mimi's mom
Buduća legenda
- Poruka
- 32.800
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ti kupi crtez na kom je pas. samo pazi da ga ne izgubis!Leba i vode,ak je neki praznik moze mleko i vode
Kuce se odusevi.
Leba i vode,ak je neki praznik moze mleko i vode
Kuce se odusevi.
royal canin... , licno sam koristila chappy i bas je dobar..., nisi rekla za kog psa pa je onda tesko tako samo nabacati marke za hranu...i pedigree je dobra... koji je pas u pitanju?
e, sad....nema se para, nema se para...
pa npr brit i meradog kostaju manje od pedigrea...
samo, moras otici tamo gdje ih ima, dok pedigrea, chappija ima u svim supermarketima...
takodjer, kalorijski su jace kvalitetnije hrane i pas ce pojesti kolicinski manje, a bit
ce sit i u boljoj formi...
sto se kuvanja tice ja Lori cesto kuvam nimao...fensi dijelove mesa;
srca, jezike, dzigu sa pirincom/kukuruzom i povrcem...
a ima i jos jedna stvar; psi, kako ni macke, nisu kante za smece nego ziva bica...
imaju u ukus...preferencije...
Lora npr. nece da jede pilecu kozicu...njoj skinem , sebi ostavim... : )))
nisam kupovala chappy "sa povrcem" to sam dodavala u hranu pravo povrce (rendanu sargarepu i kuvani krompir i sta je sve volela da joj umesam...), tako da sam davala u vidu granula samo chappy cist, svetlije tamnije braon granulici, masnjikave na dodir onako...Čekaj, koliko se ja sećam, Chapi jesu koščice, ali one "obične", narandžaste i zelene? Takođe u obliku koščica su Frendy, hrana iz Gebija, u maloprodaji je otprilike 100din/kg, junior su malo skuplje a sigurna sam, na osnovu sastava, da nema nekih aditiva-pojačivača arome i ostalih gluposti. Jedino u adult verziji ima poneka, možda svaka 10. ili 15. koščica da je narandžasta a junior su sitnije koščice, tamnije braon, masnije nego adult. Nisu loše, sigurna sam, štaviše, za tu cenu su super, jer nam komšijske mačke redovno upadaju u magacin (držimo prodavnicu stočne hrane) i progrizaju džakove Frendija i jedu, baš u slast krckaju.
ne znam gde ima da se kupi ta hrana, u Rodicu i Univeru nema, to znam...
da se nema para, nije fraza, bar za mene, to je stvarno tako, kad dobijem za rodjendan ili Bozic ili tako za praznike, 500 dinara, sacuvam pa kupim nesto za macke, posto mi je Luna umrla u martu, ostale su mi macke dve. nikad nisam pravila Luni nesto sto ja ne bih pojela, kuvala sam joj sutlijas (pirinac i mleko) ali nije bila tolerantna na laktozu. kuvala sam joj palentu, kupus kad bih kuvala, dok ne stavim zacine, izvadim za nju, pa onda, tata uzme u mesari te neke iznutrice, to je jedino sto ja ne jedem jer ne jedem zivotinje (koji idu na 4 noge - prase, ovca... sta se vec jede) samo pile. i to retko, kad je neki veci rucak... uvek sam gledala da za nju stedim, da kupim sto bolje da jede, sto lepse da joj bude u dvoristu, redovne vakcine, pa kad je bila bolesna, pre nego sto je umrla, vodila sam je u bolnicu, drzala je na krilu dok dobija infuzije, ono, stotinu infuzija i inekcija... sve moguce sto imam davala sam njoj i za nju, tako da je ona bila za mene, i vaznija od mene same, narocito kad je u pitanju hrana...
nisam kupovala chappy "sa povrcem" to sam dodavala u hranu pravo povrce (rendanu sargarepu i kuvani krompir i sta je sve volela da joj umesam...), tako da sam davala u vidu granula samo chappy cist, svetlije tamnije braon granulici, masnjikave na dodir onako...
ne znam, ne mogu da se setim... :| hmmm, neko mi je nesto poslao... ali ne znam da li je to to... jel mi treba za macke (muzjaci) od 7 i nepune 2 da im dodajem to brasno? kupicu im, ako treba, za Zaka (7god) pripremam kako ima novaca, nekad uzmem bolje nekad srednje dobre granulice, + jogurt jer su mu zubici delimicno ispali, i on to rucka kao ludKrompir?Ne, većina pasa i mačaka ne mogu uopšte da ga svare, samo bespotrebno utroše energiju i obore imunitet dok ga propasiraju kroz creva. Je li ti poslala Valeria podatke njihovog veterinara? Anti kod njega kupuje hranu za svoje mačke i oboje (i Anti i Val) su prezadovoljni u svakom pogledu, i stučnošću i ljubaznošću i opremljenošću... A ako sam ja u Kraljevu pronalazila Meradog i vlasnike pet šopova i vet. apoteka voljne da nabavljaju određenu vrstu hrane, ne vidim zašto bi i NS bio problem. Zakone tržišta ipak diktiraju kupci. A umesto ljuske od jajeta možeš da im dodaješ koštano brašno, njega ima i po poljoprivrednim apotekama, u proseku je 130din/kg a treba ti svega jedna kašičica dnevno za mačku, ako ne i manje.
ja sam iz Novog Sada... mi nemamo pet centar... u nasim pet storovima ako nadjem i za macke nesto drugo da nije wiskas... a tej viskas ne bih dala macki ni da je dzabe jer je grozan! za ribano i kuvano povrce u hrani sam saznala na nekom vet sajtu stranom, i prevodila sam ono dve nedelje, citava knjiga.. pa sam nasla to isto i po nasim nekim vet sajtovima... tako da je tamo u grubo pisalo: da bi pas dobijo potrebne vitamine, mozete mu "naribati" sargarepu u obrok, izgnjeciti krompir kao za pire, ubaciti osusenu i samlevenu (jako samlevenu- kao prasina bude) ljusku od jajeta... i tako dalje, nista nikad ne dajem napamet, uvek mnogo mnogo misljanje uzmem u obzir. narocito strucnih, ponekad bukvalno po nedelju i vise dana prevodim strane sajtove da bih nasla resenje..
Brit Care, Alleva, Trainer, Belcando, Hill's, Royal Canin, Pro Plan, Cibau ove hrane sam nasla kao savet veterinara na netu...cene ne znam, ako neko koristi neke od njih moze da napise
![]()