ISHRANA

Pa mi i imamo, e da, takodje, nikako ne bi smeli da pokleknete kada vas pas molecivo gleda dok jedete cokoladu :)...ekstremno nepovoljno parce zalogaja po njih...

Знам да су неки одгајивачи давали мешавину плазма кекса и кола коле за заустављање дијареје. Проверено помаже.

Evo i mene, ova moja gospođica jede skoro svo voće, banane,jabuke,lubenicu,a obožava šljive i grožđe, samo grožđe baš nije preporučljivo jer kažu da hoće da ih nadima pa onda dobije samo po neku bobicu.Kod šljiva moramo paziti ako su sitne onda moramo izvaditi košticu jer je proguta a kod veće šljive sama ispljune košticu,A sad kad su počele mandarine moramo se sakriti od nje kad ih jedemo jer ne možemo od nje da stignemo da pojedemo,obožava ih, i najčudnije od svega kad smo joj prvi put dali zrnce nara jela je to zrnce pola sata a sad ne može da sačeka da joj očistimo.
Odlična stvar kad pas ima retku stolicu je da celu jabuku ispečete u rerni i kad se ohladi date psu, ja probala uz konsultaciju sa veterinarom i odlična je stvar.
Inače ništa ne radim na svoju ruku, imam izuzetno osetljivog psa (kao rasa su osetljivi) i vrlo često sam kod veterinara , svratim po savet kod njega i sve što uradim za svog psa i kažem je potvrđeno sa veterinarove strane.

Procitala sam u knjizi namenjenoj vlasnicima pasa da je kao jedna od stvari koje vecina pasa voli je da im se da cela jabuka (sveza) da se igraju sa njom i da je istovremeno pojedu. Ja sam pokusala da je tako dam Tediju medjutim nije mu se svidela ideja. Ali on zato voli da jede komadice jabuke, breskve, poneko zrno grozdja, ali banane nece ni da pomirise.

A sto se vi opterecujete time sta vam pas jede?najbolje da jede ostatke rucka i otpatke,po mom misljenju psima se ne treba kupovati pseca hrana i ostale gluposti,moji psi nikad nisu jeli takvo sto,ali nikad nisu bili bolesni,imali su zdrave zube,uvek su bili puni snage i razigrani...a obicno veterinara posecuju oni psi koji jedu psecu hranu i ostale gluposti.poslacu vam neku sliku od mog psa pa cete se sami uveriti

Nikada ne bih hranila psa ostatkom od ručka i otpacima.Kao što je Afrodity rekla psu je potrebna raznovrsna ishrana.Na taj način hranim mog psa koji takođe zdrav pas i takođe mu nije potrebna pomoć veterinara.Afrodity je lepo rekla na čemu treba da se zasniva ishrana psa.

Goddess of the far east:
Nikada ne bih hranila psa ostatkom od ručka i otpacima.Kao što je Afrodity rekla psu je potrebna raznovrsna ishrana.Na taj način hranim mog psa koji takođe zdrav pas i takođe mu nije potrebna pomoć veterinara.Afrodity je lepo rekla na čemu treba da se zasniva ishrana psa.
da li ti za rucak jedes uvek istu hranu?

Recimo da ne mogu baš svašta da jedem,osim toga za ručak imam ponekad što se mom psu ne sviđa tako da za nju mora da bude posebno pripremljeno.Ovde sam nekoliko puta navela da je moj pas izuzetno razmažen u svakom pogledu.Volela bih da vidim sliku tvog psa i objasni molim te šta ti smatraš pod otpacima.

Goddess of the far east:
Recimo da ne mogu baš svašta da jedem,osim toga za ručak imam ponekad što se mom psu ne sviđa tako da za nju mora da bude posebno pripremljeno.Ovde sam nekoliko puta navela da je moj pas izuzetno razmažen u svakom pogledu.Volela bih da vidim sliku tvog psa i objasni molim te šta ti smatraš pod otpacima.
sliku ces videti sutra a pod otpacima smatram na primer ostatke starog hleba...

ipak sam nasao jednu sliku od moje prosle zenke vucijaka.mislim da je tada imala oko 8 meseci,slika je losa zato sto je slikana mobilnim telefonom
www.dropshots.com/day.php?userid=196227&cdate=20061019&ctime=141511
imala je jako razvijenu misicnu masu(pogotovo u predelu pleca),ali se ne vidi na slici,mogla je da trci po 15 kilometara(brzinom oko 25-30km/h) i jos je mene vukla na biciklu,nikad nije bila umorna niti se mogla umoriti,a nije jela psecu hranu i ostale gluposti

okram:
A sto se vi opterecujete time sta vam pas jede?najbolje da jede ostatke rucka i otpatke,po mom misljenju psima se ne treba kupovati pseca hrana i ostale gluposti,moji psi nikad nisu jeli takvo sto,ali nikad nisu bili bolesni,imali su zdrave zube,uvek su bili puni snage i razigrani...a obicno veterinara posecuju oni psi koji jedu psecu hranu i ostale gluposti.poslacu vam neku sliku od mog psa pa cete se sami uveriti
Možda ti i jesi u pravu tako je bilo nekad a mi sada imamo razmažene kućne ljubimce pa im titramo, po meni je problem u ostacima od ručka u tome što je taj ručak začinjen raznim začinima između ostalog tu je i so a psi ne bi smeli jesti začinjeno, a ko kaže da se mi opterećujemo, mislim da je večini to zadovoljstvo.
Vidi ni rase pasa nisu kao što su bile, vremenom im se gubila prava namena, pa očit primer su ti recimo pudle koji su sada isključivo kućni psi a one su u stvari lovački psi, u silnom mešanju u rase dešava su da su neke rase totalno izdeformisane.
Pogledaj engleskog bulldoga koji je nekada potpuno drugačije izgledao i koristio se za borbu sa bikovima, a sada imamo psa koji je po meni nesposoban da živi bez gazde, i kod kojeg jako moraš voditi računa o ishrani jer u protivnom svašta može da se desi.

Kod mene u kuci iza naseg rucka ne ostaje nista, jer mi kuvamo tacno za nas troje i to je to. A i vecina hrane koju jedemo nije bas za psa. Da zivim na selu gde uvek ima ostataka od hrane verovatno bi time hranila i mog psa, ali ovako za nama ne ostaje suv hleb, a i da ostane ne mogu da ga dam psu da mrvi po celom stanu. Druga je prica kad imas kucu, pa psu u dvoriste mozes da bacis sta hoces.
Drugo NO su i napravljeni da bi bili radni i izdrzljivi psi. Takve fore sa hranom ne bi mogao da izvodis sa recimo retriverom, pudlom, i sl. Moj drug na selu ima NO kao cuvara, i njegov deda koji je ziveo tamo i cuvao tog psa kad on nie bio tu je psa zaboravio da hrani nekoliko dana ( :shock: ), i davao mu samo neke korice hleba, i pas je svejedno preziveo u dosta dobrom stanju. Ali kao sto rekoh to moze da se izvede samo sa takvim i slicnim psima.

Back