ISHRANA

Jedno veliko NE! Paradajz, beli hleb, pasulj, kupus, jaja NE, pas nema zucnu kesu, cini mi se, mleko-ono obrano je ok, ako ga sam trazi. I paprika zbog kozice moze da bude teska za stomak. Paradajz kao i ljudima moze da stvori kiselinu.

stvarno, nasla sam i na netu da je paradajz los za pse, takodje da sargarepu ne vare i sl. evo i linka o hrani stetnoj za pse http://www.lacetoleather.com/fataltodogs.html

Moj se dokopao malog parceta lubenice i pojeo za sekund...posle trazi jos!!!Ne znam da li je lubenica ok ali je posle kakio semenke a i stomak ga je boleo...vise je nece dobijati!

Odakle znas da ga je boleo stomak,kako si dosla do tog zakljucka. Ja licno mislim da lubenica ne moze da mu skodi.

Odakle znas da ga je boleo stomak,kako si dosla do tog zakljucka. Ja licno mislim da lubenica ne moze da mu skodi.

I ja sam tako cuo da mu ne skodi.Lubenicu je pojeo oko 9 uvece a u 5 ujutru me probudio jer je mnogo cvilio...primetio sam tada da kad mu lagano masiram stomak da manje cvili...tako sam ga mazio jedno pola sata a onda je otisao sam iza kuce (na mesto gde ga ucimo da vrsi nuzdu) i kakio poluretko i jasno su se videle semenke i crveni delici lubenice.Ne znam kako to nije svario...cim je to obavio prestao je da cvili!!!

I ja sam tako cuo da mu ne skodi.Lubenicu je pojeo oko 9 uvece a u 5 ujutru me probudio jer je mnogo cvilio...primetio sam tada da kad mu lagano masiram stomak da manje cvili...tako sam ga mazio jedno pola sata a onda je otisao sam iza kuce (na mesto gde ga ucimo da vrsi nuzdu) i kakio poluretko i jasno su se videle semenke i crveni delici lubenice.Ne znam kako to nije svario...cim je to obavio prestao je da cvili!!!

Moguce da ga je boleo,predpostavljam da je lubenica bila hladna a on je jos mali pa mu je smetalo

Pa sto nesme da jede jaja:???:,pa Laki obozava jaja(pogotovo kuvana),a jos su mi rekli da je to dobro za dlaku:aaa:

ne, samo belance i to sirovo je lose jer jer sprecava iskoriscavanje jednog od b vitamina oji igra veliku ulogu u rastu, zdravlju kostiju i dlake. a posto zumance ponistava taj efekat, bitno je da mu se daju cela sirova jaja. inace zbog salmonele je rizicnije da jedu sirova jaja.

Poslednja izmena:
Ова моја извољева .... попије сав јогурт, грануле остави! Видим да није баш љубитељ гранула, а не мили ми се да је навикавам на кувану храну. Била је баш ослабила. Значи, почело је!
Dona u prvoj godini života jedva da je liznula granule!
Kuvala joj svakodnevno... Kupovala iznutrice, grtljančiće, ribu (mlela joj na mašini za meso), piletinu (bez kostiju, naravno!)...
I opet nije bilo i nemam problema kada joj dajem granule... Istina, neke jede rađe, neke ne baš toliko, ali sve što joj dam - pojede. Samo smo striktni da kad se jede - jede se, nema "međuobroka" (osim ako se ne naklati na lubenicu ili dinju! :roll:) i to je to.
Što se tiče "sme-ne sme" teorija, toliko ih je da je nemoguće sve pratiti, još manje ispoštovati!
Koliko je teorija o ljudskoj ishrani, pa ih se baš i ne pridržavamo...
Dajte psima ono što im prija, ono što im ne prija, poješće, eventualno, jednom, sledeći put će odbiti.
Naravno, zna se šta se nikako ne daje psima...

Pa sto nesme da jede jaja:???:,pa Laki obozava jaja(pogotovo kuvana),a jos su mi rekli da je to dobro za dlaku:aaa:

Kako hoces, ali ne preteruj, jer kazem lepo pas nema zucnu kesu i drugacije vari nego mi. Samo ne preteruj sa jajima.
A recimo sto s etice kostiju, pilece ostre ne sme to s ezna, a od prasecih neki psi mogu da dobiju proliv. Nije strasno, nego cisto da znas.

Poslednja izmena:
Dona u prvoj godini života jedva da je liznula granule!
Kuvala joj svakodnevno... Kupovala iznutrice, grtljančiće, ribu (mlela joj na mašini za meso), piletinu (bez kostiju, naravno!)...
I opet nije bilo i nemam problema kada joj dajem granule... Istina, neke jede rađe, neke ne baš toliko, ali sve što joj dam - pojede. Samo smo striktni da kad se jede - jede se, nema "međuobroka" (osim ako se ne naklati na lubenicu ili dinju! :roll:) i to je to.
Što se tiče "sme-ne sme" teorija, toliko ih je da je nemoguće sve pratiti, još manje ispoštovati!
Koliko je teorija o ljudskoj ishrani, pa ih se baš i ne pridržavamo...
Dajte psima ono što im prija, ono što im ne prija, poješće, eventualno, jednom, sledeći put će odbiti.
Naravno, zna se šta se nikako ne daje psima...

Код мене нема хоћу-нећу, мора да једе! Сад јој преливам са млеком и јогуртом, некад и супицом, идем на ту варијанту да се навикне на грануле. Ослабила је и то ми се не свиђа а опет и нећу да попустим. И исто као код тебе, нема грицкања између оброка.

@Mili pas moze i da se zasiti nekom vrstom granula. Ne znam da li je kad ih je jela povracala posle, ali ono sto sam ja primetila kod ovog psa sto imam ( imam pse ceo zivot i nisam imala problema sa ishranom do ovog, mada su ranije psi jeli samo kuvano, davno, davno) je to da je on povracao zutu tecnost posle granula, nije njih, ali jeste posle , moguce je da je gorusica, jer mu nije vise nista kako smo presli na kuvano. A cak i da nije do toga, nego da jednostavno ne voli granule, pas povremeno treba da jede samo kuvano kako bi se procistio od granula, tako da kazem. I bitan je kvalitet granula, neki psi jedu svaku vrstu i jedu sve, moja drugarica ima psa koji ne bira, neki ne. Da naravno to za grickanje i prosjacenje je skroz ok.

flpflp, ова моја је код мене тек недељу дана, бар се код мене није заситила гранула, али их одбија. И није повраћала после њих ниједанпут.

flpflp, ова моја је код мене тек недељу дана, бар се код мене није заситила гранула, али их одбија. И није повраћала после њих ниједанпут.

Probaj da zamenis vrstu granula, samo tu je najveci problem sto niko nece da proda recimo 100 ili 200g granula, radi probe da li pas jede ili ne, od svake vrste nego svi traze da se minimum kupi pola kg!

Mili, ja sam imala veliki problem sa larom jer nije htela da jede bukvalno ni jedne granule, osom rc, ali se i njih zasitila vremenom, ali sam nasla neke sa jagnjetinom, purina proizvodi i njih cak ne moram ni da joj prelivam!

Питајући за савет mimi`s mom купила сам храну на њену препоруку. Храна се зове ПРОФИЛУМ и једине су које Ели хоће да једе без икаквих преливања!

Zasto moj Ajk jede svoju kaku?Uradio je to danas i juce a pre nije nikad.Veceras je ispovracao granule koje je pojeo u podne...verovatno mu bilo muka od svoje kake. :)

Dajem mu redovno kafortan...a malopre sam,kad je kakio,primetio parcice sargarepe.

Tata je kupio neku konzervu,hrana za pse PEDIGREE,ali mu ja nesto ne bih to davao.Ima li ko iskustva?

Dajem mu redovno kafortan...a malopre sam,kad je kakio,primetio parcice sargarepe.

Tata je kupio neku konzervu,hrana za pse PEDIGREE,ali mu ja nesto ne bih to davao.Ima li ko iskustva?

Te kozerve su pune aditiva i ja ti ne bih preporucila time da hranis kucu,moze u izvanrednim situacijama i ponekad ali stalno nikako

Ajk pati od koprofagije, javlja se uglavnom usled nedostatka vitamina K ( ali da me ubiješ sad, ne mogu da se setim u čemu ga ima). Proguglaj malo. I Pedigree batali, i granule i konzerve, to je skoro pa najgori krš od hrane koji može da se kupi.

Samo mi jedno nije jasno te granule su ppravljene kao za zivotinje i kao odgovaraju njima, a zivotinje uglavnom ih odbijaju ili s etesko navikavaju na njih. Neke ni ulicni dzukci koji su bas gladni nece da jedu.

Pa ja ne znam sto je Ajk juce povratio granule,nije ih nikad povracao osim kad smo ga tek uzeli pa preterali sa granulama (pisao sam to).
Inace,jede 4 puta dnevno i 3 obroka mu je kuvana hrana (meso,pirinac,sargarepa) a 1 obrok su granule i jogurt.Apetit mu je neverovatan i UVEK olize ciniju iz koje ga hranimo.
Bacicu se malko na googlanje pa cu videti o koprofagiji,mada je evo od poslednjeg "slucaja" kakio 2 puta i nije prilazio da ga jede! :)

Back