti paznju na njihov kvalitet i proizvodjaca, kao sto je receno to je ogromna industrija i ima svacega.

I nisu sva jedinjenja svrstana u grupu konzervanasa, emulgatora , stabilizatora, aditiva itd. otrovi...tu spadaju i vitamin C, vitamin E, limunska kiselina, funkcinalni proteini soje, skrob, kuhinjska so....

I pasteta se ne pravi od otpada iz klanice, ona spada u kuvane kobasice, i u osnovi ima mast i jetru (ukratko), to je namaz a ne meso pa shodno tome joj je i sastav! Ne dirajte mi pastetu!! :rtfm:!:):):)

Ne dam ni ja na paštetu! :hahaha: i apsolutno, kao i kod svih ostalih proizvoda, koliko para-toliko muzike! 400g RC za mačke košta 320 dinara u pet šopu gde mi obično idemo u kupovinu.

Caos svima :D prvo bih zeleo da kazem ljudima koji zele da se svadjaju na ovoj temi da to izbegavaju jer sve vise i vise primecujem da se na temama skrece prica o onome sto zeli neko da pita i sve se svaljuje na neke svadje i bla bla, rekla kazala ako me razumete :) , zeleo bih da pitam sta jos sem granula sar pei sme da jede, tj. sta je preporuceno :D Hvala unapred :)

Pa isto što i drugi psi, pogledaj temu o ishrani. Jedina njegova specifičnost u odnosu na većinu ostalih rasa je naborana koža al to više spada u domen održavanja higijene nego ishrane, naravnno, ako je ishrana kvalitetna i izbalansirana.

Pa isto što i drugi psi, pogledaj temu o ishrani. Jedina njegova specifičnost u odnosu na većinu ostalih rasa je naborana koža al to više spada u domen održavanja higijene nego ishrane, naravnno, ako je ishrana kvalitetna i izbalansirana.

imaju neka posebna jela koja se njemu mogu kuvati , granule su oke to sam cuo i "svi" (vecina) kaze da njemu skode (smetaju) belancevine, smetaju njegovom organizmu.... Pileca krilca ne sme da jede nikako, a cak i neki sar pejovi su alergicni na pilece meso. da li ima neke vitamine koje moze da jede? da mu bude lepsa dlaka i jace kosti ?

Ako im smeta piletina, onda nemoj da mu uzimaš Meradog granule, one se prave od piletine, povrća i pirinča. INače su sasvim fino izbalansirane, takoreći dijetalne ali ako je situacija takva... Možeš da probaš sa Kafortanom, u njemu imaš fino izbalansirane kalcijum, fosfor, magnezijum...

Ako im smeta piletina, onda nemoj da mu uzimaš Meradog granule, one se prave od piletine, povrća i pirinča. INače su sasvim fino izbalansirane, takoreći dijetalne ali ako je situacija takva... Možeš da probaš sa Kafortanom, u njemu imaš fino izbalansirane kalcijum, fosfor, magnezijum...

Danas sam isao u pet food kod mene u gradu i jedna gospodja mi je dala dosta korisne savete :) Hvala u svakom slucaju :) sve najbolje.

Potrebna pomoc!

Koja je najbolja hrana za stene od 4 meseca?
U pitanju je stene labradora.

Mozete li mi reci kolike su cene u Beogradu, planiram da odem u pet shop i da kupim sve sto je potrebno za psa, pa me zanima koliko novca da odvojim samo za hranu.
Vidim da najvise hvale Royal, ali ima vise vrsta, pa ne znam koju da mu uzmem.

Sta jos preporucujete?
Da li mu uz Royal trebaju neki vitamini?

Kao prvo, čestitam na "prinovi", kao drugo, čestitam na izboru rase. Moja forumska drugarica Ria svog labradora hrani granulama Meradog i sasvim je zadovoljna. Razmisli da li ti se isplati da tolikog psa hraniš isključivo RC granulama, prilično su skupe, mada su fino izbalansirane i uz njih ne bi morao da kupuješ nikakve vitaminsko-mineralne dodatke. Ne kažem, i Meradog su kvalitetne, zdrave i prirodne, bez nekih pojačivača arome i sličnih gluposti, Nemci baš vode računa o dobrobiti svojih ljubimaca a te granule ne proizvode po nekoliko različitih receptura za različita tržište, sve su iste, za razliku od RC, recimo. Računaj da je RC oko 500 din/kg a Meradog oko 250, zavisi, verovatno ih ima i po nižim cenama, naročito što bi ti verovatno uzimao na džak, manje se ne isplati. Solidne su još i Hill's, Bento i još neke vrste, svakako uporedi cene, od jeftinijih varijanti svakako Meradog. A ostala oprema, opet, zavisi i ima ponešto "za svačiji džep".

Koja je po vama najbolja marka hrane za pse?:besna:
Hajde ponovo (po ko zna koji put) ;).
Citiram prijateljicu, vrsnog veterinara, odličnog poznavaoca i pasa i hrane za pse:
"Odeš u pet šop i proceniš koju hranu možeš finansijski da podneseš. Kupiš manju količinu i daš psu da jede. Ako pojede - rešio si problem. Ako ne, probaš sa nekom drugom!"
Možemo mi sad tebi pričati bajke o npr. RC ili nekoj drugoj (skupoj) hrani, ako ti to sebi (tj. svom psu) ne možeš da priuštiš.
Isto tako, za mene je, možda, najbolji pomenuti "meradog" (jer mogu da ga plaćam, a nije loša hrana), a tvoj pas neće da je jede.
Dakle, najbolja hrana je ona koju tvoj pas jede i koju možeš da platiš. :)

Hajde ponovo (po ko zna koji put) ;).
Citiram prijateljicu, vrsnog veterinara, odličnog poznavaoca i pasa i hrane za pse:
"Odeš u pet šop i proceniš koju hranu možeš finansijski da podneseš. Kupiš manju količinu i daš psu da jede. Ako pojede - rešio si problem. Ako ne, probaš sa nekom drugom!"
Možemo mi sad tebi pričati bajke o npr. RC ili nekoj drugoj (skupoj) hrani, ako ti to sebi (tj. svom psu) ne možeš da priuštiš.
Isto tako, za mene je, možda, najbolji pomenuti "meradog" (jer mogu da ga plaćam, a nije loša hrana), a tvoj pas neće da je jede.
Dakle, najbolja hrana je ona koju tvoj pas jede i koju možeš da platiš. :)

To sam uradio i odlucili smo se za darling...

Lepo rečeno, Smehić. Mogu ja da priuštim da svog psa koji ima 7.5 kg hranim RC ili Hill's granulama (a i to teško jer su svaki put kad odem da ih kupim sve skuplje) ali kad nabavimo većeg psa, to već neće biti tako lako, onda će to verovatno biti takođe Meradog. Mislim, Rijin Don ga jede i ništa mu ne fali. ;)

Back