ISHRANA

Kakva je to "NO"rasa?Sto se tice hranjenja najbolja rasa je SODz(seoska obicna dzukela),salu na stranu ali ti seoski mesanci su "pravi" psi,jedu sta im das,ako ih ne hranis par dana od sale to izdrze,jedu sta nadju,zdravi su,odani(jedan moj prijatelj kaze da sodz-ovi imaju dusu,za razliku od rasnih pasa)...

NO - Nemacki Ovcar
Te price sam i ja cula kako su dodzevi najzahvalini sto se tice ishrane. Mada sve to zavisi manje vise od toga kako naucis psa. Ali recimo moj pas kad mu iznesem hranu napolje, znaci bas napolje, on se baci na nju kao da godinama nije nista jeo. :roll:
A to da rasni psi nemaju dusu ne znam bas....svako od njih ima svoj karakter koji se mozda ne vidi kad su u setnji sa vlasnikom, ali da nemaju dusu bas ne bih mogla da kazem. I ja sam mislila da su retriveri dosadni i ne vole da se maze dok nisam nabavila jednog.

ni vucijak nije nesto probirljiv i ne treba mu puno hrane,ali i kad ima dosta hrane onda sve krci.moja zenka vucijaka je jedno vreme dobijala otpatke iz restorana i dnevno je znala pojesti po 2-3 kile mesa(cevape,snicle,becke,natur,karadjordjeve,ribu,paprikase) a nekad nije jela po 2-3 dana,za to vreme se hranila bolje od mene 8)

okram:
imaju i rasni psi dusu ali sodzevi su nekako drugaciji

Uvek sam imala dodz-a, a imam ih i sada! Jedu sve (ostaci od rucka) voce,povrce i retko kad granuliranu i konzervisanu hranu...cak sam i davala jaja (kao i sto si ti rekao)
Da ih samo vidite lepi i razigrani.... :-D

:shock: ja moram da priznam da sam zatečena ovakvim komentarima, ne mogu da verujem da neko ko ima psa ne zna šta je NO, pa onda da još i ne zna da je to pas kojeg on ima, a daje sebi za pravo da komentariše priče na temu pasa.Daj okrame pošto več imaš mogučnost a verovatno te mrzi da čitaš po knjigama prošetaj malo po internetu potraži tekstove o rasama pasa pa bar tu pročitaj, u prvom redu zbog sebe i svog psa.
Pozdravljam te

Julka:
:shock: ja moram da priznam da sam zatečena ovakvim komentarima, ne mogu da verujem da neko ko ima psa ne zna šta je NO, pa onda da još i ne zna da je to pas kojeg on ima, a daje sebi za pravo da komentariše priče na temu pasa.Daj okrame pošto več imaš mogučnost a verovatno te mrzi da čitaš po knjigama prošetaj malo po internetu potraži tekstove o rasama pasa pa bar tu pročitaj, u prvom redu zbog sebe i svog psa.
Pozdravljam te
ja znam za vucijaka(nemackog ovcara) otkad znam za sebe(od svoje 3-4 godine zivota),nije mi bila jasna skracenica "NO"

Julka:
Pozdravljam te
sigurno znam vise od tebe,bar o vucijacima
da ja tebe pitam na primer sta je "BK",koja je to rasa?
imam pravo da komentarisem zato sto sam imao dosta "pravih" pasa i svi su bili zdravi,jaki,lepi,izdresirani,poslusni,nisu bili razmazeni......

okram:
ni vucijak nije nesto probirljiv i ne treba mu puno hrane,ali i kad ima dosta hrane onda sve krci.moja zenka vucijaka je jedno vreme dobijala otpatke iz restorana i dnevno je znala pojesti po 2-3 kile mesa(cevape,snicle,becke,natur,karadjordjeve,ribu,paprikase) a nekad nije jela po 2-3 dana,za to vreme se hranila bolje od mene 8)
nemam nameru da se svađam niti prepucavam, iz ovog teksta sam razumela da ti ne znaš da je tvoj pas nemački ovčar,a možda si se samo loše izrazio.
Vidi ja imam za mene najboljeg psa na svetu, a kad treba sa nekim da se takmiči onda ga izvedem na izložbu pa i pored nagrada koje ima on je moj razmaženi kućni ljubimac.
Završila sam na ovu temu kojoj uzgred budi rečeno i nije mesto ovde.

okram:
napisi mi kakvog ti imas psa i posalji sliku,pa da vidimo ko ima bolje pse

Izvini jesi li ti juce izasao iz obdanista? Mislim kakvi su ovo komentari? Svako ima svoj razlog zasto je uzeo psa odredjene rase i tu nema poredjenja. Valjda si to do sada trebao da ukapiras.

za mackic i julku
ni ja nemam nameru da se prepucavam s vama,kao sto rekoh znam za vucijaka(nemackog ovcara)otkad znam za sebe,ali nisam znao na koju rasu mackic misli kad je napisala "NO".nikad nisam cuo da neko za rasu nemackog ovcara kaze NO,vi volite pse koji sui razmazeni,a je ne(nisam ni ljubitelj pudlica i slicnih njima pasa,necu da kazem "ukrasnih"da se opet neko ne bi uvredio).znate kako se kaze :sto ljudi,sto cudi
vama su bolji vasi psi,meni moji i gotovo
mislim da bi administrator/moderator trebao zakljucati ovu temu da se vise ne prepucavamo

1. nisam te prozivala zbog toga sto ti nije bila jasna skracenica NO, nego zbog toga sto si postom koji sam citirala gore upravo i pozivao na kompletno besmislenu raspravu.
2. ne secam se gde sam to napisala da mislim da mi je pas razmazen, tacnije mislim upravo suprotno. On zna da me zeza sto se tice hrane, a ja licno volim da mu popustim u stvarima gde ne ugrozava druge na bilo koji nacin, i to ne bih nazvala razmazivanjem psa nego jednostavno udovoljavanjem. Ako ti ne zelis da udovoljavas svojim psima to je kompletno tvoj izbor, i ja nemam nista sa tim.
3. prvo proveri ko ima kojeg psa, pa ih tek onda nazivaj "ukrasnim" psima. Da si malo obratio paznju znao bi da ja imam retrivera, a ako je on tebi ukrasan pas onda ti svaka cast na znanju FCI grupa. A julka je napisala da ima mesanca. Prema tome jedina osoba koja ovde pravi razloga za prepirku su ti.
Usput ni ja nisam ljubitelj nemackih ovcara, pa te ne smaram sa pricom kako je rasa koju sam ja izabrala fenomenalna. Tako da bih te zamolila da se manes prica o NO, i pogledas jos jednom u naslov teme.

Ајде, људи, попустите, није место ни за препуцавање а и нема везе са темом. И, Окраме, не видим разлог да се закључава ова тема, јер је веома корисна за власнике љубимаца који имају дилеме у вези исхране.
п.с. ово јесте offtopic, али Окраме, рећу ћу ти једно: израз "вучјак" не постоји, и никако се немачки овчар не може називати вучјаком. То јесте НЕМАЧКИ ОВЧАР и јесте да има скраћеницу НО и они који имају ту расу, знају то добро. Мало едукације није наодмет и немој прозивати људе који држе љубимца из чисте љубави и понашати се као дете у смислу "ајде да видимо ко има бољег", јер очито пса држиш зато што желиш другара а не експонат за упоређивање. Или грешим?
А сад би могли да се вратимо на тему.

Mili:
Ајде, људи, попустите, није место ни за препуцавање а и нема везе са темом. И, Окраме, не видим разлог да се закључава ова тема, јер је веома корисна за власнике љубимаца који имају дилеме у вези исхране.
п.с. ово јесте offtopic, али Окраме, рећу ћу ти једно: израз "вучјак" не постоји, и никако се немачки овчар не може називати вучјаком. То јесте НЕМАЧКИ ОВЧАР и јесте да има скраћеницу НО и они који имају ту расу, знају то добро. Мало едукације није наодмет и немој прозивати људе који држе љубимца из чисте љубави и понашати се као дете у смислу "ајде да видимо ко има бољег", јер очито пса држиш зато што желиш другара а не експонат за упоређивање. Или грешим?
А сад би могли да се вратимо на тему.
-kako to da izraz vucijak ne postoji?kad me neko pita kojeg psa imas kazem vucijaka,ako kazem nemackog ovcara onda ljudi pitaju koji je to pas,pogotovo po selima nemacke ovcare zovu vucijak
-psa ne drzim kao eksponat za uporedjivanje
-ne volim kad mi neko soli pamet
-ja nisam poceo prepirku,nego julka koja je napisala da neznam kojeg psa imam(ja sam joj objasnio i to je to).....
-nisam rekao za julku i mackic da imaju pudle,nego da ne volim takve pse,video sam u prethodnim postovima koje pse imaju
malo oladite 8)

okram:
onda se po toj logici irski seter zove IE,zlatni retriver ZR itd.....:shock: :-D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Izgleda da ni skracenice nesto ne idu.....
To sto ti se ne svidja moj pas ne znaci da mozes da mu lepis etikete ("ukrasni"). Nisam ni ja tvoje prozivala.
A koliko vidim ti si taj koji se ovde pojavio sa idejom da soli pamet, ukljucujuci se u raspravu da recenicom "sta se toliko potresate oko hrane, ja svojim psima bacam otpatke". I sta si mislio da cemo ti reci? Jeste ti si najpametniji, tako treba...paz' da necemo. Ovde se vodila rasprava oko toga da li su bolje granule ili kuvana hrana, a ne da li svom psu bacate otpatke ili mu kuvate posebno.
I mogao bi ti malo da oladis jer koliko vidim ne mozes da se uzdrzis a da ne napises nesto sto ce kod drugih da izazove zelju za raspravom.
Izvoli otvori temu nemacki ovcar, i tamo pricaj o njima do mile volje. Ovde je rec o hrani.

p.s. nemam nista protiv toga da neko zlatne retrivere zove zr, meni svejedno, ali skracenica NO je vec dugo u upotrebi medju kinolozima.

mogli bi da nastavimo temu...imala sam americkog staforda osam godina dok nije uginula od posledice ujeda zarazenog krpelja. sada imam zlatnog retrivera i dva dodz-a. jedno vreme sam pokusavala da ih hranim granuliranom hranom, i to sam promenila nekoliko vodecih proizvodjaca.ni jedan od pasa nije bio nesto posebno odusevljen.svoje granule bi jedva omirisali i svi su krali mackama njihove brikete. svaki od pasa se u jednom periodu jako osecao.onda sam presla na kuvanu hranu. skuvam im meso, mesne kosti(uglavnom junetinu) sa sargarepom i pirincem i od tada nema nikakvih problema. naravno da i dalje povremeno kradu mackama granule, i s vremena na vreme omaste brk sa necim iz kuhinje (projarica, kriska hleba..)ne hranim ih sa ostacima hrane iz dva razloga: - njihovom organizmu nisu potrebne dodatne soli
- posto je drzanje zivotinja moj izbor, onda imam obavezu da vodim racuna o njihovoj pravilnoj ishrania, a ne da ih hranim sa otpacima!

Mackic:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Izgleda da ni skracenice nesto ne idu.....
To sto ti se ne svidja moj pas ne znaci da mozes da mu lepis etikete ("ukrasni"). Nisam ni ja tvoje prozivala.
A koliko vidim ti si taj koji se ovde pojavio sa idejom da soli pamet, ukljucujuci se u raspravu da recenicom "sta se toliko potresate oko hrane, ja svojim psima bacam otpatke". I sta si mislio da cemo ti reci? Jeste ti si najpametniji, tako treba...paz' da necemo. Ovde se vodila rasprava oko toga da li su bolje granule ili kuvana hrana, a ne da li svom psu bacate otpatke ili mu kuvate posebno.
I mogao bi ti malo da oladis jer koliko vidim ne mozes da se uzdrzis a da ne napises nesto sto ce kod drugih da izazove zelju za raspravom.
Izvoli otvori temu nemacki ovcar, i tamo pricaj o njima do mile volje. Ovde je rec o hrani.

p.s. nemam nista protiv toga da neko zlatne retrivere zove zr, meni svejedno, ali skracenica NO je vec dugo u upotrebi medju kinolozima.
IE-greska u kucanju
nisam rekao da mi se tvoj pas ne svidja,za retrivere mislim sve najbolje,mislim da su pudle "ukrasni" psi,sad ce neko opet da me prozove,ali kako se kaze:sto ljudi sto cudi,mozda neki vlasnici pudli misle nesto lose za vucijake,ali ja im nista necu reci zbog toga,svako ima pravo na svoje misljenje
ja sam oladio mogla bi i ti

okram:
IE-greska u kucanju
nisam rekao da mi se tvoj pas ne svidja,za retrivere mislim sve najbolje,mislim da su pudle "ukrasni" psi,sad ce neko opet da me prozove,ali kako se kaze:sto ljudi sto cudi,mozda neki vlasnici pudli misle nesto lose za vucijake,ali ja im nista necu reci zbog toga,svako ima pravo na svoje misljenje
ja sam oladio mogla bi i ti

Ne bih bas rekla, ali posto ova prica pocinje da me bas smara, mrzi me da se dalje raspravljam.

dobar dan svima. imam problem, to jest problem u najavi. pe dva meseca sam bio otisao u englesku gde sam dobio 6 meseci starog retrivera. on je tamo nauchen na ishranu sa suvom hranom HILLS. Prezadovoljan sam njom ali sad kad sam se vratio u Bg shatio sam da ta hrana nije u prodaji kod nas. da li neko zna da li ce doci kod nas i kad. ja sam preko skapirao po prichama veterinara da je to najbolja hrana u svetu in prosto mi je neverovatno da je kod nas nema. unapred zahvalan.

Pabl0:
dobar dan svima. imam problem, to jest problem u najavi. pe dva meseca sam bio otisao u englesku gde sam dobio 6 meseci starog retrivera. on je tamo nauchen na ishranu sa suvom hranom HILLS. Prezadovoljan sam njom ali sad kad sam se vratio u Bg shatio sam da ta hrana nije u prodaji kod nas. da li neko zna da li ce doci kod nas i kad. ja sam preko skapirao po prichama veterinara da je to najbolja hrana u svetu in prosto mi je neverovatno da je kod nas nema. unapred zahvalan.

Pablo nece tvom psu nista smetati ako promeni proizvodjaca.

Hills-a ima u Hrvatskoj, koliko znam, ali promeni mu hranu i sve ce biti ok. Ako su ti odgajivaci poslali malo Hills-a ti je u pocetku mesaj sa novom hranom i sve ce biti ok.

Back