Iseljenička viza za Ameriku I-130

If you served in the military of any country, you must obtain a photocopy of your military record.
  • Send a photocopy of your military records to NVC.
  • Bring a photocopy of your military records to your visa interview at the U.S. Embassy or Consulate.
Interesantno, mozda je to nesto novo, to nisam imao, jedino za drzavljanstvo je bilo pitanje, da li sam bio clan komunisticke partije,a za grinku nista nisu pitali.

Možda nije za ovu temu ali da ne otvaram novu. Nedavno sam se vratio iz USA, bio sam 3 mjeseca, koliko sam smjeo bez vize. Poslat sam preko firme i radio kao prevodilac. Mnogo mi se dopalo u USA, ponešto i nije ali bi vrlo rado da se tamo preselim. S obzirom da se zna, da se viza vrlo teško dobija, razmišljam da odem ponovo tamo na nekoliko mjeseci "u ćoravo". Izaberem neki grad i nadam se, da će se otvoriti neka šansa, bilo za posao, brak ili nešto treće, pa makar jedno vrijeme boravio ilegalno. Pričajući tamo sa Amerikancima i jednim Bosancem, svi su rekli: pa oženi neku ovde i ostani, znam mnoge Arape i ostale koji su došli ovamo i njima se nije išlo nazad kući. Uspjeli su da se ožene. Kad mogu oni, možeš i ti.
Naravno, da bi ako bi našao ok ženu. Ne mislim na lažni brak. Dakle šta mislite o odlasku u USA "s trbuhom za kruhom"? Para imam dovoljno za život bar godinu dana tamo.

Cao Svima , Ja se izvinjavam mozda nisam na pravom mestu procitao sam dosta ali nisam nasao bas konkretno odgovor na moje pitanje , ako moze da me uputite ako sam pogresio bio bih vam zahvalan.Vencao sam se sa americkom drzavljankom Proslog meseca , ona je bila tu 40 dana obavili smo sve .Vratila se kuci zvali smo i dobili informaciju da treba da se popuni I-130 mada mene te forme jako bune.Voleli bih da posao obavimo sami.Dali ima neko ko je vec slao (popunjavao) formu I-130 i koja su dokumenta kao dodatna potrebna , dali ima neki plus ako se nesto dodatno posalje.Nadam se da cu dobiti odgovor.
Hvala Unapred.

Cao Svima , Ja se izvinjavam mozda nisam na pravom mestu procitao sam dosta ali nisam nasao bas konkretno odgovor na moje pitanje , ako moze da me uputite ako sam pogresio bio bih vam zahvalan.Vencao sam se sa americkom drzavljankom Proslog meseca , ona je bila tu 40 dana obavili smo sve .Vratila se kuci zvali smo i dobili informaciju da treba da se popuni I-130 mada mene te forme jako bune.Voleli bih da posao obavimo sami.Dali ima neko ko je vec slao (popunjavao) formu I-130 i koja su dokumenta kao dodatna potrebna , dali ima neki plus ako se nesto dodatno posalje.Nadam se da cu dobiti odgovor.
Hvala Unapred.
A zasto te forme bune, pa to su regularni papiri.Ona je amerikanka, i zna odlicno english, neka popuni aplikaciju i preda u emigreshen.Treba da se uplati i onda moze da se raspita u emigreshen , kolikjo se dugo ceka, a bice da je oko 12 meseci.Kada zavrsi sa popunjavanjem aplikacije, ode kod bilo kojeg advokata za emigraciju i plati mu neki minimalac, da joj proveri, da li je dobro popunila i da li ima sva vasa dokumenta.Good luck, :)

Možda nije za ovu temu ali da ne otvaram novu. Nedavno sam se vratio iz USA, bio sam 3 mjeseca, koliko sam smjeo bez vize. Poslat sam preko firme i radio kao prevodilac. Mnogo mi se dopalo u USA, ponešto i nije ali bi vrlo rado da se tamo preselim. S obzirom da se zna, da se viza vrlo teško dobija, razmišljam da odem ponovo tamo na nekoliko mjeseci "u ćoravo". Izaberem neki grad i nadam se, da će se otvoriti neka šansa, bilo za posao, brak ili nešto treće, pa makar jedno vrijeme boravio ilegalno. Pričajući tamo sa Amerikancima i jednim Bosancem, svi su rekli: pa oženi neku ovde i ostani, znam mnoge Arape i ostale koji su došli ovamo i njima se nije išlo nazad kući. Uspjeli su da se ožene. Kad mogu oni, možeš i ti.
Naravno, da bi ako bi našao ok ženu. Ne mislim na lažni brak. Dakle šta mislite o odlasku u USA "s trbuhom za kruhom"? Para imam dovoljno za život bar godinu dana tamo.
Svima se svidja USA, i vrlo bi rado da se presele, :)
Prvo, kako si ti moga da udjes u USA bez ikakve vize :?:
Drugo, koliko ti mislis, da ti je para dovoljno za godinu dana, i sta to ukljucuje, :?:
Trece, za lazni brak , ti treba od 10 do 25 Hiljada dolara.
Cetvrto, kako mislis da pronadjes zenu, koja zivi u USA , i da se ti njoj svidis, i da ona pozeli da se uda za tebe, :?:
Peto, da li ti mislis da si za 3 meseca, uspeo da skontas, kako amerikanke razmisljaju, i kakav im je mentalitet, :?:
Sesto, kako bi ti to, na "coravo" izabrao grad , da li znas da je USA po sirini 5 Hiljada kilometara, i da ima 48 razlicitih stejtova i mnogo razlicitosti, :?:
Sedmo, bas me zanima, u kom si ti to mestu bio prevodilac,. za koju kompaniju i koji je posao bio u pitanju, :?:
Zasto te pitam sve ovo, pa zato sto zivim u USA 25 god., promenio 3 grada, i znam sta se desava ovde.

Imam pitanje za Mika. Pitanje je malo duze i nadam se da ces imati strpljena da procitas sve i nadam se i das savet. U USA zivim vec skoro 2.5 god. Imam green card. Zaposlena sam ,iznajmila sam stan. Samohrana sam majka,sin od 17.god. i ja zivimo zajedno. Stariji sin je u USA dosao jos pre 5 god. I 2018.god .zapocela sam proces dobijanja green card za njega. I to ide svojim tokom,cekamo da stigne na red. Moj partner ,sa kojim sam u vezi vec skoro 10.god. ,se tek nedavno razveo. On je ostao.u Srbiji,jer u momentu dobijanja green card za mene i dete,(u pitanju je DV Loterry)on je jos uvek bio u braku,papiroloski. Planiram odlazak u Srbiju kako bi se vencali i zapoceli proces spajanja porodice. Interesuje me koliko se dugo ceka dok se sve ne zavrsi. Videla sam na visa bulletin za kategoriju F2A ,status current, dok u drugoj tabeli za F2A stoji datum Novembar 2019. Ako mozes da mi objasnis sta to znaci.Unapred se zahvaljujem na odgovoru

Prvi datum znaci da je proces aktivan, odnosno da se moze pristupiti placanju taksi i prikupljanju trazene dokumentacije. Drugi datum oznacava termin za izdavanje vize. To znaci da vizu mogu da dobiju svi koji su podneli zahtev pre prvog novembra 2019. To je otprilike i odgovor koliko se ceka. Znaci, ako ste maksimalno azurni, radi se o nekoliko meseci. Tako sada stvari stoje, sacekajte februarski bilten u kome je najavljena retrogresija.

Prvi datum znaci da je proces aktivan, odnosno da se moze pristupiti placanju taksi i prikupljanju trazene dokumentacije. Drugi datum oznacava termin za izdavanje vize. To znaci da vizu mogu da dobiju svi koji su podneli zahtev pre prvog novembra 2019. To je otprilike i odgovor koliko se ceka. Znaci, ako ste maksimalno azurni, radi se o nekoliko meseci. Tako sada stvari stoje, sacekajte februarski bilten u kome je najavljena retrogresija.
Mika ,hvala na brzom i preciznom odgovoru.

Back